Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='bos']Flaire , fakt pyszności , Ty takie specjały wyrabiasz.....:sabber: :sabber: nooo, zdarza mi się. :lol: [quote name='bos']A co do maliniaków. Naszą psią szkółkę prowadzi małżeństwo które ma kilka psów super wyszkolonych. Jest wśród nich czarny briard /suczka/ ktora chodzi jak w zegarku , mają też maliniaki. Nimi zajmują się już bardzo długo. Są Mistrzami Śląska , V-ce mistrzami PL , mają spore osiągnięcia poza granicami PL. Na te maliniaki aż miło popatrzeć......:lol::lol:Ja nie znałam zbyt wielu maliniaków (w Stanach nie znałam żadnych, w Polsce - tylko kilka sztuk). Natomiast z jednym wyjątkiem (mistrzem Polski IPO sprzed kilku lat) niestety nie jestem zachwycona temperamentem tych, które miałam okazję poznać. Wydaje mi się, że przynajmniej w Polsce (bo jak jest gdzie indziej na świecie to nie wiem), hodowlę tych psów trzeba wybierać bardzi, bardzo ostrożnie.
zachraniarka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='Flaire']Wydaje mi się, że przynajmniej w Polsce (bo jak jest gdzie indziej na świecie to nie wiem), hodowlę tych psów trzeba wybierać bardzi, bardzo ostrożnie. No i to niestety tyczy się nie tylko maliniaków.. w wielu rasach, zwłaszcza jak ma się jakieś konkretne wymagania to trzeba być ostrożnym.. A jakie są maliniaki.. no specyficzne, ale co kto lubi hi hi :lol: A ja składam najserdeczniejsze życzenia dla ślicznej Lotki!! Pół roczku to poważna sprawa- niech nasza młoda piękność rośnie co by wkrótce szaleć na ringach wystawowych! :D Samych radości życzą- Asia, Huguś & Ludwiczek
Gosia_i_Luka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Flaire, ale torcicho :crazyeye: :loveu: Co do maliniaków z Polski - mój na pewno z Polski nie będzie. :cool3: A że specyficzne :evil_lol: - po prostu najlepsze. :evil_lol: ;) Tylko trochę brzydkie. :p 100 lat dla Lotki!! :multi: :loveu:
Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 zachraniarka napisał(a):Pół roczku to poważna sprawaInnymi słowy - starzeje mi się suka! zachraniarka napisał(a):niech nasza młoda piękność rośnie co by wkrótce szaleć na ringach wystawowych! nie wiem, jak będzie z tymi wystawami, ale póki co, Lotka szaleje w agility... Pędzi na oślep i szczeka! :lol: Ale zaczyna kumać, o co chodzi. Wczorak robiliśmy taki duży łuk z hopek i tunelu i już nie muszę jej naprowadzać na każdą przeszkodę - ja sobie biegnę mniejszym łuczkiem od wewnątrz, a ona zasuwa przez przeszkody. I całe szczęście - inaczej nie miałabym szansy za nią nadążyć...
zachraniarka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Flaire napisał(a):nie wiem, jak będzie z tymi wystawami, ale póki co, Lotka szaleje w agility... Pędzi na oślep i szczeka! :lol: Super :D :D :D
Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 zachraniarka napisał(a):Super :D :D :DZleży jak dla kogo... Troszkę się obawiam, że ona będzie z tych psów, co to same wybierają, jaki torek pokonać. Już teraz tak trochę mam - jesli widzi gdzieś nieopodal jakąś przeszkodę, to leci na nią, ot tak, dla sportu. Z jednej strony mnie to cieszy, bo jej to pokonywanie przeszkód wyraźnie sprawia przyjemność. Piłeczki ma gdzieś, smakołyki ma gdzieś - gdy przed nosem jest jakaś hopka czy kładka. Ale z drugiej strony, właśnie dlatego, że samo bieganie jest dla niej bardziej motywujące niż cokolwiek innego, może być ja ciężko nauczyć, że bieganie bieganiu nie równe, że można to zrobić dobrze i źle...
Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 zach, ja wiem, że papisie sa naj naj naj, ale chyba musisz zmienić ticker... ;-)
Ali26762 Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Loteczko kochana, skończone pół roku to jest już co świętować! Deryś i ja życzymy Ci, abyś był zdrowa, piękna i mądra, żebyś zawsze mogła realizować swoje i pańci pasje, z jak najlepszymi wynikami :)
niedzwiedzica Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [quote name='Wojtek']W temacie szczeniaków... Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda? Wojtek-moje sunie to dobre matki :loveu: -no,może Koka miała tylko jedna wadę-nie sprzatała po dzieciach.Ale poza tym-rewelacja .Kolejne dwie to super -mamuski . Nie potrafie sobie wyobrazić lepszych matek :multi: oto dowód A szczeniaki na tych zdjeciach maja po 5-6 tygodni..musiałam jej kubrak zakładac, bo karmiła by je na okrągło.
zachraniarka Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 niedzwiedzico po Twoich fotkach nie podlega wątpliwościom fakt, że erdelki potrafią być cudownymi mamusiami :loveu: Piękne zdjęcia i piękna rodzinka.. och nie chciałabym być na Twoim miejscu w dniu rozstania z tymi małymi szczęściami.. A ja mam info o kolejnym udziale AT w zawodach posłuszeństwa. 7 maja odbyły się zawody posłuszeństwa w Krakowie według regulaminu MPPT. Startowało 18 psiaków, w tym jeden airedale. Benny Panda z Różanego Dworu uplasował się na 16 miejscu. Na forum psysportowe można zobaczyć filmik z jego pracą. Gratuluję startu i mam nadzieję, że coraz więcej AT będzie można zobaczyć na zawodach posłuszności w Polsce.
niedzwiedzica Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Meszki w ataku, szczeniaki w domu...chmara nad nami latała...
Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Jaki śliczny, różowiutki ozorek! :loveu: Uważaj z tymi meszkami... Moja kuzynka-pediatra opowiadała kilka lat temu, że leczyła dziecko, które musiało kilka dni w szpitalu spędzić, tak było pogryzione. :crazyeye:
niedzwiedzica Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Flaire-własnie dlatego,że uważam, moge te foty wkleić...ale przyznam szczerze, że juz mam dośc ganiania z tymi kilogramami szczęscia po schodach góra-dół-góra -dół...
zadziorny Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Niedzwiedzica cudne foty i suodkie szczeniury :loveu: :cool3: :lol:
borsaf Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [SIZE="4"]Lotko, [SIZE="4"]Wszystkiego naj naj najpsiejszego w dniu urodzin, a w przyszlości wielu sukcesów sportowych i ringowych [SIZE="4"]od Borsaf i Regona [SIZE="1"] Dopiero teraz te życzenia, ponieważ dopiero z I Komunii krewniaczki wróciliśmy:oops:
borsaf Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 [SIZE="4"]INA i VIGO 1,5 roku to taka psia 18-stka! [SIZE="4"]Wszystkiego najpsiejszego, długich lat życia z ukochana pancią, sukcesów na polu szkoleniowym i dużo, dużo zdrówka. Inuś, juz Adze nadałam, jutro dzwoni, a ja zaraz potem maila napiszę.
borsaf Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Niedzwiedzica Cudne foty! Ale mnie kusisz! Cos wykombinuję, jakos męża przekonam i chyba we wtorek postaram się Ciebie odwiedzic, oczwiscie po południu, bo do południa niestety pracujesz. Ostatni PKP mam kilka minut po 20 więc myślę, że jakos zdąże na to Bajkowe i z powrotem obrócić.
Flaire Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Lotka bardzo wszystkim dziękuje za życzenia. Przynajmniej tak myślę, bo przyznam szczerze, że jeszcze nie do końca rozumiem, co ona mówi - a do powiedzenia ma dużo i to najczęściej w sposób wyraźnie kłótliwy. Dzisiaj rano na spacerze diabeł w nią wstąpił :diabloti: i nie było mowy o jakimś spokojnym chodzeniu na smyczy. Widocznie odestpała już nadmiar wrażeń z dnia wczorajszego - szkolenie, a potem wizyta Apci. A Api była u nas wczoraj na trymowanku - robiłam ją na Leszno. Chyba w końcu powoli sierść dochodzi do stanu, jaki chcę... A i Misia ładniej odrasta, bo przez długi czas wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy. Nie mogę się przyzwyczaić do sezonowych zmian sierści, jakie następują w polskim klimacie. :-(
INA Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Witam Mniej Iny na dogo bo uwielbiamy z Vigo długie piesze wędrówki i każdą wolną chwilę przeznaczamy na wyprawy za miasto . Locia to [SIZE=1]już taka pannica :crazyeye: - spóżnione życzonka długich długich lat spędzonych ze swoją Pancią, zdrówka Pamiętaj Przyszłość należy do Ciebie:lol:
vigor Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Niedźwiedzico - wspaniałe, cudne serdelki na tych fotkach. Za kilka dni i my bedziemy musieli zrobić takowe ogrodzenie placu zabaw dla naszych welszowych sceniaków. Ahoj!
Flaire Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 INA, czy Vigo wczoraj kończył roczek? Jeśli tak, to jemu też spóźnone życzonka się należą!
INA Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 borsaf - dzięki:lol: za życzonka ja sobie zawsze myslałam że roczek to psia 18-staka;) a co do urodzinek Vigusiowych... on jest ze mną 18 miesięcy:multi: tu się zgadza cyferka czyli 1,5 roku ale wczoraj to obchodził 20 miesięcy :lol: Zaraz jak wróce z pracy to zajrzę do poczty. Niedzwiedzica - w końcu mogę oko nacieszyć:multi:
INA Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Flaire - Vigo to stary chłop gdzie mu do roczku :razz: - on we wrześniu - już dwa latka będzie miał:crazyeye:
aga_ostaszewska Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 [quote name='Flaire']INA, czy Vigo wczoraj kończył roczek? Jeśli tak, to jemu też spóźnone życzonka się należą! Ja też się do tych spóźnionych życzonek dołączam :BIG: Lotko, Papiściu, dorosła pannico dla Ciebie samego szczęścia, zdrówka i radości z Pańci :bday:
Recommended Posts