Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanie, mój szczucer miniaturka pierszy raz dostał cieczkę. Jak sobie z tym poradzić? Wiem,ze pierwszą musi przejsc, potem bedzie dostawała zastrzyki? Nie chce żeby zabrudziła całe mieszkanie!Pomóżcie!

Posted

Ja sie boje zastrzykow. Wysterylizowalabym sunieczke, jeszcze przed druga cieczka. Oczywiscie, kazdy ma prawo do wlasnego zdania, i jezeli wolalabys jej nie sterylizowac to jednak zapytalabym sie weterynarza co sadzi o zastrzykach. Sa ponoc bardzo szkodliwe.
Moja suczka zostala wysterylizowana i mam spokoj z cieczkami.

I przede wszystkim - dzien dobry. Witaj na forum :)

Posted

Sznaucer, jak coś.
Najlepiej założyć jej majtochy, albo papmersy ... moi sąsiedzi robili tak ze swoją poprzednią suńką Dianą
[*], a po cieczce pod nożyk, i suńcia się nie męczy i człowiek, a i szczeniaków nie będzie .

Posted

Na czas pierwszej cieczki najlepiej kupić specjalne majtki dla suczek z cieczką a poxniej wysterylizować i juz cieczek nie będzie.

Zastrzyki są szkodliwe dla psa i nie zapobiegają chorobom.

Posted

Zdecydowanie sterylizacja, nie bedzie cieczek, szczeniakow i psów ciągnących sie za toba na kazdym spacerze, suka nie bedzie sie meczyć. Na pierwszą tak jak wcześniej proponuje zakupić majtki na cieczkę :evil_lol: Wyszukana nazwa toto nie jest, ale do tego są. Jesli nie ma w zoologicznym poszukaj w sklepach interenetowych np. www.krakvet.pl

Czy wiesz co to jest sterylizacja czy wyjaśnic szerzej?

Zastrzyki nawet wychodza drozej i szkodzą, nei to, co sterylizacja. Moga powodowac raka i inne choroby, poza tym, kłuć psa co pół roku> Sterylka jest raz na całe psie życie

Posted

sznaucer miniatura nie zabrudzi całego mieszkania ;)
a to tylko tydzień. dacie radę ;)

trzeba się zaopatrzyć w majtki. wsadzić wkładkę i po sprawie.

nio i pilnowac na dworze:p

Posted

Justa napisał(a):
a to tylko tydzień. dacie radę ;)

To sznaucery mają jakoś krócej czy moja sucza jest jakaś dziwna? :-o Jej cieczki trwają ok.4 tygodni :roll:

Posted

[quote name='Koma']To sznaucery mają jakoś krócej czy moja sucza jest jakaś dziwna? :-o Jej cieczki trwają ok.4 tygodni :roll:
Tydzień mają kobiety (ludzie)
A suczki ok. 3-4 tyg. (psy)

Posted

Jestem tego zdania co jak poprzednicy- wystarczą majteczki, lub sterylizacja:) i oczywiście pilnowanie i nie daj boże puszczanie psa samego po parku:angryy:

Posted

Koma napisał(a):
To sznaucery mają jakoś krócej czy moja sucza jest jakaś dziwna? :-o Jej cieczki trwają ok.4 tygodni :roll:

że przepraszam krwawi przez 4 tygodnie ?!:-o
nie no... u mnie to tak 10 dni max:-o

Posted

Justa napisał(a):
że przepraszam krwawi przez 4 tygodnie ?!:-o
nie no... u mnie to tak 10 dni max:-o

A to z kolei b. krótko :roll:
Nie znam sie, moja sunia nigdy nie miała cieczki i mieć nie będzie :diabloti: ale wszędzie czytałam, że średni czas to ok. 3 tygodni :roll:

Posted

na pampersy wpadłam wczesniej, jednak za bardzo sie nie sprawdzają- za bardzo krępują ruchy mojej niuni:) jutro spróbujemy majteczki...Co do pilnowania to nie zostawiamy jej samej nawet na ogrodzonym podwórzu, bo przecież nigdy nie wiadomo czy jakiś rozjuszony samiec nie będzie chciał się dobrać do mojej małej, a płot nie będzie dla niego żadną przeszkodą:lol:

Posted

Masia najlepiej kup zwykłe dziecięce majtki, wytnij dziurę na ogon, wklej wkładkę i po problemie ;)
Nasza sucza właśnie takie nosi i są wygodniejsze niż "specjalne" dla suń, bo w tamtych obcierała ją gumka.