Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłem z Axelem u dr.Siembiedy.Po wykonaniu zdjęcia rtg przedniej łapki na którą zaczął nagle kuleć; rozpoznanie enostoza.Na razie kupiłem Arthroflex i oszczędzam go na spacerach.Martwi mnie to że niechętnie chodzi,nie ma apetytu, jest osowiały.Jak długo czekaliście na poprawę zdrowia i jakie stosowaliście leki?

Posted

Moja sunia przy każdej silniejszej kulawiznie dostawa coś przeciw bólowego i przeciwzapalnego- rimadyl lub metacam... Skoro psiak jest osowiały i nie ma apetytu to pewnie go boli.
Może wybierz się z pieskiem i RTG do ortopedy (Siembieda jest radiologiem, odczyt zdjęcia to nei wszystko). W jakim wieku jest Axel?

Posted

coztego napisał(a):
Moja sunia przy każdej silniejszej kulawiznie dostawa coś przeciw bólowego i przeciwzapalnego- rimadyl lub metacam... Skoro psiak jest osowiały i nie ma apetytu to pewnie go boli.
Może wybierz się z pieskiem i RTG do ortopedy (Siembieda jest radiologiem, odczyt zdjęcia to nei wszystko). W jakim wieku jest Axel?
Właśnie skończył 6miesięcy.W środę wraca mój wet może da mu coś przeciwbólowego.Jeżeli stan nie będzie się poprawiał to pójdę do ortopedy.Może znasz godnego zaufania?:modla:

Posted

coztego napisał(a):
Jesteś z Wrocławia? Na pewno znajdziesz już na forum polecanych wetów stamtąd, poszukaj troszkę ;)
Dzięki za radę:bye::bye:

Posted

Byłem u swojego weta,który wreszcie wrócił z urlopu.Zbadał psa obejrzał zdjęcie i stwierdził że wszystko będzie ok.W obecnym stanie odradził stosowanie środków p/bólowych.Mam podawać tylko Arthroflex.Jego sunia też owczarek niemiecki miała to samo w wieku 7miesięcy i stosował też Arthroflex, teraz zero kłopotów z łapami.:lol:

Posted

Bo z tego pies wyrasta, na pewno wszystko będzie ok. Moja też nie ma już żadnych kłopotów z łapami, ale ciągnęło się to do 1,5 roku...
Środki przeciw bólowe podaje się przy silniejszych kulawiznach, żeby pies nie cierpiał niepotrzebnie.

Posted

coztego napisał(a):
Bo z tego pies wyrasta, na pewno wszystko będzie ok. Moja też nie ma już żadnych kłopotów z łapami, ale ciągnęło się to do 1,5 roku...
Środki przeciw bólowe podaje się przy silniejszych kulawiznach, żeby pies nie cierpiał niepotrzebnie.
Dzięki za wsparcie.Nieraz się zastanawiam kto bardziej cierpi on czy ja.Zrobiłbym wszystko żeby był już zdrowy.Tak to niestety jest że radości przeplatają się ze smutkami.