ageralion Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 10.10.2010r do Bentleya usmiechnelo sie szczescie i znalazl wspanialy domek w Szczecinie Przedstawiam Wam Bentleya, ktory po raz drugi trafil do schroniska. Psiak znany jest TOZowi z zeszlorocznej interwencji: szczecinianka napisał(a):Ten ast: http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-57271.html to pies z prowadzonej przez nas interwencji. :( Można o niej przeczytać tutaj: http://www.toz.szczecin.pl/?id=interwencje_czytaj&int=1346 - rok temu właściciel przywiązał go do bramy schroniska a teraz pies trafia tam z powrotem, z tej same ulicy, tak samo wychudzony. :( Wniosek do prokuratury został przekazany kilka miesięcy temu, nie ruszyło się w tej sprawie nic. Pamiętam jak rok temu w schronisku mówili nam, że jest osoba, która się nim interesuje, regularnie odwiedza, sądziliśmy więc, że trafi w dobre ręce... Nic nie wskazywało na to, że trafił z powrotem do właściciela. Zdjęcia zrobione rok temu: płeć: pies wiek: 6 lat rasa: mieszaniec boks: K-11 numer: 1275/10 szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Pies trafił do naszego Schroniska 20.09.2010, został dowieziony przez nasz samochód interwencyjny z ul.Bazarowej. Tekst do ogloszen: Oddam za darmo Bentley'a, rocznik 2007, w świetnym stanie! Niezwykle zwrotny, wspaniała linia, w najmodniejszej w tym sezonie kolorystyce, po pierwszym właścicielu, doskonale nadający się na długie trasy.. Bentley, jest wspaniałym, pełnym wdzięku ale i temperamentu psem. Zero w nim agresji w stosunku do ludzi i zwierząt, swoja energie uwielbia wyładowywać na drzewach i gałęziach, które tarmosi i ogryza z kory. Mimo, ze jest bardzo energiczny, łatwo można nad nim zapanować, zna podstawowe komendy i słucha człowieka, tęskni za kontaktem z nim. Uwielbia aktywny tryb życia i szuka Pana, który będzie mógł mu to zapewnić. Marzyłeś o Bentley'u - dziś Bentley marzy o Tobie.. Kontakt: Agnieszka 600881691, Marta 517680264 ttbszczecin@gmail.com http://ttb.szczecin.pl Quote
ageralion Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Dzisiaj w schronisku dowiedzialysmy sie, ze od pol roku wlasciciel Bentleya przebywa w wiezieniu, a psiaka przywiozla policja z interwencji, na ktorej aresztowala jego aktualnego opiekuna... Bentlej jest bardzo chudy, sama skora i kosci :( Cieszy sie na widok czlowieka, macha kuperkiem i strasznie jest glodny :( Poza boksem rozpiera go energia, skacze na smycz, szarpie ale jego miloscia sa patyki i drzewa. Patki dematerializuje w zawrotnym tepie, a drzewa pieknie pozbawia kory :) POzatym, Bentleya zna jedna z dogomaniaczek: choleraa napisał(a):Widywalam go, jak wychodzilam z Szasza na boisko szkolne w weekendy, jego wlasciciel byl znojomym mojego znajomego i takie tam koligacje... Bentleja znali wszyscy na osiedlu, bo uwielbial wieszac sie na drzewach, dookola boiska wszystkie byly ogryzione z kory- widzial drzewo, albo wiszaca galaz- nic go nie interesowalo... Jego wlasciciel? Wydawalo mi sie, ze normalny, zalezalo mu na psie, pies wygladal dobrze, czesto wychodzil z nim na dluzsze spacery. Moze facet nie byl jakims super inteligentem, chyba lubil popic, ale psa traktowal dobrze... Tak przynajmniej wygladalo... Znam polecenia siad i lapa :) Quote
ageralion Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 Krzaaaaaaaaaaaaczek!!!:evil_lol: Quote
kamilqax95x Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 o kurde a pracownicy się nie skarżyli za to drzewo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ageralion Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 kamilqax95x napisał(a):o kurde a pracownicy się nie skarżyli za to drzewo:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Nie zdarzyli, bosmy uciekly :diabloti: Quote
agnieszka32 Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Jezu, dlaczego pozwoliłyście mu okaleczyć tak drzewo? Przecież tak nie można! Ktoś go musiał tego nauczyć, masakra... Quote
ageralion Posted September 25, 2010 Author Posted September 25, 2010 agnieszka32 napisał(a):Jezu, dlaczego pozwoliłyście mu okaleczyć tak drzewo? Przecież tak nie można! Ktoś go musiał tego nauczyć, masakra... Musialysmy go jakos odstresowac, bo inaczej grzyl i ciagna strasznie smycz ;) A to, ze obgryza drzewa od zawsze, to juz pisala choleraa, gdyby byly galezie, to by na nie skakal i sie wieszal... Quote
kamilqax95x Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 agnieszka32 napisał(a):Jezu, dlaczego pozwoliłyście mu okaleczyć tak drzewo? Przecież tak nie można! Ktoś go musiał tego nauczyć, masakra... ktos musiał go tresować w taki sposób Quote
choleraa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 on byl spokojny wobec ludzi i zwierzat zawsze- drzewa.... na tym sie wyladowywal. Quote
Enigma79 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jak zobaczyłam te żebra zachciało mi się płakać ale przyznam, że już po chwili widok psiaka robiącego za piłę mnie rozbroił....chociaż Aga być może ma rację, że to kiepski nawyk. Ale odreagowywać lub pozbyć się nadmiaru energii B. jakoś musi - może (OBY) już niebawem nowy dom zapewni mu megadługie spacery i inną wysiłkową zabawę. Śliczny jest. Quote
kamilqax95x Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Dodałam go na Cafeanimai: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Bentley,22857 P.S. w kontaktach podałam Agnieszki32 i Ageralion (man nadzieje ze nie będziecie miały nic przeciwko :) ) Quote
ageralion Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Kamila dziekuje za ogloszenie :) A ja Wam zacytuje cos, co mnie wywalilo z kapci... Co do chipa, to pracownica schroniska powiedzała, że nie odczytano, bo pies jest agresywny Na pewno widać jak bardzo agresywny jest na zdjęciach, które wstawiła Marta Witki normalnie opadaja... Quote
ageralion Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Wczoraj jedna ze spacerowiczek probowala poglaskac Bentleya przez kraty, niestety jeden z pracownikow sie na nia wydarl, ze ten ppies jest bardzo agresywny i ze ma zakaz zblizania sie do jego boksu :angryy: Nosz przeciez mnie cos strzeli normalnie!!!!!! :angryy: Pisze do Asi, zeby podeszla do schoniska i zajrzala do Bentleya, dzieki jej ocenie przeslane kierownictwu schroniska, zyskamy moze troche czasu na uratowanie tego przystojniaka... Quote
agnieszka32 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Marta, skopiuj do pierwszego postu dane ze strony schroniska, przede wszystkim numer psa, numer boksu i informacje o przyjęciu. Przydadzą się nam, kiedy pies nagle zniknie ze strony schronu. Quote
ageralion Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 agnieszka32 napisał(a):Marta, skopiuj do pierwszego postu dane ze strony schroniska, przede wszystkim numer psa, numer boksu i informacje o przyjęciu. Przydadzą się nam, kiedy pies nagle zniknie ze strony schronu. Racja, juz kopiuje... Quote
choleraa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Oddam za darmo Bentley'a, rocznik ..... w swietnym stanie! Niezwykle zwrotny, wspaniala linia, w najmodniejszej w tym sezonie kolorystyce, po pierwszym wlascicielu, doskonale nadajacy sie na dlugie trasy.. Bentley, jest wspanialym, pelnym wdzieku ale i temperamentu psem. Zero w nim agresji w stosunku do ludzi i zwierzat, swoja energie uwielbia wyladowywac na drzewach i galeziach, ktore tarmosi i ogryza z kory. Mimo, ze jest bardzo energiczny, latwo mozna nad nim zapanowac, zna postawowe komendy i slucha czlowieka, teskni za kontaktem z nim. Uwielbia aktywny tryb zycia i szuka Pana, ktory bedzie mogl mu to zapewnic. Marzyles o Bentley'u- dzis Bentley marzy o Tobie.. Quote
choleraa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 No i teraz pytanie do Was: Co myslicie o tym, zeby, powiedzmy na allegro dac tytul: Oddam za darmo Bentleya, a w awatarze wkleic fotke samochodu... Marta mowi, ze moga zamknac aukcje, a ja sadze, ze nie znajdzie sie taki, ktory widzac tytul nie otworzy strony...;) Quote
agnieszka32 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 choleraa napisał(a):No i teraz pytanie do Was: Co myslicie o tym, zeby, powiedzmy na allegro dac tytul: Oddam za darmo Bentleya, a w awatarze wkleic fotke samochodu... Marta mowi, ze moga zamknac aukcje, a ja sadze, ze nie znajdzie sie taki, ktory widzac tytul nie otworzy strony...;) Ha ha ha - można spróbować, a co tam!!! Quote
choleraa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 No to do dziela! Zaloze sie, ze szybko beda dzwonic milosnicy motoryzacji ;) Quote
ageralion Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Asia odwiedzila dzisiaj naszego przystojniaka i chlopak na 100% nie kalifikuje sie do uspienia, z powodu agresji. On nie jest agresywny, tylko narwany. Trzeba nauczyc chlopaka samowyciszania i bedzie cudownym psim przyjacielem. Asia naskrobie notatke, podesle do mnie i wstawie na watek. W schronisku nie ma mozliwosci pracowania z Bentleyem, a musimy go nauczyc dobrych manier. Na ta chwile nie mamy az tak doswiadczonego domu, zebysmy mogly go spokojnie wydac. Tutaj potrzebny jest bardzo doswiadczony DT, ktory metodamy pozytywymi (tylko i wylacznie) bedzie potrafil Bentleya nauczyc wyciszania sie i samokontroli w zabawie. Myslalam o hoteliku w Bogatyni, ktory byl by dla niego zbawieniem.... Quote
ageralion Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 PS opinie agresora przypiela mu ta blond pracownica, ktora wiecznie chodzi z zabandarzowana lapa, bo ja jakis pies pogryzie (przez nia uspili Chudzinke)... a czemu dostal latke mordercy? Bo skakal na smycz, wiec nie nadaje sie do domu z dziecmi i wpisali mu agresje na wszelki wypadek... Quote
agaga21 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 moja etna jak trafiła do mnie to najchętrniej wyczyściłaby mi ogródek ze wszystkich krzaków i drzew, jednak wystarczyło przypilnować ja przez kilka dni i już tego nie robi, chyba że by dostała pozwolenie to wtedy chętnie. też ktos ją takich zachowań nauczył, podejrzewam, że jest możliwe oduczyć także bentleja takich zachowań jak korowanie i wycinanie drzewek. Quote
ageralion Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 agaga21 napisał(a):moja etna jak trafiła do mnie to najchętrniej wyczyściłaby mi ogródek ze wszystkich krzaków i drzew, jednak wystarczyło przypilnować ja przez kilka dni i już tego nie robi, chyba że by dostała pozwolenie to wtedy chętnie. też ktos ją takich zachowań nauczył, podejrzewam, że jest możliwe oduczyć także bentleja takich zachowań jak korowanie i wycinanie drzewek. Tez jestem tego samego zdania. To bardzo pojetny psiak, wiec da rade oduczyc go zarowno korowania drzew jak i zbytniego nakrecania sie na zabawe. Wystarczy troche cierpliwosci i doswiadczenie, badz nasza pomoc w ukladaniu psa. Niestety w schronisku nie jestesmy w stanie tego zrobic :( Nie wiecie czy w Bogatni znalazloby sie jedno miejsce dla naszego szalaputa? Quote
Recommended Posts