Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Jura napisał(a):
Melduję, że Fredzia miała gruczolaka, więc jak się doczytałam nie jest najgorzej. (Wcześniej się zdenerwowałam, bo niestety nastąpiły przekłamania na linii). Jak podano w Wikipedii:
Gruczolak (łac. adenoma) - łagodny nowotwór nabłonkowy, wywodzący się z nabłonka gruczołów wydzielania zewnętrznego i wewnętrznego (w tym układu APUD) oraz z przewodów tych gruczołów.

Zalecenia - obserwować.

Wychodzi na to Nitencjo, ze jesteśmy w jednym klubie. Trzymam kciuki za Jaśka.

My też trzymamy kciuki za Fredzię i za Jaśka, oby wycięcie tych paści było skuteczne i wyeliminowało wszelkie problemy!

INA napisał(a):
nie wiem ale chyba wywołałam wilka z lasu- dziś jak przyszłam z pracy zauważyłam u Vigo krostę, kurzajkę narośl albo jak ją tam zwał koło oka- na samej czarnej obwódce- najpierw myślalam że to płaczka a potem mini kleszcz- teraz akurat przed samym wyjazdem- mam nadzeję że to nic złego nie jest....

Za Vigusia też mocno kciuki i pazurki ściskamy, oby strach miał wielkie oczy tylko!
INUŚ, co to jest płaczka?

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

fjolka, Terry - cudne fotki maluchów! Kapitalnie się ogląda takie szczylki :loveu:

fjolka, mam jedną techniczną uwagę tylko - spróbuj oddzielać każdą fotkę pustą linią, tzn. dwa razy naciskaj enter przed wklejeniem następnej fotki. Zdjęcia będą wówczas bardziej czytelne w odbiorze :)

Posted

Mokka-cudne foty :loveu::loveu: wstawiaj więcej, masz przeciez około tysiąca-sama niebacznie napisałas :evil_lol:teraz ci spokoju nie damy, wiedząc,że masz więcej takich fajnych zdjęć ....panierowane psy sa najpiękniejsze, na zasadzie brudny pies = szcześliwy pies

Terry-spokojnie, twoja mała ma dopiero 11 tygodni, masz jeszcze czas. Ja na twoim miejscu wyskubałabym te uszka do zera,aly były jak najlżejsze , jesli włos nie wychodzi, to nawet bym obcięła-ale widzę,że mała ma łepek wyrwany, więc kłaczek powolutku wyjdzie i z uszu. Gdzieś w postach z lipca sa zdjecia pokazujące, jak Fuka wyrwała włos z uszu synka Hesi, Shaggiego, podczas wystawy w Gdyni. I z wielkich ,obwisłych na pozór uszu zostały zgrabne , proporcjonalne i prawidłowe uszy. I to zupełnie bez klejenia. Oczywiście ,trzeba pilnowac i w razie czego działać,ale na razie można chyba poczekać. Ja bym to jedno uszko masowała,w chwilach gdy mała spi koło ciebie :p

Fjolka-a twojego opisu i jednego zdjecia domyślam się,że uszka Sezama załamuja się w tzw "płatek róży" - tak nosza uszy np charty. Chrząstka ucha załamuje sie wtedy dodatkowo na zewnętrznej kr
awędzi, w okolicy niejsca, gdzie jest taki podwójny fragment. I takie ucho czasami jest ok a jak pies położy uszy do tyłu, bo sie np cieszy, to one potem tak zostaja i dziwnie odstaja, prawda ? Porozmawiaj może z Anią, ona jest bardzo doświadczonym hodowcą, na pewno poradzi, jak kleić i jak długo

Posted

ali-płaczka to chyba cos, co niektórzy nazywaja "spiochem", czyli wydzielina zebrana w kąciku oka po np dłuższym snie. Co do oddzielania fotek , miałam tm,samo spostrzeżenie ;) strasznie fajne te foty maluchów...musze właściceli moich szczeniaków zdopingowac, żeby nowe zdjęcia mi przysłali, bo mam stare-spzred 3-4 tygodni :diabloti:

Ina- dobrze zgadłam ? a za Vigusia trzymam kciuki, to nie będzie nic powaznego, zobaczysz//

Jura- :-) :-) :-) super ,że Fredzia ok !!!

Posted

Aaa, skoro śpiochy, to już wiem :)

No właśnie, coś nie widać fotek Twoich dzieciaczków. Właścicielka Shaggy'ego też miała się odezwać na Dogo i cisza... Musisz bractwo wezwać do raportu! ;) :D

Posted

Z ta płaczka to moje domysły, zobaczymy, czy Ina potwierdzi. Co do fotek Shaggusa, to dostałam kilka ,zaraz po Gdyni,ale nie wklejałam, bo sporo jego zdjeć z wystawy było i nie chciałam zanudzac was. Potem maluch z włascicielka pojechał do domku z ogrodem,ale bez komputera i chyba dlatego z obietnic właścicelki nic nie wyszło. Będę w Sopocie, to może uda mi sie ja zdopingować..choć ona nas czyta, tylko nie pisze ( na razie , może ;))

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Co do fotek Shaggusa, to dostałam kilka ,zaraz po Gdyni,ale nie wklejałam, bo sporo jego zdjeć z wystawy było i nie chciałam zanudzac was. Potem maluch z włascicielka pojechał do domku z ogrodem,ale bez komputera i chyba dlatego z obietnic właścicelki nic nie wyszło. Będę w Sopocie, to może uda mi sie ja zdopingować..choć ona nas czyta, tylko nie pisze ( na razie , może ;))

No wiesz co? Zanudzać? Nas? Fotkami? Zapewniam Cię, że oglądając Twoje fotki zawsze mam niedosyt, że tak ich mało, bo i ujęcia i modelki są fantastyczne! A po takiej rodzince i po tak znamienitym tatusiu szczylki są przeurocze (jednego poznałam, więc wiem co mówię) i na pewno nie zanudzisz nikogo wklejając ich foteczki!

Ha! Szykuje się naprawdę super spotkanko w Sopocie! Ja też będę, chociaż nie wystawiam Deryśka tym razem. Ale nie odpuszczę spotkania :multi:

Posted

Heyka :evil_lol:

Nitencja Jura ściskamy kciuki i pazurki za zdrówko Jantara i Fredzi,
ucałujcie je w kochane pyszczydła i przekażcie pozdrowionka od Bodrysia i Neski.

Terry fjolka piękne som te Wasze maluszki, a ich fotki można oglądać bez końca, wstawiajcie je więc jak najczęściej :multi:

Miłej środy :multi:

Posted

Ja też proszę o więcej zdjęć szczeniaków-debeściaków! Tych nigdy nie ma za wiele!

A może Mokka jeszcze coś wyskrobie? Dzięki, Mokka, ogromne za te zdjątka! Zakładam, że więcej nie wstawiłaś, bo wszystkie były takie same, czyli Leon goni szczeniaka w panierce. ;-) :evil_lol: (No bo przecież powodem nie mogło być, że pracujesz, czy takie tam... ;-) ) Aż cud, że Zawałowiec to przeżył, szczególnie przy takim upale!

Posted

Witam
Deszczu trochę pewnie by się i przydało ale proszę deszczyku zdecyduj się i padaj ale w żadnym razie nie w przyszłym tygodniu:mad: :placz:

Ali, Niedzwiedzica - dziękuje
Obserwuje tą krostkę - nie mam pojęcia co to może być i jeszcze do tego tak blisko oka:roll: - myśle może żeby zrobić samą fotkę oka i przeszłać
swojemu wetowi - może po rzuceniu okiem swierdzi że to nic takiego i spokojnie mogę jechać nad morze albo odwrotnie niezbędna jest jednak wizyta w Toruniu...
- tak masz niedzwiedzico racje:lol: -przepraszam wymcknęło mi się z tą płaczką:oops: - tak mówią na naszym terenie na śpiocha albo wydzielinę zebraną w oczku...
jakoś i na mnie to nazewnictwo przeszło nie wiedziałam że moze być to nie czytelne...:oops:

Jura - oby już się nic więcej nie przyplątało Fredzi żaden gruczolak- a efekty twych obserwacji były zadawalające .

Mokka z niecierpliwością czekam na wakacyjne foty - tym bardzej że u nas za oknem czarno, ciemno i ponuro

No i to już wszystkie foty naszych maluszków????:cool1: Proszę o jeszcze:lol:

Posted

fjolka napisał(a):
uwaga wstawiam zdjecie, oby wyszlo...
Qrna, żadnej fotki nie widać :shake: :placz:

Odszczekuję - już widać :razz:. Suodki sceniurek :loveu: :cool3: :calus:

Posted

rita60 napisał(a):
fjolka piesek słodki, co ty chcesz od jego uszkow. A ja nie umiem wklejac fot:placz::placz::placz:
Wszystko o wstawianiu zdjęć na forum znajdziesz tutaj, a wszystko o korzystaniu z serwera ImageShack® tutaj

Fotki możesz wstawiać wpisując z klawiatury "" lub klikając na ikonkę znajdującą się powyżej okna pisania postu (w ukazującym się oknie wklejasz tylko adres fotki)

Posted

zadziorny-masz rację :-(Coś zjadło wszystkie fotki maluszka fjolki :mad: takie słodkie, długasne pycho schowało sie :placz:
Ali- żadnego piecha w Sopocie też nie wystawiam,ale będziemy obie z Heśka, odwiedzić synka a przy okazji wystawę obejzreć. Tak fajnie wyszło,że Hesine dzieci pojechały do miast, w których sa organizowane miedzynarodówki i moge sobie połaczyć odwiedziny u szczeniąt z oglądaniem wystawy :loveu: Już się cieszę na to spotkanie :multi:

Ina-jak masz cały urlop zamartwiać się i denerwować na zapas, to pokaż to oczko wetowi. Uspokoisz sie i będziesz miała piękny wypoczynek ( bez upałów :diabloti:- u nas w nocy padało a teraz pełne zachmurzenie) wymarzona pogoda na dłuuuugie spacery z psem pustą plażą

Posted

rita60 napisał(a):
Zadziorny wczoraj byli,a dzisiaj niet.
Też tak kiedyś miałem, kiedy korzystałem z innego serwera zdjęć :shake:. Możliwe też, że fjolka usunęła foty, które już wstawiła na dogo, aby zrobić w albumie miejsce dla następnych :roll:. Nie wiedziała bidula, że wtedy znikną one także z dogomanii :hmmmm:. Dlatego lepiej korzystać z serwerów, które nie narzucają żadnych ograniczeń w ilości zajmowanego miejsca (np. ImageShack) :cool3:

Posted

Rita- pamiętasz tylko,żeby fotki zmniejszyć do regulaminowych max. 500 x500.pixeli. Mozna to zrobic choćby w Easy Thumbnails. Potem zapisz sobie gdzies "pod ręką" np na pulpicie, otwórz Image shack lub tiny picture ( tu masz link ) pokaż obrazek z pulpitu, kliknij host it i już masz fotke na serwerze. Potem tak, jak pisze zadziorny i juz oglądamy wszyscy ;)

Posted

Taa :roll:, a u nas około 7:00 trochę posiąpiło (tak anemicznie, że nawet nie zmoczyło asfaltu :shake:). Obecnie mamy nadal pełne zachmurzenie, a deszczu jak od miesiąca nie było tak nadal nie widać :mad: :angryy:

Posted

dzien dobry:)
u mnie wszystkie foty sie wyswietlily, ale na wszelki wypadek wrzucilam je z powrotem na serwer mam jeszcze pytanko, czy w zabie mozna ustawiac rozmiar zdjec, czy musze to zrobic wczesniej w programie?

Posted

Dziękujemy wszystkim za kiukasy!!!

Mokka, tak jak Zach , zauważyłam, że wszystkie psy w pozycji "Czujny pies", a Monia chrapanko jakieś odstawia. Zmęczyła się mistrzyni, czy juz taka zblazowana?

Rita, nie poddawaj się. Czekamy na foty Parysa. Może wypoczynkowe wspomnienia przyniosą lekką ulgę, bo u as jest okropnie - brazylijska dżungla, na szczęście z nie do końca odkręconym ogrzewaniem).

Czy ktoś ma jakieś wieści od Fuki? (Cały za staram sie wysyłać fluidy, ale nie wiem, czy moje to są dobre).

Posted

niedzwiedzica napisał(a):

Fjolka-a twojego opisu i jednego zdjecia domyślam się,że uszka Sezama załamuja się w tzw "płatek róży" - tak nosza uszy np charty. Chrząstka ucha załamuje sie wtedy dodatkowo na zewnętrznej kr
awędzi, w okolicy niejsca, gdzie jest taki podwójny fragment. I takie ucho czasami jest ok a jak pies położy uszy do tyłu, bo sie np cieszy, to one potem tak zostaja i dziwnie odstaja, prawda ? Porozmawiaj może z Anią, ona jest bardzo doświadczonym hodowcą, na pewno poradzi, jak kleić i jak długo

niedzwiedzico trafnie to okreslilas, faktycznie to uszko, bo zaczelo sie od jednego( drugie bylo ok), bylo wlasnie takie charcie. klejenie bylo po konsultacji z p. ania,ktora zreszta dolozyla wszelkich staran by mi to wyjasnic i pokazac tak " na odleglosc", prawdopodobnie bedziemy uszy podklejac do konca wymiany zebow, a co z tego wyniknie, to sie okaze:roll:
dla mnie moj serdel to przede wszystkim niesamowity potencjal do sportu i ogromny zywiol na co dzien i fajnie byloby, gdyby uchole mial prawidlowe,natomiast jesli tak nie bedzie, to jak juz pisalam zaden problem

Posted

Mokka: Dziekujemy za codowen foty z Waszego wyjzadu! Jak Leoniasty sie czuje?

Terry, fjolka: Witam, tych ktorych nie powitalam! Cudne macie psiaki i wstawiajcie jak najwiecej zdjec swoich pociech!

Nitencja: Oby Jasiek szybko wracal do formy!

Jura: Pisz koniecznie jak Fredzia! Mocno trzymamy kciuki!

Posted

[quote name='fjolka']zdjecia sa sprzed tygodna i widac chyba dokladnie jak to ucho sie ukladalo O matko fjolka ale on piiieeeknyyyyyy, moj mały Parys, te zbojeckie oczy, ta mina, te czarne kosmyki na pysiu,ja chce szczeniaka:placz: :evil_lol: :placz: :evil_lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...