zachcianka Posted June 4, 2006 Posted June 4, 2006 http://upload4.postimage.org/332870/photo_hosting.html A tu Airdelka BIS junior 2 lokata Gorzów :) to GINGER Poezja Ruchu
Gosia_i_Luka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Flaire - w Ryczywole niemal same doskonałe. Ciekawe, czy ci (jak mniemam) bardzo zmotywowani i dowartościowani uczestnicy podniosą swój poziom. :roll: A posłuszeństwo w IPO naprawdę niewiele różni się od zwykłego PT!!
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Flaire - w Ryczywole niemal same doskonałe. Ciekawe, czy ci (jak mniemam) bardzo zmotywowani i dowartościowani uczestnicy podniosą swój poziom. :roll:Gosia, odnoszę wrażenie, że nie przeczytałaś tego, co napisałam... :roll: W każdym razie ja o ocenach nic nie pisałam, szczególnie, że nawet nie wiedzialam, jakie były. Pisałam o krytyce i co więcej, tej tutaj nie potępiałam, bo wydaje mi się stosowna - napisałam dlaczego ta tak, a tamta - nie.
Gosia_i_Luka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 "A posłuszeństwo w IPO naprawdę niewiele różni się od zwykłego PT!!" Nie widzę więc przeszkód, aby poziom zarówno w IPO, jak i w zwykłym PT mógł być o wiele wyższy. Odnosi się to również do obedience.
zadziorny Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Gosia_i_Luka napisał(a):Ech, te zawody zostaną w mej pamięci do końca życia, ten poziom, przygotowanie, dynamizm psów i doskonały kontakt z przewodnikiem, pełen spontaniczności i radości ze wspólnej pracy! :multi: No :roll:, tak to już lepiej brzmi :eviltong:
Ali26762 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='niedzwiedzica']Z przyjemnościa donoszę ;),że w Antoninku śliczny tatuś Hesinych dzieci ( dla mnie tez ślicznych ;)) wygrał rasę a potem byłó II na grupie,zaraz za Makaronem a przed Łezką :multi: A tak na pudle wszystkie sie dumnie prezentowały :p Jezu, jaki ten Elmuś jest piękny! Makarońcio też! GRATULACJE Fuka! A jak pięknie razem wyglądają na pudle :multi:
Ali26762 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 zach - Ludwiś o niebo ładniejszy od Eyka jest! Co ja mówię - o dwa nieba !!!
Mokka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 A ja trochę z innej beczki, wybaczcie :lol: . Jako się rzekło, w ostatni weekend Misiołek zadebiutował w PPA agility, ja niestety nie stanęłam na wysokości zadania, bo eksperymentowałam z aparatem, więc niewiele mam zdjęc jako-tako udanych, ale coś wstawić trzeba... dokąd lecisz, zarazo, poczekaj na mnie!!! a skończyło się tak :lol:
PATIszon Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 No , Flaire, czyli, mam rozumiec, ze opijamy to przy najblizszej okazji? Gratulacje Misia Blyskawica!!!
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='PATIszon']No , Flaire, czyli, mam rozumiec, ze opijamy to przy najblizszej okazji? Gratulacje Misia Blyskawica!!!PATI, ja wolę się publicznie nie przyznawać do czarnych realiów tego startu, ale to nie powód, żeby nie opić! :razz: Więc jasne, że opijamy! :evil_lol:
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Mokka, cudne fotki jak zwykle! Dziękuje bardzo! :buzi: Miały być jeszcze portrety Misi ze szczeniakiem, ale pogoda się zepsuła, a potem jeszcze w jakichś zawodach trzeba było biegać :niewiem:.
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Fuka. Elmiasty na tych zdjiach wyglada cudnie! Gratuluję zwycięstwa! A tak przy okazji, to jak widać z powyższego zdjęcia (Miszczu ;-), wybacz), nie tylko ja i zach mamy problemy z odpowiednim wytrymowaniem przejścia przy łokciach... ;-) To naprawdę trudno zrobić dobrze. A powinno wyglądać to z grubsza tak: (Copyright Ashby Photo)
czapla Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Gratulacje dla Misi i Flaire:multi: (te rozwiane uszyska sa powalajace:lol: )i dla Fuki, Elmo i Makarona:multi:
bogula Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Flaire---ty perfekcjonistko! wyluzuj:evil_lol: ; gratulację dla Misi, Lotki i piatka dla Ciebie, że mimo zdrówka i pogody stanęłaś z drużyną na starcie.
Mokka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='czapla']te rozwiane uszyska sa powalajace A czy to nie jest feler? Zawsze mi się wydawało, że mają byc klapnięte, a ta Miśka tak sobie pozwala :cool3:
zadziorny Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='Mokka']dokąd lecisz, zarazo, poczekaj na mnie!!! Misia i gdzie ci ta "zaraza" uciekła :hmmmm: :niewiem: :evil_lol:
czapla Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Mokka - moze i feler;) , ale czyz nie uroczy? A "zaraza" pewnie dala sie zlapac na mecie:lol:
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='Mokka']A czy to nie jest feler? Zawsze mi się wydawało, że mają byc klapnięte, a ta Miśka tak sobie pozwala :cool3:Ee tam, od razu feler :roll:. Jak się biega szybko pod wiatr, to i uszy się rozwiewają - Tobie nie? :cool3: Tu jeszcze raz maksymalnie rozwiane uszy: Tutaj pomagają jako skrzydła: A tutaj już wsklepiają się w opływowy kształt, coby się przez norę przecinąć: Powyższe trzy zdjęcia autorstwa Rauni, której jeszcze raz bardzo dziękuję za ich udostępnienie. A Misia kazała podziękować Cioci Mocce za udostępnienia jej swojego posłania, coby sucz w nocy miała miękkość. :-)
Mokka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Flaire napisał(a): Jak się biega szybko pod wiatr, to i uszy się rozwiewają - Tobie nie? :cool3: Czasami...
Ali26762 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Hehehe - fotki rewelacja! Derysiowi też się uszka na treningach agility rozwiewają, ale nie zauważyłam, żeby skrzydełka rozkładał do lądowania :D Za to Ludwiniowi precel się prostuje jak wchodzi na prędkości ponaddźwiękowe :D
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Ali26762 napisał(a):Za to Ludwiniowi precel się prostuje jak wchodzi na prędkości ponaddźwiękowe :DSter...:ylsuper:
Wojtek Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Flaire, bez obrazy, ale Misia wygląda jakby ją zmuszano do wykonywania tych ewolucji... Zero zaangażowania. :lol:
zachraniarka Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 [quote name='Flaire']zach, dlaczego Eyk nie startował? :-( Niestety kilka dni przed startem uszkodził sobie kła i ma 2 tygodnie szlabanu na wszelkie gryzienie. Szkoda wielka, bo wiele osób przyjechało do Lęborka właśnie po to by zobaczyć jego "w akcji". No ale cóż zdarza się.. Trzeba ściskać kciuki by szybko wrócił do formy i żeby nic nie stanęło na drodze do jego startu w Mistrzostwach Polski 14-16 lipca 2006r w Krakowie. [quote name='Flaire']Ludwiś wygląda pięknie! Gdy się zobaczymy - mam nadzieję, że niedługo - to pomogę Ci z tymi przejściami, bo nie mam dobrych zdjęć (sama nie jestem w tym mocna :-( ). Również na pysku przydałyby się poprawki - też wtedy pokażę. :-) Ale niezły z niego przystojniaczek! :-) Flaire to że Ludwiś wygląda jak wygląda to w wielkiej mierze Twoja zasługa! To Ty mnie wciągnęłaś w trymowanie i pokazałaś jak to robić. No i takie są efekty, cieszę się bardzo, że moja mała szkaradka się podoba :loveu: Gratuluje bardzo startów w Wrocławiu- superowe foty!
Flaire Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Wojtek napisał(a):Flaire, bez obrazy, ale Misia wygląda jakby ją zmuszano do wykonywania tych ewolucji... Zero zaangażowania. :lol:Wojtek, daleko mi się obrażać, powiem Ci tylko, że to wrażenie jest raczej mylne - musiałbyś zobaczyć ją na żywo. ;-) Zaangażowana jest nawet i bardzo, ale ona ma swoisty sposób biegania... Biega powoli, z ogromnym skupieniem - bardzo się koncentruje. Takie mam przynajmniej komentarze od większości osób, które ją znają i widzą biegającą - chociaż niewątpliwie są inni, którzy uważają inaczej. W każdym razie jedna jest prawda - psa zmusić do agility jest bardzo trudno, raczej musi chcieć. ;-) Na jednym z filmików, które kiedyś wstawiałam, na początku były jej tańce przed startem - obroty dookoła własnej osi i poszczekiwania "no już, już, lećmy!" - niestety zdaje mi się, że zostały wycięte aby film skrócić... :-(
Recommended Posts