Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aluzja']na smyczy z pania w bialych butach Prima grenada pozniejsza zw.grupy:-):-);)

Aluzja czy to ta suka którą ufociłem z tymi plackami..:cool3:........na grzbiecie bo tak mi się zdaje tylko nie byłem pewny..........:angryy: :evil_lol: :evil_lol:

:cool3:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, to jest Prima GRENADA.

zadziorny, bos, dzięki za zdjęcia Apci!!! :buzi:

Właśnie dostałam również kilka od czapli - zaraz coś wstawię!

Posted

Jak taki pies może dostać CACIBa :shake: , NSwR , BOB :shake: BOG :shake: w tym wydaniu jak byla pokazywana, bo może znacie ją z wcześniejszych wystaw , a to jakaś wpadka .....no sam nie wiem..........

Posted

bos napisał(a):
Jak taki pies może dostać CACIBa :shake: , NSwR , BOB :shake: BOG :shake:

To jest chore

Może takie zdjęcie... Flaire mówiła, że to bardzo ładna suczka, z ładnym ruchem, choć trochę drobna.

Posted

Mokka napisał(a):
Może takie zdjęcie... Flaire mówiła, że to bardzo ładna suczka, choć trochę drobna.

Ty mi już nie mów że to wina zdjęcia........

Tu piszą fachowcy niech oni powiedzą. A co do suki ......fakt ładna, mała drobna...........ale czy to wszystko

Posted

Res.CACIB przypadl USTINOV'owi vom Garnsee
GINGER Niebyla Najl.Juniorem poniewaz nie bylo wyboru najlepszego juniora -tak bynajmniej twierdzila sedzina poniewaz na Junior Best szly osobno psy i suki.

Ponizej poprawione wyniki

Ktoś prosił o wyniki?

Prawie wszystkie:

PSY

Klasa młodzieży
SIMPLE MINDS Aluzja – I, Zw. Mł.

Klasa pośrednia
IKAR Marakita – I,
Klasa otwarta
DINO Zofka – nb
PRIMUS INTER PARES Aluzja – IIIdosk
USTINOW vom Garmsee – II res.CACIB
Prima ZEFIR, CACIB

SUKI

Klasa szczeniąt
Prima REGATA – nb

Klasa młodzieży
GINGER Poezja Ruchu – I, Zw. Mł.,
IL DE POLOGNE Poezja Ruchu – III dosk
IPANEMA Poezja Ruchu – nb
STO LAT Aluzja – II dosk

Klasa Pośrednia
Flaire ANNAPURNA – II dosk
Prima GRENADA – I, CACIB, NSwR, BOB, BOG
MOCCA Poezja Ruchu – nb

Klasa otwarta
EILA Fargo Korak – I, Res. CACIB
Prima FINEZJA - dosk 3
HARA Ramir - dosk 2
TROPHY FOR PASJA Poezja Ruchu – nb

Co do poprzednich wystaw GRENADY ...widzialam ja w Nowym Dworze bylo to dwa tygodnie temu.... nie wydaje mi sie ,zeby wygladala inaczej.

Posted

Tu też pogratuluję wszystkim zwycięzcom wczorajszej wystawy, wszystkim wystawianym i wystawiającym!

Widzę, że zwycięska sunia przygotowana jest prawie tak jak Deryś...
Szkoda, że to nie ta pani będzie sędziowała w Słupsku, bo Deryl miałby większe szanse ;) :D :D :D

Posted

Sorry za błędy w wynikach... Niektóre tak bardziej zgadywałam z tego, co ktoś powiedział, bo przy ringu mnie nie było - nie chciałam moknąć... A jeszcze bardziej nie chciałam, żeby suka mi mokła.

W każdym razie, ja z Api na ringu w obiektywie czapli wyglądałyśmy tak:

Posted

Ali26762 napisał(a):
Szkoda, że to nie ta pani będzie sędziowała w Słupsku, bo Deryl miałby większe szanse ;) :D :D :D
Więc ja trochę rozmawiałam na ten temat z Panią Szczepańską w zeszłym roku w NDM, gdzie mi powiedziała, że sędzia powinien sędziować psy, a nie przygotowanie czy prezentację. Ja się akurat z tym nie zgadzam, bo dla mnie liczy się całokształt (a już szczególnie na grupie) - ale Pani Szczepańska tak mi powiedziała, więc przynajmniej jest w tym konsekwentna ;-) i to ona jest sędzią, a ja nie.

I jeszcze jedna rzecz - ja nie wiem, czy Grenada jest drobna, bo jej nie dotykałam. Na pewno jest niewielka - to widać ;-) - i na pewno ładnie się rusza, szczególnie z tyłu, co w moim (przyznaję - niedużym) doświadczeniu jest rzadkością na polskich ringach.

Posted

[quote name='Ali26762']Tu też pogratuluję wszystkim zwycięzcom wczorajszej wystawy, wszystkim wystawianym i wystawiającym!

Widzę, że zwycięska sunia przygotowana jest prawie tak jak Deryś...
:multi: :multi: :multi:

Ali z tego co widziałem Derysia ....to nie ma dziur , więc nie miała byś szans....
............:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong:

Posted

Flaire, dopiero teraz mnie oświeciło, że pani z którą Cię widziałem i którą z Tobą ufociliśmy to właśnie jest czapla :crazyeye:. I dlaczego się nie ujawniła :hmmmm: :niewiem: :mad:

Posted

[quote name='Flaire']Sorry za błędy w wynikach... Niektóre tak bardziej zgadywałam z tego, co ktoś powiedział, bo przy ringu mnie nie było - nie chciałam moknąć... A jeszcze bardziej nie chciałam, żeby suka mi mokła.

W każdym razie, ja z Api na ringu w obiektywie czapli wyglądałyśmy tak:

Dwie sprawy.... po pierwsze...dlaczego nie widzialem Czapli.........teraz dopiero zaskoczyłem że była w Opolu.
Flaire czy udało sie przypadkiem nam ją ufocić.........:-o

..........po drugie.........to Ty w USA nie nauczyłaś się robić dziur w czapraku:shake:

Posted

[quote name='Ali26762']I deszcz jej nie zaszkodził :) No bo przecież albo była wewnątrz, albo pod parasolem: ;-)

[quote name='Ali26762']Flaire, napiszę później PW, sprawdź wieczorem skrzynkę, dobrze?Oczywiście.

Posted

zadziorny napisał(a):
Tylko z tym zakochaniem to nie przesadzaj :cool3:. Sceduj to raczej na Ludwisia :evil_lol: :eviltong:

Spokojnie, Ludwiś to moja miłość nr 1 oczywiście na tym samym miejscu jest mój lab Hugo.. Ale nic na to nie poradzę, że jak zobaczę coś ładnego to mi serce mocniej zabije :cool3: :cool3:

Posted

[quote name='bos']..........po drugie.........to Ty w USA nie nauczyłaś się robić dziur w czapraku:shake:bos, spoko, sporo dziur w czapraku narobiłam swojego czasu ;-). Tyle że, jak już pisałam, dla mnie na prezentację psa na wystawie składa się wiele elementów, w tym także przygotowanie. Ale nie wszyscy sie z tym zgadzają - i faktem jest, że ten odmienny od mojego punkt widzenia ma po swojej stronie bardzo mocne argumenty, szczególnie w kraju takim jak Polska, gdzie wystawy służą między innymi wyborowi psów do hodowli - bo w tym celu rzeczywiście prezentacja i przygotowanie nie powinny mieć żadnego znaczenia, a liczyć powinno się tylko samo zwierzę. Na ten temat dyskutowaliśmy to już kilkakrotnie... ;-)

Posted

A w ogóle to dzięki, w imieniu jej właścicieli, własnym, jak i samej Api, za komplementy pod jej adresem. Dziewczynka była bardzo grzeczna i prezentowała się, moim zdaniem, bardzo ładnie.

Ale to było wczoraj... Dzisiaj znów się nią martwimy, bo połknęła prawie w całości, skórzanego gryzaka, którego wczoraj dostała w prezencie od Zebry. :mad: :mad: :mad:

Posted

zachraniarka napisał(a):
zadziorny napisał(a):
Tylko z tym zakochaniem to nie przesadzaj :cool3:. Sceduj to raczej na Ludwisia :evil_lol: :eviltong:
Spokojnie, Ludwiś to moja miłość nr 1 oczywiście na tym samym miejscu jest mój lab Hugo.. Ale nic na to nie poradzę, że jak zobaczę coś ładnego to mi serce mocniej zabije :cool3: :cool3:
Chodziło mi o to, że to raczej Ludwiś powinien zakochać się w Apci :loveu:. Takie uczucie może przynajmniej wydać jakieś "owoce" :cool3: :eviltong:

Posted

zadziorny napisał(a):
Chodziło mi o to, że to raczej Ludwiś powinien zakochać się w Apci :loveu:. Takie uczucie może przynajmniej wydać jakieś "owoce" :cool3: :eviltong:

Prędzej mu jajka utnę :p
Ludwisio ma się realizować w pracy, a nie w uprawie owoców :lol:
Póki co kierunkowanie jego idzie świetnie- ostatnio na szkoleniu jedna z suczek dostała cieczki. Wszystkie psy zwariowały, nawet 8miesięczna młodzież.. Tylko Ludwiś był zajęty swoim mózgiem, potem poszliśmy jeszcze z tą suczeńka na spacer, potem psiaki wracały razem na pace w autku. I Ludwiś nawet jej nie powąchał. To się nazywa przemienić popęd płciowy w pęd do kariery- bardzo jestem z szorstka zadowolona pod tym względem :loveu:

Posted

[quote name='zadziorny']Bos - obaj "upolowaliśmy" czaplę :cool3: :lol:.I Zebrę!

A w ogóle to gdzie Wy się obydwaj podziewaliście? Bo ja po tym spotkaniu przy wejściu to w ogóle Was nie widziałam... :oops: Ani przy naszym ringu, gdzie oczywiście byliście, co poznać po zdjęciach ;-), ani później, gdy szwendałam się po hali i szukałam znajmoych... :-( Nitencję i bo znalazłam, a Was - nie!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...