Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

rita60 napisał(a):
Mode dyzurna wysłalam taaaaaaakiego długiego posta na odpowiedz z cytatem......... i nie doszedł. Dlaczego ?
Nie mam pojęcia. Są dwie możliwości: albo system coś schrzanił, albo Ty coś schrzaniłaś. ;-) Tak czy inaczej, raczej wątpie, żeby to miało coś wspólnego z tym cytatem (chociaż oczywiście nie mogę tego wykluczyć).

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

zadziorny napisał(a):
Gadaj mi tu zaraz czego nie rozumiesz :hmmmm: :niewiem:
Zadziorny jak tak czytam te instrukcje, to wydaje sie łatwe, gorzej z realizacja, dotarłam nawet do Gucia i nic. Ta zaba jest w jezyku angielskim i dalej schody:oops::oops::oops:Mokka nie bede oryginalna foty wspaniałe, Lotka na jednym z nich wyglada jak pedzacy kangur, te ułozenie łap. Leon z otwarta paszcza niczym lew. Moze sie skusisz na jakas sesje w Lodzi, wreszcie bym miała czym zaimponowac na dogo:lol::lol::lol:Jura dzieki za słowa otuchy, ale ja to przypadek beznadziejny.:shake::shake::shake: Słuchajcie ja dopiero teraz zauwazyłam, łapke nad swoim nickiem. Mode za co ja dostałam ? Ile trzeba miec zeby zostac mode:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: sama sie rozbawiłam.

Posted

Z dumą donoszę, że Lotka dzisiaj nareszcie dobiła do minimalnego wzorcowego wzrostu w kłębie, czyli 56 cm! Oczywiście w porównaniu z 59 centymetrową i mocniejszą Misią to ona ciągle jest maleńką kruszynką, ale przynajmniej nikt nie może powiedzieć, że jest za mała! :-)

Posted

rita60 napisał(a):
Słuchajcie ja dopiero teraz zauwazyłam, łapke nad swoim nickiem. Mode za co ja dostałam ?
Za ileśtam postów - chyba pierwsza łapka jest za 100, ale nie jestem pewna.

rita60 napisał(a):
Ile trzeba miec zeby zostac mode:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: sama sie rozbawiłam.
Do tego nie ma "łapkowych" wymagań - modzi na dogo byli (dawno temu) nominowani przez innych użytkowników. A nowi modzi są, w miarę potrzeby, nominowani przez obecnych modów.

Posted

rita60 napisał(a):
Flaire dzieki za informacje, ale to z modem to był zart............
Ok ;-) - od czasu do czasu ktoś się pyta, skąd się biorą modzi, więc - voila. ;-)

Posted

rita czarne klaczki na pycholu, gdybym tylko mogla, zostawilabym na zawsze:loveu: wstawiaj foty, albo wyslij mi to wstawie (moj adres w profilu)

mokka zdjecia fajowe, zwlaszcza panierowanej lotki:lol: moj szorstki sam sie panieruje i jest przy tym taki szczesliwy:evil_lol:

ina,coztego uchole szczyla ubostwiam, szczegolnie to spaskudzone:cool3:

aga witaj,wyczytalam gdzies, ze uzywasz pearsona, ja wlasnie przymierzam sie do zakupu trymera i zastanawiam sie nad regular stripper medium i fine, ktory polecacie?a moze powinnam nabyc 2, bo medium to mi tak bardziej do wyczesywania podszerstk pasuje:roll: bede wdzieczna za wszelkie rady

Posted

rita60 napisał(a):
Zadziorny jak tak czytam te instrukcje, to wydaje sie łatwe, gorzej z realizacja, dotarłam nawet do Gucia i nic. Ta zaba jest w jezyku angielskim i dalej schody:oops::oops::oops:
Jakiego Gucia? :hmmmm: :niewiem:

Rita masz przygotowane fotki o maksymalnym rozmiarze 500 pikseli? Jeśli tak, to uruchamiasz w nowym oknie przeglądarki serwer ImageShack (http://imageshack.us/) i klikasz na przycisk "Przeglądaj...". Ukazuje Ci się nowe okno z plikami znajdującymi się w Twoim komputerze. Wybierasz wcześniej przygotowaną fotkę (max. 500 pikseli i staraj się nie przekraczać objętości 100 KB) i klikasz "Otwórz". Okno się zamknie, a w okienku obok przycisku "Przeglądaj..." pojawi się plik, który właśnie wskazałaś wraz ze ścieżką dostępu w Twoim kompie. Teraz kliknij przycisk "host it" znajdujący się poniżej i chwilę zaczekaj. Po wczytaniu Twojej foty przez serwer ukaże się Twoim oczom strona z miniaturką Twojej fotki oraz czterema linkami nad miniaturką i pięcioma linkami pod nią. Ja używam piątego linku pod miniaturą i wklejam go w oknie pojawiającym się po kliknięciu na ikonkę . Możesz sobie nieco uprościć sprawę poprzez użycie linku pierwszego pod miniaturą. Wtedy po prostu klikasz na niego, a gdy się podświetli wciskasz jednocześnie klawisze [Ctrl] i [C]. Teraz przechodzisz do okna, w którym właśnie edytujesz swój post, ustawiasz kursor w nowej linii i wciskasz jednocześnie klawisze [Ctrl] i [V].

I to wszystko :roll:. kliknij jeszcze na "Podgląd wiadomości" znajdujący się poniżej okna pisania postu i już możesz podziwiać swoje dzieło :lol:. Jeśli chcesz wstawić następną fotkę, to w ImageShack wciśnij przycisk "Upload another image" znajdujący się teraz u góry, tuż pod żabką :cool3:

Posted

flaire,niedzwiedzica dziekuje za zainteresowanie uszami mojego szczyla:calus:

flaire
szorstki skonczyl 16 tygodni i na poczatku uszy byly ok.czasem mialam tylko wrazenie, ze lewe uklada sie nieco wyzej niz prawe, ale pozniej powracalo " na miejsce" . wlasciwie paskudzenie zaczelo sie okolo 2 tygodnie temu i wygladalo to tak, jak opisala to niedzwiedzica, czyli czasem nie wracalo na miejsce, pozniej zaczela zalamywac sie zewnetrzna strona platka, przy czym prawe bylo w normie. co dziwne pozniej wszystko wrocilo do normy na jakies 2 dni:-o a potem znowu przestalo wracac i zaczal je nosic tak na bok, troszke podobnie do irlanda. drugie ucho zaczelo sie podnosic duzo pozniej, tuz przed klejeniem czyli w poprzenia srode i mysle, ze tez ma tendencje do takiego zalamywania:roll:

Flaire napisał(a):

fjolka, czy szczyl kiedykolwiek uszy trzyma poprawnie, czy zawsze tak na boki? Czy ma jeszcze jedno zagięcie, w odpowiednim miejscu, tylko mniej wyraźne? Jak owiniesz ucho dookoła palca i spróbujesz je tym sposobem "namówić" do poprawnego stania (zginania się w innym miejscu), to czy zostanie w tej pozycji choćby na chwilę? Albo gdy spróbujesz z tyłu ucha podepchnąć do przodu u nasady - czy można je w ten sposób namówić do klapnięcia wzdłuż innego zgięcia?

Ja w każdym razie będę bardzo ciekawa, co z tych ucholi wyrośnie!!! Więc pisz, pisz co robisz i wstawiaj zdjęcia ze swoich zmagań!

wiesz teraz uszy ma zaklejone wiec trudno jest mi to sprawdzic, ale wczesniej czasami trzymal prawidlowo, a juz przed samym klejeniem ucho nie wracalo na miejsce, a czasem stalo tak calkiem prosto i troche do wewnatrz, bedzie to widoczne na zdjeciach.
podczas naciagania, czy masazu ucho udawalo sie "namowic" do prawidlowego stania i faktycznie na chwile tam pozostawalo, ale tylko na chwile...

Posted

No to skrót naszych mini wakacji na wsi

Pływałem pierszy raz rowerwm wodnym

łowiłem taakie ..kamienie;)

Pozowałem do zdjęć

ale przede wszystkim biegałem, szalełem, nawet pańcie raz staranowałem- niechcący:evil_lol:

wylegiwałem się na leżaku...
......
ale to w następnym odcinku bo mi się dogo zawiesza:angryy:

Posted

no to leżak

a czasem w cieniu obok leżaka

a w nocy spalem w namiociku

no jednym słowem słodkie lenistwo
(tylko nie pytajcie pańci skąd te dziury będzie znowu zła :diabloti: )

Posted

INA napisał(a):
No to skrót naszych mini wakacji na wsi

Pływałem pierszy raz rowerwm wodnym

ina ale fajne mini wakacje i piechy jakie szczesliwe:loveu: a coz to za czarnulek za vigusiem, czy to twoj drugi at?

Posted

zadziorny - jeszcze nie dawałam znać bosowi-( to chyba moją wrodzona nieśmiałośc:cool3: :razz: :eviltong: ) ale wnioskuje że już wie ;) - że będziemy w tym samym czasie prawie w tym samym miejscu - wiec jak dojadę to walę śmiało:multi: numer komóry -już mam wpisany

fjolka - masz takie słodkie, romantyczne szcenaczkowate foty wspaniała pamiątka:loveu: :loveu: - aż jestem wsciekła że jak Vigo był maleńki to nie mialam jeszcze cyfrówki i sporo ładnych fot nie wyszło ..

Posted

Uuu, słodki nowy szczeniak! :loveu: :loveu: :loveu:

Flaire - Lotka przepyszna w tej panierce. :cool3: :loveu: Leon ją tam nieźle obraca. :evil_lol:

A ja jutro bawię się po pracy w petsitter - będę zabawiała Cynię, maliniaczkę przez parę godzin. :loveu: Zach - nie masz może ochoty wpaść z szorstkim do parku oliwskiego? Będę tam z Cynią od 17.00. Jakby co daj mi znać SMSem, ok?
Swoją drogą jutro u mnie w pracy będzie impreza - odznaczanie strażaków. :cool3:

No a mój białas na naszych super hiper krótkich i rzadkich treningach daje z siebie wszystko. Wogóle od 3 tyg. nie używam żarcia - wszystko na piłkę, a dynamikę ma naprawdę fajniutką. Zobaczymy co będzie na zawodach sopockich, hihi. Generalnie podchodzę do tego na wielkim luzie. Na szczęście zawsze będę miała doskonałe wytłumaczenie - że się za mało przygotowałyśmy. :evil_lol:
A teraz wogóle mam problem, bo będziemy z Lukrem przez 2 tyg. miały wolną chatę i niestety ona będzie musiała siedzieć sama codziennie po 8 godzin.:-( Nigdy na tak długo nie zostawała. :shake: Chyba że wezmę ją jako żywy eksponat, w końcu to muzeum sztuki współczesnej. :evil_lol: Z tym że trzeba jakąś fajną teorię stworzyć, że to np. "metafora alegorycznego i transcendentalnego dialogu pomiędzy św. Franciszkiem a jego braćmi mniejszymi" czy cuś w tym stylu. :evil_lol:

Poza tym zgrałam wreszcie na komputer fotki z Gdyni, z krajówki - mam parę erdli, postaram się pokazać Wam je jutro późnym wieczorem, bo teraz idę spać co by mieć siły na tych strażaków i malinę. :evil_lol:

Posted

Fjolka- widzę że Ty z aportem u swojego piecha nie bedziesz miała problemów:razz: :lol:
Na drugim planie jest Wiki 12 letnia suczka mojej mamy - od niej wszystko się zaczęło :p moja miłość do Erdeli i Walijczyków
Kupiliśmy ją jako Teriera Walijskiego - z targowskia od myśliwych:oops: :shake: jednak potem okazało się że to jakby mieszanka Eredla I Welsha -
-gdy dorosła miala wzrost i wygląd 6 miesiecznego Erdela - ale jednak nasza Wiki temperamentem przypomina 100 procent Welsha- aporter, pływak, silny instynkt łowny

Posted

Witajcie Wszyscy,
Nie było mnie kilka dni i już nie jestem w stanie Wszyskiego ogarnąć...ale macie tempo!
Fjolka, Terry witajcie i ciesze się niezmiernie, ze grono serdelowe sie powiększyło. Rok temu to Regon i Lordunio takie gżdylki małe były, a teraz to stare chłopiska. Fakt, pocieszne sa takie maluchy i tkwi w nich potencjał ale ja jednak wolę już takie więcej dorosłe, nie trzeba juz skoro świt sie zrywać by toto pęcherz musialo opróżnić:evil_lol: i wiele innych niedogodności wieku szczenięcego odpada. Za to wszystko jeszcze przed Wami. Nie zapomnijcie psiaki socjalizować ze wszystkimi możliwymi sytuacjami. Ja zapomniałam o blokach i jak chciałam jesienia koleżanke odwiedzic okazało sie, że klatka schodowa w bloku to straszna rzecz, lepij sie do niej nie zbliżac. Potem musiałam wchodzic do różniastych klatek schodowych więc jak to ktoś widział z boku to pewnie pomyślał, że mam nie poukładane pod sufitem:evil_lol:
INA wybierasz się do Sopotu? Ja już oznajmiłam rodzince, ze jade napewno. Kiedy są teriery? W sobotę, czy w niedzielę?
Ali, Zach wdzięczna będe za wskazówki jak tam dojechać, czy wysiąść w Gdańsku i kolejką podmiejska do Sopot-Wyścigi? Nie wiem, czy pośpiech staje w Sopocie. Jakos sie tam doturlam napewno, bo wszyscy ten Sopot chwalą i Dogomaniackiej braci tam będzie pełno.

Posted

terry, fjolka-tak te wasze maluchy glądam i az mi sie smutn zrobiło,że moich szczeniaczków już w domu nie ma :-( i ich zdjecia mam stare, sprzed miesiąca :-(,ale sobie dla poprawienia nastroju wstawię pare, bedzie jeszcze bardziej szceniakowo

idę z panią..

uczę sie komendy "siad"

biegnę do pani co sił :loveu:

Posted

Tutaj fotki znanego dogomaniaczkom z Trójmiasta Shaggiego,zrobione pzrez jego włascicielkę . która obiecuje,że wkrótce sie na dogo pokaże. Tylko jej neostrada ruszy :multi:Pierwsza fota została zrobiona tuz po tym, jak Fuka Shaggiego w Gdyni dorwała -w przenośni i dosłownie :evil_lol:

Shaggy pilnuje pucharów taty

jedziemy ;)

osiołkowi w żłoby dano..

plażowicz

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...