Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Spieszę donieść, że Elmo wziął dziś w Gdańsku rasę. :multi:

Jeszcze nie mogę dojść do siebie po wczorajszym i dzisiejszym spotkaniu z Fuką, Elmem i Makaronem. :evil_lol: :lol: Wczoraj skroiła się nam prze, przefajska imprezka w remizie. :cool3: W domu byłam o 3.00. :lol: Fuka jest super, a uroda Makarona i Elmiastego mnie POWALIŁA! :-o Nawet nie wiedziałam, że TAKIE terriery chodzą po Ziemi. :lol: Wogóle muszę sobie poskładać myśli, bo w towarzystwie Fuki trudno myśleć na spokojnie. :lol: :lol: :lol: Pooglądałam sobie skubanko z prawdziwego zdarzenia, świetna lekcja. :)

Może jak się trochę pozbieram ;) zdam szerszą relację; zresztą na pewno opowiedzą co nieco zachraniarka i Ali. :) No i niedługo przyjdzie czas na... foteczki! :p

Posted

Nooo Gosia spotkania z Fuka zawsze sa niezapomniane a o spaniu mozna zapomniec to fakt :) a nie wiesz jak tam na grupie ??
Dawaj jeszcze relacje co i jak!! Jak reszta AT??

Posted

Gratulacje dla Elmiastego za rasę. :multi: A co było na grupie?

Bardzo się cieszę, że impreza i trymowanko tak się cudnie udało - żałuję tylko, ze mnie tam nie było!!! :placz: I bardzo Wam zazdroszczę!

Jednakże myśmy nie leniuchowały. Dzisiaj byłyśmy z Misią i Lotką na treningu aglity, gdzie Leokadia już samodzielnie pokonywała kładkę i palisadę, wbiegała do tunelu, jak również skakała sekwencje dwóch niziutkich hopek. Również ciągle ćwiczymy skupienie się na mnie, co jest bardzo trudne w towarzystwie tylu fajnych piesków wszędzie dookoła! Ale byłam bardzo z niej dumna. (I dzięki, dorotak, za pomoc z tunelem).

Pamiętamy ciągle o kciukach za jutrzejsze egzaminy! :-)

Posted

No to super - Elmiasty jest WIELKI . Fuka pozdrawiam gorąco i głaski dla piesiów / Makarona i Elmiastego /

Gosia napisz coś o innych wynikach......:crazyeye:

Posted

[quote name='fjolka']i tu wlasnie pytanie do Was, jak duza powinna byc klatka, dodam, ze nie ma to byc tradycyjny plastikowy transporter, a zwykla druciana klatka.fjolka, ja znam rozmiary klatkowe w calach i standardowy rozmiar używany dla AT to 36x26x24 cali. To się przelicza w przybliżeniu na 91 cm długości, 66 cm wysokości i 64 cm szerokości.

Misia miała klatkę robioną na zamówienie: 88cm x 66cm x 56 cm.

Api ma klatkę drucianą, kupioną w Polsce, chyba tę. Jej wymiar to 99 x 65 X 61.

Ja uważam, że większa jest niepotrzebna, a nawet niewskazana - pies czuje się najlepiej w dosyć ciasno dopasowynch budach (i Misia, i Api kochają swoje klatki), a i z transportem większej klatki jest większy kłopot. Tak więc ja dla AT polecam mniejszą niż ta, którą wskazałaś.

Posted

Marysiu
ja szwedzkie testy miałam okazję parokrotnie widzieć na żywo, także wiem jak wyglądają.. Zastanawiałam się tylko jakby wypadły na nim psy, które nie potrafią sobie poradzić z testem, pod kątem którego zostały wyszkolone..

[quote name='coztego']:hmmmm: Może to Ludwik? ;)

Wydało się :cool1:

A tak w ogóle wpadłam tylko na chwilę, bo wkuwam jak dzika.. Natomiast cały czas szargają mną emocje ostatniej nocy i dzisiejszego dnia :cool3:

Elmo i Makaron - cudniaste terriery :loveu:
A co za gonitwy były odstawiane- totalne szaleństwo- z resztą sami sobie wyobraźcie jak to wyglądało kiedy do zabawy wyruszyły: parson russell, fox szorstki, fox gładki, welsh i dwa erdele :D
Jestem pod wrażeniem tego jak całe towarzystwo się dogadało, a niby terriery takie nieuprzejme w stosunku do swego gatunku..

A tak w ogóle to nie mogę się napatrzeć na mojego psa.. Wcisnęłam go w ręcę Fuki.. i Ludwisio ma głowę!!! Prawdziwą terrierową głowę!!! Coś niesamowitego jak można zmienić psa- Kasia dzięki wielkie!! Za skubanko, cenne rady i mile spędzony czas!!

Z nową głową wystapiłam z Ludwisiem na ringu honorowym (to już tak tradycyjnie- my na innym się nie pokazujemy :lol: ).. Szorsteczek mimo że trochę wymęczony pokazał pikną posłuszność- tak że wróciłam do domu bardzo dumna. Ale i tak nic nie pobije tego, że Ludwiś ma głowę :laugh2_2:

No nic.. uciekam do książek.. a jak już będę po jutrzejszym egzaminie.. zabieram się ostro za skubanie.. :cool3: :cool3:

PS. Dodam jeszcze że Ludwiś też ma łapki słupki sztuk dwa- też zasługa Fuki. Reszta zarośnięta jak u misia, ale popracuję nad tym.

Posted

Flaire napisał(a):
Również ciągle ćwiczymy skupienie się na mnie, co jest bardzo trudne w towarzystwie tylu fajnych piesków wszędzie dookoła!
A miał ktoś wędzonego kurczaka? :evil_lol:

Gratulacje dla zwycięzców :multi: I dla głowy Ludwika :lol:

Posted

Gratulacje dla Fuki i Elimiastego :loveu:
Fuka, podziel sie wrazeniami i fotami. :-)

zach,

Noooo Kochana ... to teraz musza byc forki! Chyba nie ma takiego, co by nie chcial zobaczyc GLOWY i dwoch slupkow Ludiego :multi: Jak rozumiem weekendowa edukacja, przelozy sie teraz na regularne trymowanko, tego co wytrymowane byc powinno :evil_lol:

Czy u Was tez jest tak slisko? Wychodzac z auta, gdyby nie szybki chwyt na lusterko, wywinelabym orla, az milo :lol: Na szczescie poranny refleks jakos mnie uratowal ;)
Poza tym bylo fajne! Uwielbiamy nasze treningi i mozliwosc fajnego spedzenia czasu.
Juz od dwoch - trzech dni Majut rozwaza urodzenie swoich wirtualnych szczeniakow. "Porod" przewidziany jest na koniec przyszlego tygodnia :lol: Skutecznie cwiczeniami wybijam jej glupoty z glowy, co jak widze przynosi calkiem dobry skutek. Oprocz kopania w poscieli i troche wolniejszych przebiegow, skutkow ubocznych brak :cool1:

A za tydzien mamy Zawody. Zglosilo sie AZ 60 smialkow :cool3: Bedzie sie dzialo, oj bedzie ... :loveu:

W.

Posted

[quote name='Flaire']:shake: :-( :placz:Jak nikt nie miał, to chyba lepiej, nie? Łatwiej sie było Papilotce skupiac na właściwej osobie :evil_lol: ;)

A ja nie wiem, czy Twój Aligator nie zahaczył zębiskiem o oko mojej Sabiny :mad: :diabloti: Ropieje, że hej! Na razie nic z tym nie robię, nawet świetlika nie zakraplam, do wtorku chyba Sabina przeżyje ;)

Oczywiście żartuję z tym zębiskiem aligatora, oko może Sabie ropieć z tysiąca powodów, zwłaszcza, że jej zapalenie spojówek co jakiś czas nawraca, a juz daaawno nie miała, aż się dziwiłam ;)

Wind, a nie rozważasz sterylizacji Mai?

Posted

asher napisał(a):
Jak nikt nie miał, to chyba lepiej, nie? Łatwiej sie było Papilotce skupiac na właściwej osobie :evil_lol: ;)
No nie wiem, czy nikt nia miał - ja nie miałam. Na szczęście, pomimo że Lotka jest bardzo towarzyska, to ode mnie do innych ludzi raczej nie biegnie (no chyba że ją przekupują ;-) ). Natomiast inne pieski stanowią dla niej nielada atrakcję.

Przykro mi z powodu oka Sabinki - mam nadzieję, że to nie Lotki wina, choć oczywiście mogło się tak zdarzyć. Oczko Lotki też nadal cieknie troszkę - jutro będziemy się szczepić to i oczko pokażemy Panu Doktorowi.

A przez to całe zamieszanie ze szczylem, Misia strasznie mi zarosła. Chyba jutro biorę się za skubanie...

Posted

Flaire napisał(a):
A przez to całe zamieszanie ze szczylem, Misia strasznie mi zarosła. Chyba jutro biorę się za skubanie...
Przyucz Lotkę, niech ci pomoże w skubaniu Misiołka, założę się, że byłaby zachwycona :lol: ;)

Posted

[quote name='zachraniarka']

Borysek nikit zdobył CWC i tym samym rozpoczął dorosły championat! Jeszcze raz gratuluję i w ogóle miło było Cię spotkać, choć szkoda że tak krótko!

Zach - Bardzo dziękuję :multi: !!!

I cieszę się, ze mogłysmy porozmawiac choc chwilę. Mam nadzieję, że następnym razem :knajpa:

Damy znac, jak będziemy wybierali się do Trójmiasta. Ty też się koniecznie odezwij, jak będziesz w okolicach Warszawy.

Gdańsk jest dla nas szczęśliwy - w tym roku Borys wygrał w użytkach z dorosłymi 4 letnimi psami (Boryna ma 21 mies.) :Cool!: W zeszłym roku był III na BIS-ie szczeniąt, Rollo wziął rasę, a Julka przyjechała do nas spod Wrocławia :diabloti:

Posted

nikit1 napisał(a):
Ty też się koniecznie odezwij, jak będziesz w okolicach Warszawy.
Ha! Ja już na to czekam od kilku lat! ;-)

nikit1 napisał(a):
Gdańsk jest dla nas szczęśliwy
Dla nas również. W ogóle Trójmiasto :-). Więc wybieramy się, mam nadzieję, do Sopotu!

Posted

Flaire napisał(a):
Ha! Ja już na to czekam od kilku lat! ;-)

ooo Zach, no to nie masz wyjścia - musisz przyjechac do Wa-wy!:bigcool:

Flaire napisał(a):

Dla nas również. W ogóle Trójmiasto :-). Więc wybieramy się, mam nadzieję, do Sopotu!

Możliwe że się tam spotkamy :bye:

Posted

nikit1 napisał(a):
ooo Zach, no to nie masz wyjścia - musisz przyjechac do Wa-wy!:bigcool:
zach nawet i czasami w stolicy bywa, ale gdy bywa, to jest tak rozchwytywana, że dla normalnych śmiertelników nie ma czasu. :placz:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...