Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewa36']Ale ja nie zamierzam adoptować Miki !!!!!!!!
Ani słowem nie dałam tego do zrozumienia nawet w w mglistej sugestii.

Postarałam się o ogłoszenia dla niej, pozwoliłam zadzwonić do Pani, która odpowiedziała na ogłoszenia żeby akces nie pozostał bez odpowiedzi i przekazałam Pani telefon do Pio.
Pani ma do Pio dzwonić i dalej wszystko ustalać - o czym napisałam na wątku.
Dlatego przepraszam - o co chodzi ????????

A ja ponowię pytanie ?
Bo odnoszę wrażenie, że to, co istotne, "zaangażowanym" umyka.
Stać Was było na obrzydliwy jazgot, zdobądźcie się na odpowiedź.
Nie będę wymieniać nicków - "zaangażowani" wiedzą, o kogo chodzi.
No, chyba, że jeszcze się coś komuś przypomni.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ewa36']Aaaaaaaa, i jeszcze jedno - to Ty i Spólka szukacie zwady ze mną z niskich pobudek i tu jest to widoczne jak na dłoni (zresztą nie tylko tu).
Powiedz jak możesz ( z TWA) zakładać że mnie to ruszy ?

wiesz, widać, ze masz syndrom pępka świata.. Uważasz, ze wszystko co się dzieje jest związane z Twoją osobą ;)
a tak nie jest moja droga ;)
Nie wiem o jakich pobudkach tu piszesz :shake:
aaa i chciałam, żebyś wiedziała... nie mam najmniejszego zamiaru "cię ruszać", bo jak pewnie wiesz, jest takie powiedzonko: "nie ruszaj gówna bo śmierdzi"... święta prawda... święta....

Posted

[quote name='bela51']Czy ktos jeszcze pamieta, ze to watek ONki Miki, ktora potrzebuje wizyty przedadopcyjnej ? W Żaganiu .
Tak pamięta.

[quote name='wykrywka'](...) Nie mam dokładnych informacji dotyczących planowanej adopcji, wiem tylko,że państwo chcieli już po sunię przyjechać ale ze względu na charakter Miki lepiej przeczekać okres przedświątecznego pośpiechu, świątecznych gości i zabrać suczkę później. Z tego co wiem Mika jest wysterylizowana i zakładam, znając kierownictwo schroniska, że nowi właściciele Miki będą dokładnie prześwietleni. Poza tym do Żagania z Zielonej Góry nie jest daleko. Ale ... nie chciałabym "wychodzić przed orkiestrę" i myślę, że odezwie się tu sekkmet, kierowniczka naszego schronu i będą informacje z pierwszej ręki a nie tylko moje przypuszczenia.

W związku z tym, co w cytacie czekam na wiadomy wpis i info, czy kierownictwo planuje wizytę przedadopcyjną, jeśli tak, czy ma kogoś do niej, czy samo chce napisać do osób, o nickach podanych na wątku, czy też potrzebuje takiej pomocy.

Posted

ewa36 napisał(a):
Słuchajcie !!!!!!!!!!!!!!!!
Jest odzew na ogłoszenia Miki Ciocia Paja mi przesłŁA MEILA NA PM :) :) :)
Ludzie piszą sensownie jutro będę do nich dzwonić :)
Trzymajcie kciukasy :)

ewa36 napisał(a):
Halo halo :)
Jest tu kto ?
Mikunia ma szansę na super domek :) :) :) Państwo sami po nią pojadą do schronu w Zielonej Górze :)
Państwo są z Zagania.

Pio będę Cię łapać na komórkę :)

Wszystko co wiem na temat adopcji Miki to powyższe wpisy oraz rozmowa z Pio z której dowiedziałam się tego, co wcześniej napisałam. Nie znam szczegółów, więc nie zabieram więcej głosu, żeby nie wprowadzać bałaganu. Szkoda, że Pio nie odezwał się i nie przekazał informacji o chętnych na adopcję Miki, czy coś dokładnie ustalono, jakie zapadły decyzje.
Myślę, ewa36 czy nie będzie lepiej gdy przekażesz namiary na ludzi z Żagania bezpośrednio do schroniska, pracują tam konkretni ludzie, znający Mikę doskonale, kompetentni do podejmowania decyzji o losie suni, dobrze by było, gdyby zainteresowani kontaktowali się bezpośrednio ze schronem. Przejrzałam wyrywkowo ogłoszenia zrobione prze Paję - podany jest w nich kontakt na schronisko.

Posted

wykrywka napisał(a):
Wszystko co wiem na temat adopcji Miki to powyższe wpisy oraz rozmowa z Pio z której dowiedziałam się tego, co wcześniej napisałam. Nie znam szczegółów, więc nie zabieram więcej głosu, żeby nie wprowadzać bałaganu. Szkoda, że Pio nie odezwał się i nie przekazał informacji o chętnych na adopcję Miki, czy coś dokładnie ustalono, jakie zapadły decyzje.
Myślę, ewa36 czy nie będzie lepiej gdy przekażesz namiary na ludzi z Żagania bezpośrednio do schroniska, pracują tam konkretni ludzie, znający Mikę doskonale, kompetentni do podejmowania decyzji o losie suni, dobrze by było, gdyby zainteresowani kontaktowali się bezpośrednio ze schronem. Przejrzałam wyrywkowo ogłoszenia zrobione prze Paję - podany jest w nich kontakt na schronisko.

Oczywiście.
A czy mogę Tobie na pw podać namiary na Państwa chętnych na Mikę ?
Zechcesz skontaktować się z Państwem ?
Nie chciałabym odsyłać ich kolejny raz, podałam, już Pani telefon do Pio ;)

Posted

[quote name='Asior']wiesz, widać, ze masz syndrom pępka świata.. Uważasz, ze wszystko co się dzieje jest związane z Twoją osobą ;)
a tak nie jest moja droga ;)
Nie wiem o jakich pobudkach tu piszesz :shake:
aaa i chciałam, żebyś wiedziała... nie mam najmniejszego zamiaru "cię ruszać", bo jak pewnie wiesz, jest takie powiedzonko: "nie ruszaj gówna bo śmierdzi"... święta prawda... święta....

Ty i Twoje koleżaneczki macie kilka rodzajów prawd - w tym ta, o której piszesz, na "g".
Coś jeszcze chciałabyś dodać Ty lub pozostałe ?
Tak się zleciałyście i takie jesteście aktywne - i na pewno wiecie co robicie - rozumiem, że nie bez powodu ?

Posted

Witam,
Jestem kierowniczką zielonogórskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt, proszę o wysłanie mi namiarów na pw do ludzi osób zaitneresowanych Miką, pojadę chętnie na wizytę przedadopcyjną po wcześniejszym skontaktowaniu i ustaleniu terminu wizyty. W okresie świąt jestem blisko Żagania więc chętnie spotkam się by porozmawiać o Mice.

Posted

[quote name='ewa36']Oczywiście.
A czy mogę Tobie na pw podać namiary na Państwa chętnych na Mikę ?
Zechcesz skontaktować się z Państwem ?
Nie chciałabym odsyłać ich kolejny raz, podałam, już Pani telefon do Pio ;)

Zdaję sobie sprawę jak niepoważnie wygląda takie odsyłanie zainteresowanych od jednych do drugich. Miałam nadzieję, że odezwie się sekkmet, kierowniczka schroniska i powie co jest jej wiadomo w temacie adopcji Miki, czy państwo już się z nią kontaktowali.
Mika jest psem schroniskowym i uważam, że wszystkie decyzję z nią związane są w gestii kierownictwa. Ja nie posiadam władzy decyzyjnej, Mikę znam z widzenia - nie wiem więc czy jest sens podawania mi namiarów na państwo.

Spóźniłam się z odpowiedzią.
No to teraz już wszystko jasne :evil_lol:

Posted

sekkmet napisał(a):
Witam,
Jestem kierowniczką zielonogórskiego schroniska dla bezdomnych zwierząt, proszę o wysłanie mi namiarów na pw do ludzi osób zaitneresowanych Miką, pojadę chętnie na wizytę przedadopcyjną po wcześniejszym skontaktowaniu i ustaleniu terminu wizyty. W okresie świąt jestem blisko Żagania więc chętnie spotkam się by porozmawiać o Mice.

Oczywiście, już wysyłam pw z danymi.
I bardzo mocno trzymam kciuki.

Posted

sekkmet napisał(a):
Witam,

Czy dotarły pw z danymi do Państwa ?
Dwa razy już pisałam ale nie wiedzę tych wiadomości w folderze "Wysłane".
Jesli nie, to czy mogę prosić o pw do mnie ?
Skorzystam wówczas z opcji "odpowiedz" :)

Posted

HEJ WITAM WSZYSTKICH TYCH KTÓRZY SĄ ZAINTERESOWANI LOSEM MIKI. POWIEM TAK JESTEM WOLONTARIUSZEM I OPIEKOWAŁEM SIĘ MIKĄ ORAZ OSWAJAŁEM JĄ DO LUDZIE ŻEBY ZMALAŁ JEJ STRACH PRZED LUDŹMI I TO MI SIĘ UDAŁO BO ZAUFAŁA MI I DAŁA SIĘ WYPROWADZIĆ NA SPACER ALE LEKKO
NIE BYŁO BO WIELE RAZY UKAZAŁA MI SWOJE ZĘBY. A TERAZ TO JEST DLA MNIE NAJUKOCHAŃSZA PSIUNIA OPRÓCZ MOJEGO POTWORA KTÓREGO MAM ALE JAKBY MIAŁ GDZIE MIKE PRZYGARNĄĆ ZROBIŁ BYM TO BEZ ŻADNYCH ALE. A CO DO ADOPCJI LUDZIE CI SĄ NA TAK I CHCĄ JĄ ZABRAĆ PO SYLWESTRZE. I WIERZE ŻE KIEROWNICTWO SCHRONISKA KTÓRYCH ZNAM I ZNAŁEM JAKO WOLONTARIUSZE PODEJMĄ NAJSŁUSZNIEJSZĄ DECYZJĘ O LOSIE MIKI ABY JUŻ SIĘ NIE MĘCZYŁA W SCHRONISKU I ZNALAZŁA SWÓJ U KOCHANY DOM POZDRAWIAM PIO..........;););)

Posted

ewa36 napisał(a):
Czy dotarły pw z danymi do Państwa ?
Dwa razy już pisałam ale nie wiedzę tych wiadomości w folderze "Wysłane".
Jesli nie, to czy mogę prosić o pw do mnie ?
Skorzystam wówczas z opcji "odpowiedz" :)

dotarły, dziękuję

Posted

sekkmet napisał(a):
dotarły, dziękuję

W takim razie podam jeszcze jeden namiar na Panią, również zainteresowaną Miką via ogłoszenia.
Może skorzysta inny psiak :)

Posted

[quote name='pio27']fajnie że ktoś weź mnie mike do domu tylko aby był to ten dommmmmm :-)

O tak :) Ale Ci Państwo robią dobre wrażenie i mieli zwierzaki :)