Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
INA- wszystkie chłopaki ( nie tylko psie) i nie tylko w wieku 9 miesięcy zachowują się często irracjonalnie :wink: :evilbat:

Niedzwiedzica - święta racja :cooldevi: teraz gdy jestem w pracy moge Ci ja przyznać- wczoraj już nie chcialm drażnic moich dwóch męskich przedstawiceli ktorzy w domu krążyli kolo komputera :wink:

Martini*** - mnie też taki zabieg czeka... niestey Vigo nie będze hodowl. :(
a to będze dla jego zdrowia wieć ja nie mam się co zastanawiać ale troszkę już czytałam na ten temat i prawie wszędzie znajduje pochlebne zdania .....i psychika i zdrowie wszystko jest na plusie---
tylko to zawsze ingerencja chirurgiczna :roll:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A ja byłam wczoraj na nowej stronce o Airedale terierach erdelkowo.net, budują ją dopiero, ale już jest kilka ciekawych informacji. Pozdrawiam wszystkivh dogo... :P

Posted

Zaglądam tam, zaglądam :D
Nawet się zalogowałam.
Tylko muszę się przełamać i zacząć pisać.
Dogomaniaków podglądałam 3 miesiace zanim się pokazałam :wink:
Moze ktoś da mi dobry przykład :wink: :D

Posted

emiczek napisał(a):
A ja byłam wczoraj na nowej stronce o Airedale terierach erdelkowo.net
Emiczek, witaj na dogomanii! Napiszesz coś więcej o sobie?

emiczek napisał(a):
budują ją dopiero
A wiesz może, kto ją buduję? Czyja to stronka?

Posted

... i witam. Jestem miłośniczką erdeli. Mam 5-letnią sunię. Nie ma rodowodu, kupiłam ją od rosjan. Jest miła i nie przejawia agresji do kotów, także w domu nie ma awantur :P . Stronę erdelkowa buduje ktoś z oddziału w Płocku. Podoba mi się, bo zaczynają od różnych ważnych informacji. Myślę że będą to kontynułować. Zobaczymy. O erdelach jest mało lub nawet niewiele. Strony hodowli nastawione są głównie na reklamę rasy :wink: . Jak będzie na erdelkowie? :-? Może się włączę, chociaż tak naprawdę to niewiele wiem, a i do kompa mam dostęp sporadyczny.
pozdrawiam wszystkich psich fanów :P

Posted

A my z Fredzią wróiłysmy z urlopu. Fredzia próbowała zostać kozicą (kolorek to ma chyba nawet podobny), ale ja jej nie pozwoliłam, bo bałam się, że to się skończy trgicznie (po za tym wolę mieć w domu psa niż kozicę). Niestety na foty nie liczcie :cry:
W ramach voyage'u byłam na wystawie w Krakowie i coś ufociłam (jak będę z wizytą u lepszego kompa, to może coś wstawię). Ja byłam na wystawie, a Fredzia szpanował dobrymi manierami u znajomej znajomych. Straszna z niej efekciara, zawsze jest wzorem cnót na gościnnych występach.

borsaf, masz cięzki, a zarazem radosny czas. (Jak wspomnę pierwsze dni Fredzi to muszę przyznać, że były one dla mnie jednak stresujące)
a zachraniarka ma chyba jeszcze kilka dni spokoju...

Posted

Oj, ciężko, ciężko.
Tym bardziej, że trafił mi się charakternik. Wczoraj przez płot zaszczekał na ONka, a dzisiaj miał mi coś do powiedzenia przy oglądaniu uszu i szczotkowaniu. Tu Pańcia nie wytrzymała i delikatnie go "łapą" przytrzymałam po grzbieciku, żeby wiedział kto tu rządzi. Niby korytarza się boi, a dzisiaj śpi w korytarzu na progu sypialni. Chyba też chce coś tym powiedzieć bo w za gorąco nie wierzę. Spacerki na smyczy to dwa. cztery kroki poza dom.
Już nawet o cierpliwość nie chodzi ale ja mam tez co innego na głowie i to wszystko leży.
Chyba się za dużo naczytałam i brak w tym rozsądku, bo przecież nie wszyscy są na emeryturze i jakos te psy się chowają.

Posted

Na stronach warszawskiego oddziału jest są już informacje o wystawie - plan sędziowania i lista zgłoszonych psów. Sędziowanie 18 zgłoszonych Airedali zaczyna się o 13:30, po 72 westikach!

Posted

Słuchajcie - czy można na wystawę przyprowadzić psa, który nie będzie wystawiany? Chciałabym Derylowi pokazać wystawę w sierpniu w Sopocie...

Posted

Oooo, bardzo mnie, bo zaciekawiłaś... Czy możesz coś bliżej na ten temat tej przebiegłości? Ja mam zerowe doświadczenie wystawowe, poprzedni mój piesio był śliczny, ale na urodę nie miał papierów, więc nie chodziłam na żadne wystawy. A Deryla wystawiać mogę, mam ku temu podstawy w postaci metryki, ale chcę najpierw taką wystawę zobaczyć, no i jak się uda, to chętnie obejrzałabym ją w towarzystwie mojego psa.

Posted

Ali26762 - koniecznie postaraj się dostać z Derylem na wystawę. Pieski domowe, chowane, pieszczone na pierwszej i drugiej wystawie nie wypadają njlepiej bo je ten tłum ludzi i psów bardzo stresuje. Sama widziałam dziewczynę z 4-miesięczna erdelka przy ringu. Nie wystawiała jej tylko sie przyglądałyi oswajały obie. Sunia była zrobiona u fryzjera więc mślę, że bramkowy przypuszczał, że to wystawowa.
Flaire mi zaraz da popalić za te herezje ale dobry bajer przy bramce i piękny piesek i jesteś w środku. Zeby uspokoć sumienie zabierz książeczkę zdrowia. Badanie piesków przed wystawa to tylko sprawdzenie książeczki bo na nic więcej nie ma czasu.

Posted

borsaf napisał(a):
Flaire mi zaraz da popalić za te herezje
E tam, zaraz da popalić :wink: . Mnie się wydaje, że na Sopocką wystawę spokojnie można pieska przemycić, to byłoby dobrym doświadczeniem bez względu na to, czy go będziesz wystawiać, czy nie, tam jest duży teren i nie ma tłoku, a na przemycenie jest wiele sposobów. Rzeczywiście odradzałabym natomiast branie szczeniaka np. na warszawską wystawę na Torwarze (w tym roku jej nie było), bo tam tłok straszliwy i raczej nie byłoby to, w moim mniemaniu, dobrym doświadczeniem.

Posted

Wiem,że takie są przepisy.My nigdy nie zdecydowaliśmy się na przemycenie psa na teren wystawy.Pierwszym powodem było to,że ktoś może nas przyłapać (nie jesteśmy w gronie uprzywilejowanych), następnym stres dla psiaka , który i tak nie będzie startował w zawodach

Posted

Kasia pojechała do Ustronia a ja własnie wróciłam z Jaśkiem od weta. Wygląda, że mamy poważny problem z kręgosłupem szyjnym. Cholera. Cudem udało mi się znaleźć pracującego jeszcze weterynarza :evil: Muszę to jeszcze skonsultować z moim wetem.

Posted

Borsaf bardzo dobrze zabrać malucha na wystawę. Niech się uczy i oswaja z innym psami, hałasem, ruchem.

Posted

Wiktor - Regonik rośnie i trochę się nudzi, bo nie ma dzieci przy nim.Teraz jest troche spokoju bo Regonik jest w ogrodzie z panem. Nawet tam trzeba go pilnować bo zbiera czereśnie spod drzewa. Nie dość, że nie wypluwa pestki to jeszcze sie może na osę nadziać.
Dzisiaj był w torbie na spacerze na targu i nieco sie zestresował ale dobrze mu to zrobiło bo potem szedł nawet na smyczy po ulicy.
Chyba nie lubi buraczkowego koloru bo ugotowaną cielęcinkę olał na rzecz suchego.Ja tu się wyćwierzam, a on woli kuleczki.Jeden zero dla mnie - wygoda i spokój sumienia, że piesek ma zbilansowane jedzenie.

Bo - ja nie będę Regonika wystawiać nawet jak będzie super psim facetem. Narazie jestem na nie chyba, że znowu mnie Aluzja zdopinguje albo faktycznie mimo przeceny wyrośnie z niego champion. Zresztą, championat Gniezna to on ma w kieszeni.
Co za problemy z kręgosłupem ? psa, czyTwoim? Jak Twoim to poboli i przestanie(to oczywiście żart) jak pieska to najlepszy rtg mają we Wrocławiu, lepszy niż w niektórych przychodniach dla ludzi. Mówie z własnego doświadczenia, błam z Safrą i widziałam. Wszystko skomputeryzowane, można miejsca na ekranie powiększyć, dokładnie zobaczyć. Trzymajcie się pozdrawiamy borsaf i Regonik

Posted

Flaire - jeszcze raz, już z innej beczki. Gdzie szukać tematów przyklejonych jak znikną z czołówki. Pytam, bo znalazłam tam przecudne zdjęcie Tequili na wystawie jak ja pańcia w nos całuje za występ.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...