Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

INA, fjolka, niedźwiedzica---dzięki! Jestem koniolubna...
fjolka---bywałam niedaleko Munchen na wsi Markt Indersdorf ; pozdrawiam...
swallow---córeczki się wytrwałe i...zdolne; całuski dla młodej!

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Witam,
Piękne te zdjęcia znad morza .
Szkoda ,że już koniec wakacji...
W Wawce pochmurno i wieje .
Moje piesy wystawiły tylko nosy za drzwi i wróciły do domu.

Posted

Witam wszystkich cieplutko z samego rana,
w końcu przestało padać
Jak dobrze Cię widzeć Bogula także na braciach większych- trzymaj się.
Jesteśmy z Tobą:lol:

Posted

Ach ty niedobry pozeraczu postow-to do dogo:mad: Jura co to za ideał doskonałosci na tych zdjeciach ? ale szyja:crazyeye: Niedzwiedzica foty jak zwykle piekne,najbardziej podoba mi sie ;ni pies,ni wydra;co one wyprawiaja z tymi długimi kulosami......Szkoda,ze konkurs juz zamkniety.fjolka ciesze sie,ze szczenior dochodzi do zdrowia:multi:

Posted

Witaj Mino:multi: :multi:
Jak Korcia- ....siostrzyczka:cool3: Jak zdrówko?
Vigo mi strajkował z jedzeniem ale prawie juz dobrze:p
Coś w przyszłości czyżby:razz: ???
Pozdr

Posted

[quote name='INA']Witaj Mino:multi: :multi:
Jak Korcia- sistrzyczka:cool3: Jak zdrówko? Vigo mi strajkował z jedzeniem ale prawie juz dobrze:p
Coś w przyszłości czyżby:razz: ???
Pozdr

Ina - coś w przyszłości jest oczywiście nowym erdelkiem :p
przecież nie darowałabym sobie . Mamusia ta sama , tatuś się zmienił .
No i czekamy, za miesiąc odbieramy.
Korka leniu****e , w sobotę byliśmy na grzybach , po kilkugodzinnym spacerze jeszcze odsypia :diabloti:
Ogólnie dobrze się psisko trzyma. Mamy tylko jeden problem z nogą.
Okazało się , że Kora nie potrafi ocenić wysokości:razz: więc skacze np. z trzymetrowej skarpy . Nadwyrężyła przednią łapę i teraz po wiekszym wysiłku trochę kuleje.
Poza tym dostałam po głowie od Elizy , że ją tuczę i żebra gdzieś zniknęły :p
No i dietka !

Posted

Minio - a u mnie odwrotnie - tucze Vigo żeby żebra nie sterczały:razz: chłopakowi tylko laski i zabawy w głowie na jedzenie już nie ma czasu po powrocie z nad morza spadł mi na wadze, że aż zaczełam panikować że chory,
teraz dopiero zaczyna być powoli podobny do AT:razz: aż wydaje mi sie jakiś taki poteżniejszy ciutek:eviltong:
No to Minio gratulacje:multi: :multi: :multi: :multi: nowego nabytku-
...i zrealizowałaś moje marzenia:cool1: :p ;)
Teraz pewnie chłopak:cool3:

Posted

Nie chłopak. Nie dałabym rady upilnować :lol: Druga sunia.
Też myślałam ,że moja Korka to taka chudzinka, dopóki nie miałam porównania na wystawie w Warszawie.
No i moj wet tez z przekąsem stwierdził , że w ciągu miesiąca kilogram przytyła. :mad:

Posted

A ja własnie po wystawie w Sopocie i porównaniu go z innymi zobaczyłam że mój to przerażliwy chudzik:shake: trudno było go tuczyć bo niejadek:mad: ale po 3 tygodniach przybrał własnie 70 dkg jak za dawnych czasów,

..a Korcia jest takim lizakiem jak dawniej ?????
Vigusiowi to nie przeszło całuśny jak cholera i wystarczy że się powiem Vigo daj bużki:cool3: :evil_lol:

Posted

INA napisał(a):

..a Korcia jest takim lizakiem jak dawniej ?????
Vigusiowi to nie przeszło całuśny jak cholera i wystarczy że się powiem Vigo daj bużki:cool3: :evil_lol:

A owszem . Ona ogólnie jest przytulasta i zawijasta. :lol:
Żeby ją pogłaskać zawija się wokół człeka. Czyli robi z siebie rogalik.

Posted

[quote name='INA']Minio - wstaw proszę fotki siostrzyczki:cool3: jestem ciekawa czy podobna do braciszka:cool3:
Wstawię tylko musze je zmiejszyć.
A mogą być zimowe ??;)

Posted

[quote name='swallow']

Virginia Kocia Łapka – kl. użytkowa – dosk NSwR

:crazyeye: kochani wybaczcie ....ale jesli ta suka dostala NSwR..... ideal siegnal bruku........

Posted

Nitencja - ta suka ma tytuł Champion Polski :cool3:
A co do welsh terrierów, o które pytałaś na foksach już pisałam w tym topiku, że zgłoszony był tylko jeden - suczka z hodowli Czereda Trapera, ale nie widziałam tej suczki w ogóle na wystawie, albo nie przyjechała, albo zdążyli pojechać do domu zanim dojechałam na wystawę, a przyjechałam pare minut po 10.00 a welshe szły pierwsze. W każdym razie na grupie welsh terriera nie było.

Posted

Nitencja napisał(a):
:crazyeye: kochani wybaczcie ....ale jesli ta suka dostala NSwR..... ideal siegnal bruku........

hehe , a ja chciałam delikatnie ominąć temat .

Posted

Widzę, ze jest tu parę osób w tej chwili. Chcę zadac pytanie, czy od sobotnio-niedzielnej katastrofy dogo dostajecie powiadomienia o nowych wiadomościach ? Bo ja przestałam dostawac w ogóle i jestem zła !:angryy:

Posted

Minio - zimowe mogą być ale aktualne mile widziane:razz:
...
sukę użytkową widzałam na żywo w Toruniu ale jako zupełny laik myślałam że wśród użytków tak - może być:roll: :cool1: ale ona chyba jeszcze przytyła od Torunia albo taka fota( jestem zboczona z tą wagą u AT:evil_lol: )

Posted

Sirion nie dostaje powiadomien :angryy:

Minio . nie ma co pewnych tematow przemilczac. Jesli to ma byc forum dzieki ktoremu mozna sie czegos nauczyc o rasie i jak ona powinna wygladac , to trzeba pisac otwarcie.
Niektore psy odbiegaja daleko od wzorca ...... delikatnie piszac .
Kazda osoba ktora chcialaby kiedys airedale w przyszlosci tez musi wiedziec jak powinien wygladac ladny At a nie jakoby airedale....

Posted

[quote name='INA']Minio - zimowe mogą być ale aktualne mile widziane:razz:
...
sukę użytkową widzałam na żywo w Toruniu ale jako zupełny laik myślałam że wśród użytków tak - może być:roll: :cool1: ale ona chyba jeszcze przytyła od Torunia albo taka fota( jestem zboczona z tą wagą u AT:evil_lol: )
No to muszę popstrykać .
a ja na pierwszy rzut oka myślałam , ze to ring weteranów :p

Posted

Nitencja napisał(a):
Noo mamy czym sie chwalic w airedale ......... tylko na montgomery z nimi jechac

Spoko, Nitencja, te, co na Montgomery wygrywają pewnie u nas z kolei by daleko nie zaszły - ktoś by się przyczepił, że maszynką wygolone, albo ze czaprak nie jest "czysty". :cool3:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
minio-nie obrażaj weteranów :mad: moja Koka w ub roku i 2 lata temu w weteranach chodziła !!!!!!!!! zobacz sobie na zdjeciach znad morza, jak weteran może wyglądać !!!!!!!!!! ( i powinien ;))

no ale musisz przyznać , że na piewszy rzut oka można tak pomyśleć :-o
No bo co innego .....
A , że masz wspaniałe psy to ja wiem... :lol:

Posted

Flaire ze czaprak niezbyt czyst a niech sa grizlee.... Ja wiem dokladnie co mnie boli w naszych A.T :beznadziejne przygotowanie! Wiadomo - idealow nie ma. Ale to co ja widze na wystawwach to tylko za glowe sie lapac ! Jest nisko osadzony goon - no to dzieki trymowaniu jeszcze bardziej jest nisko osadzony.... Sa krzywe lapy z tylu to poprzez poprawienie trymowaniem sa bardziej krzywe wrrr itd itp ...... no i jeszcze wystawienie : wyjda dwie takie sierotki .. a jeszcze niech bedzie jakas nierownosc na ringu . To jest pewne ze tylek bedzie na tej gorce a klab nizej........

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...