Jonquil Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Mój pies jest totalnym pacyfistą. Pół metra od niej może rozgrywać się walka na śmierć i życie, a ona chodzi sobie, patrzy w niebo, wącha kwiatki - w ogóle nie zwraca uwagi, jakby nie zdawała sobie sprawy, co się dzieje. Daleko posunięty pacyfizm spowodował niestety nietolerancję na wszystko, co przypomina odgłos broni (huk strzelby, petardy, trzepanie dywanów :o ) Czasami wam zazdroszczę takich bojowych psów - z drugiej strony to moje nieszczęście jest takie przylepne, że kocha się toto całym sercem.
Minio Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 he,he .. moja Korka ostatni pokaz fajerwerków przespała do góry brzuchem... Może to taka reakcja obronna :o Jonquil Moje też jest przylepne i ja już nie wyobrażam sobie innego psa u mojego boku. :lol: TYlko szczypie łajza jak nie zwracam na nią uwagi a ona ma ochotę na zabawę . :evil:
borsaf Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Jak Wam takich lizaków zazdroszcze. To moje młode tylko spokojne jak po brzuszku masuję, jak bym chciala sie przytulić zaraz ma błysk w oku i zaczyna zabawe w gryzienie. On nie chwyta mocno, nie robi krzywdy ale wyściskać sie nie daje. Zobaczymy jak Regon przetrwa Sylwestra? To jego pierwszy będzie.
Flaire Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Qrcze, pół godzinki temu rozmawiałam z Leną, która pytała o nowe sztuczki, których może Api nauczyć - bo Api ostatnio jest jak gąbka i bardzo chce pracować. :D Więc powiedziałam Lenie, że może nauczyć Api cofać się, i że będzie mogła mi pokazać wyniki w niedzielę, gdy się mamy nadzieję spotkać. Dwadzieścia minut później dostałam od Leny filmik z nagraniem cofającej się na komendę Apci! Ten pies uczy się zdecydowanie szybciej od mamusi a chyba nawet szybciej ode mnie :wink:
zadziorny Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Flaire - tylko się z tego cieszyć 8) :lol:
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 A oto filmik Apci cofającej się po niecałych chyba 20 minutach od odpoczęcia nauki tej komendy. Filmik robiony chyba telefonem, więc jakość taka sobie, ale co trzeba, to widać. :D
aga_ostaszewska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Flaire, Lena, Misia, Api: Nie wiem komu mam gratulować tak fajnej, pojetnej i kochanej suni!
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='aga_ostaszewska']Flaire, Lena, Misia, Api: Nie wiem komu mam gratulować tak fajnej, pojetnej i kochanej suni!aga_o, ja akurat miałam z tym najmniej do czynienia, ale dziękuję. A jeśli chcecie zobaczyć, co z takim cofaniem się i innymi podobnymi głupimi sztuczkami można zrobić, jak już się je umie, to polecam tę stronkę. Klikając na "Clips" (z lewej strony) otrzymacie listę flimików"tańca z psem". Polecam na przykład film pt. "The Gladiator".
coztego Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Flaire napisał(a):A oto filmik Apci cofającej się po niecałych chyba 20 minutach od odpoczęcia nauki tej komendy. Wierzę na słowo, bo mnei się te cholerne filmiki nie otwierają!!! :cry: Umieszczajcie filmiki na jakiś innych stronach :(
Mokka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ja też wierzę na słowo. :-? U mnie każda próba obejrzenia filmiku kończy się resetem komputera, ale to może być wina mojego sprzętu. :(
zachraniarka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 A mi się filmik Api otworzył- bardzo fajski :D, natomiast Gladiator wbił mnie w ziemię.. tylko czemu to musi być zawsze border :-? :wink:
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a):natomiast Gladiator wbił mnie w ziemięzach, ale on ćwiczył dłużej niz 15 minut. :wink: Na filmie Apci da się troszkę zauważyć, że podczas tego ćwiczenia ogon jej cały czas chodzi. :D Dzisiaj wieczorkiem postaram się wstawić na jakiś inny serwer. W międzyczasie, jeżeli używacie czegoś innego niż IE, to spróbujcie IE. To nie jest nic imponującego, dla mnie ciekawe było tylko te 15 minut, w które ona się tego nauczyła. Ale może mi łatwo zaimponować. :wink:
coztego Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 używamy IE... Wydaje mi się, że problem polega na starym WMP. Ale niestety nowszego WMP nie mogę zainstalować, bo Windows nie wydoli... :-? Dzisiaj wieczorkiem postaram się wstawić na jakiś inny serwer Wtedy będziemy Cię lubić i podziwiac Apcię ;)
aga_ostaszewska Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Apcia jest cudna! Link do filmików z tańcem psa wręcz fenomenalny. Mi, osobiście :lol: , oprócz Dladiatora, bardzo podbał się Charli Chaplin! :lol: Flaire:Mam z Tobą do pogadania... rozmawiałam z pewną osobą... 8) i mam do przekazania kilka info... Postaram się wieczorkiem zadzwonić...
Wind Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a): natomiast Gladiator wbił mnie w ziemię.. tylko czemu to musi być zawsze border :-? :wink: Gladiatora widzialam juz wczesniej, ale wracam do tego filmiku z nieukrywany podziwiem. Rzeczywiscie wbija na maksa w ziemie :D A czemu border? Hmmm ... tez zyczalbym sobie zobaczyc w takiej pracy np. AT. Ale chyba nie szybko zobacze ... noo chyba, ze zach zamienisz mundur strazaka na kostium tancerza 8) :wink:
zachraniarka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Flaire napisał(a):zach, ale on ćwiczył dłużej niz 15 minut. Myślę, że to nie tu tkwi sedno :wink: Mi się taniec z psem bardzo podoba, mam sporo nagrań w domu na kasecie- baaaaardzo różnych psiaków, ćwiczących duuuuużo dłużej niż 15 minut, a mimo to taki Gladiator to moim zdaniem prawdziwa perełka :roll: Wind napisał(a):noo chyba, ze zach zamienisz mundur strazaka na kostium tancerza Obawiam się, że tu byś się na nas zawiodła.. Chociaż ja lubię uczyć psy takich głupotek.. Lab umie nawet sporo figur tylko, że on tańczy wyłącznie w rytmie walca angielskiego :lol: Ludwisio też potrafi jakieś śmiesznotki w typie przeskakiwania nad wyciągniętą nogą i takie tam.. mimo to myślę, że jednak taniec w stylu Gladiatora czy Charlie Chaplina pozostawię super-borderom- trzeba mierzyć siły na zamiary :wink:
zadziorny Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='coztego']używamy IE... Wydaje mi się, że problem polega na starym WMP. Ale niestety nowszego WMP nie mogę zainstalować, bo Windows nie wydoli... :-? Dzisiaj wieczorkiem postaram się wstawić na jakiś inny serwer Wtedy będziemy Cię lubić i podziwiac Apcię ;) coztego ja nadal używam Windows 98SE z IE6.0 i WMP9 i wszyskie filmiki otwierają mi się bez problemu :roll: 8) :lol:
Gosia_i_Luka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Gladiator fenomenalny, zwłaszcza że to mój uluiony film. :D Border świetnie odegrał rolę Commodusa, dobrze, że nie podzielił jego losu. 8) :lol: Zach- jeszcze wszystko przed Wami :lol: Tylko musisz jeszcze potrenować to wskakiwanie na rączki. 8) :lol: :lol: :lol: Apcia też świetna, jestem pod wrażeniem. :D
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a):tylko czemu to musi być zawsze border :-? :wink:zach, może ja odwrócę to pytanie do góry nogami: dlaczego, w Twoim mniemaniu, bordery nie przejęły jak dotąd ratownictwa tak, jak przejęły niektóre dziedziny sportu?
Flaire Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 W imieniu Apci i Leny dziękuję za komplementy - na pewno przekażę. Zresztą myślę, ze Rafał ukradkiem przeczytał i sam przekaże. A może da się namówić, żeby opisać nam, jak się ten trening odbywał, czyli co się wydarzyło w ciągu tych 15 minut, gdy Api nauczyła sie cofać? Bo ja wiem tylko, że kluczową role odegrał ser Gouda. :lol: A dla tych, którzy prosili, żeby filmik przenieść na inny serwer, proszę bardzo, znajdziecie Apcię tutaj. Mam nadzieję, że pomoże... :niewiem:
zachraniarka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Gosia_i_Luka napisał(a):Zach- jeszcze wszystko przed Wami :lol: Tylko musisz jeszcze potrenować to wskakiwanie na rączki. 8) :lol: :lol: :lol: Zrezygnowałam z tej części choreografii.. Wczoraj jak próbowałam to poćwiczyć i mój potwór skojarzył, że istota sprawy leży w skakaniu to próbował wskakiwać mi nie na rączki, ale na głowe. Ze świrem się nie dogadasz- już wolę pracować nad "nudnym" obedience :lol: Flaire napisał(a):dlaczego, w Twoim mniemaniu, bordery nie przejęły jak dotąd ratownictwa tak, jak przejęły niektóre dziedziny sportu? Dlatego, że praca to nie sport, tutaj nie liczy się szybkość, precyzja to że pies wykonuje komendę wydaną mrugnięciem oka :lol: W ratownictwie liczy się tak wiele cech, że nie da się wybrać psa, który by spełniał wszystkie. Często bowiem są to totalne skrajności na zasadzie- pies ratowniczy powinien być ostrożny, ale bez najmniejszego lęku poruszać się po każdej powierzchni.. Dlatego też dokonuje się wyboru, decydując się na psa, który w mniemaniu danego przewodnika pasuje do tego wzorca jak najlepiej, a to już jest indywidualna sprawa. W ten sposób jeden wybiera labradora, drugi bordera.. a jak ktoś się nudzi to bierze sobie AT :evilbat: Tak czy siak Mistrzem Świata Psów Ratowniczych 2005 jest oczywiście.. border.. co za nuda hi hi :wink: :wink: :wink:
coztego Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 [quote name='zadziorny'] coztego ja nadal używam Windows 98SE z IE6.0 i WMP9 i wszyskie filmiki otwierają mi się bez problemu :roll: 8) :lol: Panie zadziorny, Pan nie być taki mondry :P Ja nadal używam Win98 i zainstalowanie WMP nowszego niż 7.1 jest niemożliwe 0X [quote name='Flaire']A dla tych, którzy prosili, żeby filmik przenieść na inny serwer, proszę bardzo, znajdziecie Apcię tutaj. Mam nadzieję, że pomoże... :klacz: :klacz: :klacz: Cudna Apcia!!! Ja też chcę, żeby Kreśka do tyłu chodziła :lol: Dziękuję!!! :D
Wind Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a):Tak czy siak Mistrzem Świata Psów Ratowniczych 2005 jest oczywiście.. border.. co za nuda hi hi :wink: :wink: :wink: Ano wlasnie :D :D :D Kolejny baaardzo fajny border, ktory miejmy nadzieje zda w przyszlym roku egzamin z ratownictwa (czego jemu u Jego swietnej Wlascicielce zycze) to Watazka z Lodzi :-) Nooo ... i na koniec trudno nie zawiadomic, ze tym razem w roli gwiazdorskiej, w tym tygodniu w TVP zobaczymy Ertiego. Pokaze swoj numer ze sciaganiem skarpet na czas, z motywem utrudniajacym :D Ciekawe ile psow by to psychicznie przetrzymalo: blask fleszy, dudnienie naglosnienia, mnostwo odglosow, zapachow, ludzi, kabli i kupe nerwowej atmosfery bo to program na zywo ... Trz byc twardym, nie mietkim ...;)
coztego Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Wind napisał(a):Nooo ... i na koniec trudno nie zawiadomic, ze tym razem w roli gwiazdorskiej, w tym tygodniu w TVP zobaczymy Ertiego. Więcej szczegółów poproszę! 8)
Wind Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 zachraniarka napisał(a):Obawiam się, że tu byś się na nas zawiodła.. Chociaż ja lubię uczyć psy takich głupotek.. Lab umie nawet sporo figur tylko, że on tańczy wyłącznie w rytmie walca angielskiego :lol: Ludwisio też potrafi jakieś śmiesznotki w typie przeskakiwania nad wyciągniętą nogą i takie tam.. mimo to myślę, że jednak taniec w stylu Gladiatora czy Charlie Chaplina pozostawię super-borderom- trzeba mierzyć siły na zamiary :wink: Nooo ... nooo ... bardzo lubie klasyke :-) I rzeczywiscie ... nie znamy sie osobiscie, ale chyba bardziej (oczyma wyobrazni poki co :-)) widze Cie, na gruzowisku, czy ringu obedience, a nie na tanecznym parkiecie ... ;)
Recommended Posts