Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ślicznie Wam dziękujemy :)

To był cudowny rok - najpierw czekanie na to, aż bąble pojawią się po drugiej stronie brzucha Aszry, potem - aż Korkosmok zamieszka z nami :) ,
mnóstwo fajnych wspólnych przygód...
Teraz dziwi mnie tylko jedno: jak ja mogłam żyć tyle lat bez doga? :)

El Corazon (z hiszp. serce)...

... zaprasza wszystkich, którzy chcą się świetnie bawić...

... na tort i śniegowe szaleńtwo do Szklarskiej Poręby :)

Posted

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KORKOSMOKU KOCHANY !!!
[SIZE=2]dużo zdrówka, duzo dobrego mniam, wielu wygranych, zebys dalej tak pieknie rosl jak do tej pory i zebys dalej cieszyl moje oczy, zebys byl grzecznym psem (i dobrym kuzynem:evil_lol:), zebys wciaz dawal duzo radosci i powodow do dumy swoim Dużym, poprostu zebys byl taki jaki jestes bo jestes przewspanialym smokiem:loveu:

Uff zdążyłam przed 0:00 :evil_lol:

Posted

[quote name='simbik']i od nas
Najlepsze życzenia urodzinowe:smilecol:
Samych sukcesów i psich radości :BIG: :tort:
Życzą Kasia, Igor, Opka & Teufel :lol:

Jak miło!!!
:)
Dziękujemy pięknie!

Kasiu - czy Tobie też tak szybko upływa czas z Teufelkiem?
Niedawno niosłam mojego Potwora na rękach po raz pierwszy do domu (ciężki był, fakt, ale dałąm radę), a teraz... :) stojąc na dwóch łapach jest wyższy od mojego faceta (ponad 180 cm wzrostu) :)
Moje szczeniątko wkrótce zupełnie przestanie je przypominać :)

Posted

Ja się zdziwiłam w Bydgoszczy, jak odkryłam że mój Tofiś jest praktycznie wzrostu Aglaurosa :roll:. No i jak moja Opeczka robi się coraz mniejsza, a taka mi się wydawała duża :lol: .
Niestety młodzieży w Bydgoszczy nie zobaczyłam :shake: ...spóźniliśmy się 10 min na ocenę. Troszkę byłam wściekła, ale cóż zawsze to tylko klasa szczeniąt, mogło być gorzej - zawsze mógłby być to jakiś brakujący wniosek do championatu ;) .

Posted

... a zapomniałam!
Tu w Szklarskiej bardzo dużo i często solą. Do tego doszedł ostry, zmrożony śnieg, korkowe szaleństwo, w efekcie mamy poranione łapy.

Zamówiliśmy więc buciki, których używa się dla psiaków zaprzęgowych (np. malamuty), największe jakie mają - i na razie są dobre.
Materiał to polar + podszycie na palce z przodu i spód łapy z hmm... neoprenu? Nie oamiętam, w kazdym bądź razie czegoś mocnego, jak diabli.

Wyglądają tak:

Posted

Korek ma buty :multi:
Ja tez o czyms takim myślałam bo Tośka wszystko zniesie ale jak juz skacze z łapy n ałape to musimy wracac do domu :roll:

Posted

wczoraj, gdy założyliśmy je po raz pierwszy, Potwór chodził w nich jak konik na paradzie :) podnosząc wysoko nogi :)
Wyglądało to cudnie :)

dziś rano przyniósł butki, które suszyły się na kaloryferze i wskoczył na łóżko - tak je zakładamy. Mądra bestia :)

Żałuję, że nie pomyślałam o tym by je kupić szybciej, ale nie spodziewałam się, że sypią tu takie ilści soli. Nawet miejscowi ograniczają spacery, bo psiaki mają problemy z łapami - my o tym nie wiedzieliśmy.

Całe szczęście znów możemy hasiorować :)

Posted

halbina napisał(a):
Jesteśmy na etapie rozpieszczania wzajemnego... Ja się podlizuję, ona mnie liże... :evil_lol:

Eh... ciekawe, czy też masz już to wrażenie - ze nie masz w domu bękitnego psa, tylko błękitnego doga :)
Bardzo szybko dotarło do mnie, czym Korek różni się od poprzednich psów, które przewinęły się przez moje życie - Korkosmok jest bardziej ludzki niż psi.

Posted

[quote name='halbina']ja to przeczuwalam ju bardzo dawno temu... dawno, dawno temu, kiedy bylam jeszcze mala i marzylam o dogu... pewnie bylam dogiem w poprzednim wcieleniu...

:lol: :lol: :lol:
Ja też jak byłam mała marzyłam o takim wielkopsie przy boku :loveu:
Dogiem w poprzednim wcieleniu, mówisz? Hmmm... interesująca wizja :)

Posted

halbina napisał(a):
A w nastęnym?... :razz: :p

Wiesz co Halbina? Śniło mi się kiedyś, że jestem smoczycą - taką prawdziwą: z łuskami, paszczą, długimi rzęsami (hihihihi - wiem, bo poszłam to sprawdzić w strumyku) - może to był sen proroczy?! :)