psiakiGabi Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Tak :) fotki będą wieczorem :) z czystym sumieniem piszę, że to jest wymarzony dom dla Miki :) Fotki wstawię wieczorem i same zobaczycie ten szczęśliwy pychol :) Duże ogrodzone podwórko po którym Mika zasuwa jak by zawsze tam mieszkała, z psiakami rezydentami dogadała się super, a najlepiej z malutką sunią :) Jak coś Jej się nie podoba to idzie do swojego kojca i ma wszystko w nosie :) W domu czuje się jeszcze nieswojo ale sama wchodzi bez proszenia i wołania, więc to jest kwestia czasu i na pewno w domu też się będzie dobrze czuła :) Pani Agnieszka i córka (zapomniałam imienia) są zauroczone Miką, pomimo że Ona jeszcze z dystansem do Nich podchodzi, ale cieszą się każdym Jej nawet malutkim postępem :) bardzo spokojna i ciepła rodzina. Okolica spokojna więc nic Miki nie stresuje. Powiem w sekrecie, że Pani Agnieszka po długiej rozmowie z nami o psach w potrzebie, o tym jak funkcjonują schroniska, DT, hoteliki itp, wspomniała, że zastanawia się nad daniem DT jakiejś bidzie.. ale narazie nie namawiałam, sama musi do tego dojrzeć. To jest taka kobieta, która potrzebuje pomagać, z tego co mówiła to zawsze w Jej domu były zwierzęta i zawsze takie właśnie bidy uratowane z różnych nieszczęść, adoptując Mikę też szukała psa któremu potrzeba pomóc, niedawno uśpili swoją staruszkę ONkę i nie mogli patrzeć jak kojec stoi pusty i się marnuje, a tyle psów potrzebuje pomocy.. Ale najważniejsze, że Mika szczęśliwa :) Można zmienić tytuł wątku :) Quote
dominikabankert Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 ja tez sie ciesze teraz jeszcze trzeba ,wyeksmitowac" Szilke i u Gabi bedzie troche pusciej:) Quote
Negrita8 Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 no proszę: Mikunia czekała długo, ale się doczekała na najlepszy domek :) super - kolejny schroniskowy psiak jest szczęśliwy! Podziękowania wielkie dla tych co się do tego przyczynili Quote
ewachw Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 [quote name='faith35']dzięki za poparcie, chyba nie trudno będzie znaleźć ONkowatego psiaka w potrzebie? Widziałam gdzieś ONka z obustronną dysplazją, który potrzebuje pieniędzy teraz na rehabilitację, może jego by wspomóc? Nie mam linku do jego wątku... No własnie dla niego przekazałam moja stała deklarację tutaj watek http://www.dogomania.pl/threads/207080-CUDOWNY-DEL-już-w-DT-zbieramy-na-pooperacyjna-rehabilitację Quote
bela51 Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Kochani, mysle, ze mozna juz zmienic tytuł wątku i rozdysponowac kase, ktora została po Mikuni. Zostało 451 zł Moja propozycja to Ben z mojego banerku i Zoya- Onka, ktora przyjechala na miejsce Miki bez zadnych deklaracji.Zaraz wstawie linki.http://www.dogomania.pl/threads/208090-Kielce-Pi%C4%99kny-ON-wiele-tygodni-tu%C5%82aczki-pogryziony-wyniszczony.-HELP! http://www.dogomania.pl/threads/207109-ZOYA-piekna-%C5%82agodna-ONka-w-hoteliku-u-Gabi-potrzebne-deklaracje No i trzeci byłby Delgado, ktorego proponuje ewachw. http://www.dogomania.pl/threads/207080-CUDOWNY-DEL-ju%C5%BC-w-DT-zbieramy-na-pooperacyjna-rehabilitacj%C4%99?highlight=Delgado Byłoby po 150 zł. Chyba, ze jeszcze kogos wspomozemy ? Quote
Szarotka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Ogromnie sie ciesze, ze taki dobry domek znalazla :):) Quote
wykrywka Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Śmiem twierdzić, że w raju nie może być piękniej :lol:. Na niektórych fotkach widać jeszcze to spojrzenie Miki - niepewne, ale ogólnie wygląda wspaniale. Wierzę, że miłość ludzi doda Mice pewności, przywróci zaufanie, pozwoli żyć pełnią życia. Serdeczne podziękowania dla domku Mikuni :loveu: Quote
bela51 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Musimy poprosic pio aby zmienił tytuł wątku, bo do niego nalezy pierwszy post. Cioteczki, co z decyzja o finansach? Czy moze byc tak, jak napisałam wczoraj ? Dla 3 ONków po 150 zł, czy jeszcze kogos chcecie wspomóc, wtedy bedzie troche mniej. Quote
bela51 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Rzadko zagladam, bo u nas burza za burzą. Wypowiedzcie sie kochani w sprawie tego spadku. Czy ma zostac tak jak proponowałam wczoraj ? Dla 3 ONków? Czy jeszcze dla kogos ? Chcialabym do konca tygodnia rozesłac pieniadze. Quote
bela51 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Zaglądam między burzami. I co Cioteczki, poprze mnie ktos w sprawie finansow ? Quote
Szarotka Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 bela51 napisał(a):Zaglądam między burzami. I co Cioteczki, poprze mnie ktos w sprawie finansow ? Rob jak uwazasz :):) Quote
faith35 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 [quote name='Szarotka']Rob jak uwazasz :):) Zoya ma spadek po Krisie, więc może inny psiak? Bela, ty jesteś (a raczej byłaś;)) skarbnikiem Miki, ja się szczerze mówiąc do niczego nie przyczyniałam oprócz zbierania deklaracji na hotelik dla Miki i robienia bazarków cegiełkowych, więc bela - gdyby nie Ty, pewnie Mika nadal by siedziała w schronie. Decyzję pozostawiam Tobie. Proponuję dać chociaż 50 zł dla pogryzionej i pobitej suni ONki. http://www.dogomania.pl/threads/206437-Sunia-ON-ka-pogryziona-i-pobita.Kuleje.Zbieramy-na-hotel-i-diagnostyk%C4%99!Do%C5%82%C3%B3%C5%BC-cho%C4%87-5z%C5%82 Quote
dominikabankert Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 przepraszam za off ale nastepna onka w tarapatach w dodatku zbieramy na sterylke aborcyjna:-( dlug juz w hotelu rosnie zero deklaracji:-(: http://www.dogomania.pl/threads/2074...racje-na-hotel Quote
wykrywka Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Bela51 mam do Ciebie pełne zaufanie, podziel pieniądze według własnego uznania. Twoja propozycja widoczna jest na forum od kilku dni i przypuszczam, że gdyby byli jej przeciwnicy to odezwaliby się już do tej pory :lmaa:. Jest tyle potrzebujących psów, wiadomo dla wszystkich nie starczy. Quote
ewachw Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Witam, zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami - niech Pani Skarbnik zdecyduje.. :-)) Quote
bela51 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='faith35']Zoya ma spadek po Krisie, więc może inny psiak? Bela, ty jesteś (a raczej byłaś;)) skarbnikiem Miki, ja się szczerze mówiąc do niczego nie przyczyniałam oprócz zbierania deklaracji na hotelik dla Miki i robienia bazarków cegiełkowych, więc bela - gdyby nie Ty, pewnie Mika nadal by siedziała w schronie. Decyzję pozostawiam Tobie. Proponuję dać chociaż 50 zł dla pogryzionej i pobitej suni ONki. http://www.dogomania.pl/threads/206437-Sunia-ON-ka-pogryziona-i-pobita.Kuleje.Zbieramy-na-hotel-i-diagnostyk%C4%99!Do%C5%82%C3%B3%C5%BC-cho%C4%87-5z%C5%82 Troche za poxno napłyneła ta propozycja dka pobitej suni. Wczoraj wysłalam pieniadze dla Zoyki ( ona miała po Krisie 43 zł i nie ma prawie zadnych deklaracji ) i dla Bena . Dostali po 150 zl Jest jeszcze 151 zl, bo nie zdazyłam napisac na wątku Delgado, ze chcemy przekazac mu pieniadze. Delgado ma dobra opieke, moze rzeczywiscie podzielic to co zostalo dla niego i dla pobitej suni ? Co myslicie ? Quote
Kocurek Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Cioteczki wiadomosc z Owczarka: Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C.Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
bela51 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Widzialam to ostrzezenie. Wlasciwie nalezaloby powiadamiac schroniska, bo dla dogomaniackich psów, sprawdza sie domy, to ryzyko jest mniejsze. Swoją droga, ludzkie okrucienstwo nie ma granic. Quote
dominikabankert Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 blagam o jakikolwiek pomysl dla tej suni w poniedzialek jak jej nic nie znajdziemy to po sterylce aborcyjnej ( bylo 9 szczeniakow) trafia na ulice:( ani dt ani hotelu ani grosza:( http://www.dogomania.pl/threads/207901-jestem-w-ci%C4%85%C5%BCy-a-pomocy-znik%C4%85d-%28-LUNA-b%C5%82aga-o-pomoc-%C5%9Awiercze-mazowieckie/page6 Quote
Recommended Posts