go-ja Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 [SIZE="6"]Remi znalazł dom :-) 28.09.2010 [SIZE="5"]Piesek porzucony w lesie ma już DT, szukamy DS Nowe wiadomości o nim: "Roboczo został nazwany Remi. Trzeba mu szybciutko znaleźć domek. Piesek ma ok 8 lat, jest bardzo grzny i wcale się nie zachowyje jak staruszek. Nie jest za duży. Wielkości labladora mniej więcej. Lubi sie bawić, na spacerach jest przyjazny do innych zwierząt, na smyczy chodzi w miarę grzecznie choć troszke ciągnie ale tylko troszkę. Ma jakieś problemy skórne ale może być to wynikiem pcheł które go napadały. Nie niszczy w domu i wogóle jest fajny." Kontakt: Eliza - 602 720 676 ---------------------------------------------------------------------------------------- BARDZO PILNIE POTRZEBNY DT (okolice Wrocławia lub dalej). Piesek nie może zostać w miejscu, gdzie jest teraz! Przebywa pod opieką wrocławskiej EKOSTRAŻY, ale z powodu dużej ilości zwierząt pod opieką i braku domów tymczasowych pilnie potrzebny DT, by piesek nie trafił do schroniska. Ekostraż: "Został znaleziony podczas wyprawy na grzyby, wałęsał się przy drodze w lesie na trasie Sułów - Trzebnica. Zabraliśmy go bez wahania: porzucony na 100 procent. Bardzo wygłodzony, zapchlony że masakra. Mieszka u nas na balkonie. Niestety nie mamy warunków, żeby go zatrzymać: w domu 24 jeże (z dzisiejszymi) + sunia z 4 szczeniakami..." W innych zaprzyjaźnionych DT też oblężenie... Kto mógłby pomóc??? Piesek jest rewelacyjny: przyjazny, grzeczny, nauczony nie załatwiania się w domu. Wiek: stawiam na ślepo na 5 lat. Trudno określić. Osoby, które mogłyby pomóc proszone o kontakt na wątku lub: 0 605 782 214 lub 0 666 214 555, info@ekostraz.pl Piesek pozostanie pod opieką Ekostraży, osobo chcącą wziąć go na DT będzie wspomagana. Quote
go-ja Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Piesiu - i gdzie te cioteczki :( ? Prawie nikt Cię nie odwiedził. Trzeba głośniej wołać o pomoc! Quote
monika083 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wyslalam watek na wroclawskie watki ,moze ktos zajrzy.. Quote
Nikus Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Jestem:) tyle,że na ten moment nie wiem jak pomóc:(...muszę pomyśleć Quote
Basia1244 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Ale czy on jest we wrocławskim schronisku? Quote
monika083 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Basia1244 napisał(a):Ale czy on jest we wrocławskim schronisku? z tego co zrozumialam z 1wszego postu to wychodzi ,ze jest na balkonie u go-ja Quote
Poker Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 wszystkie dT zapchane . Fajny psiak, ale co z nim zrobić? Quote
monika083 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 moze go pooglaszac ,moze sie zgubil? Quote
go-ja Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Basia1244 napisał(a):Ale czy on jest we wrocławskim schronisku? Piesek jest pod opieką EKOSTRAŻY i jest u nich na DT, ale w tym samym domu są 24 jeże, sunia i 4 szczeniaki. Dla ich bezpieczeństwa jest na balkonie... Ma opiekę, jedzenie... ale wiadomo, że to nie są najlepsze warunki, bo nie wyjścia. Inne DT ekostrażowe też zapchane. Jest jeszcze kilka innych szczeniaków, jeden wrócił z adopcji... :( Także bardzo potrzebna jest pomoc! Quote
go-ja Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Piesek ma już DT :-))))) Własnie dostalam taką wiadomosc. Jak będzie więcej szczegółów dam znak :). Pewnie lada moment będziemy szukać domu stałego :). Dzięki wszystkim za obecność na wątku :) Quote
xmartix Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 to duzy pies? hmm zapisuje sie na razie Quote
go-ja Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Nowe wiadomości o nim: Nowe wieści: Roboczo został nazwany Remi. Trzeba mu szybciutko znaleźć domek. Piesek ma ok 8 lat, jest bardzo grzeczny i wcale się nie zachowyje jak staruszek. Nie jest za duży. Wielkości labladora mniej więcej. Lubi sie bawić, na spacerach jest przyjazny do innych zwierząt, na smyczy chodzi w miarę grzecznie choć troszke ciągnie ale tylko troszkę. Ma jakieś problemy skórne ale może być to wynikiem pcheł które go napadały. Nie niszczy w domu i wogóle jest fajny." Kontakt: Eliza - 602 720 676 Quote
BUDRYSEK Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 [quote name='go-ja']i nowe zdjęcia: ale słodziak :) Quote
akadiana Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Są nowe zdjęcia Remiego . Nie umiem ich jednak wklejać. Prześlę je go-ja i ona z pewnością zrobi z tego użytek. Jeśli ktoś by mógł pomóc w szukaniu domku to będziemy wdzięczni. Piesek jest bardzo grzeczny, nie stwarza w domku tymczasowym problemów. Nieraz coś ukradnie z blatu ale nic poza tym. Przyszły właściciel będzie naprawdę zadowolony jeśli oczekuje spokojnego psiaka. Quote
salamusana Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mam Remiego u siebie i naprawdę mogę polecić tego psiaka. Jest idealnym pieskiem do bloku, nie szczeka w ogóle, nie zwraca uwagi na to co dzieje się na klatce schodowej. Bardzo grzecznie znosi naszą nieobecność w domu, podejrzewamy, że śpi wtedy na łóżku ;) Ale jak wracamy zawsze udaje, że cały czas siedział pod drzwiami... spryciarz mały :) Na spacerach jest bardzo grzeczny, nie zaczepia ludzi ani piesków. Raczej ludzie go zagaduja, bo umie robić dobre wrażenie :) Przylepa z niego niesamowita, uwielbia głaskanie i tarmoszenie. Wystarczy jedno słowo lub gest - Remiś jest gotowy do zabawy, chociaż czasami niekoniecznie to mamy na myśli :) Niestety jest strasznym łakomczuchem, ale jak się odpowiednio zabezpiecza swoje jedzenie, to nic się nie dzieje, a być może za jakiś czas Remisiowi, to przejdzie :) Quote
go-ja Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Fajnie, że są nowe osoby na wątku :). Dostałam nowe foty na maila i wstawię, gdy tylko zmniejszę :) Remusiu - znajdziemy Ci piękny domek! Quote
go-ja Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='monika083']sliczny jest ,[/QUOTE] No :) Piękna mordka! :) Quote
Recommended Posts