Ilonajot Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 no trzeba regularnie cos skrobnac, trzeba miec aktualne informacje (np od Kingi), ogolnie dbac o to, zeby watek zawsze byl wysko. mysle, ze fajnie by bylo gdybys prowadzila watek Napedzika ;) rozsylac watek po ludziach (tak jak jamniki, kudlacze) Quote
Ilonajot Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 i wlasnie tak najlepiej sie nauczyc, w koncu ci starzy wyjadacze tez kiedys zaczynali ... Quote
Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Ilonajot a co o poruszaniu psiaka mówiła Ci Karolina ? Quote
Ilonajot Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 mowila ze sie porusza nie precyzowala jak ... a ja wyszlam z zalozenia, ze jest tak jak w opisie, wiec nie dopytywalam szczegolowo mysle ze Kinga jest tak samo wiarygodna jak Karolina bo przeciez jest tam wolontariuszka i widuje psiaka Quote
Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Zastanawiam sie jaka jest sytuacja psiaka w schronisku. Czy jest bezpośrednie zagrożenie ? To znaczy, wiadomo że trzeba mu szukać domu, ale czy jest mu potrzebny dt lub hotelik ? Quote
Ilonajot Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 z tego co zrozumialam, to mieszka w budynku i nie jest najgorzej, wiec hotelik lub DT (zwlaszcza platne), to troche bez sensu ... najlepiej poczekac na DS Quote
Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Tylko żeby mu inne pieski nie zrobiły krzywdy, no i takie chodzenie to może powodować ranienie tych ciągniętych łapek :(. I czy on jest dopuszczany do miski, może swobodnie jeść, pić ? Pytam o to wszystko bo w krakowskim schronisku był piesek o podobnej przypadłości, i mimo że to schronisko jest naprawde dobre to biedak miał tam ciężko bo jednak na codzień psiaki muszą sobie radzić same, nie ma na tyle ludzi żeby ktoś był codziennie przy chorym czy kalekim psiaku i mu pomagał, a takie kalekie psiaki to mają właśnie w schroniskach najgorzej :(. A jeśli DT to tylko takie domowe. Quote
Mika31 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 wet musiał by obejrzeć czy mu się odleżyny nie robią bo może być od tego zapalenie i inne potworności chyba trzeba by po pytać o domowe dt Quote
Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 W Poznaniu jest fajne DT płatne, jest tam kilka starszych piesków. Quote
Mika31 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 tylko ile będzie kosztować i czy zbierzemy tyle Quote
Onaa Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Takie dt to koszt ok. 300zł. Ale narazie to myślę że trzeba się skoncentrować na szukaniu domu dla psiaka i obserwowaniu jak sobie radzi w schronisku. Quote
Ilonajot Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 dokladnie tak :) Kinga, czy moglabys odpowiedziec na te wszystkie watpliwosci?? z tego co zrozumialam, to on sobie radzi. gdyby dziala mu sie naprawde krzywda - to juz by DAWNO nie zyl ... ale na fotkach wyglada grubiutko, wiec pewnie nikt mu z michy nie wyzera ... Quote
kinia098 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Podrzucę koszalińskiego jamisia :) I przy okazji zaproszę do też koszalińskiego, ale astka :) -> http://www.dogomania.pl/threads/186633-B.schorowany-i-stary-ASTEK-w-schronisku-!-Potrzebny-spokojny-k%C4%85t-na-stare-lata-!?p=14781803#post14781803 Quote
danka1234 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 case napisał(a):Ja tutaj często zaglądam, ale jako nowa osoba na forum nie wiem do końca z czym wiąże się prowadzenie tematu i czy nie powinien go dostać jakiś "wyjadacz" ;) Prowadząca wątek powinna przede wszystkim aktualizowac 1 post i tytuł by zawsze były bierzace informacje. Jesli masz czas i ochote, kiedys zacząć trzeba a teraz jest ku temu okazja,bedziemy jakby co udzielac wskazówek. Quote
case Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 W takim razie chętnie spróbuję prowadzenia wątku. Napisałam już w tej sprawie do lupe. :) Quote
kinga Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ilonajot napisał(a): z tego co zrozumialam, to on sobie radzi. gdyby dziala mu sie naprawde krzywda - to juz by DAWNO nie zyl ... ale na fotkach wyglada grubiutko, wiec pewnie nikt mu z michy nie wyzera ... dobrze zrozumiałaś :-) króciutko - myślę, ze jeśli DT - to rzeczywiście tylko domowe; nawet jeśli hotelik byłby lepszy od tego, co ma teraz - to po prostu szkoda dość dużych pieniędzy. tu, gdzie jest teraz - jest w miarę bezpieczny ("w miarę" - bo to zawsze będzie schronisko) co do nagrania jego poruszania sie - ja tego niestety nie potrafię, tym bardziej nie potrafię wstawiać linków. spróbujcie skontaktować się z Karoliną, może - jeśli nie ona sama - poprosi którąś z nastoletnich wolontariuszek a propos michy - koszalińskie staruszki mają raczej tendencje do ciągłego i ciągłego zaokrąglania się :-). co jak co, ale śmierć z głodu na pewno Napędzikowi nie grozi :-) a wręcz przeciwnie. Quote
Ilonajot Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 to co pisze Kinga - tak samo jest w schronie w starogardzie. oczywiscie schron to nie dom, ale psiaki, zwlaszcza te starsze sa pod "szczegolna" opieka, mieszkaja na budynku, przy ludziach, maja poczucie przynaleznosci, pelna miske, itd ... oczywiscie milosc opiekunow musza dzielic z innymi, tak samo potrzebujacymi, ale nie jest to zimny boks i kompletna anonimowosc ... smiem twierdzic, ze niektore z tych "biurowych" psiakow maja lepiej teraz w schronie, niz u swoich poprzednich wlascicieli. tak przynajmniej jest w starogardzie. wiec ja tez jestem zdania, ze platne DT lub hotel bardziej potrzebny jest psu z jakiegos schronu-mordowni, to sa naprawde PILNE przypadki ... Napedzika po prostu oglaszajmy intensywnie, rozsylajmy wici gdzie sie da i tyle :) Quote
Ilonajot Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 case napisał(a):W takim razie chętnie spróbuję prowadzenia wątku. Napisałam już w tej sprawie do lupe. :) super Case :) Quote
piesia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dogo07 napisał(a):W Poznaniu jest fajne DT płatne, jest tam kilka starszych piesków. Dogo07 , masz może dokładne namiary na ten dom ? mamy w schronie psiaka , który odgryza sobie ogonek . przyszedł niedawno. jeżeli jego stan nie będzie sie polepszał , myślałam żeby próbować go zabrać . do siebie już nie mogę , jeżeli nie znajdzie się jakiś bezpłatny dt , to chciałam próbować z czymś płatnym. była bym wdzięczna za info.A za cudnego Napędzika cały czas trzymam kciuki :):):) Quote
case Posted February 24, 2011 Author Posted February 24, 2011 Hm... na razie cisza - lupe się jeszcze nie odezwała. Quote
Recommended Posts