faith35 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 ewatonieja w tym problem, że Mikusia ma 60 ogłoszeń, a odzewu w ogóle!!! ;( Quote
andegawenka Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 [quote name='faith35']ewatonieja w tym problem, że Mikusia ma 60 ogłoszeń, a odzewu w ogóle!!! ;( Niestety taki okres...ja mam samych dekowników niestety... Quote
faith35 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 tylko, że ogłaszano ją miesiąc temu! Tak szkoda suni, a patrzałam u nas w lubuskim hoteliki to chcą 35zł/h ! To ja już wolę papatrzeć jakiś w Poznaniu czy Wrocławiu, a za transport pokryłoby się z deklaracji jednorazowych, a ze stałych za hotelik. Quote
faith35 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 ale ta nasza Mikunia jest śliczna, naprawdę cudowna i taka fotogieniczna! :p . Cud, miód i malinki ... ;* Quote
Domik Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Moment, moment! Ludzie, gadaliście z szefową schroniska lub kimś takim czy się zgodzą wam ją wydać?! Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby szła do hoteliku, ale najpierw się zapytajcie! Quote
bela51 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Domik napisał(a):Moment, moment! Ludzie, gadaliście z szefową schroniska lub kimś takim czy się zgodzą wam ją wydać?! Ja nie mam nic przeciwko temu, żeby szła do hoteliku, ale najpierw się zapytajcie! Czy nie za duzo tych wykrzyknikow? Jestes z Zielonej Góry, masz mozliwosc zapytac, to zapytaj. Sądze, ze schronisku powinno zalezec na poprawie bytu psa. Hotel to byłoby dobre rozwiazanie w przypadku Miki, choc nie wiadomo czy na razie jest sie na co porywac z takim nastawieniem tu obecnych. Quote
pio27 Posted January 2, 2011 Author Posted January 2, 2011 hej mika wam będzie wdzięczna za pomoc......:-):-):-) Quote
wykrywka Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Pio27 jeden pies nie może mieć kilku wątków, miałeś zmienić tytuł tego a nie zakładać nowy. Tytuł zmienia się wchodząc w zaawansowaną edycję pierwszego postu. Napisz do któregoś z moderatorów PWP o połączenie obu wątków zanim któryś zamkną. Faith35, żeby umieścić psa w hoteliku wcześniej należy uzgodnić to z kierownictwem schronu, ktoś musi tego psa prawnie przejąć, być za niego odpowiedzialnym to po pierwsze, po drugie finanse, zbieranie ich, prowadzenie rozliczeń. Tego też ktoś musi się podjąć. Nie ulega wątpliwości Mice potrzebna jest nasza pomoc, hotelik to bardzo dobre rozwiązanie pod warunkiem, że to nie będzie tylko zamiana kojców, z Miką trzeba pracować. Mam możliwość obserwować, niestety tylko obserwować Mikę i wg mnie ona nie nadaje się do bezpośredniej adopcji ze schronu. Widzę ją na spacerach w czasie których jest przerażona, chciałaby być niewidoczna, nie reaguje na żadne zwierzaki, schroniskowej Mai nie widzi, ale ... już w swoim kojcu na tą samą Majkę, łażącą przy klatkach, rzuca się z zębami. W podobny sposób reaguje też na inne zwierzaki w pobliżu kojca. Jak dla mnie było to bardzo niepokojące. Mam trochę nowych zdjęć, ale wrzucę je jutro, bo ... wyrzucają mnie już z komputera :oops:. Quote
agata51 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Stawiam się na zaproszenie faith. Sunia cudna. Ale na wątku chaos. Co mam zrobić? Quote
andegawenka Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 agata51 napisał(a):Stawiam się na zaproszenie faith. Sunia cudna. Ale na wątku chaos. Co mam zrobić? Jaki chaos?....... Quote
faith35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='andegawenka']Jaki chaos?....... też nie wiem o jaki chaos chodzi? Jak w tytule agata51. Potrzebne są deklaracje stałe i jednorazowe. Poprosiłam moda o połączenie dwóch wątków, ponieważ przeczytałam, że dwa wątki tego samego psa są niedozwolone. Quote
faith35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 O finanse się nie martw, jakoś damy radę! Tylko nie wiem co będzie z kontem tzn. można przelewać pieniądze na konto normalne czyli schroniskowe z dopiskiem "na hotelik dla Miki" ? Jeżeli chodzi o prowadzenie rozliczeń to się kogoś popytamy (może Domik, albo ty wykrywko? :)) . Będziemy na bieżąco informowani o Mikusi z hoteliku, to wiem na bank! Do kojca NIE, szukam kogoś, kto weźmie ją DO DOMU. Jeżeli chodzi o transport to się też coś wymyśli, są różne oferty transportu na dogo. Quote
Ra_dunia Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Jestem ale w tej chwili nie mogę pomóc. Ja też sugeruję uporządkować wątek. Tytuł jest mało czytelny. Wpiszcie np "Załamana ONka błaga o grosz na hotelik", lub coś w tym stylu. W pierwszy post musicie wpisać informacje co się z Milką dzieje, dlaczego musi pilnie iść do hotelu, choćby treść z rozsyłanego PW. Czy jest jeszcze inny wątek Milki? Bo najlepiej jak informacje o suni i rozliczenia znajdują się na jednym wątku. Quote
faith35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ra_dunia napisał(a):Jestem ale w tej chwili nie mogę pomóc. Ja też sugeruję uporządkować wątek. Tytuł jest mało czytelny. Wpiszcie np "Załamana ONka błaga o grosz na hotelik", lub coś w tym stylu. W pierwszy post musicie wpisać informacje co się z Milką dzieje, dlaczego musi pilnie iść do hotelu, choćby treść z rozsyłanego PW. Czy jest jeszcze inny wątek Milki? Bo najlepiej jak informacje o suni i rozliczenia znajdują się na jednym wątku. Mika ma jeszcze inny wątek, ale już poprosiłam moda o połączenie dwóch wątków. Quote
faith35 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Wątki zostały połączone, tytuł przez moda zmieniony (za co dziękuję ;)). Posty poukładane godzinowo. Quote
Domik Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='faith35']O finanse się nie martw, jakoś damy radę! Tylko nie wiem co będzie z kontem tzn. można przelewać pieniądze na konto normalne czyli schroniskowe z dopiskiem "na hotelik dla Miki" ? Jeżeli chodzi o prowadzenie rozliczeń to się kogoś popytamy (może Domik, albo ty wykrywko? :)) . Będziemy na bieżąco informowani o Mikusi z hoteliku, to wiem na bank! Do kojca NIE, szukam kogoś, kto weźmie ją DO DOMU. Jeżeli chodzi o transport to się też coś wymyśli, są różne oferty transportu na dogo. Nie posiadam takowego konta, a wykrywki trzeba było by się spytać. Tak jak mówiła wykrywka ona musi tam mieć kontakt, najlepiej ze szkoleniowcem, który postara się jej pokazać jaki świat jest piękny! [quote name='bela51']Czy nie za duzo tych wykrzyknikow? Jestes z Zielonej Góry, masz mozliwosc zapytac, to zapytaj. Sądze, ze schronisku powinno zalezec na poprawie bytu psa. Hotel to byłoby dobre rozwiazanie w przypadku Miki, choc nie wiadomo czy na razie jest sie na co porywac z takim nastawieniem tu obecnych. Bez przesady. Dałam wykrzykniki, ponieważ uważam, że najpierw zarząd powinien o tym wiedzieć. Co do mojego zapytania, oczywiście mogę, ale czy ktoś poprosił, dla mnie to żaden problem. - A więc dzwoniłam do szefowej i jak jutro/pojutrze skończą sprawy papierkowe na pewno szefowa wraz z zarządem IDZ porozmawiają o tej sprawie i zadecydują. Quote
faith35 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Dzięki, Domik. Jak wspominałam w poprzednich postach. Sunia nie będzie iść do kojca, tylko do domu, gdzie będzie miała kontakt z człowiekiem i nabierze do niego zaufania, oto się nie martw ;) No to czekamy na decyzję zarządu... Quote
katarzyna09 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Faith35-mogę pomóc,ale w tej chwili tylko jednorazowo.Stałej dać nie mogę,bardzo mi przykro. Quote
faith35 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 katarzyna09 jednorazowe wpłaty też mile widziane :) Poczekaj tylko do zebrania samorządu, myślę, że Domik powie co będzie dalej z naszą Mikunią, wtedy ustali się konto, ok? Dziękujemy bardzo za pomoc!!! Może ktoś zadzwonić (z wolontariuszy) do tego hoteliku? Jest w ZG, ale nie ma cen podanych. http://psiakademia.pl/ ten hotelik jest w dolnośląskim, cena za psa średniego (czyli do 25-30kg) nie będzie przekraczać 350 zł. Oto link: http://www.dogomania.pl/threads/199448-Bezpieczne-miejsce-dla-psiakow-ze-schronisk-dolnoslaskie Quote
Domik Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Szczerze, to nigdy nie słyszałam o tej "psiej akademii". Jakoś nie wydaje mi się, żeby brali psiaki ze schronisk, ale zawsze można spróbować. Chociaż wydaje mi się, że w tym "kameralnym hoteliku" może być drogo. Jest jeszcze hotelik w Stożnem - Psia Sfora, tylko koszt to byłoby 35-45zł. Ale wiem, że IDZ (która teraz prowadzi schronisko), korzystała już z usług tego hoteliku. Chociażby nasz Kacperek tam był. Quote
Zofija Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jaka ona śliczna. na razie nie mogę pomóc finansowo, ale zaznaczam wątek, mo że się coś zmieni Quote
Szarotka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Przyszlam na zaproszenie Belli ......musze popatrzec na moje deklaracje......... Quote
dominikabankert Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 jestem na razie zapisuje.do 20stycznia nie moge pomóc finansowo ,potem coś przeleje ale naprawde niewiele bo samam nie mam kasy a deklaracji multum Quote
figanadrzewna Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 dziękuję Belu za namiary na wątek. Jak będzie decyzja o wydaniu suni, pomyślę nad deklaracją Quote
faith35 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Szarotka sprawdzaj deklaracje, Mikusia naprawdę ich potrzebuje i baaardzo dziękujemy, że przybyłaś na wątek :iloveyou::B-fly: dominikabankert dla Miki każda złotówka się liczy, nie zapomnij o nas :saint1: Domik wspępnie rozważam propozycję hoteliku ZuziM (chociaż psy są w kojcach, więc raczej odpada...) oraz Murki (pytałam się o możliwość wzięcia suni do domu na PW i czekam na odp. - jest możliwość transportu za zwrot kosztów paliwa, na forum pisze, że jeżeli pies potrzebuje socjalizacji to będzie w domu, ale na wszelki wypadek wolałam zapytać :cool3:) Quote
Recommended Posts