Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wisełka napisał(a):
Ja tu przybyłam ze Żwirkowego wątku z ciekawości a nie dla rozliczeń etc :) Nie widzę powodu żebyś się miała tłumaczyć w jakikolwiek sposób, przeciwnie takie domki jak Twój 10000000% popieram :loveu::loveu::loveu:
Myślałam o zamówieniu dla malucha kubraczka u Taks ale nie wiem czy się jeszcze uda :)

poprostu w sumie dobrze wyszło,ze Zwirek do mnie nie trafił(bo to jemu oferowalam dt ,Lorda wybrała dla mnie ciapus;))jak sie okazalo u zuzki Zwirek wcale nie taka sierotka i gdyby gryzł przy próbie dotyku u mnie by nie mogł zostac.

Zmierze Lordzika i podam wymiary-chociaz on mi sie zmniejsza z dnia na dzien,jezeli jakas ciocia bedzie mogla kupic mu kubrak bedzie napewno wdzięczny;)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

E-S napisał(a):
To zmierz kawalera na długość - od nasady łebka do nasady ogonka i obwód pod pachami.

od obroży do nasady ogona ma 42 cm.pod pachami 57cm.czyli ciagle grubszy niz dłuzszy:lol:

Posted

rytka podaj mi adres,wysle lordowi kubrak polarowy,wymiarowo powinien być dobry a jakby cit przy ciasny to sie naddaje a i Lord jeszcze pewnie troszeczke schudnie bo na diecie pewnie jeszcze jest.

Posted

jamolek zadomawia sie, przeniósł sie do mojego łóżka(jest najwieksze w domu)teraz noce chłodne trza spac pod kołderką.fajnie pachnie najlepiej na swiecie pachną psy krótkowłose kudłate ,szorciaki smierdzą.

Posted

rytka napisał(a):
jamolek zadomawia sie, przeniósł sie do mojego łóżka(jest najwieksze w domu)teraz noce chłodne trza spac pod kołderką.fajnie pachnie najlepiej na swiecie pachną psy krótkowłose kudłate ,szorciaki smierdzą.

O nie, moje szczotki nie śmierdzą :obrazic:

Posted

fajny plakat nie mam drukarki ale jakos postaram sie wydrukować moze znajdzie dom blisko mnie:)wykupiłam mu 75 ogłoszeń na bazarku.
jak tylko bede miala wiecej czasu zrobie bazarek chcialabym jak juz schudnie Lordzik troche isc z nim do dobrego weta. troche mnie martwi jego zdrowie czasem biega jak młodzieniaszek a czasem jak staruszek- łapka podnosi ,ledwo sie turla,nosem pociąga.

Posted

Oj ryteczko! czy On aby nie jest chory na starość ? Ale zawsze to można geriatryka "podszprycować" by w jako takim zdrowiu nacieszył sie zyciem....
Śmieszny ten Twój jamnior. Że też właściciel położył na nim krechę i go sam nie szukał...?

Posted

pewnie tak ale własnie myslałam o 'podszprycowaniu'cos na stawy, na serce-bo chyba stad to pociaganie nosem.własciciel napewno go bił to widac jak sie spina kiedy nieraz do niego z reka podchodze jakby sie spodziewał kary. kiedy go mierzyłam do kubraczka bał sie miary i zęby szczerzył, troche to jaminczy charakter to kłapanie zębami ale troche chyba taka obrona za wczasu.za to kiedy cos go boli to szuka ratunku u mnie patrzy sie w oczy na spacerze,ze dzis dosć wracamy nie czuje sie dobrze.

Posted

Myślę że na stawy to warto mu coś dać ,bo widać że reaguje na zmiany pogody.Poza tym przez długi okres dźwigał ogromny ciężar na tych krótkich nóżkach.
Na jakiś wątku czytałam że ma ktoś jakiś specyfik do oddania właśnie dla starszych psów wzmacniający na stawy.Poszukam może uda mi się jeszcze raz znaleźć ten wątek

Posted

jak tylko bede miec wiecej czasu zrobie bazarek na weta .

Lord moze bez problemu mieszkac z kotem wszedł mi pare razy do domu taki osiedlowy kociak i Lord nic powachal i poszedł.podobnie akceptuje psiaka sasiadki ,ktory przyszedł do nas nie zwracał na niego uwagi;)