Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Nie ma nic słodszego od psiego maluszka :loveu:

zach, ćwiczymy z Kreską "do mnie", tak jak na Twoim filmiku z Ludwisiem, krok w tył "do mnie", krok w tył "do mnie". Kreska zmniejszyła odległość, choć się nie przykleja (mimo zachęt z mojej strony ;) ). Niech jej będzie, nie musi się przyklejać ;) . Za to wymyśliła nową sztuczkę :evil_lol: Jak się cofnę i wołam "do mnie" to Kresia radośnie podskakuje, odbija się przednimi łapami od moich ud i siada grzecznie :diabloti:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='coztego']zach, ćwiczymy z Kreską "do mnie", tak jak na Twoim filmiku z Ludwisiem, krok w tył "do mnie", krok w tył "do mnie". Kreska zmniejszyła odległość, choć się nie przykleja (mimo zachęt z mojej strony ;) ). Niech jej będzie, nie musi się przyklejać ;).

Jak byś dalej to ćwiczyła to by i się przyklejać zaczęła, to tylko kwestia czasu i konsekwencji, nic nie przychodzi od razu :roll: Ale skoro nie chcesz, a ona nie musi.. ;)

[quote name='coztego']Za to wymyśliła nową sztuczkę :evil_lol: Jak się cofnę i wołam "do mnie" to Kresia radośnie podskakuje, odbija się przednimi łapami od moich ud i siada grzecznie :diabloti:

Ludwiś też ją zna, ale on nie odbija się od ud, ale z całej siły od brzucha.. Jest to niezwykle urocze :mad:

Posted

Ale zapomniałam napisać o najważniejszym- wczoraj kupiłam frisbee!! Mam już własne i jestem już po dwóch sesjach treningowych. Nawet deszcz mnie nie powstrzymał. Podoba mi się straszniście, psom też- także jest super :multi:

Posted

[quote name='zachraniarka']Jak byś dalej to ćwiczyła to by i się przyklejać zaczęła, to tylko kwestia czasu i konsekwencji, nic nie przychodzi od razu :roll: Ale skoro nie chcesz, a ona nie musi.. ;)
Ależ będę ćwiczyła dalej, i tak nie mamy nic lepszego do roboty ;) Tym bardziej, że mówisz, że zacznie się przyklejać. To dopiero będzie radość kiedy się przyklei :multi:

Ludwiś też ją zna, ale on nie odbija się od ud, ale z całej siły od brzucha.. Jest to niezwykle urocze :mad:

Kochane pieseczki :loveu:

Gratuluję frisbee!!! Muszę w końcu też kupić, coś się nie mogę zdecydować jakie i gdzie kupić :roll:

Posted

”INA” napisał(a):
Ale ten Dakar to kawał chłopa - a mówiłaś że taki niejadek

To jest zdjęcie zrobione we wrześniu lub sierpniu zeszłego roku, wtedy wyglądał całkiem ok.
Teraz wydaje się strasznie chudy i taki ‘wysuszony’ ale być może to tylko złudzenie bo jest wyskubany i jeszcze się nie przyzwyczaiłam :) . Zawsze mało jadł i chyba już tak zostanie ;) .

ja też mam nadzieje że się spotkamy - a nasze psie chłopaki sobie pobiegają
Też mam taką nadzieję. Szkoda tylko że jak Dakar widzi dużo psów to zapomina na jakiś czas że w ogóle ma właściciela ;) popracujemy nad tym

Strasznie się cieszę że Tobie i Vigusiowy idzie dobrze na szkoleniu, trzymam kciuki za dalsze postępy.

”Flaire” napisał(a):
Martini***, o ile mnie pamięć nie myli, tyś mnie kiedyś w Warszawie z autobusu rozpoznała, czy nie? No wiem, wiem, tak naprawdę rozpoznałaś Misię, nie mnie, ale to było z dużej odległości i zupełnie niespodziewanie, bo przecież Misia nie jest jedynym AT w Warszawie! Więc na ten wzrok nie narzekaj .

Tak, to prawda, jednak nie mogę być pewna na 100 % czy to była Misia. Poza tym jak widzę AT to mi się wzrok wyostrza ;) :p

Szczeniaczki są suuuuuper :loveu: :loveu:

Posted

Nitencja-miziam te paskudy, jak dzien dlugi ;) oderwac sie od nich nie moge, jedynie jak mocno spią, to zabieram się do innych spraw. To w ogóle rozpuszczone do granic bachory-na widok człowieka zaczyna sie pisk i wychodzenie z kojca, bo kazdy chce na kolana i buzi dawac..wyhodowałam potworki :loveu: a główki maja rzeczywiście ładne-ale jakie moga miec prawnuki Koki i wnuki Tequili ??? ;) wsród tych ładnych ze 2-3 sa pzresliczne-wąziutkie, długasne, praktycznie bez przełomu nosowego - az mi miło na nie patrzeć. Słyszałam za to, Ze z tego nowego Mista będziesz do siebie przez Poznań wracac :multi: Juz ci wyrko szykuje,ale nie wsród pyszczaków, bo cię zaliżą na smierc i dziurki tymi igiełkami mlecznymi powygryzaja :p

Przylepy :loveu:

Posted

Coztego, ćwiczcie, cwiczcie, na pewno Kreska w końcu zacznie się przyklejać :cool3: Ja przez parę lat uczyłam psy "do mnie" tak, że siadały ok. pół metra przede mną i wydawało mi się, że nigdy nie uda mi się tego zmienić, zwałszcza u Bugajskiego :roll:
Ale kilka miesięcy temu się zawzięłam i zaczęłam uczyć je od nowa. I już widac efekty :multi: Acha, ja zmieniłam komendę, żeby i im i sobie ułatwić. "Chodź tu" zrobiła się taka "nieformalna" - mają się po prostu zbliżyć, nie wazne, siądą, staną, czy krakowiaka zatanczą, byle przy mnie. A "do mnie", której wcześniej nie używałam, oznacza, że mają się ładnie przykleić.
Chyba jednak za malo z nimi to ćwiczę :oops: bo zazwyczaj siadają tak z 10 cm przede mną i muszę zamarkowac krok w tył, żeby faktycznie się przyklejały... Na szczęście poprawiają bez podnoszenia się, suną pupą po ziemi... I coraz częściej zdarza się im "zapomnieć" i przyklejają się od razu :multi: Średnio na 10 razy połowa jest od razu ok, a połowa nie całkiem...
Teraz intensywnie zaczynam pracowac i nad przyklejaniem się do nogi. Sabina siada blisko (początkowo siadała jak pokraka - krzywo i daleko, dłuuugo musiałam ją targetem naprowadzać, zanim pojęła w czym rzecz), ale za to podnosi się, jak się obrócę o 90 stopni, czy zrobię krok w bok... A docelowo ma podążac za noga bez odrywania tyłka od ziemi... Mam nadzieję, że i to uda mi się wypracować...

A za dwie godzinki jedziemy z suczą na nasze pierwsze w życiu ślady :multi: Byle tylko się nie rozpadało, bo pogodę mamy taką sobie, pochmurno, wietrznie i chłodno...

Niedźwiedzica, słodkie są te twoje szczylki :loveu: Mają już właścicieli? :cool3:

Posted

asher napisał(a):
I coraz częściej zdarza się im "zapomnieć" i przyklejają się od razu :multi: Średnio na 10 razy połowa jest od razu ok, a połowa nie całkiem...

:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

asher napisał(a):
Teraz intensywnie zaczynam pracowac i nad przyklejaniem się do nogi. Sabina siada blisko (początkowo siadała jak pokraka - krzywo i daleko, dłuuugo musiałam ją targetem naprowadzać, zanim pojęła w czym rzecz), ale za to podnosi się, jak się obrócę o 90 stopni, czy zrobię krok w bok... A docelowo ma podążac za noga bez odrywania tyłka od ziemi... Mam nadzieję, że i to uda mi się wypracować...

Na pewno się uda!

A ja przed chwilą dorzuciłam do listy sztuczek Szorstka turlanie się, poszła na naukę cała moja parówka z śniadania, ale naumiał się.. No a w południe czas będzie się chyba wybrać na kolejną dawkę frisbee :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Hihihi, a Sabina umie się turlać :multi: I chyba to lubi, bo jak nie bardzo wie, o co mi chodzi, to zazwyczaj na wszelki wypadek się turla :lol: I turla się nie tylko z pozycji leżącej, z siadu też :lol:

Zachraniarko, Lazy ma do ciebie interes, a ponoc jej nie odpowiadasz? :cool3:

Posted

asher napisał(a):
Zachraniarko, Lazy ma do ciebie interes, a ponoc jej nie odpowiadasz? :cool3:

:???:
Jeszcze wczoraj się wymieniałyśmy się z Lazy privami. No chyba, że o inną Lazy chodzi :lol:

Posted

zachraniarka napisał(a):
:???:
Jeszcze wczoraj się wymieniałyśmy się z Lazy privami. No chyba, że o inną Lazy chodzi :lol:
Aaaaa, możliwe, bo ja dopiero dzisiaj weszłam do jej tematu w Galerii i nie zwróciłam na datę postu, w którym pisze, że nie ma od ciebie odpowiedzi :lol: :oops: Sorki za zamieszanie :oops:

Posted

Asher-prawie wszystkie mają nowych, super włascicieli/włascicielki :loveu:jedna z nich nawet na dogo już zagląda ( prawda, Pani Aniu ?!)i myslę,że skoro w Gdyni mieszka, to trafi szybciutko do Ali , Zachraniarki i Gosi :multi: bedzie miał szczyl terrierowe towrzystwo. Jeden piesek jeszcze szuka domu,ale rozmowy w toku, moze cos z nich wyniknie :p

Posted

Cóż za super wieści! Z radością przyjmiemy do naszego grona! ach to będą super plażowe spacerki- i nie dość że nowy terrier, to jeszcze do tego erdel! Jak dla mnie- lepiej być nie może! :loveu:

Posted

Super, bardzo się cieszę na nowego erdelka! :multi: :loveu: I to jeszcze, jak mniemam, przecudnej urody! :loveu:

A tu białas z nowymi nabytkami :lol:
duże...

i małe... :lol:

ps. Coztego gratulujemy... AWANSU! :multi: :lol:

Posted

[quote name='Gosia_i_Luka']
ps. Coztego gratulujemy... AWANSU! :multi: :lol:
Plotka mówi, że to degradacja, z użytkownika na sprzątaczkę :shake:

Jak Luce do twarzy z talerzykami :multi: Zaraz pęknę z zazdrości i w końcu zamówię :razz:
U nas leje od rana okropnie i zimno straszliwie... Nawet nam się nie chciało iść biegać, bo nie mam kaloszy :diabloti:

Mówicie, żeby sie pies turlał? :cool3: Pomyślimy, choć turlającej się Kreski nie widzę oczyma wyobraźni i nie mam pomysłu jak ją zachecić :hmmmm:

Posted

Oooo, faktycznie :)

Ja jestem sprzątaczką na innym forum - na początku, coby sobie wyrobić autorytet, zdzieliłam szmatą tego i owego i teraz mam spokój :diabloti:

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Asher-prawie wszystkie mają nowych, super włascicieli/włascicielki :loveu:jedna z nich nawet na dogo już zagląda ( prawda, Pani Aniu ?!)i myslę,że skoro w Gdyni mieszka, to trafi szybciutko do Ali , Zachraniarki i Gosi :multi: bedzie miał szczyl terrierowe towrzystwo. Jeden piesek jeszcze szuka domu,ale rozmowy w toku, moze cos z nich wyniknie :p

Fajnie, w takim razie czekamy na maluszka w Trójmieście :multi:
I pozdrawiamy panią Anię :)

Posted

coztego napisał(a):
Mówicie, żeby sie pies turlał? :cool3: Pomyślimy, choć turlającej się Kreski nie widzę oczyma wyobraźni i nie mam pomysłu jak ją zachecić :hmmmm:

My utrwalamy ósemkę. Do tej pory było tak, że Deryl okrążał jedną nogę (sam) i siadał w środku, trzeba go było wokół drugiej nogi naprowadzić. Aż wczoraj zaskoczył i obleciał pełną ósemkę, po czym usiadł na środku :multi: :multi: :multi:
Zrobił tak kilka razy pod rząd, więc ufam, że wie już o co chodzi i będzie to element powtarzalny :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...