Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

A mi się ostatnio zaostrzyła alergia na psią sierśc (sic!)
Pani doktor zabroniła mi trymować :(
Ale wpadłam na genialny pomysł!
Tomek kupił mi maseczki hirurgiczne i wczoraj właśnie tak uzbrojona obrobiłam całego Eklerka! I nic się nie stało! Ani kaszlu, ani kataru!
Muszę jeszcze przetestować te maski przeciwpyłowe dostępne w sklepach budowlanych. :lol: 8)
Potrzeba matką wynalazków.

Posted

INA napisał(a):
Vigusiowe podgrdle z którym mam nawięcej kłopotu sprytnie skryłam pod apaszką... 8) 8) 8)

Szczenior też od wczoraj chodzi w apaszce!

Posted

Nitencja napisał(a):
Eclairs dawaj foty :)
W Krakowie bedziecie ??

Niestety, nie będziemy. Kraków to chyba zbyt daleko żeby ze szczeniorem jeździć.
Tydzień po Krakowie będziemy się opalać w Ustroniu.
A potem planujemy dłuższą przerwę wakacyjną do września.
W Chorzowie pokażemy się już w klasie młodzieży!!! :lol:

Posted

Mam prośbę, prośbę o radę!
Chciałabym kupić dobry trymer. W Gdańsku jest zakład z profesjonalnym sprzętem do pielęgnacji psa. Dla AT poradzili mi trymer firmy Mars za 145 zł. Czy to dobry trymer? Cena niska nie jest, więc jeżeli już mam zainwestować to chciałabym w coś porządnego. Przeczytałam temat "trymery", ale o Marsach tam niewiele.. i nie wiem co robić.

Posted

Witam,
Czytałam poprzednie posty iproszę mnie oświecić - czy GALILEO to at, czy welsh? Poza tym pragnę się pochwalić, że znalazłam izamówiłam książkę o wychowaniu pieska wraz z płytą DVD Zofii Mrzewińskiej "Z kluczem do psa", a płyta jest o wychowaniu jej Raszki. Jak otrzymam i ogladnę to powiem swoje zdanie.

Posted

zachraniarka napisał(a):
Chciałabym kupić dobry trymer.
zachraniarka, do ogólnego trymowania ja używam trymerów Macknyfe, a szczególnie tego z żółtą rączką. Można go zamówić z USA i tak wyjdzie Ci sporo taniej, niż ten Mars. Podawałam już gdzieś adres, skąd można tanio zamówić - poszukaj.

Posted

zachraniarka napisał(a):
Chciałabym kupić dobry trymer. W Gdańsku jest zakład z profesjonalnym sprzętem do pielęgnacji psa. Dla AT poradzili mi trymer firmy Mars za 145 zł. Czy to dobry trymer? Cena niska nie jest, więc jeżeli już mam zainwestować to chciałabym w coś porządnego. Przeczytałam temat "trymery", ale o Marsach tam niewiele.. i nie wiem co robić.

Całkiem dobrze ci poradzili. Marsy to spoko trymery chociaż (moim zdaniem) ostatnio ich jakość się pogorszyła. Mam dwa Marsy 326 jeden kupiony w Niemczech 14 lat temu i używany prawie "przemysłowo", a drugi kupiłam na wystawie w Katowicach w tym roku. Wykonanie jest troszkę słabsze od poprzednika. Jednak trymuje się nim całkiem dobrze.
Tylko ta cena!!! :smhair2:
Cosik przesadzili w tym sklepie. Za Marsa 326 płaciłam ok. 80 zł!
Zobacz na jakiejś wystawie, powinno być znacznie taniej!
I życzę miłego oczekiwania na erdelka. Ile jeszcze dni do odbioru? :lol:

Posted

Nitencja - dziękuję za oświecenie i dodam, że bardzo się cieszę ,ak erdelki wygrywają. Przepraszam, że Galileo Stargus nic mi nie mówiło, ale najważniejsze, że to erdel! Taktrzymać!

Posted

Tutaj masz tę stronę z dobrymi cenami trymerów. Macknyfe Fine, który ja używam do prawie wszystkiego, kosztuje to $23. Marsy kosztują po $14,50. Pisałam do nich i za wysłanie trymera do Polski liczą $6 - czyli Macknyfe kosztowałby Cię ok. 95 zł, a Mars - ok. 65, łącznie z przesyłką. W moim doświadczeniu celnicy nie czepiają się takich tanich paczek - przepisy wyznaczają, do jakieś ceny może być zawartość, żeby nie trzeba było płacić cła.

Posted

zachraniarka :) najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac :) to musi byc milosc od pierwszego spojrzenia. Nie wszyscy lubia trymowac tymi samymi modelami. a jakich trymerow uzywaja hodowcy ?

Posted

Nitencja napisał(a):
zachraniarka :) najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac :)
Dokładnie tak - oferuję w razie czego mój asortyment do wypróbowania. Jeśli Minio nie odbierze trymera, który u mnie zostawiła w zeszłym chyba stuleciu, to nawet Marsa możesz u mnie spróbować. :wink:

Posted

Nitencja napisał(a):
zachraniarka, najlepiej dorwac kogos kto uzywa roznych rodzajow trymerow i sprobowac to musi byc milosc od pierwszego spojrzenia. Nie wszyscy lubia trymowac tymi samymi modelami. a jakich trymerow uzywaja hodowcy?

Mi się bardzo podobał Macnyfe Flaire, tylko nie mam porównania i może się okazać, że coś podoba mi się bardziej :lol:
Nie wiem co używa hodowczyni, ale się wywiem.

Flaire napisał(a):
Dokładnie tak - oferuję w razie czego mój asortyment do wypróbowania. Jeśli Minio nie odbierze trymera, który u mnie zostawiła w zeszłym chyba stuleciu, to nawet Marsa możesz u mnie spróbować.

O to ja bym bardzo chętnie spróbowała :D

Posted

Flaire napisał(a):
Nitencja napisał(a):
Flaire a Mknyfea bedziesz miec w Krakowie ??
Oczywiście - bez Macknyfe's się nie ruszam :wink: .

ja tyż bede z moimi Macknyfami, wiec zapraszam wypróbowaczy :lol:

Posted

Fuka napisał(a):
Flaire napisał(a):
Nitencja napisał(a):
Flaire a Mknyfea bedziesz miec w Krakowie ??
Oczywiście - bez Macknyfe's się nie ruszam :wink: .

ja tyż bede z moimi Macknyfami, wiec zapraszam wypróbowaczy :lol:

Ja niestety do Krakowa się nie wybieram, choć chętnie bym odwiedziła to piękne miasto.. :roll:

A czy wypróbywacze mogą liczyć na testy trymerów w Sopocie? Dla mnie by było optymalnie bym mogła już testowac na własnym futrze :lol:

Posted

[quote name='zadziorny']Bardzo mi się podoba Fredzia, a szczególnie soczysta barwa jej sierści :lol:
Fuj, fuj, przecież to pies o umaszczeniu niezgodnym z wzorcem :wink: :wink: :wink:
Równeż Zachraniarce dziękuje za komplementy, które łapczywie spijam. Fredzia coraz bardziej mi się podoba, po pierwsze dlatego, że ją sama wyskubałam (trymerem podobnym do Marsa i paluszkami), po drugie dlatego, że jest coraz grzeczniejsza (jak coś takiego napisałam, to aż strach pomyśleć co jutro zmaluje).
Po pierwszej próbie trymowania psa "by zawsze był piękny" zauważam, że łatwiej trymować z miśka do gołego, bo wtedy można wyłączyć myślenie i się leci.
Ina, czy na jakiejś wystawie będzie można zobaczyć Vigusia?
Jocquil, czy ktoś pogratulował Tobie i Hondzi pierwszych kotów za płotów? Czy zobaczymy Was w Warszawie? (To od Was rzut beretem).

Posted

Mnie się też Fredzia podoba :)

zachraniarko widziałam Marsa po 103 zł na Podwalu Staromiejskim w Gdańsku.
Ja też jestem na etapie szukania trymera - mam już zamówionego Kerlie w Folwarku Zwierzęcym w Madisonie. Chcę nóż o krótkich ostrzach, bo taki o dłuższych mam po Beruszku (nie trymowałam go nigdy, ale trymer kupiłam jak był mały). Ten co mam to Eskulap.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...