Wind Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 coztego napisał(a):Wind napisał(a):Nooo ... i na koniec trudno nie zawiadomic, ze tym razem w roli gwiazdorskiej, w tym tygodniu w TVP zobaczymy Ertiego. Więcej szczegółów poproszę! 8) Dzisiaj rozmawialam z Agnieszka i mowila cos o piatku :-) Potwierdze i napisze godzine i program :D
zadziorny Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 coztego napisał(a):Panie zadziorny, Pan nie być taki mondry :P Ja nadal używam Win98 i zainstalowanie WMP nowszego niż 7.1 jest niemożliwe 0X Qrna, to jakim cudem ja na moim Win98 zainstalowałem WMP 9.0 :hmmmm: :niewiem:. To ja aż taki mondry, czy też przeciwnie durny taki jestem :wallbash:
coztego Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zadziorny napisał(a): Qrna, to jakim cudem ja na moim Win98 zainstalowałem WMP 9.0 :hmmmm: :niewiem:. To ja aż taki mondry, czy też przeciwnie durny taki jestem :wallbash: Bo masz Win98SE, te dwie literki to zasadnicza różnica :evilbat: A Gladiator i Chaplin super!!! :lol:
Nitencja Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Alex dzieki klikerowi tez nauczyl sie kilku sztuczek :) i jest caly szczesliwy jak moze je zaprezentowac szerszej publicznosc , a babci mowi ze z psa pajaca robie ;-)
zachraniarka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Wind napisał(a):widze Cie, na gruzowisku, czy ringu obedience, a nie na tanecznym parkiecie ... ;) ale ja naprawdę nieźle tańczę! tylko moje psy gorzej :lol: :lol: :wink:
zachraniarka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Nawet znalazłam zdjęcie z tańców z labem :D Prawa nóżka do góry..
Wind Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zach, Pieknie :B-fly: I cudny masz tez taneczny kostium ;)
borsaf Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Kostium jest całkiem, calkiem, jakis sf-mode, ale buciki to juz tylko do baletu istepowania :wink:
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a):ale ja naprawdę nieźle tańczę! tylko moje psy gorzej :lol: :lol: :wink:Hejki, jak umieją sztuczki, to tylko kwestia złożenia tych sztuczek w jakiś skoordynowany kawałek... :D Dla mnie właśnie to wydaje się najtrudniejsze - choreografia! Ja nie umiem tańczyć, więc dla mnie ta dziedzina sportu raczej odpada. :(
zadziorny Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka - figura taneczna jest całkiem, całkiem 8) :lol:
Jura Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Zach, kiedys już pisałam, że Ci jeszcze tylko zaprzęgo zostały.
Flaire Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Dzieńdoberek. zachraniarka napisał(a):Mi się taniec z psem bardzo podoba, mam sporo nagrań w domu na kasecie- baaaaardzo różnych psiaków, ćwiczących duuuuużo dłużej niż 15 minutzach, chętnie przy okazji obejrzę! :D Wczoraj Misia załapała chyba ukłon. :D Jeśli tak, to dzisiaj zacznę ja uczyc tego cofania - ciekawa jestem, ile czasu jej to zajmie, choć jestem pewna, że znacznie dłużej niz Apci. NB, bardzo łatwo jest nauczyć psa, żeby się cofał gdy idziemu krok po kroku wprzód w miare jak on się cofa. Trudniej jest, żeby cofał się, gdy my stoimy w miejscu, tak jak robi to Api na filmiku. Zebrało mi się tak na tę nauczkę sztuczek, bo zdałam sobie sprawę, że dawno psa niczego nowego nie nauczyłam i w ogóle za mało z nią pracowałam, szczególnie podczas paskudnej pogody. Więc wybieram sztuczki, których naukę łatwo zacząć w domu i co najmniej dwa razy dziennie z nią ćwiczę, ok 2-5 minut. Żeby o ćwiczeniu nie zapomnieć, robię to tuż przed tym jak ją karmię. I wszystkich niećwiczących nowicjuszy do takiej pracy zachęcam, bo czas potrzebny jest minimalny, a wyniki naprawdę fajne. :D
coztego Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Flaire napisał(a):Żeby o ćwiczeniu nie zapomnieć, robię to tuż przed tym jak ją karmię. No to Misia dzielna dziewczynka jest. 8) Kreska "tuż przed tym jak ją karmię" ćwiczy "siad z koncentrowaniem wzroku na blacie kuchennym" :evilbat:
zadziorny Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Bo to bardzo mądra sunia jest 8) :lol: :wink:
zachraniarka Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Jura napisał(a):Zach, kiedys już pisałam, że Ci jeszcze tylko zaprzęgi zostały. Hugusio jak był w pełni sił zimą ciągał saneczki z zaprzyjaźnionymi dzieciakami w pobliskim lesie. A że krzepę to on ma, więc i osiągi miał niezłe.. Także tak naprawdę to chyba tylko mi zostały walki psów- no to przyjmuje zakłady na pierwsze starcie lab vs. terrier :evilbat:
Flaire Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Uff, nareszcie! :D Po raz pierwszy od kilku dni w Warszawie widać, że jest dzień, a nie noc. Ja już miałam porządnie dosyć tej ciemnoty, gdzie w ciągu dnia trzeba było w mieszkaniu światło palić. :evil: Nie żeby dzis jakieś słoneczko było widać, nic z tych rzeczy, ale przynajmniej dosyć jasno jest. Misia całymi dniami śpi i z domu wychodzi bardzo niechętnie. Gdy mówię jej, że idziemy na spacer, to patrzy się na mnie jak na wariatkę. :( Przyjrzałam się jej wczoraj i cyce ma ogromne, więc to ciąża urojona na całego. :( Chyba czas znów zastosować wegetariańską dietę. :(
Flaire Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 zachraniarka napisał(a):Także tak naprawdę to chyba tylko mi zostały walki psów- no to przyjmuje zakłady na pierwsze starcie lab vs. terrier :evilbat:zach, nawet o tym nie wspominaj. :( Ja sobie myślę, że należy wymyśleć jakieś nowe kategorie specjalnie dla Was - takie trio jak Wy nie musi trzymać się tylko utartych ścieżek. :D Na przykład przychodzi mi do głowy taniec z dwoma psami :D . Widziałam kiedyś, na jakimś pokazie, psa, który "sprzątał": zbierał swoje zabawki do koszyczka. I od razu przyszedł mi do głowy numer, gdzie jeden pies (labek) grzecznie zabawki zbiera, a drugi (terier :evil: ) w tym samym czasie wyjmuje po jednej z koszyczka i na powrót rozrzuca. :lol: A teraz tak zaczęłam myśleć nad tym "rozrzuca". No bo możnaby nauczyć psa, żeby po prostu te zabawki roznosił po scenie. Ale dużo efektowniejsze byłoby zakończyć każde "rozniesienie" nie położeniem zabawki, tylko właśnie rzuceniem jej. :lol: Ma ktos pomysł, jak nauczyc psa rzucania? Można przez wyłapywanie, ale jak jeszcze? :lol: :lol: :lol:
zadziorny Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Ależ ta dogomania dzisiaj ślamazarnie chodzi :evil:. Jakby na hamulcu ręcznym była :roll: 0X :evilbat:
Mokka Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 zadziorny napisał(a):Ależ ta dogomania dzisiaj ślamazarnie chodzi :evil:. Jakby na hamulcu ręcznym była :roll: 0X :evilbat: Mnie czasami pokazuje dziwne teksty i nie wpuszcza na niektóre topiki. :( Chyba se dziś odpuszczę i wezmę się za robotę, bo jak nie, to jutro będę musiała nadganiać. A to jest niedopuszczalne :evil:
zadziorny Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Widzimy, widzimy :roll: :lol:. Nawet wiemy kto ją rozpoczął 8) :lol: :wink:
Marysia_i_gończy Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Wybaczcie, że się tak wbijam w topic :wink: Chciałabym przedstawić zachraniarkę i Ludwisia :D Pozycja airdel-zasadnicza, czyli z łapką w górze :lol: Takie tam szczeniaczkowe tuptanie przy nodze :lol: Pozdrawiam! Marysia i Una
Nitencja Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Marysia nie przepraszaj :) tylko daj wiecej zdjec :) a mzoe sswojego gonczego tez tu dasz . moi znajomi maja gonczego i welshe uwielbiaja z nia sie bawic :-D. Dosc ciekawie wygladaj razem
Wind Posted December 16, 2005 Posted December 16, 2005 Marysiu, Dzieki, ze o nas pamietasz :D A moze zrobilas jakies fotki Gosi i Luce? Albo Ani i Frodo? Jurze? (Jura bylas tam prawda?) To wklejaj Kochana! zach, Gdzie jest broda Ludiego? :roll: Myslalam, ze tylko lekka ja przetrzebilas ;) Zauwazylam, ze w innej rece trzymasz smycz niz np. ja to robie. Tak masz zawsze? Nagradzasz z lewej?
Recommended Posts