koosiek Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 [SIZE=5]Ptyś już w nowym domu :) Ptyś już w hotelu :) Teraz potrzebuje pomocy w ogłoszeniach i nowego wspaniałego domku! Zdjęcia z hotelu: http://www.dogomania.pl/threads/193467-Szczeniak-z-uci%C4%99tymi-paluszkami-czy-kalectwo-oznacza-do%C5%BCywocie-w-schronisku?p=15510447&viewfull=1#post15510447 Ptyś to śliczny, młodziutki (ok. 8 miesięcy) psiak za schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Szczeniak, którego nikt nie chce z powodu jego kalectwa. Myślałam, że trochę go poogłaszam i znajdzie dom. W końcu jest bardzo ładny, a brak paluszków w tylnych łapkach nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu. Jednak dla ludzi szukających dla siebie psiaka okazało się to przeszkodą - jego ogłoszenia mają setki wyświetleń, a mim to do tej pory nie było o niego ani jednego telefonu... Czy Ptyś na prawdę nie zasługuje na miejsce w czyimś sercu? Cy jego kalectwo oznacza wyrok dorastania w brudnym, betonowym kojcu? Quote
ludwa Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Cześć mały biedaku. Dzisiaj pogoda taka jak na twoim zdjęciu i mokniesz samotnie w schronie.... Quote
Zuzanna.psiaki Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jest piękny. Mam nadzieje że ktoś go zauważy. Quote
malagos Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Boze, a jak to sie stało, jak on stracił te paluszki?.... Pewnie się nie dowiemy nigdy...... Quote
mysza 1 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Zaznaczam Ptysiaka. Może jakies deklaracje na hotel się znajdą? Kto pomoże bidulkowi? Quote
LadyBell Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 on wygląda jak mix spaniela bretońskiego i wyżła niemieckiego. ładny biedaczek.. roześlę wątek.. Quote
koosiek Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 malagos napisał(a):Boze, a jak to sie stało, jak on stracił te paluszki?.... Pewnie się nie dowiemy nigdy...... Z tego, co pisała Fela, nie wiadomo, w takim stanie pojawił się w schronisku. Quote
koosiek Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Malutki, czy będziesz miał swoją szansę? :( Quote
mysza 1 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ładny jest a nikt nie dzwoni :( Biedny :( Quote
ludwa Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Spokojniutko tu. Pewnie i psaik spokojny;) Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Żal mi go okropnie, tyle tych bid :( Quote
koosiek Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Eh, on ma setki wyświetleń... 300 - 400 na gumtree, gdy są psy, które mają po 12... Ale ludzie chyba chcą sobie tylko popatrzeć na dziwoląga bez palców i tyle :roll: Hm, może po prostu przemilczeć tą kwestię w ogłoszeniach? W końcu to nic wielkiego, a może ktoś zakocha się w jego mordce... Quote
mysza 1 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Chyba jednak zaglądają żeby popatrzeć :( Quote
koosiek Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 LadyBell, wstawiałaś może Ptysia na wątek szczeniaków do adopcji (nie ostrowski, tylko taki ogólny)? Quote
Ra_dunia Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Przychodzę od imiennika ;) Śliczny ten Wasz Ptyś! Ja bym nie pisała w tytule ogłoszeń o braku paluszków. Przecież skoro mu to nie przeszkadza w chodzeniu to jeśli się nie wie, nawet się nie zauważy. Swoją drogą brak paluszków w tylnych łapkach średnio wygląda na wypadek a raczej na celowe okrucieństwo :( Quote
Zuzanna.psiaki Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 JA wstawiłam tekst i zdjęcia na n-k z fundacyjnego konta. Trzymam Kciuki za Ptysia ! Quote
koosiek Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Ra_dunia napisał(a):Przychodzę od imiennika ;) Śliczny ten Wasz Ptyś! Ja bym nie pisała w tytule ogłoszeń o braku paluszków. Przecież skoro mu to nie przeszkadza w chodzeniu to jeśli się nie wie, nawet się nie zauważy. Swoją drogą brak paluszków w tylnych łapkach średnio wygląda na wypadek a raczej na celowe okrucieństwo :( Witamy Ra-duniu :) Eh, przydałyby się lepsze zdjęcia Ptysia :( Quote
LadyBell Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 koosiek napisał(a):LadyBell, wstawiałaś może Ptysia na wątek szczeniaków do adopcji (nie ostrowski, tylko taki ogólny)? nie jeszcze nie... niestety wątek szczeniaków nie jest aktualizowany od czerwca bo jego założycielka Kana ma rocznego bana. Proponowałam już tymczasowe przejęcie wątku, ale odpowiedzi i zgody od dziewczyn nie otrzymałam. Quote
koosiek Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Wstawiłam go tam, może ktoś zajrzy... Quote
elinka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 koosiek napisał(a):Wstawiłam go tam, może ktoś zajrzy... no to do Ptysia zajrzałam ;) Quote
Recommended Posts