Gosia_i_Luka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Chętnie bym pokazała, ale laptop wyjechał na urlop, a mój komputer od jakiegoś czasu wypiął się na aparat i nie chce go wogóle odczytać. :shake:
rita60 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Witajcie serdecznie gratuluje wszystkim pieskom:klacz::klacz::klacz:widze, ze dobrze bawiliscie sie w Sopocie, troche wam zazdroszcze:mad:. Ina jak odebrałas Karwie ? czy twoj Vigo tez stanowił jej atrakcje ? Ja mam podobny problem z Paryskiem, ostatnio juz ładnie jadł i dzisiaj znowu zaczeła sie biegunka i wymioty, jest smutny i osowiały.Mysle, ze twoj erdelek zacznie jesc i wszystko wroci do normy, moj Parys tez nie nalezy do tych 'pyzatych':shake:Borsaf dzieki za e-maila- super:multi:
INA Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Witam Chyba raczej ktoś go ukradł...:shake: Bo jak można zgubić takie wielkie szczęscie:roll: Fuka- będe w Toruniu, jak to nie miało by mnie być gdy wystawa o rzut beretem:razz: ;) mam nadzieję, że tym razem uda nam się zamienić wiecej niż jedno słówko:razz: no i pogodę na weekend zapowiadają pikną:multi: zach - cały czas mam przed oczyma sztuczki Ludwika - dziś nawet wrociłam do ćwiczenia ósemek -hi,hi tak mi zaimponował chłopak:loveu: A na Lorda nie narzekaj - widzały gały że teriera brały;) a co do postepowania z psem myślałam, że tylko ja tak mam że widzę błedy po czasie i - analizując coś potem, stwierdzam że inaczej bym to poprowadziła .. Zach - jak dobrze że znasz takiego boksika - wiec rozumiesz mnie trochę... żadne chowanie miski i przegłodzenie Vigo nie dawały rezultatów - jak się uparł to nie jadł i już - i wlasnie efektem takiej walki jest chudość Vigo Dlatego też od pewnego czasu cuduje - karmię na siłę coby nie doprowadził się do skrajnej chudości...No teraz akurat jest okres nadrabiania po wakacjach pies ma apetyt:multi: acha Po konsultacjach z Hod =- będe dawać mu RC Medium - Junior( duża zawartość tłusczu bo 20%) przedtem jeszcze 7 dni puszek RC Waltham Convalescence -dla niejadków, anorektyków- hi,hi i suk karmiących hi hi potem będzie pewnie własnie Rc dla psów aktywnych Maxi Energy 4300 Borsaf- wiesz zapisze sobie info o tych badaniach specjalistycznych na robactwo we Wrocku i jak będą problemy nadal i zmiana diety nie pomoże tfu tfu to podpowiem wetowi może bliżej to robią ... Ulka z Vigo rączkie z łapką pewnie mogłaby sobie dać;) a może ona juz od kołyski dba o linie:lol: Wind - byłam przekonana co do wersji C :evil_lol: trzeba było Vigo zaangażować do sceny nie było by żadnego dubla odróciłby łep tak pięknie a ma w tym praktykę:razz: a na dodatek jeszcze łep do góry i foch lub grymas na pysku hi hi Co to znowu będzie za filmik bo już się pogubiłam w tych Majutkowych angażach:lol: coztego - chude nie znaczy, że zawsze zdrowe w tym cały sęk:roll: no i co po tych poniedzałkowych przykrościach okropni wujkowie weci wynalezi Kreseczce? Coztego - wydaje mi się że dla wielu psów taka wizyta u weta to bardzo nieprzyjemne przeżycie...i jeszcze to grzebanie w uchu....:shake: Już dziś nie zdążę wkleić fotek wakacyjnych ale po takiej prezentacji jak np Lordowskiej mości to az nie wypada:roll: :loveu: :loveu: Gosia ja też jutro do pracy:-( tylko że po 11 dniach urlopiku:-( :shake: bardzo bym chciała zobaczyć zmienionego Lukra :multi:
INA Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Rita - ja glównie byłam w Karwieńskich Błotach - tam cicho spokojnie w sam raz dla młodego piechola - mógł się wyszaleć wybiegać ---- stracic dwa kilogramy:razz: w Karwii byliśmy dwa razy pieszo to jakieś 3,4 km plażą - tam trochę za dużo ludzi - ale ogólnie bardzo mi sie podobało a Vigo a jakże atrakcja:evil_lol: też miał robione fotki przez turystów:cool3: i ciągle to samo pytanie---- co to za rasa? Nic ich nie wyedykowałaś:evil_lol: ;) Czy Parys dostaje karmę dla trzustkowców? Wiesz jak szukałam odpowiedniej dla Vigo znalazłam taką karmę to także jest RC .. Nie może być żeby Twój Parys tak się męczył i biegunka i wymioty:shake: odwodni się -- byliście u weta? Trzymam kcuki! Jak byś chciala to mam stronkę do karm weterynaryjnych.
coztego Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='INA'] Chyba raczej ktoś go ukradł...:shake: Bo jak można zgubić takie wielkie szczęscie:roll: A jednak zgubili... :shake: suk karmiących hi hi Uważaj, żeby mu sutki nie urosły ;) potem będzie pewnie własnie Rc dla psów aktywnych Maxi Energy 4300 Żeby mu tylko smakowało :razz: coztego - chude nie znaczy, że zawsze zdrowe w tym cały sęk:roll: Przecież ciągle z nim do weta biegasz i nic :razz: Miałam jednego chuderlaka i niejadka w domu, więc wiem jaka to "przyjemność". A teraz mam odkurzacz i też wiem, jaka to "przyjemność". Może jej kupię jakąś suchą karmę, to będzie mniej chętnie jadła niż obiadki gotowane przeze mnie :p no i co po tych poniedzałkowych przykrościach okropni wujkowie weci wynalezi Kreseczce? Na szczęście nic. W głębi ucho jest czyste, tylko zwierzchu podrażnione i podrapane. Zakraplamy od wczoraj i już jest poprawa :cool1: Coztego - wydaje mi się że dla wielu psów taka wizyta u weta to bardzo nieprzyjemne przeżycie...i jeszcze to grzebanie w uchu....:shake: Ona początkowo była baaardzo spokojna u weta, wszystko pozwalała sobie zrobić i nawet nie pisnęła. Aż pewnego dnia jej się odwidziało i teraz panikuje na wszelki wypadek, zwłaszcza jak zauważy coś w dłoni pani wet. Np. podczas zastrzyku - piszczy już kiedy igła jest pół metra od niej :p I próbuje zwiać z gabinetu :diabloti: A Filip tak mężnie znosił wszystkie wetowe zabiegi (tylko kaganiec musiał mieć na mordzie :evil_lol: ) Dziewczynki, ja tez jutro do pracy... :roll: Wszystko co dobre ma swój koniec. :diabloti: Ale na czwartek muszę wziąć wolne, żeby z Malizną na zabieg jechać :roll:
rita60 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='INA']Rita - ja glównie byłam w Karwieńskich Błotach - tam cicho spokojnie w sam raz dla młodego piechola - mógł się wyszaleć wybiegać ---- stracic dwa kilogramy:razz: w Karwii byliśmy dwa razy pieszo to jakieś 3,4 km plażą - tam trochę za dużo ludzi - ale ogólnie bardzo mi sie podobało a Vigo a jakże atrakcja:evil_lol: też miał robione fotki przez turystów:cool3: i ciągle to samo pytanie---- co to za rasa? Nic ich nie wyedykowałaś:evil_lol: ;) Czy Parys dostaje karmę dla trzustkowców? Wiesz jak szukałam odpowiedniej dla Vigo znalazłam taką karmę to także jest RC .. Nie może być żeby Twój Parys tak się męczył i biegunka i wymioty:shake: odwodni się -- byliście u weta? Trzymam kcuki! Jak byś chciala to mam stronkę do karm weterynaryjnych. Masz racje Karwia to juz teraz prawie kurort, kiedys było spokojniej. A z ta edukacja to ciezka sprawa, starałam sie jak mogłam ale widocznie nazwa rasy jest za trudna:lol::lol::lol: Parys był u weta, dała mu na zatrzymanie tych dolegliwosci i spi spokojnie.Ja nie daje mu karmy, sama gotuje takie specjalne obiadki, wet mowiła,ze narazie nie ma takiej potrzeby. Sama nie wiem co jest lepsze:shake:Juz było tak dobrze, prawie miesiac bez sensacji.
zachraniarka Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 [quote name='coztego']Uwaga, uwaga!!! Wymienię jedną Kreskę na jednego Ludwiczka :cool3: Jak on się zachowuje u weta? Ludwiś u weta jest bardzo grzeczny, pozwala sobie wszystko zrobić, a jak tylko jest po badaniu to pierwsze się pcha koń wielki na kolana i udaje jaki to jest biedny. Generalnie rozpuszczony jest straszniście, no i taki z niego mamisynek- jak coś to od razu na rączki.. :roll: Gosia wklejaja zdjęcia nowego Lukra! [quote name='INA']cały czas mam przed oczyma sztuczki Ludwika - dziś nawet wrociłam do ćwiczenia ósemek -hi,hi tak mi zaimponował chłopak Sztuczki to fajna sprawa, rozwijają psa i dają dużo frajdy. Ja teraz myślę, co by tu jeszcze nauczyć szorstkiego, na razie cierpię na brak pomysłów. [quote name='INA']A na Lorda nie narzekaj - widzały gały że teriera brały No wiedziały.. Choć często się zastanawiam czemu się nie zdecydowałam na jakąś łatwą, miłą do szkolenia rasę.. No ale na szczęście Ludwiśku raz na jakiś czas przypomina mi czemu się zdecydowałam właśnie na teriera :p potem będzie pewnie własnie Rc dla psów aktywnych Maxi Energy 4300 Ja właśnie to dawałam i błyskawicznie mi przytył.. aż za bardzo. Teraz czas na dietę :cool3:
niedzwiedzica Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 No, troszke opanowałam sytuacje rodzinno -gołąbkowa i moge fotki z Sopotu, w oczekiwaniu na pełny, Bossowy repotaz wstawić :diabloti: pies-klasa szczeniat : Katarina's Land ONLINE GAMBLER, Najlepsze szczenię w Rasie Pies kl. pośrednia Maestro Poezja Ruchu :lok. I psy, kl.otwarta b.lok,ocena bdb: GIN Kawiłęg lok. ?. APACZ Ptasie Siedlisko lok. III, bdb, CARAT Sonora lok. ?, ATUT Ptasie Siedlisko lko. I, Res-CACIB Tvantenden NUGALETOJAS Psy-klasa championów ( nie mam zdjeć wszystkich , bo cos mnie innego zajęło :oops:) Lok. IV. Prima ZEFIR lok. II, Elmo Tyle psy, suki w następnym poscie ;)
borsaf Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Fajnie tak sobie powspominac Sopot, patrząc na piekne foty. Aż mi sie wierzyć nie chce, żew tym deszczutakie foty wyszly. Znać reke mistrza. Co do reportażu Bosa to aż sie boje, co ujrzymy. Bedzie kupa smiechu. On nas focił bez ustanku, takie zakapturzone ze strugami deszczu na twarzach...
Ali26762 Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 niedzwiedzico - fotki Ci wyszły rewelacyjnie! :multi: :multi: :multi:
niedzwiedzica Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 Teraz szybciutko suczki :p niektóre mam tylko w statyce, niektóre w tylko w ruchu, nieliczne i tak i tak, więc jedziemy ;): kl. szczeniat: Najlepsze szczenie -suka Moraine Flaire HIGH FLYER kl. młodziezy od lewej lok. I,Zw. Mł. AMERICAN MATTER OF TIME of Malton, druga: lok II, IPANEMA PR lok. III Prima REPLIKA AFRODYTA POKEROWY ŻYWOT ( imieniem mozna by za 2 psy obdzielic i jeszcze by zostało troche :diabloti:) kl. pośrednia lok. I ,CWC, GINGER PR suki, kl. otwarta I lok. CWC.CACIB,BOB Prima GRENADA II lok. AMORA z Jasielskiej Ziemi III lok. MAHONKA PR IV lok. MS TORA Sfora znad jeziora bez lok. RAPSODIA Aluzja suki, kl. championów: od lewej I lko, CWC, Res-CACIB Flaire ANNAPURNA, lok. II Prima FILOZOFIA, Lok. III TROPHY FOR PASJA PR I lok. Flaire ANNAPURNA Więcej juz nie wstawię, bo spać uciekam ;) i tak pzrez te foty bede jutro rzewnie płakać wstawając rano :-(:diabloti:
zadziorny Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Niedzwiedzica dzięki za piękne foty :modla: :multi: :cool3: :loveu:
rita60 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Niedzwiedzica foty super,chociaz tak mogłam uczestniczyc w tej imprezie. Ale gdzie wszystkich wymiotło, taka cisza na dogo, az przykro:-(
Jura Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Niedźwiedzico, dzięki za poświęcenie. Foty super. Wcale na nich nie widać, że pogoda była fatalna. Oczywiście mam nadzieję, że Bos tez wstawi swoje zdjęcia. Rita, a może wybralabyś się na wystawę do Warszawy 9 września. Takiego zjazdu to pewnie już tam nie będzie (powtórzy się pewnie na światówce), ale kilka osób poznasz.
aga_ostaszewska Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 niedzwiedzico: Dobra kobieto dziekujemy za relacje!
niedzwiedzica Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Poczekajcie,az Bosik odespi podróż ;) on oka od aparatu prawie nie odrywał -no, może momenty jedynie były,że obiektyw niańczył jak niemowlę na zgięciu łokcia,ale po stwierdzeniu, ile to długasne cudo wazy, juz sie mu nie dziwię :diabloti:on focił nie tylko psy,ale także NAS :angryy::evil_lol: równie zmoczonych i podmarznietych :mad: aga- zazdrośc bierze, jak sie twoje egipskie fotki ogląda :loveu:
rita60 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Poczekajcie,az Bosik odespi podróż ;) Niedzwiedzica on wcale nie spi,musze troche naskarzyc, udziela sie na walijczykach, a z nami sie nawet nie przywitał:shake: :shake: :shake: Jura bardzo bym chciała, ale nic nie planuje,bo mi zawsze nie wychodzi,moze pojde na zywioł.:roll: :roll: :roll:
borsaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Haloo, czy ktos z erdelowych dogomaniaków będzie w Toruniu? Wiem, ze Fuka sie wybiera i przeczytałam, że Czapla z Saxanką będzie, bedzie Ina, czy kros jeszcze??? Ali Na Wrocław będzie mozna składać zamówienia na piffko bo najprawdopodobniej pojadę do Wrocka samochodem z Ulką i jej rodzicami. Samochód combi i chyba mi wnusia troche miejsca zostawi w bagazniku:evil_lol:
borsaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Rituś, nie skarż tylko wal na walijczyki do ucha mu szczekać. Chlop sie pewnie tam dwoi i troi bo faktycznie pstrykał cały czas. Niech teraz se odpocznie do wieczora, kochane chlopisko bo wieczorem wszyscy zasiądą przed kompem po relacje Bosa i nie ma zmiluj:mad::mad:
Darkstorm Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Witam wszystkich :) My też byliśmy w Sopocie jednak nie miałem okazji porozmawiac z dogomaniakami a widze że było Was sporo :) Zajeliśmy 4 miejsce w klasie otwartej ( nie jest to powod do dumy) ale jednak bardziej zdziwiony byłem postawą pani sędziny :shake:. niedziwiedzica zdjęcia pierwsza klasa :multi:
niedzwiedzica Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 darkstorm- tam mi na ciebie pasował ten mlodzian z erdelkiem ;) szkoda,że nie podszedłeś do nas :cool3: rita- bosik na welshach napisał,że idzie podróz odsypiac, nic więcej, niae ma za co go bic :evil_lol: borsaf-nie jadę do Torunia, bo w ten weekend są w Poznaniu mecze siatkówki -Liga Światowa :multi::loveu: i mam bilety na sobotę i niedzielę :loveu::loveu::loveu:
Darkstorm Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 niedziwiedzica- zgadza sie, ten młodzian to własnie ja :p . byłem troche rozdrażniony całą sytuacją w klasie otwartej i musiałem gdzieś poza wystawą wyładować złość. Załuje że nie miałem okazji porozmawiać jednak licze że gdzies jeszcze się spotkamy :) Za rok pojawie się w Sopocie (raczej juz z aparatem a nie jako uczestnik wystawy).
niedzwiedzica Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 darkstorm-najwięcej wie się z wystawy, jeśli samemu się na niej psa nie wystawia :evil_lol: z autopsji mówię :evil_lol: nerwy mniejsze, ludzi można spotkac i nawet porozmawiać ;).
Ali26762 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='Darkstorm']niedziwiedzica- zgadza sie, ten młodzian to własnie ja :p . byłem troche rozdrażniony całą sytuacją w klasie otwartej i musiałem gdzieś poza wystawą wyładować złość. Załuje że nie miałem okazji porozmawiać jednak licze że gdzies jeszcze się spotkamy :) Za rok pojawie się w Sopocie (raczej juz z aparatem a nie jako uczestnik wystawy). Pociągnę Cię troszkę za język - dlaczego tak bardzo się zdenerwowałeś, że aż musiałeś swoją złość odreagować poza wystawą? Co się wydarzyło w klasie otwartej? I dlaczego nie będziesz więcej wystawiał w Sopocie? Sopot sam w sobie Ci się nie podoba, czy jest jakiś inny powód? Pytam, ponieważ nie śledziłam wnikliwie rywalizacji erdeli - patrzyłam na nie jednym okiem spod bosowego parasola...
borsaf Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Ali26762 napisał(a): Sopot sam w sobie Ci się nie podoba, czy jest jakiś inny powód? . Może ja tu swoje wrażenia z wystawy dodam. Sopot chyba jest troche przereklamowany. Ja nie jestem hodowcą, wystawcą, nie znam sie na sędziowaniu, poprostu pisze o wrażeniu. Abstra***ąc od pogody to ringi fakt, wielkie, miejsca na namioty dużo ale na ringach ta trawa jakaś taka nierówna, w kepach. Psy i haendlerzy jakos nie bardzo mogli złapac rytm. Koniom to moze to trawsko nie przeszkadza ale psom tak. Jeszcze w niedziele zobaczę Torun i z nim porownam, bo oczywiscie z Poznaniem to nie ma porownania. W Toruniu byłam rok temu i wydaje mi się, ze na tym stadionie bylo napewno ciaśniej ale równiej. Sedzina tez widząc, ze jakos te kółka nie wychodzą chyba powinna stanąć jakos inaczej, no nie wiem... Mialam wrażenie, ze te same pieski na innym podlożu chodziłyby o wiele lepiej.
Recommended Posts