Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Ramir, cieszę się, że mała dobrze się czuje i że Rachela też coraz lepiej! :D Ja bym ją chyba nazwała Grace albo Good Grace - no ale ja jestem raczej anglojęzyczna :oops: .

Wczoraj strachu się najadłam, bo Misia po raz pierwszy w swoim życiu odmówiła zjedzenia śniadania. Termometr natychmiast poszedł do roboty, ale żadnych innych objawów poza brakiem apetytu nie było. A ponieważ Misia ostatnio również kopała gniazda, więc myślę, że ten chwilowy brak apetytu (kolację już zjadła normalnie) był spowodowany jej urojoną ciążą i mam nadzieję, że już teraz "urodziła" i będzie spokój. Oczywiście gdy Misia miała rodzić prawdziwe szczeniaki, a nie urojone, to posiłku nie opuściła, tylko jeszcze sobie podjadła między Anselkiem a Apunią, tak się biedaczka napracowała! :wink:

Posted

Witam,
Aluzja, dziekuje za moralne wsparcie, ale ja obawiam sie, ze umiem pieski tylko rozpieszczac, a nie wychowywac. Dotychczas to moje suczki mnie wychowywaly, choc bardzo zle nie bylo bo to zasluga rasy nie moja. Teraz ma byc piesek ale rasa zrobi swoje i moge go tez rozpiescic. U mnie nawet kaukaz lezal w sylwestra na lozku. Tak powazniej to chce go wychowac, zeby od nikogo obcego i z ziemi nic nie zjadl to bedzie bezpieczny. Kercja byla lasuch i do dzis sobie wypominam ze ja nie wytresowalam.
Pisze w przerwie miedzy jednym, a drugim oknem , ale sledze forum codziennie.
Co do imion to moze Safer, Student, a moze Seti I- masz Napoleona, moze byc i faraon.
Szanowni hodowcy kto wymysla takie imiona jak I am women, Ice cream English? zeby nie bylo watpliwosci, ze nie o polskie lody chodzi? Czy to musi byc takie udziwnione, ze jak czlowiek chce odpowiedziec po kim ma pieska to sobie jezyk lamie? Oswieccie mnie prosze.
Niedzwiedzicy bardzo dziekuje za wskazowki, ale czekam na mlodsza generacje to mi powiedza jakie programy maja w tym kompie.
Pozdrawiam i do mycia sie dalej zabieram

Posted

borsof- jeszcze raz dzięki -wsłałam Ci Prv..
Nie martw się ja tez bardzo rozpieściłam Vigo - m.i z powodu tak tragicznej dla mnie przeszłości, jednak Vigo mimo że strasznie widać jak go pańcia rozpieściła --- np tuli sie i płacze jak dziecko jak coś chce-
jest o dziwo bardzo karny i posłuszny, na spacerze nie mam już z nim takich problemów - chociaż dużo jesze pracy przezd nami 8)
Wogóle-
Vigo kojarzy mi się z tą świnką BABE - z filmu "Świnka z klasą"
NP. stanie przed jakims wielkim ujadającym psem , także krową lub koniem i zmiast szczekac, to tak wygląda jakby cos tam grzecznie piszczal po swojemu...
i nagle taki pies przestaje warczeć i zaczyna machać ogonem, a kura podchodzi do płotu i dziwnie przekzywia łep itd 8)

Posted

Droga borsaf-powtarzam "tylko bez paniki" :evilbat: Po prostu kochaj i wymagaj.Generalnie przy airedale mozna sobie na wiecej pozowlic niz np.przy welshu.(chodzi mi o brak konsekwencji).
Zasada jest jedna-nie patrz cholerze w oczy jak czegos chce czego Ty nie chcesz dac -bo zmiekniesz :D

Co do imion....od lat powtarzam maksyme: w hodowli psow jedynie wymyslanie imion jest zabawa-reszta to prac ai jeszcze raz praca.Dlatego po prostu czasem smiesznie jest wymyslec cos "innego"...a jezykow sie "trza " uczyc:-))
Co do NApoleona- to moze jeden byc Suworow 8)
Kurde ciagnie mnie do SEx Bomby I Sexmachine-co by wujek Freud powiedzial.:-)

INA te popiskywania maja na celu zmylenei przeciwnika -moj Ingo robi to samo.....a on tak oswaja obca istote a potem znienacka sie okazuje ,ze Ingus jest szefem hmmm:-)cwaniaki.

Ciagle zbieram sie za zrobienie zdjec dzieciaczkom erdelaczkom mojej Klary ale gapie sie na nie jak zaczarowana i zapominam o fotkach.

MOze jednego nazwe SUPER DOG?:)))
pozdrawiam i ide do lozia :-))

Posted

Znałam kiedyś czarnego sznaucera olbrzyma z nieciętymi uszami (wówczas jeszcze rzadkość) o wdzięcznym imieniu sarenki - JUMBO JET :lol:

Powiem szczerze, że w obliczu powyższego cieszę się, że Deryl ma w papierach Deryl, choć to żeńskie imię :D :D :D

Posted

Ramir - wygląda na to, ze cos przegapiłam - czy ja dobrze rozumiem, ze Rachela ma córkę? :lilangel: :beerchug: Niech Ci sie zdrowo chowa, amamusia niech szybko nabiera sił, bo rozumiem, że wymęczona!
Aluzja - proponuje Samuraja, Sindbada, Suspect :lol: , Serenadę i nie mam pomysłu na wiecej :drinking:
co do Europejskiej - to mysle, że nieznany na zachodzie sedzia - nie mogł przyciagnac wystawcow z Zachodu i w tym kontekscie było ich wiecej niz sie spodziewałam. Podejrzewam, że na naszej swiatowce tez beda same demoludy plus kilka rodzynków - takich, którzy jezdza wszedzie.
borsaf, my sie jeszcze nie znamy - WITAJ :D Ale Ci dobrze bedziesz miała szczeniora! Wiecie co - mi tez zaczyna sie cknic za szczeniakiem tylko nie wiem, gdzie bym miała go upchnąć :hmmmm:

Posted

Ja na etapie wymyslania imion na S..... sztuk 9 mam do wymyslenia:-)
Zastanawiam sie czy SUKINSYN jest obrazliwy :D
Aluzja

A może Sandokan ,Samoa ,Selma ,Sailor ,Salvatore .....

BorsaF-Witaj .Nie będzie tak żle.Ja mam prawie 2 letniego erdelka .Zabijaka był z niego straszny i koszmarny dominant / całe szczęście ze tylko wobec psów/.Do tego stopnia że go na grupowe szkolenie nie chcieli przyjąć :oops: .I "wyszedł na ludzi" 8) -teraz to bardzo zdyscyplinowany i opanowany pies a w domu :lilangel:

Posted

Ali26762 napisał(a):
Deryl ma w papierach Deryl, choć to żeńskie imię :D :D :D
Ali - wcale nie! Znałam dwóch, obydwaj mężczyźni. Od biedy może być dla kobiety też, ale jeśli sugerujesz się aktorką o nazwisku Hannah, to ona jest Daryl, nie Deryl. :D

Posted

Witam,
Aluzja, proponuje na "S" SEDZIA tylko na drugie nie Sukinsyn i bez obuwia. Czy sobie wyobrazasz jakie ten pies bedzie mial fory na ringach.
Ja juz slysze ta zapowiedz na BiS ze w ringu wygrywa np. Szcypiorek z Jarzyniaka przed Sedzia. Toim by przez gardlo nie przeszlo, zmienia kolejnosc. Gorzej na ringach zachodnich ale zawsze mozna na drugie po angielsku hahahaha.

Posted

Flaire - ufffff, ucieszyłaś mnie niezmiernie, dzięki Ci, dobra kobieto :D
Teraz wiem, że rośnie mi PRAWDZIWY MĘŻCZYZNA :D :D :D

A z drugiej beczki - wczoraj około godziny 15 (tak mniej a więcej) jechałam ulicą Wyspiańskiego we Wrzeszczu w kierunku Grunwaldzkiej i przy ulicy Danusi widziałam ładnego erdelka. Może pisze na tym topiku jego właściciel bądź właścicielka? :)

Posted

[quote name='Nitencja'].......... i polane sosem z welsha :evilbat:
Fuj :evil:
Nitencja - ja nie jestem "obrzydliwy", ale po przeczytaniu tego postu aż mnie zemdliło :wink:

Posted

zadziorny napisał(a):
nie jestem "obrzydliwy", ale po przeczytaniu tego postu aż mnie zemdliło :wink:

Zemdliło???? Nie kapuję!
Ja już nie raz miałam ochotę zjeść Eklerka! :wink:
Nie czuję żadnego obrzydzenia :shake:

Posted

Martini-czy dostałaś mojego priwa.Jeśli sie zdublował to przepraszam ale miałam problemy z wysłaniem :evil:

Posted

[quote name='"Eclairs"']
Schrupać Eklerka
ja też kiedyś... myśłalam o schrupaniu Vigusia ale teraz to jest już za bardzo żylasty :wink:

Odnośnie imion rodow. Vigo ma Ministral( nie Mistral)--i do dziś nie mogę dojsc co to znaczy??? :oops:

Aluzja co do imion sexowych jeszcze dorzuć jednemu SEX PISTOLS... :D

Posted

INA napisał(a):

Aluzja co do imion sexowych jeszcze dorzuć jednemu SEX PISTOLS...

oraz
SEXBOMBA, SEXPANNA, SEXPLOZJA, SEXMISJA może też być SEXY LOLA :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...