Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=5]Ptyś już w nowym domu :)

Ptyś już w hotelu :) Teraz potrzebuje pomocy w ogłoszeniach i nowego wspaniałego domku!

Zdjęcia z hotelu: http://www.dogomania.pl/threads/193467-Szczeniak-z-uci%C4%99tymi-paluszkami-czy-kalectwo-oznacza-do%C5%BCywocie-w-schronisku?p=15510447&viewfull=1#post15510447

Ptyś to śliczny, młodziutki (ok. 8 miesięcy) psiak za schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Szczeniak, którego nikt nie chce z powodu jego kalectwa.

Myślałam, że trochę go poogłaszam i znajdzie dom. W końcu jest bardzo ładny, a brak paluszków w tylnych łapkach nie przeszkadza mu w normalnym funkcjonowaniu.
Jednak dla ludzi szukających dla siebie psiaka okazało się to przeszkodą - jego ogłoszenia mają setki wyświetleń, a mim to do tej pory nie było o niego ani jednego telefonu...

Czy Ptyś na prawdę nie zasługuje na miejsce w czyimś sercu?
Cy jego kalectwo oznacza wyrok dorastania w brudnym, betonowym kojcu?

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Boze, a jak to sie stało, jak on stracił te paluszki?.... Pewnie się nie dowiemy nigdy......

Z tego, co pisała Fela, nie wiadomo, w takim stanie pojawił się w schronisku.

Posted

Eh, on ma setki wyświetleń... 300 - 400 na gumtree, gdy są psy, które mają po 12... Ale ludzie chyba chcą sobie tylko popatrzeć na dziwoląga bez palców i tyle :roll:

Hm, może po prostu przemilczeć tą kwestię w ogłoszeniach? W końcu to nic wielkiego, a może ktoś zakocha się w jego mordce...

Posted

Przychodzę od imiennika ;)
Śliczny ten Wasz Ptyś! Ja bym nie pisała w tytule ogłoszeń o braku paluszków. Przecież skoro mu to nie przeszkadza w chodzeniu to jeśli się nie wie, nawet się nie zauważy.
Swoją drogą brak paluszków w tylnych łapkach średnio wygląda na wypadek a raczej na celowe okrucieństwo :(

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Przychodzę od imiennika ;)
Śliczny ten Wasz Ptyś! Ja bym nie pisała w tytule ogłoszeń o braku paluszków. Przecież skoro mu to nie przeszkadza w chodzeniu to jeśli się nie wie, nawet się nie zauważy.
Swoją drogą brak paluszków w tylnych łapkach średnio wygląda na wypadek a raczej na celowe okrucieństwo :(

Witamy Ra-duniu :)

Eh, przydałyby się lepsze zdjęcia Ptysia :(

Posted

koosiek napisał(a):
LadyBell, wstawiałaś może Ptysia na wątek szczeniaków do adopcji (nie ostrowski, tylko taki ogólny)?

nie jeszcze nie...

niestety wątek szczeniaków nie jest aktualizowany od czerwca bo jego założycielka Kana ma rocznego bana. Proponowałam już tymczasowe przejęcie wątku, ale odpowiedzi i zgody od dziewczyn nie otrzymałam.