Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

To zdjecie zrobiłam mu jak był z wizyta u mamusi i starszej siostry, powiedzcie cos na jego temat bo nie wytrzymam z ciekawosci. Flaire co ty na to.:crazyeye:

Posted

rita60, jesli masz zdjęcie w Edytuj to tam można go obrobić i zmniejszyć.
U mnie zdjęcia standartowo wgrywają się do folderu "MOJE OBRAZY"
Klikając na "ŻABĘ" lub "TinyPicuruchamiasz program dzięki któremu można wkleić foto......tak jak pisał Ci wcześniej zadziorny.
LInk do TinyPic..... http://www.tinypic.com/
Klikając następnie na "Przeglądaj" automatycznie otwierasz np "MOJE OBRAZY"
potem klikasz na zdjęcie prawym klawiszem myszy wybierasz opcję "EDYTUJ" i obrabiasz zdjęcie.
Po zakończeniu tej operacji gdzie najważniejsze to zmiana rozmiaru fotki "ZMIEŃ ROZMIAR" klikasz na "OTWÓRZ" i automatycznie przełącza się komp na żabę lub Tiny...a tam na "UPLOAD IMAGE"
Wtedy no w programie Tiny.....pokazuje się druga ramka pod spodem
W drugiej ramce pojawiają się trzy adresyz prawej strony i zdjecie które chcesz wkleić z lewej.
........klikasz wtedy na środkowy adres [IMG]......w okienku.....wtedy podświetla się na niebiesko
...........klawiszami klawiatury "Ctrl+C" wciśniętymi jednocześnie-kopiujesz podświetlony na niebiesko adres zdjęcia
.......wchodzisz do pisania postu na dogo i wklejasz foto wciskając jednocześnie tym razem klawisze"Ctrl+V"
......zdjęcie wklejone/ pojawi się w poscie jego adres/
......zatwierdzasz klikając klawisz jak w normalnych postach.

Posted

Flaire powiem ci ze kiedy moj erdelek przytula swoj pyszczek do mojej twarzy i patrzy mi w oczy tymi swoimi madrymi brazowymi oczkami nic nie ma znaczenia a juz najmniej te stojace uszka.

Posted

[quote name='zachraniarka']No ja mam wielką nadzieję, że komitet będzie :loveu:
Członek komitetu już się szykuje do powitania.

Bos, Ty jeden zatroskałeś się losem mojej kończynki. Odpada mi lewa nóżka, widocznie te lewe są głupsze od prawych.

Rita, na naszym osiedlu mieszka suczka, która ma stojące uszka, ale to są uszka, a nie uchole. Parys ze swoimi radarami wygląd kosmicznie. Poprosimy więcej fot (nieco większych).

Fredzia już po EKG. Wet powiedział, ze na pierwszy rzut oka wygląd mu na to, że wszystko jest OK, ale jeszze musi to dokładnie przanalizować. W poniedziałek mamy się dalej umawiać. Wygląda na to, że będę miała trudny tydzień.

Posted

[quote name='Flaire']Chyba sobie mecz pooglądam... :diabloti:

No ja właśnie oglądam.....Brazylia przegrywa......buuuuuuuu

Rita próbuj. Jeśli chcesz bym Ci fotkę wstawil oto mój mail bogus396@wp.pl

Posted

[quote name='rita60']Flaire powiem ci ze kiedy moj erdelek przytula swoj pyszczek do mojej twarzy i patrzy mi w oczy tymi swoimi madrymi brazowymi oczkami nic nie ma znaczenia a juz najmniej te stojace uszka.No ba! :loveu:

Posted

[quote name='Jura']
Bos, Ty jeden zatroskałeś się losem mojej kończynki. Odpada mi lewa nóżka, widocznie te lewe są głupsze od prawych.

.
Jura,:loveu: :lol:
........szkoda że mamy oboje kontuzjowane lewe.
Ale to nic..........będziemy za to razem się kołysać lepiej od kaczorów :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Dużo zdrówka , szybkiego powrotu do pełnej kondycji :multi: :multi: :multi: :multi: :loveu: ;)

Posted

[quote name='bos']Jura,:loveu: :lol:
........szkoda że mamy oboje kontuzjowane lewe.

hej hej zgłaszam się do tego grona!
Moja lewa kończynka też szwankuje, jeszcze się nie doczekałam zabiegu na kolanko :-(

Posted

Mecz chyba wiekszosc oglada :razz: Fajne uwienczenie wspanialego dnia :multi:

Jura,

Zdrowia dla nozki! Przyznam szczerze, ze malo sie Twoja konczy na przejelam, ale juz wale sie w piersi, ze to dlatego iz spojrzalam ze swego punktu widzenia. Nawet jakbym cala zamotala sie w smycz Majuta, to co najwyzej krzywde zrobilabym psu, a nie sobie :evil_lol:

rita,

Fajne uchole :-) Jakos tak pod skora czuje, ze wiele AT, ktore nie mialoby klejonych ucholi, tez mialoby takie sterczace :cool3: Ale tego nigdy sie nie dowiemy, bo wiekszosc i tak ma ... Podobnie jak uszy klejone sa u yorkow, owczarkow i wielu, wielu innych ras ...

zach,

Sedzina po czesci miala racje ... wyjatkowo trudno zobaczyc naturalnego aportera wsrod AT :p Ta przypadlosc zaczyna jednak dotyczyc wielu ras ... udomowienie, hodowla na eksterier i eliminacja jednostek popedliwych, skutecznie eliminuje naturalne popedy ... :roll:

Posted

Rita na wystawy sie z nim nie wybierasz więc te uszy nie przeszkadzają.
Za to jest jedyny w swoim rodzaju. Jest pięknie wybarwiony, ladnie zbudowany. Dodatkowo masz nad innymi tę przewagę, że przy klapnietych uszach łatwo o bakterie, grzybice i tym podobne pasqdztwa w uchu i trzeba tego bardzo pilnowac i stale czyścic. Stojace uszy lepiej sie wietrzą, a np grzybki przeciągu nie lubią.
Jak będziesz chciala klapniete to mu załóż brylantowe klipsy w ołów oprawione:evil_lol:
Jednym slowem Parys jest już nasz dogomaniacki uszatek i basta!

Posted

[quote name='rita60']Bos coztego wstawiła fotke mojego erdelka na swoj post zerknij do tyłu, fajniejsze i aktualne foty beda jak wroce z nad morza.

Już widzialem, masz ślicznego psiura , a najważniejsze nie uszy a jego dusza-charakterek.... bo mu fajnie z pyska patrzy..........zadziorny :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='bos']Już widzialem, masz ślicznego psiura , a najważniejsze nie uszy a jego dusza-charakterek.... bo mu fajnie z pyska patrzy..........zadziorny :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol:

I jest jeszcze cos! Najpiekniejsze w naszych psach jest, to, ze sa NASZE :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Wind Borsaf Bos dzieki mimo tych uszkow to najprawdziwszy najukochanszy erdel ma swoj charakter i rzeczywiscie jest ładnie zbudowany. Pan M.T juror z Lodzi ubolewał, stwierdził ze szkoda ze nie bedzie wystawiany bo to ładny pies. To juror ze Zwiazku Kynologicznego grupy III.

Posted

Wind napisał(a):
Jakos tak pod skora czuje, ze wiele AT, ktore nie mialoby klejonych ucholi, tez mialoby takie sterczace
Jak już pisałam - raczej na odwrót - klejenie małych, lekkich uszy z twardą chrząstką pomoże im stanąć właśnie. Takie stojące uszy w Polsce widzę rzadko - dużo częściej w USA, gdzie uszy AT są generalnie mniejsze, więc stają łatwiej - i niestety klejenie ani ciutkę na to nie pomaga :-( (przetestowane na wielu przykładach). W Polsce, wadliwe uszy przeważnie są ciężkie i duże i na to klejenie może pomóc.

Posted

zachraniarka napisał(a):
hej hej zgłaszam się do tego grona!
Moja lewa kończynka też szwankuje, jeszcze się nie doczekałam zabiegu na kolanko :-(
A moje lewe kolanko już po pięciu zabiegach. Rzeczywiście te lewe jakieś takie ... lewe... :evil_lol:

Posted

[quote name='Wind']zach,

Sedzina po czesci miala racje ... wyjatkowo trudno zobaczyc naturalnego aportera wsrod AT :p Ta przypadlosc zaczyna jednak dotyczyc wielu ras ... udomowienie, hodowla na eksterier i eliminacja jednostek popedliwych, skutecznie eliminuje naturalne popedy ... :roll:

Prawda to.. ale tak po prostu jest i już..
Patrząc na masę modnych labradorów z grupy aporterów i znaleźć takiego co będzie naturalnie aportował wyrzucone przedmioty z przyjemnością i bez znudzenia bardzo trudno.. No i zanikają cechy nawet charakterystyczne dla rasy..

Posted

[quote name='zachraniarka']Prawda to.. ale tak po prostu jest i już..A ja się z tym nie zgodzę, że

wyjatkowo trudno zobaczyc naturalnego aportera wsrod AT

I ciekawa jestem, na podstawie ilu zaobserwowanych przypadków to uogólnienie?

Że nie wszystkie AT są naturalnymi aporterami to się zgodzę - sama mam dwa, które nie są - i w końcu to nie jest rasa aportująca. Ale "wyjątkowo trudno"? Na pewno nie - nawet w niewielkiej próbce AT tu, na dogo, mamy naturalnych aporterów. :niewiem:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...