Mika31 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 ja on słodkie minki robi ma takie mądre oczka.Rytka strasznie to wygląda nie są to zmiany neurologiczne tak mi go żal:-( Quote
rytka Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Mika31 napisał(a):ja on słodkie minki robi ma takie mądre oczka.Rytka strasznie to wygląda nie są to zmiany neurologiczne tak mi go żal:-( mi się wydaje,ze nie min.dlatego ,ze'intelektualnie' jest nada bystrzachem jak byl nie ma niedowladow tez zadnych. na filmie wyglada juz naprawde dobrze strasznie to bylo pierwsze dwa dni kiedy wymiotowal i przewracal sie.po poludniu zazyczyl sobie ,zeby go zniesc do ogrodka polezal troche na sloncu,polezal tez ze mna na kanapie przytulajac sie do cyca jak to lubil zawsze, domagal sie przed chwcila kolacji i pedził za miska jak szalony.trzyma siki, kupy .wyglada jakby narzad rownowagi czyli blednik oszalal a to od ucha. pluje sobie w brode czemu wczzesniej nie zrobilam atybiotykogramu ale weci u mnie kiedy mowiłam ,ze moze inne krople jakies czy cos bo to sie wraca to 'tak z uchem byla a zmiany leczenia nie bo krople dzialaja przeciez -owszem przechodzilo po zakraplaniu ale stale wracalo:( Quote
danka1234 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 bazarek dla Lodka i Atosa http://www.dogomania.pl/forum/threads/230127-Na-2-staruszki-jamniki-do-8-08-2012r?p=19450154#post19450154 Quote
togaa Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Przeczytałam wszystkie zaległe posty.... To zdanie powaliło mnie kompletnie; nie wiadomo gdzie czy ktos by go 'uszanowal' jak nalezy;-) Kto by się tam przejmował godnością psa? A Ty to ryteczko wyczuwasz jak mało kto...Uwielbiam Cie za to ! Oj Lodek, Lodek....i co Ty chłopie wyprawiasz? Tak jakby rytka miała mało kłopotów... Quote
Ajula Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 biedny ten Lodzio, ten przekrzywiony łepek sprawia smutne wrażenie Quote
rytka Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 przyszly wyniki hormonow tarczycy pani dr.powiedziała,ze sa ponizej wszelkiej krytyki.oczywiscie leczymy nadal zapalenie ucha ale to wlasnie tarczyca byla prawdopodobnie odpowiedzialna za nawracajace stany zapalne ucha .juz jest lepiej lodek juz nie ciepri widac chce spacerów interesuje sie wszystkim jednak obrzek musi byc nadal bo lepek nadal przechylony i nadal lekki oczoplas zez dobrzuszny ale to powinno minac w ciagu tygodnia:) To,ze Lodziu byltaki otyly w schronie to juz wtedy napewno mial niedoczynnosc tarczycy on nie byl gruby tylko chory;) ps.z poczatku myslałam,ze pani dr.troche naciagnela na te badana a jedak miala nosa . Quote
Mika31 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 trafiłaś na dobrego doktora mój Pikuś znowu ma wodę na brzuszku i znowu punkcja nas czeka:-( Quote
rytka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 mam nadzieje,ze diagnoza jest dobra a wiadomo,ze leczyc wtedy latwiej niz same objawy.chodzimy tu w Tychach do dr.Olender . Lodek dzis znow lepszy codzien troche lepiej;) Quote
Wisełka Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 Lodek wracaj prędko do zdrowia! A to na 100% od ucha? Pamiętam... już to wieki temu było, mojej koleżanki sunia miała przekrzywioną główkę przez mikrowylew... :roll: Quote
rytka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 pewne nie jest nic pierwsza wetka postawila dizgnoze zespół przedsionkowy(osrodkowy) spowodowany mikro uszkodzeniami a druga wetka ,ze to zespól przedsionkowy obwodowy czyli powiazany z uchem tarczyca.pewne nie jest nictylko to,ze stan zapalny jest duzy (morfologia)i ze wyniki hormonow tarczy niskie. Quote
rytka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 (edited) na tarczyce bierze forthyron 400 . bede wklejac zdjecia czekalam z tym bo dzis dopiero uregulowalam rachunek . za pierwsza wizyte w lecznicy Fauna)wizyta byla 28.07.zaplacilam dzis. a to rachunek za dwie wizyty(płaciłam razem 01.08) w lecznicy Arka. pierwsza 28.na kwote 350 zł.w tym 130 badanie hormononow tarczycy,50 morfologia,50 biochemia pozostale to cena wizyty i lekow (podala kilka zastrzykow i leki do domu metacan(1x1),antybiotyk clavaseptin(2x1) ..) druga wzyta podano zastrzyk,badanie antybiogram (55zł),obciecia pazurów leki do domu forthyron. leki jakie wykupowałam w aptece to metronidazol(2x1 po 1/2),encorton(1 x1 po 1/5), enarenal(1x1/2), ranigast, probiotyk. wpisy w ksiazeczce; dodatkowo poprosze wetke przy nastepnej wizy.o szczegolowy opis lecznia i podanych leków dla mojego weta i tez tu wkleje;) a teraz wyniki badan na antybiogram bedzie w srode i wtedy tez wizyta kolejna celem dobrania antybiotyku i prawdopodobnie zejscia z sterydow i zwiekszenia dawek forthyronu. poziom hormonow; morfologia i biochemia. cd morfologi (zdjcie sie nie udalo wkleje pozniej)nie smiac sie jak pisze parametry bo nie znam sie ale nieprawidłowe jest chyba tylko odczyt LYM 0.5L 10do trzeciej/mm do trzeciej a norma jest 1.2-3.2) i to co ma swiadczyc stanie zapalnym?GRA 18.0H 10do trzeciej/mm do trzy. a norma 1.2 -6.8) a to kompletny osobisty domowy zestaw Lordowski. Lodzinekdzis stoi w miejscu tnz. ani poprawy ani pogorszenia . wczoraj to nawet kulala sie po trawie ..no probowal dzis troche przygaszony.zauwazylam,ze nie widzi po bokach tylko jak na wprost mu podsuwam smaka kiedy z boku (z jednej i drugiej str) to nie widzi co mam w reku... a oto i sam ON z dzis ps.przepraszam jesli pokrecilam jakies nazwy lekow ale głowy to ja nie mam do tego...napewno poprosze wetke o szczegolowy opies lecznia i podanych lekow wtedy bedzie pewne bo moja glowa to dziura wielka:( Edited August 4, 2012 by rytka Quote
rytka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Ajula napisał(a):o rany ile pieniędzy już wydałaś :( najgorsze te badania a i tak nic nie jest pewne na 100%.lekow cala masa ...juz nie pisze wcale ile za leki placiłam masakra .byle sie ustabilizowalo to miesiaczne koszty nie beda duze bo Lodek wielki nie jest i dawka tego leku na tarczyce nie wielka ale teraz to zalamka.do tego lepsze zarcie(wetka zaleca dla alergikow). Quote
rytka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Mika31 napisał(a):biedny Lodziu:-( ja wierze,ze jeszcze bedzie dobrze starosc nie jest fajna:-( ps.pobyt u siory bardzo sluzy mojej mamie ma wiele bodzcow wiec nie jest taka otepiala okazuje sie ,ze rozumie bardzo duzo tylko nie zawsze moze powiedziec (brakuje jej slow ale widac reaguje logicznie) czasami wie kim ja jestem ,kim siora gdzie jest. cieszymy sie jak głupie kiedy uda jej sie cos powiedziec i widac,ze to ma sens,bezprzerwy ja calujemy przytuamy co bardzo lubi:diabloti:takie molestowanie bezbronnego:evil_lol: cieszymy sie,ze jest ale tak dzis rozmawialismy jak inaczej by to bylo gdyby mogla chodzc mowic i byla taka jak kiedys zdrowa:-( Quote
Mika31 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 przeszłam to samo z dziadkami to boli tak bardzo starość jest okropna cieszę się że mnie nigdy nie dotknie boję się o rodziców nie mam wiele rodziny :-( tylko oni i psy Quote
rytka Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Mika31 napisał(a):przeszłam to samo z dziadkami to boli tak bardzo starość jest okropna cieszę się że mnie nigdy nie dotknie boję się o rodziców nie mam wiele rodziny :-( tylko oni i psy medycyna idzie do przodu my bedziemy zyc dlugo i szczesliwie;) mama jest taka nieporadna sama nie zje nie przewroci sie na drugi bok, ledwo trzyma kontakt ze swiatem itd ale kiedy udaje ,ze bije siore a ona mowi mama ona mnie bije to mama choc od 3 dni slowa nie powiedziala reaguje zawsze nieraz pelnym zdaniem powie np. 'co jej robisz zostaw' a siora kiedy prosi przytul mnie mama głaszcze ja i przytula..tak ma tylko matka. Quote
Mika31 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 takie chwile są najlepsze w moim wypadku to nie o postęp idzie tylko komfort życia głupio mieć 32 lata i wiedzieć że wszystko za tobą nie przed tobą Quote
Ajula Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Mika skóra mi cierpnie jak tak piszesz :( zorientowałam się, że jesteś chora, ale nie myślałam, że aż tak :( a Twoje psiaki mają swój wątek? Quote
rytka Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 Ajula napisał(a):Mika skóra mi cierpnie jak tak piszesz :( zorientowałam się, że jesteś chora, ale nie myślałam, że aż tak :( a Twoje psiaki mają swój wątek? mnie to zawrze zatyka wtedy jak Mika tak napisze.taka gaduła jak ja i nie wie co powiedziec;)głownie dlatego,ze zawsze wstyd mnie ogarnia sama jestem zdrowa mam wszelkie mozliwosci,nie jestem niczym ograniczona a niewykorzystuje(niekorzystam)z zycia w pelni ..bo mi sie nie chce bo jestem malo ambitna,zawsze sie asekuruje, nie lubie ryzyka i wyzwan. wlasciwie z wyboru prowadze takie a nie inne zycie jedak gdyby mi te 'wolnosc wyboru' zabrano to nie wiem nie wiem... Quote
Mika31 Posted August 5, 2012 Posted August 5, 2012 psiaki nie mają wątku bo jestem leń niestety mi choroba odebrała wolność tak na prawdę to pracę aktywne życie marzenie o dzieciach miałam 28 studia pracę żyłam w dwóch nawet trzech krajach marzyłam o bajkowym ślubie dzieciach a potem musiałam zejść na ziemie najpierw dziadkowie a potem moje serce dało popalić są dni że wyglądam dobrze i jest wiele że nie mam siły podnieść się z łóżka a zejście na parter domu to bieg maratoński.O to życie każdy ma swoje problemy tylko boli jak znasz ludzi z którymi się leczysz i dostajesz telefon że zmarł to przytłacza i świadomość że stajesz się jakby obciążeniem że to ty miałaś opiekować się rodziną a to moi rodzice nadal opiekują się mną.Każdy ma swój krzyż jak to mówią ale mi się na wywody zebrało sorry Lodek:roll: Quote
Ajula Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 dobrze, że Ci się na wywody zebrało, Lodek to rozumie na pewno - i my wszyscy też.... na tym forum jest prawdziwe życie, dramaty zwierząt, ale i ludzi, mam nadzieję, że coś się zmieni u Ciebie na lepsze, a jak nie - to daj znać, jesteś bardzo zwierzolubna, swój człowiek jednym słowem :) jak coś będzie trzeba, to się zbierzemy i pomożemy :) prawda Lodziu że kochamy ciocię Mikę? Quote
rytka Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Lodziu napewno kocha i napewno nie ma nic przeciwko naszym wywodom nie zawsze na temat jego Lordowskiej mosci. Kazdy ma swoj krzyz...pewnien zakonnik twierdzil,ze kazdy dostaje 'tylko'tyle ile moze uniesc co mozna rozumiec im jestes silniejszy tym wiecej dostajesz do dzwigania. Quote
Recommended Posts