Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

bingooooooooo

to teraz będzie Fuczka

_356626_n.jpg

jakieś 3 dni po kryciu a dzień przed wystawą w Warszawie gdzie jakimś cudem udało jej się wygrać z Misią... taaak - chwalę się - bo Fuka jest bodaj jedyną suką w Polsce, której się to udało :P

Posted

A teraz kolejny cudzy pies...

_356630_n.jpg

to jest Elmo - nieuczesany, w połowie trymowania, ale lubię to zdjęcie i dumna byłam z tego jak mi wyszedł, strasznie za nim tęsknię.... :cry:

Posted
Jesli chcesz zobaczyc wczorajsze wyczyny Flire i moje, to wlaz na topk o welshach na str 116... meczylysmy sie 6 godz... ja zasnelam... :wink:

Widziałam - bardzo podoba mi się i wynik i OBIEKT tortur!!!!!

to właśnie Wy między innymi zmobilizowałyście mnie do wgryzienia się w onet.... teraz wszyscy d-maniacy będą przeklinać ten dzień - bo ja mam exhibicjonistyczną nature i nie mam umiaru - zarzuce Was zdjęciami!!!!!!!!!

Posted

Fuka: Narobilas sie biedactwo... Elmo piekny, Iluzja jest softem? I chos Twoja Fuczka jest piekna, to zabil mnie widok za nia... przepraszam :oops: Jesli chcialabys zobczyc efekt pracy Flaire i moj nad Czika, to zapraszam na str 116 welshy... :D

Posted

AGA, Iluzja jest lakelandką , tak jak mój Kawiszon - tak więc jako terrier szorstkowłosy podlega torturom a nie strzyżeniu.

Tyle, że jak dorośnie powinna być dużo piekniejsza od Kawy, inna rzecz, że pochodzenie ma też lepsze - jej mama - Cudna z Fox-Klanu jest jedną z ładniejszych lakelandek w Polsce, a tatuś Gosel Royal Flush at Saredon w zeszłym roku był top lakelandem w Wielkiej Brytanii, a w tym roku pojechał zawojować Stany.

Co do widoku - powinnam Cie zamordować za to, że zabija Cię widok a nie mój pies - to tzw. OST SEE, czyli po prostu nasz Bałtyk, ale po niemieckiej stronie. Zdjęcie było robione koło Kilonii - po niemiecku to sie nazywa bodaj Kieln...

Posted
Iluzja jest softem?
Chyba Lakelandem...
Jesli chcialabys zobczyc efekt pracy Flaire i moj nad Czika, to zapraszam na str 116 welshy... :D
Oj chyba nie... Tam są zdjęcia z obozu!

A z Fuką Misia odegrała się na następnej wystawie :wink:

Posted

Cholera, jeszcze wiele musze sie o terierach nauczyc... pomylic softa z lakelandem... :oops: Przepraszam, ale kto pyta nie bladzi...

A za chwalenie widoczku przepraszam..., wiesz przeciez jak Twoja suka jest cudna (I Ja tez to potwirerdzam) bo na wystawach zgarnelas juz to i owo... , a skoro wygrywala tez z Misia... to ukolony sie naleza... :eek3:

Posted
A z Fuką Misia odegrała się na następnej wystawie :wink:

Flaire - nie do końca, bo w Łodzi Fuka poległa już wcześniej - przegrała w klasie, była druga i do porównania o Cacib już nie wyszła i cieszyłyśmy się tylko, że Cacib wzięła własnie Misia, a nasza rywalka tylko rezerwe!

Inna rzecz, że Fuka była wtedy w 5 tygodniu ciąży!!!

Posted

Aga, ja żartowałam! Fuczka rzeczywiście troszkę powygrywała, ale najdumniejsza jestem bodaj z czterech jej wygranych, raz była to suka Estońska, raz Misia właśnie, raz suka Ukraińska, no i może jeszcze wygrana z Saszą Elizy na wystawie championów....

Flaire - mi się wydaje, że zaćmienie było wczoraj uuuuuuuuuuuuu i były chmury....

Posted
Flaire - mi się wydaje, że zaćmienie było wczoraj uuuuuuuuuuuuu i były chmury....
No może... W telewizji właśnie mówili, że ma być dzisiaj, ale może wiadomości z wczoraj puścili przez pomyłkę... :wink: Nawet jeśli, to i tak lepiej, niż w czasach, kiedy przez pomyłkę mogli puścić wiadomości z jutra. :wink:

A z Misi wygranych ja najbardziej dumna jestem z wygranej z suką z Rus Kornels, która przedtem wygrała BOB na europejskiej wystawie w Paryżu! :D

Posted

:cry: wszyscy sobie poszli :(

A ja mam dużo do pokazania.....

buuuuu

_358189_n.jpg

To znowu Elmo - tego dnia go poznałam, to było dzień przed Cruftem - miałam wtedy szczęście oglądać jak go Woody Wornall obrabiał!

Posted
A Elmo w jakim wieku jest? I co to za pies?

Flaire - właśnie mnie zabiłaś... nie pamiętam jak on się nazywa - ja go kocham...

rozumiem, że nie wystarczy Ci informacja, że to airedale :wink:

zaczekaj zaraz sprawdzę, żeby było smieszniej to miotowy brat tego Saredona co jest w Czechach, ale ja wolę Elmo i jego siostrę Ritę, to moi pierswi ulubieńcy, zaraz potem pokochałam też ich rodzicow - Margaret i Martina

Posted

juz mam - on się nazywa Saredon Elmo's Fire, jest po Saredon Open Fire (top airedale zeszłego roku) i Saredon Steamy Windows i urodził się 25 czerwca 2002, czyli na pierwszym rozczochranym zdjęciu miał 2 lata, a na drugim 1,5 roku. Elmo jest malutki, jego siostra jest tego samego kalibru co on, to jeden z mniejszych samców w Anglii, ale nie jest suczy, bo jest bardzo mocny i .... kochany

Posted

Aga jeszcze dwa widoczki dla Ciebie specjalnie :P

_358187_n.jpg

Kawusia na lodzie

_358188_n.jpg

to było w zeszłym roku na początku stycznia, Fuka miała swiezo zeskubany front przed Trenczynem - no i spadł śnieg i złapał mróz, na szczęście at taki drobiazg nie rusza, nawet jak jest łysy

Posted

Widzieliście juz bliźniaki, a teraz Wam pokażę jednodniowe

_356891_n.jpg

moze ktoś się doliczy?

_356892_n.jpg

_358193_n.jpg

no, teraz obyło się bez wyższej matematyki,

a na koniec wyluzowana matka

_358194_n.jpg

Posted

jest spora szansa, że przy moim skromniutkim udziale airedale przegonia iloscią postów welshe...

_356899_n.jpg

Felix vom Michelbach - ojciec tej dziewiątki

Posted

_356903_n.jpg

Na dobranoc dla mnie, a na dzień dobry dla istot normalnych -

ogłaszam konkurs - czyja goła d... jest na tym zdjęciu?

_356904_n.jpg

Nitek jest wyłączony, bo zna odpowiedź!

Posted

:oops: obawiam się, że zmonopolizowałam forum tej nocy - jutro pewnie nikt nie odważy się pojść spać......

_356908_n.jpg

_356906_n.jpg

moze to mnie uśpi :(

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...