Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='borsaf']Uff, sa mniejsze. Nie wiedziałam, czy edytując post moge dac więcej fotek niz pierwotnie bylo?
Oczywiście, że możesz.

[quote name='borsaf']Następna moja wystawa to Wrocław - do zobaczenia Dogomaniacy w realu.
Do zobaczenia zatem, bo my z Elą_h będziemy :multi:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Niestety nowy Lukier jeszcze nie obfocony, a w tej ciemnicy i tak nic by nie wyszło. :shake:

To masz zadanie bojowe nr 1 - jutro, w przerwie statystycznej, obfocić Lukra :)

Posted

Gosiu, te erdle na fotkach to "wystawowe"?
Borsaf, bardzo dziękujemy za fotki.Czy Elmiasty był wystawiany, bo go chyba nie widziałam?

Posted

Jura nie mam ufoconego Elmiastego bo nie zdążyłam na pieski, były tylko dwa zgloszone, Elmo i Prima ZEFIR. Jak wróciłam na ring terierów to juz szły sunie.
Na wyniki musisz na Flaire poczekać bo nie chce nic pokręcić.

Posted

borsaf, dzięki za super zdjęcia! :-)

To ja tylko szybciutko, bo dopiero wróciłam, a muszę jutro raniutko wstawać. NB, wracając jechałam przez najintensywniejszy deszcz, w jakim w życiu miałam okazję prowadzić samochód! :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

W AT rasę wygrał Prima ZEFIR, a suki - GINGER Poezja ruchu. Lotka była bezkonkurencyjna ;-) w młodzieży, więc wygrała Zw. Mł. i Najlepszy Junior. Ani Lotka, ani Zefir-Kefir nic dalej nie wywalczyli. Lotka ma w opisie "bardzo młoda suka o jeszcze szczenięcym wyrazie"... No i tak jest. Nie tylko zresztą wyrazie, ale również zachowaniu - przy ocenie biegała ładnie, ale na grupie zdecydowała, że fajnie jest podgryzać mi nogawki, a gdy wyraziłam dezaprobatę, przerzuciła się na ringówkę. :angryy: Więc tak naprawdę powinnam schować ją do szafy aż trochę zmądrzeje i wydorośleje (fizycznie i psychicznie). Ale z drugiej strony, jak nie dam jej szansy jeszcze poćwiczyć wystawiania się i w Poznianiu też mi będzie szaleć na ringówce, to nie będę zbyt szczęśliwa... Tak naprawdę to potrzebuję dla niej lekcji handlingu oraz tzw. "match shows", czyli wystaw, które się nie liczą i służą tylko do nabycia doświadcznia...

Rozpisałam się na nudny ale bliski mi temat... sorki

Z ciekawych nowinek...

czapla z Sasanką były drugie na grupie!!!

To była pierwsza "dorosła" wystawa Sasanki. Gratulacje, czapluniu!

A Makaron nie wygrał dzisiaj. :-(

Zdjęcia zidentyfikuję jutro, bo teraz padam...

Posted

Flaire napisał(a):
Rozpisałam się na nudny ale bliski mi temat... sorki

Jakie sorki. Temat bardzo intereujący i nam wszystkim bliski (chociazy z tego względu, że dotyczy Loci)

Posted

Witajcie,gratuluje wszystkim pieskom:multi: szczegolnie Lotce,co za szczeniak :lol: :lol: :lol: Borsaf foty ekstra,nareszcie w moim rozmiarze :lol: Bos tak sie własnie koncza spotkania z chłopcami radarowcami,przykro mi,ale chyba nie ogladasz reklam,tyle sie ostatnio o tym mowi:diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Witam
Mam trochę fotek tych z ringu i tych mniej oficjalnych:razz:
wieczorkiem postaram się to wszystko uporządkować i powstawiać..

Tak jak już dziewczyny napisały Lotka i Sasanka:loveu: święciły tryumfy:multi:
niestety Elmo nie tym razem.
Spędziłam bardzo miły dzień w towarzystwie Flaire i Lotki:loveu: oraz cześć dnia także z borsaf której towarzyszył Wiktor( wnuczek-i przyszły właściciel AT:razz: )
Po południu dojechał do mnie Viguś - i teraz na 100% przekonałam się że nie czuje się na wytawach najlepiej- widać że myślał o tym jak najszybciej się z stąd zwinąć..do czasu aż Fuka nie przedstawiła mu pewnej miłej i slicznej suki:cool3: :razz: :loveu: :loveu: :loveu: -Sasanki- oczywiście spotkanko zostało obfocone .
Na koniec jeszcze miałam przygodę mrożącą krew w żyłach...
Jeden autobus nam uciekł z przed nosa, był drugi o 18.20-i ... raczej na 90 % kierowca tego autobusu był po kielichu- od początku wydawał mi się za bardzo wesoły, a to jak pomylił trasę i jeszcze się z tego smiał, żywo gestykulując przy tym zapomniawszy o kierownicy spowodowało, że raczej byłam pewna i intensywnie zastanawiałam się jak szybko stamtąd się ewakuować....:crazyeye:
Ale jak ...???
jechaliśmy tak szybko, że Vigo który spokojniutko jechał tymże środkiem lokomocji nad morze i spowrotem teraz o mało duch nie wyzionął,
stał na siedzeniu na Robercie - jęzor długi do dołu a białka mial aż na wieszku..biedak...
Jak wysiedliśmy w Chełmży - Vigo odstersowując się obszcekiwał zajdle każdego psa który tylko mu się nawinął..:shake:

Posted

Wielkie gratulacje dla Iny, że udało się jej wrócić cało do domu.
Po prostu :angryy::angryy::angryy::mad::mad::mad:

Posted

[SIZE="5"]Wielkie gratulacje dla Lotki!!

I dla Flaire oczywiście też!!

BTW odsłuchałam wiadomość- i zaraz wszystko opiszę na PW!

Jura
te erdle to wystawowe jak najbardziej :cool3:

Gosia
fajna ta fota z tym rudym uszatym- do twarzy Tobie z takim :D

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i znikam.. Mam znowu urwanie głowy za 10 dni ruszają Międzynarodowe Manewry Psów Ratowniczych w Gdańsku i walczymy z organizacją..

No a ja jeszcze żeby sobie dołożyć obowiązków.. to po nocy Ludwika wyskubuję, bo wkręciłam sobie, że na takiej imprezie ma się ładnie prezentować. Katastrofa co się ze mną stało- to wszystko przez dogomanię! Żebym ja tak się wyglądem psa przejmowała :shake:

Posted

Dziekuje za gratulacje w imieniu Sasanki - na prawde mile mnie zaskoczyla:loveu:
My na tej wystawie mocno sie integrowalismy z serdelkami - znaczy sie ja z wlascicielami, a Sasanka z psiurami i obu nam jednakowo sie podobalo:loveu:
Gratulacje dla zwyciezcow i zwyciezonych:p

INA - jakies horrory opowiadasz:crazyeye: , dobrze, ze dotarliscie cali i zdrowi do domu ufffff

Posted

[quote name='Jura']nikit, decyzja sędziego najpierw wydała mi się niedorzeczna, ale po chwili zastanowienia doszłam do wniosku, że poniekąd uzasadniona. Strasznie fajnie, że też tak to postrzegasz. Jeśli sedzia był tak wymagający, to i doskonałej trzeba gorąco pogratulować, co też czynię.

Jura - najpierw się trochę powkurzałam, ale mi przeszło. Ciesze się ze złota i doskonałej, a CWC mam nadzieję otrzymamy na kolejnej wystawie ;)

Posted

[quote name='bos']nikit,gratulacje dla twego psiura za doskonałą ,:loveu: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: to też jest super....a wiadomo że zawsze są jakieś oczekiwania............ale i tak szkoda że nie dał mu tego CWC

Bos - bardzo dziękujemy za miłe słowo ;) i walczymy dalej

Posted

nikit-nie rozumiem sędziego...tzn nie rozumiem argumentu,ze cwc nie daje, bo Borys jest sam w klasie. Kazdy inny argument jest do przyjęcia-że np pies nie zasługuje na cwc,że jest w zlym włosie,złej kondycji, żle pokazany,etc, byle to nie pozostawało w sprzeczności z przyznana ocena doskonałą. Ale fakt,że pies jest sam i dlatego nie dostał CWC to dla mnie totalny absurd :angryy: przeciez ty, jako wystawca nie masz obowiązku załatwiac sobie konkurencji na ringu,żeby sędzia mógł sobie porównackilka psów w klasie. Zreszta, ma psa porównywac z wzorcem , nie tylko z innymi psami. :angryy:Dla mnie konkluzja jedna-omijac TEGO sędziego duuuuużym łukiem i nie zgłaszac do niego psa...Nic więcej...Chyba,że sędzia był obcokrajowcem i zaszły jakies pomyłki odczas tłumaczenia, bo i tak bywa. Jeśli natomiast spytałas,czemu nie dostajesz CWC i odpowiedz była jak wyzej, to dla mnie dolina :shake:
I wcale nie dziwe się twojemu rozgoryczeniu.

Posted

Popieram niedzwiedzicę. Dla mnie to żaden argument, że pies jest sam w klasie. O przyznaniu, bądź nie, CWC powinny decydować inne względy. Bo dojdziemy do takiego absurdu, że pies sam w klasie w ogóle nie będzie oceniany z braku materiału do porównania ;)

Posted

[quote name='Ali26762']Bo dojdziemy do takiego absurdu, że pies sam w klasie w ogóle nie będzie oceniany z braku materiału do porównania ;)No bez przesady. ;-) Oceniany jako jedyny w klasie oczywiście może być, bo przy ocenie porównywany jest ze standardem, a nie z innymi psami. To samo, moim zdaniem, dotyczy CWC - wedle polskiego regulaminu, liczba konkrentów nie powinna mieć znaczenia, czy CWC będzie przyznane, czy nie, bo tutaj znów, jak już pisała niedźwiedzica, pies ma być porównywany ze standardem i sędzia ma zdecydować, czy ten pies jest godny tutyłu Championa Polski - wtedy przyznaje CWC - czy też nie jest - wtedy nie przyznaje.

Ale trzeba sobie zdawać sprawę, że polski system przyznawania championatów nie jest jedynym słusznym systemem. Są również inne, gdzie liczy się właśnie czy pies pokonał jakichś konkurentów czy nie i gdzie pies nie może zostać championem, jeśli pewniej ilości (i to nawet niekiedy całkiem sporej) konkurentów nie pokonał. Nie prowadzi to do żadnych specjalnych absurdów (w każdym razie nie do gorszych od tych, które mamy w naszym systemie ;-) ), tylko stanowi inny system przyznawania championatów, to wszystko. Dla jednych system lepszy, dla drugich gorszy, nie o to chodzi - po prostu nie udawajmy, że nasz polski system jest jedynym nieabsurdalnym. Część towarzystwa, które chodzi u nas po ringach z tytułem championa w ogóle nie powinno się na ringach pojawiać, moim zdaniem. Bodaj Fuka napisała kiedyś, że z każdym psem, który ma cztery nogi, w naszych rasach (ale już niekoniecznie w goldenach!) można wyjeździć championat i pewnie z niejednym trzy nożnym również. ;-) Gdyby te psy musiały w drodze do championatu pokonać jakąś konkurencję - pewnie byłoby taki championat wyjeździć chociaż troszkę trudniej.

Tak więc jeśli ten sędzia rzeczywiście nie przyznał CWC tylko dlatego, że nie było konkurencji, to ja się z nim zdecydowanie nie zgadzam, bo moim zdaniem nie sędziuje według obowiązującego regulaminu. Ale takie sędziowanie samo z siebie (czyli wtedy, gdy jest zgodne z regulaminem) do żadnych absurdów nie doprowadzi - może jedynie trzoszkę podnieść poprzeczkę odnośnie tego, co może zostać championem.

(NB, nikit1, jak na pewno wiesz, daleka jestem od zarzucania pięknemu Borysowi, że nie jest godny tego tytułu - co do tego, że godny jest, moim zdaniem nie ma wątpliwości, zresztą niejednokrotnie już to udowadniał i pokonywał konkurencję, w tym interchampionów :-) . Chodziło mi tylko i wyłącznie o to, że takie podejście sędziego, pomimo że nie jest zgodne z obowiązującymi przepisami i zwyczajami, to na pewno nie prowadzi do żadnych absurdów).

Posted

Wkleje dziś pewnie niewiele napewną obiecaną Lotkę i Sasankę na Kerrekach
zepsuła mi się myszka i słabo działa
komp mam zamulony
i najważniejsze denerwuje się Vigo jednak jest coś nie tak...

Ostatnie przygotowania szczeniora przed wejściem na ring:lol:

będe wklejała pojedyńczo nie chcę rezykować wklejania wszystkiego w jednym poście

Posted

INA napisał(a):
Wkleje dziś pewnie niewiele napewną obiecaną Lotkę i Sasankę na Kerrekach
zepsuła mi się myszka i słabo działa
komp mam zamulony
i najważniejsze denerwuje się Vigo jednak jest coś nie tak...
INA, dzięki za zdjęcia, ale co Vigusiowi dolega? Jakie ma objawy?

Posted

:loveu:
Flaire - prawie nie chce jeść...dziś już żebra ma tak wyczuwalne że aż
popłakalam się..najlepiej było widać jak dziś myłam go
a myłam bo wybieramy się do weta jeszcze raz zrobić badania ale teraz wszystkie jakie są możliwe - krew, także kał pod każdym kątem,mocz...
ciągle sie drapie..ma jakieś lęki zrobił siętaki niedotykaliski sama widzialaś...
pobiegłam do sklepu kupić mu udka o porcje rosołową - w tej chwili stoi nad nią coś tam grzebie wybiera je ale jednym zębem, ..o niby zjadł...
ale tak być nie może że AT jest taki chudy ..

Posted

INA, dla mnie on nie był "taki" chudy, tylko po prostu chudy... Niektóe psy tak mają... Dla mnie on nie wyglądał na chorego, ale oczywiście Ty go znasz najlepiej i Ty wiesz, jaki jest normalnie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...