Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martadela napisał(a):
Czy Wam też opcja edycji posta praktycznie nie działa? Zapisuje zapisuje i zapisać nie może...
Chciałam tylko dopisać że konkretnie to "Hawajską" dostaje ;)

Ja mam też 'hawajską'..:diabloti: Spirulina zawiera mega dużo białka, witamin, mikroelementów, aminokwasów i GLA. Super sprawa!

martadela napisał(a):
Ehh z tymi smarkaczami. Wczoraj zakropiłam Astora środkiem przeciw pchłom...i co i akurat dzisiaj zdecydował się sprawdzić co to jest "sadzawka". Stoi głupek na brzegu i się w wodę gapi no to kucam i wołam, a ten łyp na mnie, łyp na wodę i .... wielki sus do wody.
Ja biegiem jak w "Bejłoczu" pędzę dziecko ratować. Patrzę gramoli się toto na brzeg, łeb cały w glonach. Próbuję go złapać ale ten spiernicza do domu, jakby mu się pod ogonem paliło - myślę sobie całkiem dobrze że chociaż do domu leci. Pędzę za nim. Astor biegnie ile sił w nogach wymachując głową we wszystkie strony, potem robi wślizg na trawie i wierzgając w powietrzu nogami próbuje pozbyć się glonów.
Lecę więc, wołam: Astorek Astorek choć!
Wreszcie dorywam zestrachanego smarkacza pod drzwiami tarasowymi - ratuję przed pożerającymi go glonami, za szmaty do łazienki wycieranie i suszenie suszarką...

Teraz młody odsypia stres.

Niestety nie mam zdjęć z tego wydarzenia - nie było czasu, trzeba było jak najszybciej go wysuszyć dokładnie...

Świetna historia, uśmiałam się po pachy..:evil_lol: Bidulek, zaatakowały go 'śmiercionośne' glony. :D:D:D

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i mamy kolejny milowy krok :)
Mieliśmy dzisiaj odwiedziny mojej Mamy - którą Balba uwielbia, oraz koleżanki i jej faceta, na widok których też się Balba rozpływa. W tej super atmosferze Balbina pozwoliła sobie na jeszcze większe spoufalenie z Astorem.
Dzisiaj po raz pierwszy Astor żuł Balbę :D
Znaczy żuł jej uszy i poliki :) i wgryziony w kudłaty polik wisiał sobie.
Etap asymilacji niniejszym uznajemy za zakończony.

Oczywiście słodziak podbił wszystkich serca :)

Każdego przywitał podaniem łapki i chciał lizać po twarzy :)
Został wymiziany, wycałowany i wyprzytulany, aż z tego wszystkiego poszedł spać :)

Sucha karma przyjmuje się bardzo dobrze :) Astor zaczyna się coraz lepiej prezentować - znaczy powoli nabiera ciałka :)
W nocy już nie muszę na każdy szelest się zrywać z łóżka, sam przychodzi do mnie i popiskując szturcha mnie żeby wyjść na spacer :)
Sadzawkę omija szerokim łukiem - mądry chłopak.

Posted

Samego żucia nie mam... może jutro się uda, ale mam taki przedsmak:
[video=youtube;mai4Xogeh1Y]http://www.youtube.com/watch?v=mai4Xogeh1Y[/video]

:) coś skasztaniłam zrzucając film na Youtube... ale chyba już będzie dobrze (4 razy to robiłam..)

Posted

a nie mówiłam, że mu od tego spec-żarcia raz-dwa ucha staną! :) wszystkie dwa może nie, ale jedno to też już coś ;) Rośnie jak na drożdżach!Wysoki się zrobił! super :)

Posted

Prawda? Wysoki i taki zgrabny - sarenkowaty :)
Już się nauczył że micha jest i będzie i nie ma takiego lamentu jak szykujemy żarcie. Dalej je 4 razy dziennie, i trochę większe porcje niż jest podane na op. karmy - wychodzimy z założenia że nadrabia jeszcze.
Tylko intestinal jest ultra light i baaardzo wolno idzie nabieranie ciałka, a tu zima lada chwila...
Będziemy stopniowo próbowali przejść na zwykłego juniora - bardziej kaloryczny - no tak żeby chociaż było 2/3 Intestinal + 1/3 Junior.

Bardzo mu smakują serca indycze - za kawałek mięska jest gotowy zrobić said i łapa i leżeć - jedno po drugim w expresowym tempie, w różnej kolejnosci :)

Posted

Mam żucie :)
Zobaczcie same :)
[video=youtube;XS9Nqul7DqE]http://www.youtube.com/watch?v=XS9Nqul7DqE[/video]

Zaraz jedziemy do weta po wyniki wymazu z ucha i już chyba ostatni zastrzyk antybiotyku :)

Posted

Ale namolny smark! :D:D
Mam trochę mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmiku..:roll:czy on aby za bardzo nie dokucza niemłodej już Balbinie..:mad:

Posted

[quote name='RenW']Mam trochę mieszane uczucia po obejrzeniu tego filmiku..:roll:czy on aby za bardzo nie dokucza niemłodej już Balbinie..:mad:

:roll:
Myślę że 4 letnia Balba sobie poradzi....

Posted

[quote name='martadela']:roll:
Myślę że 4 letnia Balba sobie poradzi....
Myślałam, ze Balba ma więcej..:evil_lol::evil_lol::evil_lol: aa to spokojnie da sobie radę..:diabloti:

Posted

Balba jest genialna. Jak taka stateczna ciotka, co to pogłaszcze, poradzi, zażartuje.. a jak trzeba to przez łeb gazetą też da ;)