INA Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Vigusiowe podgrdle z którym mam nawięcej kłopotu sprytnie skryłam pod apaszką... 8) 8) 8)
Eclairs Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 A mi się ostatnio zaostrzyła alergia na psią sierśc (sic!) Pani doktor zabroniła mi trymować :( Ale wpadłam na genialny pomysł! Tomek kupił mi maseczki hirurgiczne i wczoraj właśnie tak uzbrojona obrobiłam całego Eklerka! I nic się nie stało! Ani kaszlu, ani kataru! Muszę jeszcze przetestować te maski przeciwpyłowe dostępne w sklepach budowlanych. :lol: 8) Potrzeba matką wynalazków.
Eclairs Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 INA napisał(a):Vigusiowe podgrdle z którym mam nawięcej kłopotu sprytnie skryłam pod apaszką... 8) 8) 8) Szczenior też od wczoraj chodzi w apaszce!
Eclairs Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nitencja napisał(a):Eclairs dawaj foty :) W Krakowie bedziecie ?? Niestety, nie będziemy. Kraków to chyba zbyt daleko żeby ze szczeniorem jeździć. Tydzień po Krakowie będziemy się opalać w Ustroniu. A potem planujemy dłuższą przerwę wakacyjną do września. W Chorzowie pokażemy się już w klasie młodzieży!!! :lol:
Nitencja Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Mam nadzieje ze Ustron bedzie sloneczny;-) chociaz z moich obliczen wynika ze bedzie lalo hihi
zadziorny Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Eclairs - masz jeszcze do dyspozycji Racibórz 28 sierpnia :wink:
zachraniarka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Mam prośbę, prośbę o radę! Chciałabym kupić dobry trymer. W Gdańsku jest zakład z profesjonalnym sprzętem do pielęgnacji psa. Dla AT poradzili mi trymer firmy Mars za 145 zł. Czy to dobry trymer? Cena niska nie jest, więc jeżeli już mam zainwestować to chciałabym w coś porządnego. Przeczytałam temat "trymery", ale o Marsach tam niewiele.. i nie wiem co robić.
borsaf Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Witam, Czytałam poprzednie posty iproszę mnie oświecić - czy GALILEO to at, czy welsh? Poza tym pragnę się pochwalić, że znalazłam izamówiłam książkę o wychowaniu pieska wraz z płytą DVD Zofii Mrzewińskiej "Z kluczem do psa", a płyta jest o wychowaniu jej Raszki. Jak otrzymam i ogladnę to powiem swoje zdanie.
Nitencja Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Borsaf - Galileo to 100% airedale :) z hodowli Stargus (www.stargus.co.uk)
Flaire Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 zachraniarka napisał(a):Mam prośbę, prośbę o radę! Chciałabym kupić dobry trymer. zachraniarka, do ogólnego trymowania ja używam trymerów Macknyfe, a szczególnie tego z żółtą rączką. Można go zamówić z USA i tak wyjdzie Ci sporo taniej, niż ten Mars. Podawałam już gdzieś adres, skąd można tanio zamówić - poszukaj.
Eclairs Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 zachraniarka napisał(a):Mam prośbę, prośbę o radę! Chciałabym kupić dobry trymer. W Gdańsku jest zakład z profesjonalnym sprzętem do pielęgnacji psa. Dla AT poradzili mi trymer firmy Mars za 145 zł. Czy to dobry trymer? Cena niska nie jest, więc jeżeli już mam zainwestować to chciałabym w coś porządnego. Przeczytałam temat "trymery", ale o Marsach tam niewiele.. i nie wiem co robić. Całkiem dobrze ci poradzili. Marsy to spoko trymery chociaż (moim zdaniem) ostatnio ich jakość się pogorszyła. Mam dwa Marsy 326 jeden kupiony w Niemczech 14 lat temu i używany prawie "przemysłowo", a drugi kupiłam na wystawie w Katowicach w tym roku. Wykonanie jest troszkę słabsze od poprzednika. Jednak trymuje się nim całkiem dobrze. Tylko ta cena!!! :smhair2: Cosik przesadzili w tym sklepie. Za Marsa 326 płaciłam ok. 80 zł! Zobacz na jakiejś wystawie, powinno być znacznie taniej! I życzę miłego oczekiwania na erdelka. Ile jeszcze dni do odbioru? :lol:
borsaf Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nitencja - dziękuję za oświecenie i dodam, że bardzo się cieszę ,ak erdelki wygrywają. Przepraszam, że Galileo Stargus nic mi nie mówiło, ale najważniejsze, że to erdel! Taktrzymać!
Flaire Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Tutaj masz tę stronę z dobrymi cenami trymerów. Macknyfe Fine, który ja używam do prawie wszystkiego, kosztuje to $23. Marsy kosztują po $14,50. Pisałam do nich i za wysłanie trymera do Polski liczą $6 - czyli Macknyfe kosztowałby Cię ok. 95 zł, a Mars - ok. 65, łącznie z przesyłką. W moim doświadczeniu celnicy nie czepiają się takich tanich paczek - przepisy wyznaczają, do jakieś ceny może być zawartość, żeby nie trzeba było płacić cła.
Nitencja Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 zachraniarka :) najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac :) to musi byc milosc od pierwszego spojrzenia. Nie wszyscy lubia trymowac tymi samymi modelami. a jakich trymerow uzywaja hodowcy ?
Flaire Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nitencja napisał(a):zachraniarka :) najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac :) Dokładnie tak - oferuję w razie czego mój asortyment do wypróbowania. Jeśli Minio nie odbierze trymera, który u mnie zostawiła w zeszłym chyba stuleciu, to nawet Marsa możesz u mnie spróbować. :wink:
Flaire Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nitencja napisał(a):Flaire a Mknyfea bedziesz miec w Krakowie ??Oczywiście - bez Macknyfe's się nie ruszam :wink: .
zachraniarka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Dzięki serdeczne za rady! Wiedziałam, że warto się Was zapytać, ale bym się dała zrobić na tym trymerze, dobrze że nie kupiłam. Ile jeszcze dni do odbioru? 28 :D :D :D
borsaf Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 A ja mam tylko 8 dni do odbioru i zaraz się pochwalę. Pytanie na wyrost - od kiedy się trymuje szczeniaka?
zachraniarka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Nitencja napisał(a):zachraniarka, najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac to musi byc milosc od pierwszego spojrzenia. Nie wszyscy lubia trymowac tymi samymi modelami. a jakich trymerow uzywaja hodowcy? Mi się bardzo podobał Macnyfe Flaire, tylko nie mam porównania i może się okazać, że coś podoba mi się bardziej :lol: Nie wiem co używa hodowczyni, ale się wywiem. Flaire napisał(a):Dokładnie tak - oferuję w razie czego mój asortyment do wypróbowania. Jeśli Minio nie odbierze trymera, który u mnie zostawiła w zeszłym chyba stuleciu, to nawet Marsa możesz u mnie spróbować. O to ja bym bardzo chętnie spróbowała :D
Fuka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Flaire napisał(a):Nitencja napisał(a):Flaire a Mknyfea bedziesz miec w Krakowie ??Oczywiście - bez Macknyfe's się nie ruszam :wink: . ja tyż bede z moimi Macknyfami, wiec zapraszam wypróbowaczy :lol:
zachraniarka Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Fuka napisał(a):Flaire napisał(a):Nitencja napisał(a):Flaire a Mknyfea bedziesz miec w Krakowie ??Oczywiście - bez Macknyfe's się nie ruszam :wink: . ja tyż bede z moimi Macknyfami, wiec zapraszam wypróbowaczy :lol: Ja niestety do Krakowa się nie wybieram, choć chętnie bym odwiedziła to piękne miasto.. :roll: A czy wypróbywacze mogą liczyć na testy trymerów w Sopocie? Dla mnie by było optymalnie bym mogła już testowac na własnym futrze :lol:
Jura Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 [quote name='zadziorny']Bardzo mi się podoba Fredzia, a szczególnie soczysta barwa jej sierści :lol: Fuj, fuj, przecież to pies o umaszczeniu niezgodnym z wzorcem :wink: :wink: :wink: Równeż Zachraniarce dziękuje za komplementy, które łapczywie spijam. Fredzia coraz bardziej mi się podoba, po pierwsze dlatego, że ją sama wyskubałam (trymerem podobnym do Marsa i paluszkami), po drugie dlatego, że jest coraz grzeczniejsza (jak coś takiego napisałam, to aż strach pomyśleć co jutro zmaluje). Po pierwszej próbie trymowania psa "by zawsze był piękny" zauważam, że łatwiej trymować z miśka do gołego, bo wtedy można wyłączyć myślenie i się leci. Ina, czy na jakiejś wystawie będzie można zobaczyć Vigusia? Jocquil, czy ktoś pogratulował Tobie i Hondzi pierwszych kotów za płotów? Czy zobaczymy Was w Warszawie? (To od Was rzut beretem).
Ali26762 Posted June 13, 2005 Posted June 13, 2005 Mnie się też Fredzia podoba :) zachraniarko widziałam Marsa po 103 zł na Podwalu Staromiejskim w Gdańsku. Ja też jestem na etapie szukania trymera - mam już zamówionego Kerlie w Folwarku Zwierzęcym w Madisonie. Chcę nóż o krótkich ostrzach, bo taki o dłuższych mam po Beruszku (nie trymowałam go nigdy, ale trymer kupiłam jak był mały). Ten co mam to Eskulap.
Recommended Posts