Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Śipochy - wstawać :multi::multi::multi:. WT-owcy już dawno po kawce i po urodzinowym torcie Czesi :lol:. Na kulig trzeba się szykować :loveu::loveu::loveu:.
Wychodzi na to,że ostatnia kładę się spać i pierwsza wstaję :evil_lol:.

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie -
Kardusia - zaraz biegnę sobie kawki zrobić:lol:
Ja wczoraj wypadłam z gry... całą sobotę przeleżałam - taka byłam niedysponowana:-( jeszcze mnie dziś rano trzymało, że ledwo powlekam się z Vigusiem na spacerek-- a wiatr i deszcz wcale mi tego nie ułatwiał:angryy:
Cały jeden dzień stracony a mialam Vigisia skubać..

zach
- dziś nawet jakbyś była w Toruniu to nie wiem czy można było by coś robić:shake: ale trzyma Cię za słowo i czekam z niecierpliwością na następną okazję:razz: zapraszm serdecznie przy okazji do nas do Chełmży :loveu:
Trzymam kciuki za wtorkowy zabieg-- utrata zębów.. Vigusiowi pewnie by nie przeszkodziła bo on i tak wszystko połyka:evil_lol:
no czasem sobie kość poskubie:cool3:

Flaire- no ja nie będe pytała hodowcy bo pewnie ty byś szybciej wiedziała:lol:
Chłopak robi takie same grymasy jak Viguś gdy widzi jedzonko :cool3:

niedzwiedzica - ja też mam problem z wyborem fot do wywołania --- siedziałam 2 dni - miałm wybrać około 30 a wyszło 64:evil_lol:
W jaki sposób robisz odbitki - ja te najładniejsze wysyłam przez interenet a te trochę gorsze ale też ładne;) drukuje na papierze foto:lol:

Posted

[quote name='Wojenka']Te tradycyjne tatuownice są lepsze od "długopisów".Cyk-i po bólu.
A czy ktoś jeszcze tatuował "długopisem"?

Ja nie wiem czego Niemcy używają, ale Ludwiś ma w uchu napchane chyba z 6 cyferek, małych, a wszystkie mega wyraźne i łatwe do odczytu.. Jeszcze do tego są ślicznie jaskrawo zielone i wszyscy się pytają, co ten biedny pies ma w uchu..

[quote name='INA']zach - dziś nawet jakbyś była w Toruniu to nie wiem czy można było by coś robić:shake: ale trzyma Cię za słowo i czekam z niecierpliwością na następną okazję:razz: zapraszm serdecznie przy okazji do nas do Chełmży :loveu:

INA
niestety nie dam rady dojechać dziś, plany się pozmieniały, ale myślę, że co się odwlecze to nie uciecze. W sumie przecież to nie jest tak daleko do Ciebie, więc może się raz umówimy i przyjadę na cały dzień. Byłoby fajnie :D
Tylko faktycznie to musi być ładna pogoda, bo inaczej to nie frajda..

[quote name='INA']Trzymam kciuki za wtorkowy zabieg-- utrata zębów.. Vigusiowi pewnie by nie przeszkodziła bo on i tak wszystko połyka:evil_lol:
no czasem sobie kość poskubie:cool3:

Ludwiśkowi brak zębów też jakoś nie widać by przeszkadzał.. Na spacerze standardowo targa jakiegoś patyczka i męczy mnie by mu rzucać. Wczoraj na treningu jak zwykle szalał z piłeczkami. A jedzenie też jak zawsze pochłania w ułamku sekundy..

Co do połykania to niestety też to znam.. Ludwiś połyka wszystko co tylko się da połknąć.. Nie zapomnę nigdy jak kiedyś dałam mu takie spore ucho wędzone. On je zjadł, a po godzinie na spacerku nagle zaczęło mu się zbierać na wymioty i ciach zwrócił to ucho- praktycznie w jednym kawałku.. :shake:

A ja się dosiadam na kawusie. Właśnie jem sobie na śniadanko omleta z pysznymi powidłami od babci i popijam kawką. Mniam!

Posted

Kardusia napisał(a):
Na kulig trzeba się szykować :loveu::loveu::loveu:.

U nas to można się szykować do rejsu :p. Wcale mi sie to niepodoba. Wypiłam gorącą herbatkę i przechodzę do kawy. Nic mi się nie chce. Okropność...

Posted

[quote name='Jura']U nas to można się szykować do rejsu :p. Wcale mi sie to niepodoba. Wypiłam gorącą herbatkę i przechodzę do kawy. Nic mi się nie chce. Okropność...
Nie wiem, ja chyba też mieszkam w Wawie, bo i pogoda i zapał do pracy panują takie same...
A dzisiaj przedszkole :cool1: . Zach, będziesz? Bo jeśli tak to zaraz spakuję trymer, tylko żeby mi się jeszcze chciało jechać! :oops:

Posted

[quote name='Kardusia']Anisha - numery w uchu to czort tam :evil_lol:. Ty napisz jak USZY od zewnątrz wygladają? Czy już zarosła ta dziura,którą wydłubałam?:oops:
Kardusiu, moim zdaniem przesadzasz z tą dziurą, wcale takowej nie było!;)
Uszka są ok, za to reszta już taka jakaś potargana, a przecież raptem tydzień minął od trymparty :roll: , pojęcia nie mam jakim cudem już tak odrósł. Tylko dupencja wciąż ma białe placki łysej skóry, jakby właśnie tam nie mogło futro rosnąć szybciej! :mad:

Posted

Flaire napisał(a):
W Warszawie w przedszkolu dzisiaj byłaby nauka pływania. :angryy:

....u nas jest dokładnie tak samo.......pada i jakoś nie zamierza przestać.
A co do kuligu......to i owszem ale gondolami jako spacer wodny........:eviltong::evil_lol: :lol:

Posted

[quote name='Anisha']Kardusiu, moim zdaniem przesadzasz z tą dziurą, wcale takowej nie było!;)

..........na właśnie , bo ta dziura tak wielka że całe ucho przykryła....:eviltong: :evil_lol: :lol: ;)

[quote name='Anisha']
.......... reszta już taka jakaś potargana,

To z powodu tego tajfunu "HELGA" czy jakoś tak, co się przez Pomorze przewinął.......i go potargał.....:eviltong::lol:

[quote name='Anisha']

a przecież raptem tydzień minął od trymparty :roll: , pojęcia nie mam jakim cudem już tak odrósł. Tylko dupencja wciąż ma białe placki łysej skóry, jakby właśnie tam nie mogło futro rosnąć szybciej! :mad:

......niezłe było to trymparty, jak dopiero po tygodniu dochodzi do Was, co biednego Shagusia spotkało:lol: :cool3: ;)

............a dlaczego doopa taka gola ......wiadomo :loveu: :evil_lol: z pozycji stołu drinkowotrymerskiego.:eviltong:.......po którejś kolejce, już tylko tam udało się sięgnąć........trymerem:eviltong: :eviltong: :lol: ;) ;) ;)

Posted

U mnie dzisiaj szykuje się malutkie, kameralne trymparty... Będzie Minio z Korą, aga_o do nas wpadnie na chwilkę, A Apiszony zbyt leniwe, więc siedzą w domu i objadają się ciastem, które ja miałam dostać. :shake: :mad:

Jura, może wpadniesz? :cool3:

Posted

Taaak.....pogoda paskudna ale jest szansa że się poprawi.:multi:
.........co jo godom........musi się poprawić, bo 12 listopada ruszam do Jastrzębiej Góry........:multi:.....wypoczynek nad morzem....to jest to....:eviltong: :lol: :lol:

Posted

[quote name='zachraniarka']

INA
niestety nie dam rady dojechać dziś, plany się pozmieniały, ale myślę, że co się odwlecze to nie uciecze. W sumie przecież to nie jest tak daleko do Ciebie, więc może się raz umówimy i przyjadę na cały dzień. Byłoby fajnie :D
Tylko faktycznie to musi być ładna pogoda, bo inaczej to nie frajda..

jej zach - powiedz tylko kiedy - zawsze bedziesz mile widzana i niecierpliwie oczekiwana:multi::multi::multi::multi:

idę trochę szorstka poskubać ..i jaby na chwilę się u nas przejasniło..:roll:

Posted

Flaire napisał(a):
......... Apiszony zbyt leniwe, więc siedzą w domu i objadają się ciastem, które ja miałam dostać. :shake: :mad:

............to Ci Apiszony......ale siedzą nie z lenistwa ......tylko z głodu...:eviltong: ;) :lol:

A co do Jury...........nie życz jej tego :eviltong: :evil_lol:

Posted

bos napisał(a):
............to Ci Apiszony......ale siedzą nie z lenistwa ......tylko z głodu...:eviltong: ;) :lol:

bos, ja tylko żartowałam z tym ich lenistwem... Apiszony dzielne są - z suką dzisiaj rano byli na szkoleniu! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Przemokli do suchej nitki i teraz się suszą. Nie chcą do mnie przyjść, coby mi mieszkania nie zmoczyć. :evil_lol:

Posted

bos napisał(a):

A co do Jury...........nie życz jej tego :eviltong: :evil_lol:

A dlaczego nie :hmmmm: :niewiem:. Niech dziewczyna też coś ma z tego życia :cool3: :razz: :eviltong:

Posted

Flaire napisał(a):
U mnie dzisiaj szykuje się malutkie, kameralne trymparty... Będzie Minio z Korą, aga_o do nas wpadnie na chwilkę, A Apiszony zbyt leniwe, więc siedzą w domu i objadają się ciastem, które ja miałam dostać. :shake: :mad:

Flaire to koniecznie winko grzane na trymparty - przyjemnie rozgrzeje i postawi Cię na nogi :lol:

Posted

[quote name='Jura']U nas to można się szykować do rejsu . Wcale mi sie to niepodoba. Wypiłam gorącą herbatkę i przechodzę do kawy. Nic mi się nie chce. Okropność...

Jura - uuuuuuu... to kiepsko, jak Ci się nic nie chce :shake:. Nawet kawka nie pamaga :morning::hmmmm: ??? A widziałam propozycję Flaire, żebyś "wpadła" :evil_lol:. No to mogę powiedzieć tylko jedno: trzymaj się (cobyś się nie puściła) :evil_lol:..
[SIZE=2]U nas zima trzyma - teraz jest -3 st. C. Na razie śnieg nie spływa .

[quote name='Anisha']Kardusiu, moim zdaniem przesadzasz z tą dziurą, wcale takowej nie było!
Uszka są ok, za to reszta już taka jakaś potargana, a przecież raptem tydzień minął od trymparty , pojęcia nie mam jakim cudem już tak odrósł. Tylko dupencja wciąż ma białe placki łysej skóry, jakby właśnie tam nie mogło futro rosnąć szybciej! :mad:

Anisha - dziękuję Ci za wyrozumiałość :lol:. Uszka są OK - bo Ty je tak ładnie zrównałaś :fadein:. A futro niechże rośnie - Niedźwiedzica też coś musi mieć do wyrwania :p.A doopka zarośnie... już w Poznaniu nie będziesz miała takiego "łysodoopka" :p.

[quote name='bos']..........na właśnie , bo ta dziura tak wielka że całe ucho przykryła....:eviltong: :evil_lol: ;)

......niezłe było to trymparty, jak dopiero po tygodniu dochodzi do Was, co biednego Shagusia spotkało:lol: ;)

............a dlaczego doopa taka gola ......wiadomo :loveu: :evil_lol: z pozycji stołu drinkowotrymerskiego.:eviltong:.......po którejś kolejce, już tylko tam udało się sięgnąć........trymerem:eviltong: ;)

Bos
- :B-fly::roflt::roflt::roflt::B-fly:

[quote name='Flaire']U mnie dzisiaj szykuje się malutkie, kameralne trymparty... Będzie Minio z Korą, aga_o do nas wpadnie na chwilkę, A Apiszony zbyt leniwe, więc siedzą w domu i objadają się ciastem, które ja miałam dostać. :shake:

Jura, może wpadniesz?

Flaire - tylko nie róbcie zdjęć z tego trymparty :shake: bo potem Was Bos tak podsumuje jak to zrobił powyżej :evil_lol::eviltong::evil_lol:.

Posted

Flaire - będziesz miała dla mnie ten nożyk w Poznaniu...:roll: ma dośc Trixie:angryy:
Czy Mino będzie z Korcią w Poznaniu?

Posted

niedźwiedzico, ta historia z rękawiczką... Fajne i mądre masz suki :loveu: !!!
I jak tu nie kochac naszych kudłatych przyjaciół!!! :loveu:

Jestem ciekaw, jak to będzie gdy pojawi się u mnie drugi serdel i jak dogadają się z Fu. Będą sceny czy nie? :-?

Jutro nad ranem wyjeżdżam do stolicy na miesiąc z przerwami łikendowymi. Będę miał wolne, dłuuugie popołudnia i wieczory... :-? Gdyby ktoś z szanownych dogomaniaków mógł mnie chwilowo towarzysko zaadoptowac, będe bardzo dźwięczny. :grins: Przecież nie wytrzymam tylu dni bez widoku czapraka i brody, rozmów o czaparaku i brodzie... :megagrin: Zmiłowania ludeckowie proszę, zmiłowania... :cry:
Problemik z tym, że w czasie pobytu będę miał kłopot z dostępem do netu. No, ale pewnie na Al. Jerozol. znajdę jakąś kafejke www. W razie czego mój tel to 0693 939 047. Proszę piszcie, dzwońcie, Wasz telefon może uratowac komuś życie... ;) :grins:

Posted

Wojtek napisał(a):

Jestem ciekaw, jak to będzie gdy pojawi się u mnie drugi serdel i jak dogadają się z Fu.

Coś kręcisz? :cool3: Miał być irlandczyk :razz:
Żałujesz, że dopiero jutro jedziesz do stolicy? Ominie Cię dzisiejsze trymparty :p

Posted

No, nareszcie jestem wśród żywych, a własciwie wśród dogomaniaków.
Wojaże po Polsce odstawionw...tfu, w ciągu popołudnia i nastepnego dnia do wieczora zrobiliśmy ok 700 km. Jak dla mnie o 600 za duzo. Tyle siedzenia w aucie mój kręgosłup ledwo wytrzymuje. Dawka 100 km w zupełności mi wystarcza:evil_lol: Ale czego sie nie robi dla pierworodnego wnusia i do tego erelowo zakręconego... Przywieźlismy tą upragnioną sunie...i pierwsze slowa dzisiaj już były..."ona jest cudna... po czy mama dodala, ze zmieni jej imie na sikawka

Teraz, przebierajac nogami z niecierpliwości, czekam na wspanialych dogomaniaków.
Wieczorem dokładnie opiszę jak do mnie trafic w samym Gnieźnie i roześlę, bo nie wiem, kto będzie za kółkiem...pewnikiem Zadziorny...ale to sie jeszcze okaże...
Ciesze sie, ze Aluzja potwierdziła swój przyjazd z rodziną.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...