Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

halbina napisał(a):
Ja mam męską płeć mózgu... :roll:
Idę przytulić się do swojej Błękitnej Smoczycy... Dobrej nocy, Smoczyco dla Ciebie, TZ-a i Korkosmoka Czarnego!

Dobranoc :)
Ucałuj w błękitne fafelki ślicznotę :loveu:
(i obowiązkowo głaski dla reszty stada)

Posted

moon_light napisał(a):
Wy tu gadu gadu....a ja na zdjecia czekam:diabloti::lol:;)

Natalio, kupiłam dziś kolejną porcję korkozabawek :)
piszczącego zielonego smoko - krokodylo - węża :) , fioletowego piszczącego hipcia (mój Potwór kocha piszczące zabawki), gruby sznur z węzłami :)

Jak przygotowania u Ciebie? :)

(z fotkami jeszcze trochę czasu mi zejdzie :) zresztą - Potwór na żywo jest absolutnie najpiękniejszy :) a Ty się chcesz zadowalać fotkami :) )

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Natalio, kupiłam dziś kolejną porcję korkozabawek :)
piszczącego zielonego smoko - krokodylo - węża :) , fioletowego piszczącego hipcia (mój Potwór kocha piszczące zabawki), gruby sznur z węzłami :)

Jak przygotowania u Ciebie? :)

(z fotkami jeszcze trochę czasu mi zejdzie :) zresztą - Potwór na żywo jest absolutnie najpiękniejszy :) a Ty się chcesz zadowalać fotkami :) )

Rozpieszczacie go :lol:- i dobrze! Należy się , to takie dobre dziecko :loveu:
Hipopotama widzialam chyba w KAKADU, jezeli to ten sam o ktorym mysle- to jest suuuper :cool3:

U mnie jest juz Drybed, obroza + smycz, kielbasy na sznurku, pilka duza gumowa ala football, psi pluszak krówka (taka z psiego sklepu-tzn nie ma plastikowych oczek, nosow itp), Kong dla szczeniakow (choc nie wiem czy dobrze zrobilam kupujac szczenieca twardosc), swinka gumowa PISZCZACA :angryy:, i sznur kolorowy zwykly.
Nie mam jeszcze kupe rzeczy- ale jeszcze nie byłam na psich zakupach. To co udało mi się zebrać to tylko takie gadżety które mi wpadły w oko przy okazji zakupów dla cezara.
Chce jeszcze dokupic troche zabawek, miski na stojaku, spanko na pierwsze miesiace zycia (bo pozniej ma kanape wlasna w spadku po moim bracie:evil_lol:), adresownik-ale to jak imie juz bedzie,...iiii nie wiem co jeszcze. Juz zapomniałam jak to jest miec szczeniaka:evil_lol:. Co jeszcze sie przyda? (Ty to masz na świerzo;))

Baaardzo wkurzające jest to że wszystko w sklepach ZOO takie male :roll:, i zbyt dużego wyboru nie ma..

Ja bym chciala zobaczyc i wysciskac na zywo, ale kompletnie czasu nie mam. Mocno zakuwam teraz, zbierajac dobre oceny, bo wiadomo ze pozniej bede miala duzo mniej czasu na nauke...a chociaz 3 bym chciala miec na koniec.
Jezeli teraz pokolekcjonuje troche 5 , ...a pozniej 1 ...to ze sredniej wyjda 3 :evil_lol:
Poza tym dołożyłam sobie godzin dodatkowego angielskiego- i mam 4x w tygodniu zamiast 2- dzieki czemu przerobie caly material 2x szybciej, i bede miec czas juz tylko dla bączka :loveu::lol:.
Jeeeeejuuu jak te dni bez niego wolno mijają..

ps. Przepraszam ze sie tak rozpisalam w galerii:eviltong:

to moze chociaz z 1 zdjątko ?:roll:

Posted

Moon, kochana, rozpisuj się, ile chcesz!!!
W końcu będziemy... usp! :)

Jeśli chodzi o Potwora - mogę wkleić tylko zdjecia robione komórką, bo z aparatu zrzuciłąm wszystko na inny komputer.

Korkosmok podróżny :)

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Moon, kochana, rozpisuj się, ile chcesz!!!
W końcu będziemy... usp! :)

Jeśli chodzi o Potwora - mogę wkleić tylko zdjecia robione komórką, bo z aparatu zrzuciłąm wszystko na inny komputer.

Korkosmok podróżny :)

Ja bym tak mogła godzinami :evil_lol:. Wszyscy maja juz mnie dosc :evil_lol:.

Dobre i to :)
JEEEEJJJUUUU jaką mamy piękną ...ups! ;)
Jaki sie z niego facet zrobil- on juz nie ma glowki...to jest leb!:eviltong: A co najwazniejsze, przy tej pokaznej glowie zachował modra szyjke:loveu:

Posted

Buhaha moon_light Ty masz więcej zakupow niz ja :evil_lol:

ja nic nie kupuje dopóki maly nie zawita do domu :shake: Wszystko po to, zeby nie zapeszyc :evil_lol:
No wczesniej kupie miski, jakies spanko no i żarelko dla malego ;) Zabawek mam multum i to takich, ktorych Saba nawet w pysku nie miala :lol: a duze są bo z mysla o niej kupowane :evil_lol:
I obroze zakupie tydzień przed wyjściem z domu bo się boję ze zanim maly bedzie mogl wychodzić, to mi z tej obrozy zdązy wyrosnąc :roll: :evil_lol:

Korek podroznik świetny :loveu:
Ciekwe jak ludzie w pociagu reaguja na takiego maleńkiego pasazera w przedziale ? :razz:

Posted

[quote name='PIKA']Korek podroznik świetny :loveu:
Ciekwe jak ludzie w pociagu reaguja na takiego maleńkiego pasazera w przedziale ? :razz:

Nie wiem - podróżowaliśmy w normalnym przedziale 20 min, potem dołączali sypialny, do którego się przenieśliśmy (w sypialnych jeśli podrózuje się z psem trzeba wykupić cały przedział).
WIem, jaka była reakcja konduktorów - każdy pukał w szybę aby dać mu bilety, a potem dziwili się, gdy dowiadywali się, że tak naprawdę Korkosmok dopiero zaczyna się rozrastać :)

W sumie to dobrze, że w normalnym przedziale nie było nikogo oprócz nas - Korkosmok na 100% chciałby wymusić pieszczoty :)

Co do zabawek - przed przybyciem Korkosmoka kupiłam ich całe mnóstwo: większość nie nadawała się do zabawy dla dozia (były mimo wszystko zbyt małe).
Moon - kiełbaski świetnie się sprawdziły :) Tak samo jak wielka piłka Rogza (wygladająca jak manstrualna tenisowa) i wszelkiego rodzaju gryzaki dłuższe niż 12-15 cm. (bez np. nałożonych kółeczek, któr Korkosmok ściągał z prędkością światła, a ja umierałam z niepokoju czy ich nie połknął)

Miski - od razu miałam docelowe.

Obóżka - po przybyciu psiaka do domu odczekałąm dwa tygodnie i kupiłam w ostatnim tygodniu kwarantanny. I tak wystarczyła na kilka miesięcy (trzy?) mimo tego, ze na początku była trochę zbyt luźna :) (potem i tak przeszliśmy na łańcuszek, a raczej - łańcuszki, bo z nich też wyrasta :) )

Pika, Moon - hihihihihi... wpanijcie tu za rok i pochwalcie się swoimi doziami.

Mnie rozczula ta zmiana :)

Rok temu było tak:

(Korkosmok miał tydzień)

:)

Dziś - wystarczy popatrzeć na zdjecia :)
...a dla mnie wciaż jest małym bąblem :)

Posted

[quote name='Sylvia_76']Co do zabawek - przed przybyciem Korkosmoka kupiłam ich całe mnóstwo: większość nie nadawała się do zabawy dla dozia (były mimo wszystko zbyt małe).
Moon - kiełbaski świetnie się sprawdziły :) Tak samo jak wielka piłka Rogza (wygladająca jak manstrualna tenisowa) i wszelkiego rodzaju gryzaki dłuższe niż 12-15 cm. (bez np. nałożonych kółeczek, któr Korkosmok ściągał z prędkością światła, a ja umierałam z niepokoju czy ich nie połknął)

Miski - od razu miałam docelowe.

Obóżka - po przybyciu psiaka do domu odczekałąm dwa tygodnie i kupiłam w ostatnim tygodniu kwarantanny. I tak wystarczyła na kilka miesięcy (trzy?) mimo tego, ze na początku była trochę zbyt luźna :) (potem i tak przeszliśmy na łańcuszek, a raczej - łańcuszki, bo z nich też wyrasta :) )

Pika, Moon - hihihihihi... wpanijcie tu za rok i pochwalcie się swoimi doziami.

Mnie rozczula ta zmiana :)

Rok temu było tak:

(Korkosmok miał tydzień)

:)

Dziś - wystarczy popatrzeć na zdjecia :)
...a dla mnie wciaż jest małym bąblem :)
Mnie właśnie strasznie denerwuje to, że rozmiary zabawek jak dla chomików:roll:.
Już raz załadowałam cały koszyk różnościami, ale tata popukal mnie w glowe i oswiecil ze ponad polowa zabawek to ledwo dla cezara by sie nadawala:evil_lol:.
Rogzową piłkę też chcemy :) ale dopiero jak ciut podrośnie. Poza tym jestem zauroczona rogzowymi obrozami/smyczami:loveu:. Mamy komplecik:cool3:
Zazdroszcze czarnego psa, bo do Korka każdy kolor pasuje;)
Czeka mnie jeszcze rajd na czworaka po mieszkaniu, w poszukiwaniu zaginionych zabawek Cezara, i innych "ciekawostek" ktore mogl by wchlonac dożek.

Reeeeeettyyyyy ale na tym zdjęciu korkosmok przypomina mi Guniowe malenstwa:loveu:
To moze dla kontrastu wstawisz dużego smoka ?:cool3::cool3::cool3:

Posted

moon_light napisał(a):
Mnie właśnie strasznie denerwuje to, że rozmiary zabawek jak dla chomików:roll:.
Już raz załadowałam cały koszyk różnościami, ale tata popukal mnie w glowe i oswiecil ze ponad polowa zabawek to ledwo dla cezara by sie nadawala:evil_lol:.
Rogzową piłkę też chcemy :) ale dopiero jak ciut podrośnie. Poza tym jestem zauroczona rogzowymi obrozami/smyczami:loveu:. Mamy komplecik:cool3:
Zazdroszcze czarnego psa, bo do Korka każdy kolor pasuje;)
Czeka mnie jeszcze rajd na czworaka po mieszkaniu, w poszukiwaniu zaginionych zabawek Cezara, i innych "ciekawostek" ktore mogl by wchlonac dożek.

Twój tata ma rację :)
Piłka Rogza jest swietna w każdym momencie - mój mały na początku turlał ją sobie głową, potem nosem, a dużo, dużo później zaczął brać w zęby :)
Co do Rogzowych obroży - jesteśmy na etapie pośrednim: już nie możemy ich nosić i jeszcze nie możemy. Korkosmok nie byłby już do utrzymania gdyby pociągnął w takiej obroży, a nie jest jeszcze na tyle dorosły psychicznie i opanowany aby zupełnie nie reagować na zaczepki innych psów, nie chcieć zabrać kanapki spacerującemu człowiekowi etc.

Rajd na czworakach to świetny pomysł :)
(mam nadzieję, że trafi Ci się egzemplarz gryząco - wypluwający, a nie połykacz - jak mój) :)

Posted

Śliczny piękny koniopies.. :loveu: Tak mnie zaintrygowała galeria Korkosmoka po zdjęciu w "dziwnych komentarzach", że nie omieszkałam tu przyjść :cool3: I widze, że było warto. Dobrnęłam do konca i musze powiedzie, że masz cudo nie psa :loveu: Tylko się w takiego wtulić i miziać i miziać i miziać :loveu:

Posted

[quote name='anielik']Śliczny piękny koniopies.. :loveu: Tak mnie zaintrygowała galeria Korkosmoka po zdjęciu w "dziwnych komentarzach", że nie omieszkałam tu przyjść :cool3: I widze, że było warto. Dobrnęłam do konca i musze powiedzie, że masz cudo nie psa :loveu: Tylko się w takiego wtulić i miziać i miziać i miziać :loveu:

Rany, Anielik!!!
Przybywaj!!!

Korkosmok będzie przeszczęśliwy :)

... mam faworki :) (cholerka, jak Cię do nas zwabić? :) )

Posted

anea napisał(a):
i jak sie Korkosmoka ;) udał spacerek??? moze jakies zdjecia....

Potwór śpi!!! Śpi!!! Niewiarygodne! :evil_lol:
Zdjęć nie będzie (chyba, że jakieś do mnie dotrą), bo oczywiście zapomniałam zabrać ze sobą aparat :angryy:

Posted

anea napisał(a):
:) Jak Korek śpi to znaczy ze spacer udany :P

Oj, taaaak :)
Aaaa... i była zastępczyni Tośki (na etacie wybiegiwacza) - mała amstaffka :)
To ona wymęczyła mi Potwora :)

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Rany, Anielik!!!
Przybywaj!!!

Korkosmok będzie przeszczęśliwy :)

... mam faworki :) (cholerka, jak Cię do nas zwabić? :) )

Może na wakacjach jakoś skręce do Warszawy to przyjde.. ale faworki mają byc obowiązkowo :lol:

Ucałuj 'maluszka' :evil_lol:

Posted

anielik napisał(a):
Ucałuj 'maluszka' :evil_lol:

Ani mi się śni :)
Teraz Potwór śpi :) Niech tak zostanie :)

Gdy się obudzi - sam przyjdzie po całuska :) Powiem, że to od Ciebie :)

Posted

anielik napisał(a):
Nie zapominając o tych mniejszych :roll:

Mniejsze oczywiscie też :)
I te całkiem malutkie :)

(swoja drogą kiedyś zamieszka z nimi również mały piesek - wybiegiwacz :) tylko małe są na tyle zwrotne i szybkie aby zmęczyć mojego Potwora :) )

Posted

moon_light napisał(a):

Baaardzo wkurzające jest to że wszystko w sklepach ZOO takie male :roll:, i zbyt dużego wyboru nie ma..

moon_light napisał(a):

O przepraszam :lol: ja się chciałam wtrącić :lol: ;) że co nie pójdę do Kakadu w poszukiwaniu zabawek to wszystkie jak dla doga :lol: no dobra niech będzie kompromis jak dla średniego psa :lol: Jak zobaczyłam te piłki, które byłyby w stanie zabić mi psa to zwątpiłam :lol: i zaczęłam kocie kupować :oops: