Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Prawdaż ;-). A zdjęcie zarośniętej Misi dopiero niedawno wstawiałam... chyba to było to:

Jeszcze mogę dorzucić taką kudłatą Misię, ze szczeniakiem:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Flaire zdjęcia po prostu CUDO :klacz::klacz: zarówno pierwsze, jak i drugie :klacz::klacz:
Właśnie skończyłam pracować, idę spać, dobranoc :sleep2::sleep2::sleep2:

Posted

Flaire, nie przesadzaj :roll:. Na Twoich fotach Misia jest po prostu kudłata i gdzie jej tam do zarośniętego serdelka :shake:. Ja mogę pokazać naprawdę zarośniętego airedale:

:crazyeye: :mad: :angryy:

Posted

zadziorny, nic nie widać...

Misia dużo bardziej kudłata nie bywa... Na zdjęciach powyżej jest po prostu bardziej misiowata; dalej robi się już be... ;-)

Posted

Eee tam. Na tym zdjęciu, AT nie jest bardziej zarośnięty od Misi, tylko bardziej zapasiony. No i ma gorszą sierść, taką kędzieżawą, miękką (może na skutek strzyżenia właśnie, chociaż sądząc po ilości czarnych nalotów, pewnie taką po prostu ma).

Posted

Zadziorny - zarośnięty to on jest tak sobie (widywałam Misię w bardziej obfitej szacie :evil_lol: ), ale za to kondycja - no comments. Za doprowadzenie psa do takiego stanu powinno się właściciela przykładnie ukarać :mad: .

Posted

Witaj Martini
Nie wiesz przypadkiem jakie bedzie lato w tym roku?? Przeciez to Ty wywróżyłaś nam taką srogą zimę, może masz też jakieś przecieki co do lata

Dd 20 kwietnia będzie bardzo ciepło ( wieć trzeba śpieszyć się z trymowaniem :) ) a całe lato będzie b. gorące i mokre

wszystkie fotki są super, pochłaniem je oczami bo bardzo długo nie widziałam Waszych kudłaczy ;) :)

Posted

Martini*** napisał(a):
Dd 20 kwietnia będzie bardzo ciepło ( wieć trzeba śpieszyć się z trymowaniem :) ) a całe lato będzie b. gorące i mokre

Brrr.. a po co dodałaś to mokre :shake: :-(

Martini*** napisał(a):
wszystkie fotki są super, pochłaniem je oczami bo bardzo długo nie widziałam Waszych kudłaczy ;) :)

A może by tak fotki swojej pociechy wkleiła, ja też z przyjemnością bym pochłaniała je oczami :cool3: :cool3:

Posted

Uff, pół godziny temu dotarłam wreszcie z białą do domu. Najpierw pierwszy trening obi - jestem bardzo zadowolona z "psychiki" Lukra i bardzo niezadowolona z jej ćwiczenia... :roll: Ale i tak dla mnie największą radością jest to, że mój pies się NIE BOI, ogon trzyma w górze, pysk ma uśmiechnięty i inny pies może jej ujadać nad uchem, a ona nic! :multi: :multi: :multi:

Po powrocie do domu nawet nie miałam czasu odetchnąć, bo zostałyśmy z białasem porwane na biegi nad morzem. :evil_lol: Po 2 godzinach obi oraz godzinie biegania padam na pysk, Lukier tylko wypiła miskę wody i poszła spać pod łóżkiem. :lol: Mi z nadmiaru tlenu też zachciało się spać, więc piję kawkę i podczytuję dogo, co by się nieco rozbudzić. :cool3:

A Ludwiczek ma fajne szelki! :lol: :loveu:

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):

A Ludwiczek ma fajne szelki! :lol: :loveu:

Zach, pokaż te szeleczki :cool3:

Gosia, czy Ty strzyżesz Lukę na krótko czasem?

Posted

Ach, to Dikuś - pies mojego wujka - brata mojego dziadka (mieszkają po sąsiedzku). Zaginął, po czym odnalazł się przed Świętami, kiedy wujek wyjechał, no i do ich powrotu mieszka u dziadka. A wrócił ze złamaną łapą... Ile ja się nadenerwowałam w te Święta, to moje... Mój dziadek twierdzi oczywiście, że "pies się wyliże" (:angryy: ), sam mu jakieś opatrunki robił.:angryy: Ech, nawet nie chce mi się o tym pisać. :roll:

Posted

A ja przez całą zimę nie trymowałam ani Bonda ani Czeski, zarosły jak nigdy przedtem, ale takie też mają swój urok :lol: (no może nie latem )

Flaire - to zdjęcie z tulipanami przecudne, możesz mi je wysłać na maila w oryginalnym rozmiarze??

Posted

swallow napisał(a):
Flaire - to zdjęcie z tulipanami przecudne, możesz mi je wysłać na maila w oryginalnym rozmiarze??
Emm, mogę, ale to jest troszkę skomplikowane... :oops: Bo to było zdjęcie analogowe, które ja zeskanowałam w jakimś takim formacie, że mi wyszło 5 meg... :roll: Więc chyba powinnam coś z tym najpierw zrobić, żeby do ludzkich rozmiarów ten plik doprowadzić, szczególnie że rozdzielczość nie jest taka wielka, bo mój skaner nie jest zbyt dobry. :roll:

Posted

coztego napisał(a):
Zach, pokaż te szeleczki :cool3:

Tak naprawdę to nie są szeleczki Ludwisia, on sam służył dziś tylko za modela. Szelki są laba i jestem super z nich zadowolona. Hugol miał ostatnio problem z barkiem i bardzo mnie martwiło jak się męczył schodząc z 2 piętra.. Będąc zaś teraz w Stockholmie i szukając dla szorstka ładnej obróżki zauważyłam, że praktycznie nie mam wyboru.. Po ostatnich doniesieniach w mediach na temat złego wpływu łańcuszka na kręgi szyjne, sklepy wycofują się z tego co na szyję. Zapanował za to szał na szelki, są one bardzo fajnie uszyte i zaopatrzone w rączkę- o której znów wszędzie trąbią, że powinna być zawsze używana podczas np. wypuszczania psa z samochodu, kiedy wyskakuje na beton.. No i tak idąc tym tropem Hugusio dostał szelki. Trzymam za rączkę, kiedy schodzimy po schodach, tak że przednich łapek już nie obciążamy.. Na spacerze mamy za co złapać, przytrzymać.. Generalnie jest tak super, że za tydzień ściągam takie same szeleczki dla Ludwisia :cool3:

Póki co szorstek dostał ode mnie na święta srebrną kostkę- identyfikator. Przypięłam mu do obróżki i teraz nikt nie ma wątpliwości z kim ma do czynienia, bo na kostce jest pięknie wygrawerowane "Lord Ludwig" :loveu:

Posted

Dzisiaj przez Lotkę nieźle się strachu najdałam... :-( A mianowicie: wychodząc z domu o 9.30, przygotowałam sukom śniadanie. Normalnie dzieje się to tak, że 1. jestem oblęgana przez dwie suki, potem 2. suki biegną na wyścigi do swoich klatek, 3. włażą do klatek i czekają na miski, 4. ja wstawiam miski i 5. suki rzucają się na jedzenie.

Dziś wyglądało to podobnie, aż do punktu 5, gdzie Misia rzuciła się na jedzenie jak zazwyczaj, a Lotka... zwinęła się w kłębek obok miski i poszła spać! Ja musiałam lecieć do pracy, więc przez następne dwie godziny lekcji, zamiast poświęcać uwagę moim uczniom, planowałam akcję ratowania Lotki - pewnikiem (w moim mniemaniu) zarażonej babeszjozą. :roll: Kleszcza co prawda na niej nie znalazłam, ale w końcu na święta byliśmy w Kleszczolandzie, czyli w Lublinie :roll: - może jakiś krwiożerca umknął mojej uwadze.

Na szczęście po powrocie do domu okazało się, że Lotka zjadła połowę śniadania, była w świetnym humorku, a temperatury nie miała. Więc ogłosiłam fałszywy alarm. Widocznie ogromna kolacja, którą wtrąbiła wczoraj po treningu (na którym wchłonęła, jako nagródki, udko kurczaka), wystarczyła jej aż do rana i po prostu jeszcze nie była głodna!

Posted

Ach, Flaire, nie ma to jak nieco adrenalinki z rana. ;) Nasze psiaki potrafią czasem doskonale o to zadbać. :roll: Cieszę się, że z Lotką OK. A może by tak z tej okazji jakieś foteczki? :cool3: Pewnie już jest wielką pannicą?

A co do szelek - jeśli zach nie będzie miała nic przeciwko ;) postaram się je w piątek ufocić. :cool3:

Posted

zachraniarka napisał(a):
Zapanował za to szał na szelki, są one bardzo fajnie uszyte i zaopatrzone w rączkę- o której znów wszędzie trąbią, że powinna być zawsze używana podczas np. wypuszczania psa z samochodu, kiedy wyskakuje na beton..
Ja moje wyjmuję :oops: prawie zawsze, a już szczególnie na beton. Ale one są lżejsze od laba ;-).

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
A może by tak z tej okazji jakieś foteczki? :cool3:
A proszę bardzo - oto Locia pilnuje pilota, istny telewizyjny adykt! ;)

Posted

na święta byliśmy w Kleszczolandzie, czyli w Lublinie

Niestety całe Podlasie to jeden wielki Kleszczoland :shake: Dakar już od 3 tg ma preventic i frontline a i tak codziennie wieczorem smyramy go całą rodziną i zawsze coś znajdujemy :roll: te robale się chyba uodparniają :angryy:

Zdjęcia będę po weekendzie, czyli po trymowaniu :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...