Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Jura napisał(a):Melduję, że Fredzia miała gruczolaka, więc jak się doczytałam nie jest najgorzej. (Wcześniej się zdenerwowałam, bo niestety nastąpiły przekłamania na linii). Jak podano w Wikipedii: Gruczolak (łac. adenoma) - łagodny nowotwór nabłonkowy, wywodzący się z nabłonka gruczołów wydzielania zewnętrznego i wewnętrznego (w tym układu APUD) oraz z przewodów tych gruczołów. Zalecenia - obserwować. Wychodzi na to Nitencjo, ze jesteśmy w jednym klubie. Trzymam kciuki za Jaśka. My też trzymamy kciuki za Fredzię i za Jaśka, oby wycięcie tych paści było skuteczne i wyeliminowało wszelkie problemy! INA napisał(a):nie wiem ale chyba wywołałam wilka z lasu- dziś jak przyszłam z pracy zauważyłam u Vigo krostę, kurzajkę narośl albo jak ją tam zwał koło oka- na samej czarnej obwódce- najpierw myślalam że to płaczka a potem mini kleszcz- teraz akurat przed samym wyjazdem- mam nadzeję że to nic złego nie jest.... Za Vigusia też mocno kciuki i pazurki ściskamy, oby strach miał wielkie oczy tylko! INUŚ, co to jest płaczka?
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 fjolka, Terry - cudne fotki maluchów! Kapitalnie się ogląda takie szczylki :loveu: fjolka, mam jedną techniczną uwagę tylko - spróbuj oddzielać każdą fotkę pustą linią, tzn. dwa razy naciskaj enter przed wklejeniem następnej fotki. Zdjęcia będą wówczas bardziej czytelne w odbiorze :)
niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Mokka-cudne foty :loveu::loveu: wstawiaj więcej, masz przeciez około tysiąca-sama niebacznie napisałas :evil_lol:teraz ci spokoju nie damy, wiedząc,że masz więcej takich fajnych zdjęć ....panierowane psy sa najpiękniejsze, na zasadzie brudny pies = szcześliwy pies Terry-spokojnie, twoja mała ma dopiero 11 tygodni, masz jeszcze czas. Ja na twoim miejscu wyskubałabym te uszka do zera,aly były jak najlżejsze , jesli włos nie wychodzi, to nawet bym obcięła-ale widzę,że mała ma łepek wyrwany, więc kłaczek powolutku wyjdzie i z uszu. Gdzieś w postach z lipca sa zdjecia pokazujące, jak Fuka wyrwała włos z uszu synka Hesi, Shaggiego, podczas wystawy w Gdyni. I z wielkich ,obwisłych na pozór uszu zostały zgrabne , proporcjonalne i prawidłowe uszy. I to zupełnie bez klejenia. Oczywiście ,trzeba pilnowac i w razie czego działać,ale na razie można chyba poczekać. Ja bym to jedno uszko masowała,w chwilach gdy mała spi koło ciebie :p Fjolka-a twojego opisu i jednego zdjecia domyślam się,że uszka Sezama załamuja się w tzw "płatek róży" - tak nosza uszy np charty. Chrząstka ucha załamuje sie wtedy dodatkowo na zewnętrznej kr awędzi, w okolicy niejsca, gdzie jest taki podwójny fragment. I takie ucho czasami jest ok a jak pies położy uszy do tyłu, bo sie np cieszy, to one potem tak zostaja i dziwnie odstaja, prawda ? Porozmawiaj może z Anią, ona jest bardzo doświadczonym hodowcą, na pewno poradzi, jak kleić i jak długo
niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ali-płaczka to chyba cos, co niektórzy nazywaja "spiochem", czyli wydzielina zebrana w kąciku oka po np dłuższym snie. Co do oddzielania fotek , miałam tm,samo spostrzeżenie ;) strasznie fajne te foty maluchów...musze właściceli moich szczeniaków zdopingowac, żeby nowe zdjęcia mi przysłali, bo mam stare-spzred 3-4 tygodni :diabloti: Ina- dobrze zgadłam ? a za Vigusia trzymam kciuki, to nie będzie nic powaznego, zobaczysz// Jura- :-) :-) :-) super ,że Fredzia ok !!!
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Aaa, skoro śpiochy, to już wiem :) No właśnie, coś nie widać fotek Twoich dzieciaczków. Właścicielka Shaggy'ego też miała się odezwać na Dogo i cisza... Musisz bractwo wezwać do raportu! ;) :D
niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Z ta płaczka to moje domysły, zobaczymy, czy Ina potwierdzi. Co do fotek Shaggusa, to dostałam kilka ,zaraz po Gdyni,ale nie wklejałam, bo sporo jego zdjeć z wystawy było i nie chciałam zanudzac was. Potem maluch z włascicielka pojechał do domku z ogrodem,ale bez komputera i chyba dlatego z obietnic właścicelki nic nie wyszło. Będę w Sopocie, to może uda mi sie ja zdopingować..choć ona nas czyta, tylko nie pisze ( na razie , może ;))
niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 lece teraz paskudy przewietzryć i spać uciekam...dobranoc :p
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 niedzwiedzica napisał(a):Co do fotek Shaggusa, to dostałam kilka ,zaraz po Gdyni,ale nie wklejałam, bo sporo jego zdjeć z wystawy było i nie chciałam zanudzac was. Potem maluch z włascicielka pojechał do domku z ogrodem,ale bez komputera i chyba dlatego z obietnic właścicelki nic nie wyszło. Będę w Sopocie, to może uda mi sie ja zdopingować..choć ona nas czyta, tylko nie pisze ( na razie , może ;)) No wiesz co? Zanudzać? Nas? Fotkami? Zapewniam Cię, że oglądając Twoje fotki zawsze mam niedosyt, że tak ich mało, bo i ujęcia i modelki są fantastyczne! A po takiej rodzince i po tak znamienitym tatusiu szczylki są przeurocze (jednego poznałam, więc wiem co mówię) i na pewno nie zanudzisz nikogo wklejając ich foteczki! Ha! Szykuje się naprawdę super spotkanko w Sopocie! Ja też będę, chociaż nie wystawiam Deryśka tym razem. Ale nie odpuszczę spotkania :multi:
Ibolya Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Heyka :evil_lol: Nitencja Jura ściskamy kciuki i pazurki za zdrówko Jantara i Fredzi, ucałujcie je w kochane pyszczydła i przekażcie pozdrowionka od Bodrysia i Neski. Terry fjolka piękne som te Wasze maluszki, a ich fotki można oglądać bez końca, wstawiajcie je więc jak najczęściej :multi: Miłej środy :multi:
Flaire Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Ja też proszę o więcej zdjęć szczeniaków-debeściaków! Tych nigdy nie ma za wiele! A może Mokka jeszcze coś wyskrobie? Dzięki, Mokka, ogromne za te zdjątka! Zakładam, że więcej nie wstawiłaś, bo wszystkie były takie same, czyli Leon goni szczeniaka w panierce. ;-) :evil_lol: (No bo przecież powodem nie mogło być, że pracujesz, czy takie tam... ;-) ) Aż cud, że Zawałowiec to przeżył, szczególnie przy takim upale!
INA Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Witam Deszczu trochę pewnie by się i przydało ale proszę deszczyku zdecyduj się i padaj ale w żadnym razie nie w przyszłym tygodniu:mad: :placz: Ali, Niedzwiedzica - dziękuje Obserwuje tą krostkę - nie mam pojęcia co to może być i jeszcze do tego tak blisko oka:roll: - myśle może żeby zrobić samą fotkę oka i przeszłać swojemu wetowi - może po rzuceniu okiem swierdzi że to nic takiego i spokojnie mogę jechać nad morze albo odwrotnie niezbędna jest jednak wizyta w Toruniu... - tak masz niedzwiedzico racje:lol: -przepraszam wymcknęło mi się z tą płaczką:oops: - tak mówią na naszym terenie na śpiocha albo wydzielinę zebraną w oczku... jakoś i na mnie to nazewnictwo przeszło nie wiedziałam że moze być to nie czytelne...:oops: Jura - oby już się nic więcej nie przyplątało Fredzi żaden gruczolak- a efekty twych obserwacji były zadawalające . Mokka z niecierpliwością czekam na wakacyjne foty - tym bardzej że u nas za oknem czarno, ciemno i ponuro No i to już wszystkie foty naszych maluszków????:cool1: Proszę o jeszcze:lol:
zadziorny Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 fjolka napisał(a):uwaga wstawiam zdjecie, oby wyszlo... Qrna, żadnej fotki nie widać :shake: :placz: Odszczekuję - już widać :razz:. Suodki sceniurek :loveu: :cool3: :calus:
zadziorny Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 rita60 napisał(a):fjolka piesek słodki, co ty chcesz od jego uszkow. A ja nie umiem wklejac fot:placz::placz::placz: Wszystko o wstawianiu zdjęć na forum znajdziesz tutaj, a wszystko o korzystaniu z serwera ImageShack® tutaj Fotki możesz wstawiać wpisując z klawiatury "" lub klikając na ikonkę znajdującą się powyżej okna pisania postu (w ukazującym się oknie wklejasz tylko adres fotki)
niedzwiedzica Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 zadziorny-masz rację :-(Coś zjadło wszystkie fotki maluszka fjolki :mad: takie słodkie, długasne pycho schowało sie :placz: Ali- żadnego piecha w Sopocie też nie wystawiam,ale będziemy obie z Heśka, odwiedzić synka a przy okazji wystawę obejzreć. Tak fajnie wyszło,że Hesine dzieci pojechały do miast, w których sa organizowane miedzynarodówki i moge sobie połaczyć odwiedziny u szczeniąt z oglądaniem wystawy :loveu: Już się cieszę na to spotkanie :multi: Ina-jak masz cały urlop zamartwiać się i denerwować na zapas, to pokaż to oczko wetowi. Uspokoisz sie i będziesz miała piękny wypoczynek ( bez upałów :diabloti:- u nas w nocy padało a teraz pełne zachmurzenie) wymarzona pogoda na dłuuuugie spacery z psem pustą plażą
zadziorny Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 rita60 napisał(a):Zadziorny wczoraj byli,a dzisiaj niet. Też tak kiedyś miałem, kiedy korzystałem z innego serwera zdjęć :shake:. Możliwe też, że fjolka usunęła foty, które już wstawiła na dogo, aby zrobić w albumie miejsce dla następnych :roll:. Nie wiedziała bidula, że wtedy znikną one także z dogomanii :hmmmm:. Dlatego lepiej korzystać z serwerów, które nie narzucają żadnych ograniczeń w ilości zajmowanego miejsca (np. ImageShack) :cool3:
niedzwiedzica Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Rita- pamiętasz tylko,żeby fotki zmniejszyć do regulaminowych max. 500 x500.pixeli. Mozna to zrobic choćby w Easy Thumbnails. Potem zapisz sobie gdzies "pod ręką" np na pulpicie, otwórz Image shack lub tiny picture ( tu masz link ) pokaż obrazek z pulpitu, kliknij host it i już masz fotke na serwerze. Potem tak, jak pisze zadziorny i juz oglądamy wszyscy ;)
zadziorny Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Taa :roll:, a u nas około 7:00 trochę posiąpiło (tak anemicznie, że nawet nie zmoczyło asfaltu :shake:). Obecnie mamy nadal pełne zachmurzenie, a deszczu jak od miesiąca nie było tak nadal nie widać :mad: :angryy:
fjolka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 dzien dobry:) u mnie wszystkie foty sie wyswietlily, ale na wszelki wypadek wrzucilam je z powrotem na serwer mam jeszcze pytanko, czy w zabie mozna ustawiac rozmiar zdjec, czy musze to zrobic wczesniej w programie?
Jura Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Dziękujemy wszystkim za kiukasy!!! Mokka, tak jak Zach , zauważyłam, że wszystkie psy w pozycji "Czujny pies", a Monia chrapanko jakieś odstawia. Zmęczyła się mistrzyni, czy juz taka zblazowana? Rita, nie poddawaj się. Czekamy na foty Parysa. Może wypoczynkowe wspomnienia przyniosą lekką ulgę, bo u as jest okropnie - brazylijska dżungla, na szczęście z nie do końca odkręconym ogrzewaniem). Czy ktoś ma jakieś wieści od Fuki? (Cały za staram sie wysyłać fluidy, ale nie wiem, czy moje to są dobre).
fjolka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 niedzwiedzica napisał(a): Fjolka-a twojego opisu i jednego zdjecia domyślam się,że uszka Sezama załamuja się w tzw "płatek róży" - tak nosza uszy np charty. Chrząstka ucha załamuje sie wtedy dodatkowo na zewnętrznej kr awędzi, w okolicy niejsca, gdzie jest taki podwójny fragment. I takie ucho czasami jest ok a jak pies położy uszy do tyłu, bo sie np cieszy, to one potem tak zostaja i dziwnie odstaja, prawda ? Porozmawiaj może z Anią, ona jest bardzo doświadczonym hodowcą, na pewno poradzi, jak kleić i jak długo niedzwiedzico trafnie to okreslilas, faktycznie to uszko, bo zaczelo sie od jednego( drugie bylo ok), bylo wlasnie takie charcie. klejenie bylo po konsultacji z p. ania,ktora zreszta dolozyla wszelkich staran by mi to wyjasnic i pokazac tak " na odleglosc", prawdopodobnie bedziemy uszy podklejac do konca wymiany zebow, a co z tego wyniknie, to sie okaze:roll: dla mnie moj serdel to przede wszystkim niesamowity potencjal do sportu i ogromny zywiol na co dzien i fajnie byloby, gdyby uchole mial prawidlowe,natomiast jesli tak nie bedzie, to jak juz pisalam zaden problem
fjolka Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 zdjecia sa sprzed tygodna i widac chyba dokladnie jak to ucho sie ukladalo moze ktos z was spotkal sie juz z takim przypadkiem???
aga_ostaszewska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Mokka: Dziekujemy za codowen foty z Waszego wyjzadu! Jak Leoniasty sie czuje? Terry, fjolka: Witam, tych ktorych nie powitalam! Cudne macie psiaki i wstawiajcie jak najwiecej zdjec swoich pociech! Nitencja: Oby Jasiek szybko wracal do formy! Jura: Pisz koniecznie jak Fredzia! Mocno trzymamy kciuki!
rita60 Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 [quote name='fjolka']zdjecia sa sprzed tygodna i widac chyba dokladnie jak to ucho sie ukladalo O matko fjolka ale on piiieeeknyyyyyy, moj mały Parys, te zbojeckie oczy, ta mina, te czarne kosmyki na pysiu,ja chce szczeniaka:placz: :evil_lol: :placz: :evil_lol:
aga_ostaszewska Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 rita60 napisał(a):ja chce szczeniaka:placz: :evil_lol: :placz: :evil_lol: ja też! :loveu:
Recommended Posts