bos Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 ......i ja również. Zach , ślicznie Wam razem, wielce wymowna fotka :lol: :multi: :multi: Borsaf , nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło........:evil_lol: :lol: ;) A Ludwiś wyrośnie na pięknego piesa , :multi: :loveu: :lol: Jeszcze znalazłem zdjęcie z ostatniej wystawy w Łodzi , tam spotkaliśmy takiego szorstka
aga_ostaszewska Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 zach: Dla Ludwinia... dużo radości, zdrówka, uśmiechu, sukcesów i samych cudownych wspomnień i przygód! :new-bday: Ps. Pewnie niebawe się zobaczymy... :razz:
Jura Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 bos napisał(a): A Ludwiś wyrośnie na pięknego piesa Jak to wyrośnie - już wyrósł. Zach, pięknie napisałaś. Podziwiam Twoją konsekwencję i ukierunkowanie na cel. Coś takiego musi przynieść sukces. Czy ekipa z Gdańska wybiera się na zawody obiedience do Warszawy?
borsaf Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Bos ten szorstek to chyba na ringi nie szedł? Z tymi wspanialymi uszami to chyba do kochania tylko, nie na wystawy. Boski nietoperek.
bos Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 [quote name='borsaf']Bos ten szorstek to chyba na ringi nie szedł? Z tymi wspanialymi uszami to chyba do kochania tylko, nie na wystawy. Boski nietoperek. .....hahahahahah....słuszna uwaga borsaf ,nie startował, już nie pamiętam kto nazwał go jak Ty .....nietoperek.........:evil_lol: :evil_lol: ;) :cool3: ;)
bos Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Jura napisał(a):Jak to wyrośnie - już wyrósł. ? No tak,:evil_lol: bo do dorosłości jeszcze trochę wody upłynie , narazie to śliczny młodzian........:cool3: :lol: :evil_lol: :loveu:
Flaire Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Ludwisiu, jeszcze od nas nie dostałeś życzeń, więc - póki starczy dnia - wszystkiego najlepsiego od Misi i Lotki. :Dog_run:
Ali26762 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Jak powszechnie wiadomo, 12 maja świętowaliśmy 1 urodzinki naszego kochanego Ludwinia. Z tej okazji, po zajęciach, na placu szkoleniowym zebrało się grono wielbicieli naszego kochanego szorstka i postanowiło uczcić ten, jakże znamienny jubileusz: Jubilat we własnej, szorstkiej osobie A tu już imprezka Dostałem prezent Oooo, cześć Deryl - miło, że wpadłeś :) Spróbujmy mózgu Jane - Leszek, trzymaj mocno! Może jest lepszy od mojego... Deryś w gościach Ale ma kumpla :) Impreza trwała do czarnej do nocy Idziemy już? A kto to wszystko posprząta? Ech, szkoda, że kolejne urodziny Ludwiczka będą dopiero za rok... Ale nic to, za tydzień roczek świętować będzie Iszta, czarna labradorka Justyny. Znowu będzie impra :D
Nitencja Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Ludwis to juz stary piechol hihi :) Wszystkiego NAJ a czy i Locia dzis nie ma swojej miesiecznicy ??:BIG:
zachraniarka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za życzenia! [quote name='aga_ostaszewska']Ps. Pewnie niebawe się zobaczymy... :razz: Już mi jaskółki doniosły tę radosną nowinę, że odwiedzisz 3miasto! :cool3: [quote name='Jura']Czy ekipa z Gdańska wybiera się na zawody obiedience do Warszawy? Ekipa z Gdańska jeszcze nie gotowa na zawody, ale pilnie trenuje. Ostatnio doszły do nas nowe fajne psiury, także nasze szeregi rozrastają się :D
zachraniarka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 I jeszcze kilka zdjęć z wczoraj, autorstwa Ali. Jeszcze przed imprezą odbyła się mała sesyjka frisbee :cool3: Pierwszy w pogoń za rollerem wystrzelił Ludwiś: Celownik włączony, paszcza otwarta.. A teraz nie oddam :evil_lol: Pełna koncentracja: i ciap! I jeszcze tylko trzeba się jakoś zatrzymać z tego pędu.. A to nasz nowy nabytek hovawardka Joyka: Polowanie na rollera: Mam! :D I nasza najmniejsza, ale z największym zapałem Didi: A tutaj wielka radość terriera! Ludwiś dostał od Ali super prezent- nowy mózg!! Mózg jest superowy, czarno-pomarańczowy i nazywa się "Aqua Toy" :cool3: , czyli już wkrótce będziemy testować jak się go wyławia z morza :D Luwinio był tak szczęśliwy, że pochwalił się swoją nową sztuczką "fik!", czyli turlaniem :lol:
Flaire Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Nitencja napisał(a):a czy i Locia dzis nie ma swojej miesiecznicy ??:BIG:Locia jutro i to nie byle jaką, bo kończy pół roku! (A Matisek, o ile pamiętam, o miesiąc od niej starszy). Ale straszny jeszcze z tej Lotki dzieciuch i fizycznie, i przychicznie. I o ile Ludwiś swój mózg nosi w paszczy, o tyle Locia w ogóle go nie ma... :roll: niedźwiedzica, maluchy śliczne. Bardzo Ci zazdroszczę. Ja to bym wolała, żeby Lotka w ogóle nie dorastała, tylko zawsze maluchem została... Ale nie takim brzydalem-podlotkiem jak teraz, tylko właśnie takim mięciutkim, pachnącym mleczkiem szczeniaczkiem... zach, widzę, że Wasze psy-ratowniki znajdą każdego zasypanego człowieka, pod warunkiem, że ma ze sobą frisbee ;-).
bos Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Ali , mo ty jedna stanęłaś na wysokości zadania i obfociłaś Ludwisiową imprezkę. No to już teraz czujemy się jakkbyśmy i my z Jazonem w niej uczestniczyli. Podziwiam Was za samozaparcie i szkolenie psiurów.:multi: :loveu:.........mnie taki leń ogarnął że nic mi się nie chce.................a w końcu trzeba by się wybrać na to szkolenie by je dalej kontynuować.
niedzwiedzica Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Flaire-ja tez bym chciała,żeby one takie zostały, jak teraz..chyba będe musiała na Yorki sie przerzucic ;) twoja Lotka paszczurny podlotkowaty okres przechodzi super -tylko tak dalej :multi:
Gosia_i_Luka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Ali26762 napisał(a):Ale nic to, za tydzień roczek świętować będzie Iszta, czarna labradorka Justyny. Znowu będzie impra :D My z białasem świętowałyśmy 70-tkę dziadka, więc niestety na roczek Ludwika się nie załapałyśmy:shake: , ale już szykujemy się na kolejną grillo-imprezkę, zwłaszcza, że mam nadzieję podłączyć się do Iszty i świętować pewną decyzję (z tej okazji już zamówiłam u mamy tort MALINOWY :cool3::lol: ) A Ludwikowi pięknie w czapeczce :loveu: , którą na pierwszy rzut oka zinterpretowałam jako żółty namiocik Gappaya, więc stwierdzam, że jestem już kompletnie nienormalna. :evil_lol: Albo to skutek hucznego imprezowania wraz z dziadkiem i resztą do 3.30 w nocy. :evil_lol:
borsaf Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Gosia czytajac między wierszami wnioskuję, że padło na OB maliniaka, stąd ten tort MALINOWY:evil_lol: A juz myślałam że sie zerdelisz:placz:
Gosia_i_Luka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Borsaf, doskonale wnioskujesz. :lol: Decyzja o wyborze rasy była dla mnie naprawdę bardzo trudna, wahałam się, zastanawiałam i analizowałam wszystko przez jakieś 3 lata. :evil_lol: Pewnie miną kolejne 3, zanim zawita do mnie w końcu maliniak, ale będę czekać, aby wszystko się ułożyło i abym mogła podsumować pierwszy i każdy następny rok tak, jak zrobiła to zach parę postów wyżej. :)
bos Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Gosia skoro tak Ci maliniak dojrzewa w głowie to napewno ucieszyły cię fotki pokazane przez zadziornego i moje z maliniakiem w tańcu.......:evil_lol: :evil_lol:;)
Gosia_i_Luka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Naturalnie, że ucieszyły, nawet bardzo! :multi: Ja wogóle bardzo lubię taniec z psem. :cool3:
Flaire Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']z tej okazji już zamówiłam u mamy tort MALINOWY :cool3::lol: Gosia, zanim mama zrobi, tu masz ode mnie :lol: :
zachraniarka Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Flaire ach i teraz muszę klawiaturę wycierać, bo mi ślinka poleciała :sabber: Gosia najważniejsze, że już wiesz co.. teraz tylko kolejne kroki- coraz bardziej stresujące hi hi :evil_lol:
Wind Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 zach, Spoznione ale ogromniaste i szczere zyczona dla Ludiego :loveu: Wybacz, ze wczesniej nie zdazylam, ale cos czasu brakuje na Dogo :( Gosia, Gratuluje wyboru rasy :cool3: Mam nadzieje, ze trafi Ci sie wyjatkowy egzemplarz :loveu: W.
bos Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Flaire , fakt pyszności , Ty takie specjały wyrabiasz.....:sabber: :sabber: A co do maliniaków. Naszą psią szkółkę prowadzi małżeństwo które ma kilka psów super wyszkolonych. Jest wśród nich czarny briard /suczka/ ktora chodzi jak w zegarku , mają też maliniaki. Nimi zajmują się już bardzo długo. Są Mistrzami Śląska , V-ce mistrzami PL , mają spore osiągnięcia poza granicami PL. Na te maliniaki aż miło popatrzeć......:lol::lol:
Wojtek Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 W temacie szczeniaków... Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda?
Flaire Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Wojtek napisał(a):W temacie szczeniaków... Spotkałem się kiedyś w publikacji traktującej o airedalch z twierdzeniem, że suki tej rasy to złe matki. Tak z ciekawości - czy to prawda?Mnie się wydaje, że to jak wszędzie - zdarzają się i dobre, i złe. Misia była super mamusią, co widać było na wstawionych przeze mnie zdjęciach, a i nasza obecna serdelkowa mamusia, Heksia, wygląda na zadowoloną z macierzyństwa. Ale u mnie zdarzyła sie kiedyś sunia, która macierzyństwa nienawidziła i nie była dobrą matką. Trzeba było ją na siłę wprowadzać do kojca i trzymać, żeby szczyle nakarmiła :crazyeye: . Nie muszę chyba dodawać, że "zafundowałam" jej tylko ten jeden miot.
Recommended Posts