bos Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Aluzja']na smyczy z pania w bialych butach Prima grenada pozniejsza zw.grupy:-):-);) Aluzja czy to ta suka którą ufociłem z tymi plackami..:cool3:........na grzbiecie bo tak mi się zdaje tylko nie byłem pewny..........:angryy: :evil_lol: :evil_lol: :cool3:
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Tak, to jest Prima GRENADA. zadziorny, bos, dzięki za zdjęcia Apci!!! :buzi: Właśnie dostałam również kilka od czapli - zaraz coś wstawię!
bos Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Jak taki pies może dostać CACIBa :shake: , NSwR , BOB :shake: BOG :shake: w tym wydaniu jak byla pokazywana, bo może znacie ją z wcześniejszych wystaw , a to jakaś wpadka .....no sam nie wiem..........
Mokka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 bos napisał(a):Jak taki pies może dostać CACIBa :shake: , NSwR , BOB :shake: BOG :shake: To jest chore Może takie zdjęcie... Flaire mówiła, że to bardzo ładna suczka, z ładnym ruchem, choć trochę drobna.
czapla Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 ano jak widac moze, ta sunia generalnie jest calkiem fajna, ale liczy sie tez kto jest na drugim koncu smyczy...
bos Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Mokka napisał(a):Może takie zdjęcie... Flaire mówiła, że to bardzo ładna suczka, choć trochę drobna. Ty mi już nie mów że to wina zdjęcia........ Tu piszą fachowcy niech oni powiedzą. A co do suki ......fakt ładna, mała drobna...........ale czy to wszystko
Aluzja Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Res.CACIB przypadl USTINOV'owi vom Garnsee GINGER Niebyla Najl.Juniorem poniewaz nie bylo wyboru najlepszego juniora -tak bynajmniej twierdzila sedzina poniewaz na Junior Best szly osobno psy i suki. Ponizej poprawione wyniki Ktoś prosił o wyniki? Prawie wszystkie: PSY Klasa młodzieży SIMPLE MINDS Aluzja – I, Zw. Mł. Klasa pośrednia IKAR Marakita – I, Klasa otwarta DINO Zofka – nb PRIMUS INTER PARES Aluzja – IIIdosk USTINOW vom Garmsee – II res.CACIB Prima ZEFIR, CACIB SUKI Klasa szczeniąt Prima REGATA – nb Klasa młodzieży GINGER Poezja Ruchu – I, Zw. Mł., IL DE POLOGNE Poezja Ruchu – III dosk IPANEMA Poezja Ruchu – nb STO LAT Aluzja – II dosk Klasa Pośrednia Flaire ANNAPURNA – II dosk Prima GRENADA – I, CACIB, NSwR, BOB, BOG MOCCA Poezja Ruchu – nb Klasa otwarta EILA Fargo Korak – I, Res. CACIB Prima FINEZJA - dosk 3 HARA Ramir - dosk 2 TROPHY FOR PASJA Poezja Ruchu – nb __________________ Co do poprzednich wystaw GRENADY ...widzialam ja w Nowym Dworze bylo to dwa tygodnie temu.... nie wydaje mi sie ,zeby wygladala inaczej.
Ali26762 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Tu też pogratuluję wszystkim zwycięzcom wczorajszej wystawy, wszystkim wystawianym i wystawiającym! Widzę, że zwycięska sunia przygotowana jest prawie tak jak Deryś... Szkoda, że to nie ta pani będzie sędziowała w Słupsku, bo Deryl miałby większe szanse ;) :D :D :D
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Sorry za błędy w wynikach... Niektóre tak bardziej zgadywałam z tego, co ktoś powiedział, bo przy ringu mnie nie było - nie chciałam moknąć... A jeszcze bardziej nie chciałam, żeby suka mi mokła. W każdym razie, ja z Api na ringu w obiektywie czapli wyglądałyśmy tak:
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Ali26762 napisał(a):Szkoda, że to nie ta pani będzie sędziowała w Słupsku, bo Deryl miałby większe szanse ;) :D :D :DWięc ja trochę rozmawiałam na ten temat z Panią Szczepańską w zeszłym roku w NDM, gdzie mi powiedziała, że sędzia powinien sędziować psy, a nie przygotowanie czy prezentację. Ja się akurat z tym nie zgadzam, bo dla mnie liczy się całokształt (a już szczególnie na grupie) - ale Pani Szczepańska tak mi powiedziała, więc przynajmniej jest w tym konsekwentna ;-) i to ona jest sędzią, a ja nie. I jeszcze jedna rzecz - ja nie wiem, czy Grenada jest drobna, bo jej nie dotykałam. Na pewno jest niewielka - to widać ;-) - i na pewno ładnie się rusza, szczególnie z tyłu, co w moim (przyznaję - niedużym) doświadczeniu jest rzadkością na polskich ringach.
zachraniarka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Flaire Api prezentuje się cudownie, zakochałam się w niej :loveu: :loveu:
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Tylko z tym zakochaniem to nie przesadzaj :cool3:. Sceduj to raczej na Ludwisia :evil_lol: :eviltong:
Ali26762 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Śliczna Apcia, faktycznie. I deszcz jej nie zaszkodził :) Flaire, napiszę później PW, sprawdź wieczorem skrzynkę, dobrze?
bos Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Ali26762']Tu też pogratuluję wszystkim zwycięzcom wczorajszej wystawy, wszystkim wystawianym i wystawiającym! Widzę, że zwycięska sunia przygotowana jest prawie tak jak Deryś... Szkoda, że to nie ta pani będzie sędziowała w Słupsku, bo Deryl miałby większe szanse ;) :D :D :D :multi: :multi: :multi: Ali z tego co widziałem Derysia ....to nie ma dziur , więc nie miała byś szans.... ............:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :eviltong:
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Flaire, dopiero teraz mnie oświeciło, że pani z którą Cię widziałem i którą z Tobą ufociliśmy to właśnie jest czapla :crazyeye:. I dlaczego się nie ujawniła :hmmmm: :niewiem: :mad:
bos Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Flaire']Sorry za błędy w wynikach... Niektóre tak bardziej zgadywałam z tego, co ktoś powiedział, bo przy ringu mnie nie było - nie chciałam moknąć... A jeszcze bardziej nie chciałam, żeby suka mi mokła. W każdym razie, ja z Api na ringu w obiektywie czapli wyglądałyśmy tak: Dwie sprawy.... po pierwsze...dlaczego nie widzialem Czapli.........teraz dopiero zaskoczyłem że była w Opolu. Flaire czy udało sie przypadkiem nam ją ufocić.........:-o ..........po drugie.........to Ty w USA nie nauczyłaś się robić dziur w czapraku:shake:
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='Ali26762']I deszcz jej nie zaszkodził :) No bo przecież albo była wewnątrz, albo pod parasolem: ;-) [quote name='Ali26762']Flaire, napiszę później PW, sprawdź wieczorem skrzynkę, dobrze?Oczywiście.
zachraniarka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 zadziorny napisał(a):Tylko z tym zakochaniem to nie przesadzaj :cool3:. Sceduj to raczej na Ludwisia :evil_lol: :eviltong: Spokojnie, Ludwiś to moja miłość nr 1 oczywiście na tym samym miejscu jest mój lab Hugo.. Ale nic na to nie poradzę, że jak zobaczę coś ładnego to mi serce mocniej zabije :cool3: :cool3:
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Bos - obaj "upolowaliśmy" czaplę :cool3: :lol:. Ty na tej fotce całą: A ja na tej, ale bez głowy :evil_lol: :loveu::
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='bos']..........po drugie.........to Ty w USA nie nauczyłaś się robić dziur w czapraku:shake:bos, spoko, sporo dziur w czapraku narobiłam swojego czasu ;-). Tyle że, jak już pisałam, dla mnie na prezentację psa na wystawie składa się wiele elementów, w tym także przygotowanie. Ale nie wszyscy sie z tym zgadzają - i faktem jest, że ten odmienny od mojego punkt widzenia ma po swojej stronie bardzo mocne argumenty, szczególnie w kraju takim jak Polska, gdzie wystawy służą między innymi wyborowi psów do hodowli - bo w tym celu rzeczywiście prezentacja i przygotowanie nie powinny mieć żadnego znaczenia, a liczyć powinno się tylko samo zwierzę. Na ten temat dyskutowaliśmy to już kilkakrotnie... ;-)
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 A w ogóle to dzięki, w imieniu jej właścicieli, własnym, jak i samej Api, za komplementy pod jej adresem. Dziewczynka była bardzo grzeczna i prezentowała się, moim zdaniem, bardzo ładnie. Ale to było wczoraj... Dzisiaj znów się nią martwimy, bo połknęła prawie w całości, skórzanego gryzaka, którego wczoraj dostała w prezencie od Zebry. :mad: :mad: :mad:
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 zachraniarka napisał(a):zadziorny napisał(a):Tylko z tym zakochaniem to nie przesadzaj :cool3:. Sceduj to raczej na Ludwisia :evil_lol: :eviltong:Spokojnie, Ludwiś to moja miłość nr 1 oczywiście na tym samym miejscu jest mój lab Hugo.. Ale nic na to nie poradzę, że jak zobaczę coś ładnego to mi serce mocniej zabije :cool3: :cool3: Chodziło mi o to, że to raczej Ludwiś powinien zakochać się w Apci :loveu:. Takie uczucie może przynajmniej wydać jakieś "owoce" :cool3: :eviltong:
zachraniarka Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 zadziorny napisał(a):Chodziło mi o to, że to raczej Ludwiś powinien zakochać się w Apci :loveu:. Takie uczucie może przynajmniej wydać jakieś "owoce" :cool3: :eviltong: Prędzej mu jajka utnę :p Ludwisio ma się realizować w pracy, a nie w uprawie owoców :lol: Póki co kierunkowanie jego idzie świetnie- ostatnio na szkoleniu jedna z suczek dostała cieczki. Wszystkie psy zwariowały, nawet 8miesięczna młodzież.. Tylko Ludwiś był zajęty swoim mózgiem, potem poszliśmy jeszcze z tą suczeńka na spacer, potem psiaki wracały razem na pace w autku. I Ludwiś nawet jej nie powąchał. To się nazywa przemienić popęd płciowy w pęd do kariery- bardzo jestem z szorstka zadowolona pod tym względem :loveu:
Flaire Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='zadziorny']Bos - obaj "upolowaliśmy" czaplę :cool3: :lol:.I Zebrę! A w ogóle to gdzie Wy się obydwaj podziewaliście? Bo ja po tym spotkaniu przy wejściu to w ogóle Was nie widziałam... :oops: Ani przy naszym ringu, gdzie oczywiście byliście, co poznać po zdjęciach ;-), ani później, gdy szwendałam się po hali i szukałam znajmoych... :-( Nitencję i bo znalazłam, a Was - nie!
zadziorny Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 Byliśmy w środku, przy ringu welshowym oraz trochę się szwendaliśmy po wystawie, coby popstrykać trochę fotek :cool3: :lol: :multi:
Recommended Posts