fjolka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Anisha napisał(a):Hhmmm.... :hmmmm: Czegoś mi tutaj brakuje.. Ten pan na środku to sędzia, czy ktoś kto zapomniał, że na ring warto też wziąć psa? :niewiem: :evil_lol: o tym samym pomyslalam :cool3:smiesznie wyglada... taki samotny:evil_lol: ale pewnie to sedzia
fjolka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='borsaf'] Fiolka, jest w ostatnim numerze Weterynaria po Dyplomie artykuł o Babeszji. Jak scaner bedzie działal to mogę Ci wysłac na maila, podaj adres. borsaf jaka ty kochana jestes:calus: juz wysylam adres
rapidka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 borsaf napisał(a): Rapidka, wymiziaj Astrunie od cioteczki borsaf Jakby tak sie udało ten erdeli zlot zorganizowac gdzies kolo Poznania to moze bym sie załapała. To by sie psiaki wyganiały! Prawie w równym wieku są. Fiolka, jest w ostatnim numerze Weterynaria po Dyplomie artykuł o Babeszji. no ja to bym wolała gdzieś w Warszawie takie spotkanko no ale jak bedzie robione w Poznaniu to moze uda się coś wykombinować. ja też poproszę ten artykuł. Zaraz wysyłam adres:)
INA Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Rapidka - ha mi wet powiedział że ten brak apetytu - takie najadanie sie do syta raz na kilka dni a potem dziobanie na siłę to - prawdopodobnie sprawa hormonów i gdy to uregulujemy to nie powinno się mieć problemów z niejadkiem - bo oprócz tych oczek chłopak jest w doskonałej kondycji:razz: Ja mam pewne obawy że Vigo straci ten swój wigor popadnie w skrajność czyli stanie się statecznym panem myślącym tylko o kanapie i jedzonku a ja tak kocham tego dzikuska:cool1: pracusia.. i jak bym miała wybierać to raczej wolę temperamentnego - trudne słowo:crazyeye: chudzielca:razz: ........... Wiem że Elizę lubią panowie:razz: :cool3: ;) ale..to jest chyba sędzia bo - przecież tam są tylko dwa miejsca i dwa psy:razz:
zadziorny Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Potwierdzam to jest sędzia :cool3: :razz: :eviltong:
rapidka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 INA ja się na tym co prawda nie znam więc prosze się nie śmiać ale pomyślałam sobie czy te problemy hormonalne nie są związane z tym jąderkiem w brzuszku? Astra nie straciła temperamentu od kiedy je więcej więc myśle,że Twojemu też to nie grozi:D
zachraniarka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='INA']ach żeby odsteresować się wyjechałam sobie na weekend na działeczkę Vigo ma grudkowe zapalnenie trzeciej powieki...:-( i skierowanie na operację..:roll: Jednak jak poczytałam sobie trochę na forum - piszą że można obyć się bez - że można wyleczyć że kropelki dają efekt , żeby od razu nie czyścić - bo potem pies może mieć większe skłonności do infekcji oka.:shake: :roll: Zbieram info. oraz doświadszczenia i opinnie innych osób... Kochani czy spotkał się ktoś z was z tą przypadłością...:placz: :cool1: Vigo ładnie przybrał - taki Sredelek męski sie z niego zrobił , chciałabym tego uniknąć jeśli nie ma takiej potrzeby...:roll: INA ostatnio właśnie przerabiałam ten temat, ja rozmawiałam z jednym wetem, z drugim moja koleżanka, która ma labę w wieku Ludwika. U obu psów- u mojego i u laby stwierdzono grudkowe zapalenie trzeciej powieki. Obaj weci powiedzieli, że ma to 80% psów mieszkających w mieście i jest to typowa choroba cywilizacyjna. Operacja pomaga tymczasowo, bo po jakimś czasie grudki i tak wrócą. Kwestia tego kiedy i czy się odezwie zapalenie. I obaj polecili tylko krople i tyle. Ja czytałam również o tym tu na dogo i na pewno bym się nie zdecydowała na operację mojego psa w związku z tą dolegliwością..
Minio Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Rany ! A ci Wy ciągle o tych chorobach?:crazyeye: INA no co się dziwisz , że Elizę płeć brzydka podziwia ..;) Własnie mi przekazała ,że moje szczenie ma nieco diabelską osobowość... Ciekawe....:p
INA Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='Minio']Rany ! A ci Wy ciągle o tych chorobach?:crazyeye: INA no co się dziwisz , że Elizę płeć brzydka podziwia ..;) Własnie mi przekazała ,że moje szczenie ma nieco diabelską osobowość... Ciekawe....:p Ja się nie dziwię tylko stwierdzam fakty:p Lubie diabelskie szceniaki:lol: :cool3:
INA Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='zachraniarka']INA ostatnio właśnie przerabiałam ten temat, ja rozmawiałam z jednym wetem, z drugim moja koleżanka, która ma labę w wieku Ludwika. U obu psów- u mojego i u laby stwierdzono grudkowe zapalenie trzeciej powieki. Obaj weci powiedzieli, że ma to 80% psów mieszkających w mieście i jest to typowa choroba cywilizacyjna. Operacja pomaga tymczasowo, bo po jakimś czasie grudki i tak wrócą. Kwestia tego kiedy i czy się odezwie zapalenie. I obaj polecili tylko krople i tyle. Ja czytałam również o tym tu na dogo i na pewno bym się nie zdecydowała na operację mojego psa w związku z tą dolegliwością.. przed chwila wydrukowałm sobie artykuł z Vet serwisu - zach i jest w identycznym tonie.. zabieg nie daje pewności i około 50 % psów po zabieguw dochodzi do ponownego rozrostu grudek:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :shake: :cool1: że lepszym rozwiązaniem jest rezygnacja z zabiegu:roll: i zastosowanie środków przeciwzapalnych tym bardziej z choroby się wyrasta Czyli te grudki to coś na zasadzie migdałków w gardle..:roll: Minio - znowu o chorobach - wiem jest wątek weterynaryjny - ale jak pisałam Anisha - do Was blizej..:roll: :p
Minio Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 No teraz już na pewno nie wyciągnę psów z sąsiadujęcej stadniny :mad: Te choroby trochę przygnębiają
zachraniarka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Diabelskie szczeniaki są superowe :cool3: :cool3: :cool3: A ja dziś korzystając z tego, że zmobilizowałam się i wyczesałam psy, a pogoda jest śliczna, porobiłam trochę fotek potworowi szorstkiemu:
rapidka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 hmmm no nasz weterynarz twierdził,że w przypadku Astry zabieg jest konieczny. Mam nadzieje,że nie będzie nawrotów...No ale wiadomo co lekarz to opinia. zachraniarka faktycznie wielki ten Twój szorstek :D
Minio Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 zachraniarka napisał(a):Diabelskie szczeniaki są superowe :cool3: :cool3: :cool3: A ja dziś korzystając z tego, że zmobilizowałam się i wyczesałam psy, a pogoda jest śliczna, porobiłam trochę fotek potworowi szorstkiemu: A tu człowiek musi w robocie siedzieć.... i gdzie jest sprawiedliwość..;) Zobaczymy jak szczenior zeżre pół domu :diabloti:
Anisha Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Zach, foty piękne, a ten ostatni portret po prostu debeściacki! Jeśli można by mieć dwa avatary to powinnaś mieć go obok Hugusia! Przepiękna morda, naprawdę! :loveu: :loveu: :loveu: Nas wczoraj w przedszkolu nie było, bo wet w piątek nakazał jeszcze sobie odpuścić tę niedzielę i zaczekać do następnej. Posłuchałam, bo chociaż Szagula zachowuje się już całkiem normalnie to jednak głupio byłoby zacząć chorobę od początku albo resztkami zarazków poczęstować inne psiaki - cieszę się, że Derylowi ani Ludwikowi nic się nie przyplątało po zeszłej niedzieli. Tak więc zobaczymy się na placu za tydzień, a teraz lecimy z młodym na spacerek. Miłego popołudnia wszystkim!
zachraniarka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='rapidka']zachraniarka faktycznie wielki ten Twój szorstek :D No tak bo on był wybierany z tych mniejszych :mad: Ale w sumie nie narzekam, ostatnio spotkałam kolejnego erdla, od którego Ludwiśku był sporo niższy i sporo drobniejszy. Także wychodzi na to, że ten mój pierdek z takich średnich erdli jest. Póki jego waga oscyluje przy ok. 25 kg nie narzekam. Wielki niech sobie będzie, oby tylko lekki był :D [quote name='Anisha']Zach, foty piękne, a ten ostatni portret po prostu debeściacki! Jeśli można by mieć dwa avatary to powinnaś mieć go obok Hugusia! Przepiękna morda, naprawdę! :loveu: :loveu: :loveu: Dziękuję bardzo za pochwały! Tym bardziej są one dla mnie ważne, że w wyglądzie tego mordziaka mam swój udział. No i też mi się podoba- a to znaczy jedno- chyba zrobiłam postęp jeżeli chodzi o skubanko głowy i jestem z siebie bardzo dumna :multi: :multi: :multi: Co do avatarka, postaram się zrobić ładną fotkę, na której by były oba moje potwory i wstawię wtedy, zamiast mordzi Hugusia. [quote name='Anisha']Nas wczoraj w przedszkolu nie było, bo wet w piątek nakazał jeszcze sobie odpuścić tę niedzielę i zaczekać do następnej. Posłuchałam, bo chociaż Szagula zachowuje się już całkiem normalnie to jednak głupio byłoby zacząć chorobę od początku albo resztkami zarazków poczęstować inne psiaki - cieszę się, że Derylowi ani Ludwikowi nic się nie przyplątało po zeszłej niedzieli. Tak więc zobaczymy się na placu za tydzień, a teraz lecimy z młodym na spacerek. Miłego popołudnia wszystkim! To czekamy na przyszłą niedzielę niecierpliwie, bo przedszkole bez Was jakieś takie niepełne.. Choć wczoraj mieliśmy fajskiego gładkiego foxa, który zapełniał terierową lukę. Cieszę się bardzo, że Szgasty już wrócił do formy i choroba go opuściła. Ja wczoraj otrzymałam info z labowiska, na które w tym roku niestety nie mogłam jechać.. że na nim też wybuchła epidemia kaszlu i teraz wszystkie psiaki charczą i prychają po powrocie. Pewnie wkradł się tam ten sam wirus co u nas..
Mokka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Rapidka, nie gniewaj się, pewnie o tym pisałaś, ale ja już taka młoda nie jestem i pamięć mam zawodną :evil_lol: , gdzie mieszkasz, jeśli wolno spytać? :lol:
rapidka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Mokka wybaczam skoro taka jestes posunięta przez czas;) Na Wawrze:D zach hmmm ale jakiś takie duży mi się wydaje, może to kwestia zdjęcia...
bos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 A ja pozwolę sobie zaaplikowa tu parę fotek z Wrocławia..:lol: :lol: :lol: ......ECLAIRIS Machagony :lol:.....a tu przygotowania całą parą....na stole stoi ...Prima ZEFIR :lol:.....no i kochani zaczęło się do ringu zaproszono w klasie posredniej : CURT CLARK Adia Avi oraz ECLAIRS Machagony :lol:....cdn...
bos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 :evil_lol:......EKLERUŚ pokaż ząbki :lol:........i CURT CLARK....w ruchu :lol:.......EKLERUŚ .......w ruchu :lol: :lol:...cdn...
bos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 :lol:CURT CLARK......do opisu :lol:....EKLERUŚ.... :lol: :lol: :lol:...cdn...
bos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 :lol:....a w ringu klasa championów od przodu NANDO Ramir, Saredon ST ELMOS FIRE i Prima ZEFIR :lol:.....ELMO od Fuki prowadzony przez ..........zgadnijcie sami :lol: :lol:.....i jeszcze ELMIASTY.......:loveu: ;)...cdn..
bos Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 :loveu:...NANDO Ramir :loveu:....NANDO i ELMO..... :loveu: Prima ZEFIR :loveu:.....i jeszcze NANDO .....i tak NANDO Ramir.............DOSK I lok. CWC, CACIB, NPwR ...........Saredon ST ELMOS .....DOSK II lok. Res CACIB ..........Prima ZEFIR.................DOSK III lok :lol:...cdn...
Flaire Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Czesc, kochani! pozdrowka ze slonecznej Kalifornii. posty produkujecie w takim tempie, ze nadarzyc nie mozna... rapidka, jak tylko przeczytalam w jednym z Twoich wczesnych postow, ze sunia od rana ospala jest, to od razu pomyslalam - babeszjoza. Niestety to bardzo czesto jest pierwszym objawem i czesto ignorowanym... Na szczescie nie przez Ciebie. :-) Duzo zdrowia dla Astry. INA, co do tego grudkowego zapalenia, to popieram zach w calej rozciaglosci! Zoperuj jaderko, ale powieki raczej zostaw w spokoju! zach mordunia Lordunia superowa! :-) W ogole, wszystkie zdjecia fajne, szczegolnie z Wrocka. Bardzo zaluje, ze mnie tam nie bylo... szczegolnie na zawocach agility. :-( A kto tam sedziowal? No i witam sasiadke-Terriermanie!
Fuka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 Bos:loveu:, zdjęcia super, wielkie dzięki - byłam strasznie ciekawa jak to wyglądało, a dzięki Tobie choć troszku wiem jak było... Elmiasty się ponoć strasznie wyrywał do mnie na ring obok gdzie latałam z foksami. Ja wystawę ledwie przeżyłam i właściwie nikogo nie widziałam i z nikim nie pogadałam:placz:, ani się nie napiłam:p Nie dość, że mnie plan sedziowania rozwalił, to jeszcze byłam chora i z gorączką:roll: Ale mam nadzieję, że odbiję to sobie w Rybniku! Czy dobrze się domyślam, że przynajmniej wszyscy śląscy dogomaniacy tam będą?
Recommended Posts