dominikabankert Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 to niech koelka odnowi a ja zapalce te 16zl...................... Quote
faith35 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 [quote name='bela51']Zgodziłam sie w styczniu udostepnic swoje konto na prosbe faith. Teraz dowiaduje sie, ze nie mozna liczyc na jej pomoc. Ot, i po sprawie.:shake: chyba nie zarzuca mi nikt niczego, że teraz muszę poświęcić więcej czasu nauce? Takie życie... odebrałam Twoją wypowiedź jak jakiejś rozrzalenie... mogę poprosić 'kilka osób' o pomoc finansową, chodź nie wiem, czy zda to się na wiele. Quote
bela51 Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Faith, nie zamierzam sie z Toba przegadywac na wątku. Stwierdziłam tylko fakt, ze gdy zaczynaja sie konczyc pienadze, to skarbnik, czy tez ksiegowy zostaje z tym sam. Bo przeciez nie Ciebie bedzie ścigal hotel o zaplacenie czynszu. Quote
Negrita8 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='bela51'] Niestety najczesciej tak bywa, ze podejmujac sie prowadzenia funduszy dla psa, jednoczesnie bierze sie odpowiedzialnosc za jego kondycje finansowa. Zgodziłam sie w styczniu udostepnic swoje konto na prosbe faith. Teraz dowiaduje sie, ze nie mozna liczyc na jej pomoc. Ot, i po sprawie.:shake: No kurka - nie wiem jak to elegancko powiedzieć; nie może tak być, że najpierw hurra - akcja, a potem ludzie zapominają i odpowiedzialność finansowa spada tylko na księgowego - w ten sposób może w ogóle zabraknąć księgowych, bo każdy będzie się obawiał, że zostanie sam z rachunkami do uregulowania ! Myślę, że do czasu WYADOPTOWANIA psa bezwzględnie i "bezwymówkowo" razem ze skarbnikiem psu na wątku powinny towarzyszyć: 1) osoby, które zainicjowały akcję oraz te, które zaangażowały się w zabranie psa ze schroniska i umieszczenie w hoteliku [one też powinny dbać o ogłoszenia, banerki, bazarki, zapraszanie na wątek, - kto co potrafi... i też przypominanie o stałych wpłatach, bo wiadomo - czasem można zapomnieć w wirze spraw i problemów, może się skończyć stałe zlecenie... itp.] a w razie "katastrofy" finansowej poczuwać się do przesłania choć kilku złotych (nieletni bez dochodów mogą spróbować zrobić np. jednorazową zbiórkę po rodzinie) - jeśli zrobi to kilka-kilkanaście osób - to można podratować okazjonalnie budżet psa 2) osoby, które złożyły stałe deklaracje, one MUSZĄ ich dotrzymywać bo to dla psa być albo nie być w hoteliku ! (oczywiście może zdarzyć się jakaś tragedia... wtedy powinny choćby na PW poinformować skarbnika) REASUMUJAC: księgowy NIE MOŻE zostać SAM z potrzebującym pomocy psem, a ludzie powinni oferować swą pomoc ODPOWIEDZIALNIE czyli od początku wątku do końca, którym jest znalezienie odpowiedniego domu lub... odejście w godnych warunkach. Podarowanie psu kilku miesięcy życia wolnego od strachu, cierpienia itp. a potem pozostawianie go samemu sobie (zagrożonego powrotem do schronu) jest nieludzkie, a zrzucenie odpowiedzialności za jego dalszy los na barki skarbnika lub hoteliku i postawienie przed wyborem: nie ma kasy, więc rób co chcesz, albo sam finansuj albo oddaj zwierzaka do schroniska jest..... niech każdy sam sobie dopowie. Pojechałam może za ostro,nie chciałam nikogo urazić, ale wczułam się w sytuację Beli i jej podobnych wspaniałych dogomaniaków, którzy ofiarowują wielu psiakom nie tylko swoje konta do rozliczeń, ale i czas na to potrzebny, i swoje zdrowie (stres) - jak teraz. p.s. i jeszcze wyjaśnienie: moim celem nie są jakieś "personalne" wycieczki - chciałam po prostu zwrócić uwagę na problem, który niestety zdarza się nie tak rzadko, a może wpłynąć zniechęcająco do pomagania poprzez pełnienie roli księgowego. Mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłam: nikogo nie chciałam urazić,a tylko zmotywować i wezwać do CZYNNEGO WSPIERANIA PSICH KSIĘGOWYCH ! Pozdrawiam wszystkich pomagających biednym psiakom :loveu: Quote
bela51 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Negrito, bardzo dziekuje za to wszystko co napisałas. Nie tylko ja jestem Ci wdzieczna, ale wiele dogomaniaczek, ktore podjeły sie tej , jak sie okazuje" niewdziecznej funkcji. Sytuacja Miki nie jest jeszcze dramatyczna, ale zgodnie z przewidywaniami, funduszy starczy jeszcze na czerwiec ( bo stałe wplywy są bardzo male ) a domku nie widac. Dlatego bardzo prosze o allegro, nastepny pakiet ogloszen ( za dotychczasowe, ja placiłam, aby juz nie obciazac funduszu Miki ) i moze jakąś zbiórke fantów na bazarek. Jesli dostane fanty, albo lepiej, zdjecia, to wystawie bazarek. Oczywiscie byloby super, gdyby udalo sie znaleźć kilku nowych stałych deklarowiczow. I to byłoby na tyle. Quote
KateKermit Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 witam, ja deklarowałam na fb Agnieszce M. stałe 15 zł dla Miki, ale zostałam zapisana jako jednorazowa. widzę że jednak trzeba stałych wiec ja spokojnie moge się zadeklarowac na te 15 zł. Dajcie znać i już robię przelew, a za miesiąc następny. Quote
dominikabankert Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 pamietajcie ze ja moge oplacic allegro moze akurat w maja ja ktos sobie wypatrzy.............. Quote
arim Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Bela,jak widać nie jesteś sama:) Ja od lipca(teraz nie mam mozliwości przelać) tez deklaruje 20zł stałej-no,chyba ze,mam taką nadzieje ze juz nie bedzie potrzebne. Quote
bela51 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='KateKermit']witam, ja deklarowałam na fb Agnieszce M. stałe 15 zł dla Miki, ale zostałam zapisana jako jednorazowa. widzę że jednak trzeba stałych wiec ja spokojnie moge się zadeklarowac na te 15 zł. Dajcie znać i już robię przelew, a za miesiąc następny.[/QUOTE] [quote name='KateKermit']aaa, ja to Katarzyna T. z fb :D[/QUOTE] [quote name='dominikabankert']pamietajcie ze ja moge oplacic allegro moze akurat w maja ja ktos sobie wypatrzy..............[/QUOTE] [quote name='arim']Bela,jak widać nie jesteś sama:) Ja od lipca(teraz nie mam mozliwości przelać) tez deklaruje 20zł stałej-no,chyba ze,mam taką nadzieje ze juz nie bedzie potrzebne.[/QUOTE] Bardzo serdecznie Wam wszystkim dziekuje.:lol: Quote
BeataDz Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Przelałam dzisiaj 20 zł. ( za kwiecień i maj po 10 zł. za miesiąc ). Na razie moja stała deklaracja 10 zł. Jak uda mi się znaleźć dom dla któregoś z moich podopiecznych to zadeklaruję większą kwotę. Quote
bela51 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='BeataDz']Przelałam dzisiaj 20 zł. ( za kwiecień i maj po 10 zł. za miesiąc ). Na razie moja stała deklaracja 10 zł. Jak uda mi się znaleźć dom dla któregoś z moich podopiecznych to zadeklaruję większą kwotę.[/QUOTE] Dziekuje ! Twoja wpłata juz jest dzisiaj na koncie.:loveu: Wpłyneły rowniez wpłaty od figinadzrewnej - 10 zł oraz Kika i Czaki z owczarka - 20 zł.:loveu: Quote
faith35 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 ja teraz mam trudną sytuację i trudny dostęp do komputera, więc nie mogę pomóc bela, proszę mnie zrozumieć, do końca maja nie mam jak się "dobrać" do internetu. jest to spowodowane m.in. remontem mojego pokoju, gdzie komputer, klawiatura, myszka itp. są przykryte foliami, by kurz na nie nie spadał itp... przykro mi, że nie mogę pomóc w tej dramatycznej dla nas wszystkich (szczególnie dla Miki) sytuacji. Quote
bela51 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='faith35']ja teraz mam trudną sytuację i trudny dostęp do komputera, więc nie mogę pomóc bela, proszę mnie zrozumieć, do końca maja nie mam jak się "dobrać" do internetu. jest to spowodowane m.in. remontem mojego pokoju, gdzie komputer, klawiatura, myszka itp. są przykryte foliami, by kurz na nie nie spadał itp... przykro mi, że nie mogę pomóc w tej dramatycznej dla nas wszystkich (szczególnie dla Miki) sytuacji. Nie ma sprawy Faith, odrobisz to w czerwcu. Cioteczki, kto mógły zrobic sliczne allegro dla Miki ? Mam do wykorzystania piękny szablon, ale nie potrafie zrobic allegra. Zapłacimy ! Quote
monika083 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 cioteczki, zapraszam do dwoch psiakow po zmarlej wlascicielce-sa w koteliku pod Krakowem. BRAK DEKLARACJI, dlug 1780zl.. http://www.dogomania.pl/threads/198134-Rysio-i-Romuś-w-hoteliku.Brak-deklaracji-brak-ogłoszeń-brak-domu-(-POMOCY! Quote
joanna83 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Drodzy dogomaniacy ze Świebodzina i okolic bardzo Was proszę o pomoc w przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej dla naszego Boryska. Pies już wiele miesięcy przebywa w DT i pojawiła się dla niego szansa na dom właśnie w Świebodzinie. Borysek jest niewidomy i ma usunięte oko, gdyż został uderzony prawdopodonie łopatą w głowę. Później błąkał się jeszcze ponad rok po ulicach, aż wreszcie udało nam się go zabrać do DT. Oto jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/196473-Bez-imienia-bez-domu-bez-szans-na-leczenie-pilnie-DT/page12 Quote
bela51 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Podaje dzisiejdze wplaaty dla Miki : Negrita8 - 10 zl KateKermit - 15 zł pola53 - 10 zł. Bardzo serdecznie dziekujemy ! I ponawiam swoją prosbę: Cioteczki, kto mógły zrobic sliczne allegro dla Miki ? Mam do wykorzystania piękny szablon, ale nie potrafie zrobic allegra. Zapłacimy ! Quote
Negrita8 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Czy ktoś zna Isadorę (?) wydaje mi się - z jakiegoś wątku - że ona potrafi robić Allegro, ja niestety nie... Quote
Wala2006 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='Negrita8']Czy ktoś zna Isadorę (?) wydaje mi się - z jakiegoś wątku - że ona potrafi robić Allegro, ja niestety nie... Jeżeli chodzi ci o Isadorę7 to ja ją znam...Pisze bo może będę mogła jakoś pomóc Mice :) Quote
koelka Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Ja robiłam poprzednio allegro dla Miki - mogę je odnowić, jesli takie może być. Koszt był wtedy 15,30 zł (proszę to zaliczyć jako moja deklaracja za m-c maj, a odnowienie mogę zrobić za deklarację czerwcową). Quote
Recommended Posts