Ali26762 Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Flaire - szczerze i serdecznie Wam gratuluję - Tobie i Misi :)
BEBE Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Nitencja napisał(a):Gratulacje dla Misi ktora wreszcie ukonczyla Intera:) :D Brawo :ylsuper: Gratulacje :D
eselu Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Martini -> o szkolonku oczywiście myślimy, wiem, że to dobrze by wpłynęło na zachowanie i socjalizację z innymi psami Guapa, ale jescze nic dokładnego nie wiemy. Oczywiście na razie wchodziłyby w grę jakieś szkolenia dla maluszków :) Ale jeszcze zobaczymy, co z naszych pomysłów wyjdzie.
niedzwiedzica Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Witajcie :D W Lesznie było upalnie...I pogoda i atmosfera na ringu równie gorące :evilbat: A wyniki w skrócie sa takie ; Psy -mlodzież DEXTER Sonora : I TANGO poezja Ruchu : II pośrednia Prima ZEFIR : CWC, Res-CACIB otwarta ARAMIS Irenkaz : CWC Champ. ANANAS Kocia ŁApka : II DISTINCTIVE EXTERIOR Raiders Antania : I,CWC,CACIB,BOB Suki : młodziez ARIADNA Ptasie Siedlisko : I pośrednia EILA Fargo Korak : II Prima FINEZJA : III HEXA Equitana : I, CWC HYLIN Strzyżewskie Jeziora : IV otwarta : BIANKA Rudy Przyjaciel : III EKSPRESJA Poezja Ruchu ; II MAYA z Dorzecza Warty ; I, CWC champ. KAMEA Ramir ; III LUNA Magnitudo : II, Res-CACIB MA BEAR DE FLAIRE Piccadilly's : I,CWC,CACIB honorowa BAHIA Geografika : II KURARA Prima ( zwana KOKĄ :wink: ): I,
Martini*** Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 MA BEAR DE FLAIRE Piccadilly's : I,CWC,CACIB :rainbow1: gratulacje :Fade-col:
Wojtek Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Klara to KEEP QUIET Aluzja corka Int.Ch.Zwyc.Swiata Ml.OLIMPA vom Garnsee i mojej rudej VIVE . Aluzja, ale żargon, za chiny ludowe nie kumam, ale brzmi fantastycznie! Gratulacje! :wink: :D
Wojtek Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 ... i do jasnej cholery, kto to tak bardzo chciał słoneczka i ciepełka?! :-?
Jura Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 Gratulacje dla Misi :klacz: i dla Twoich niedźwiedzico również :klacz: A małe Aluziątka niech się dobrze chowają. Myśmy z Fredzia tego upału nie zamawiały.
Flaire Posted May 28, 2005 Posted May 28, 2005 zachraniarka, piękny rodzinny portret. Coś mi się wydaje, że u nich też gorąco... Aluzja, gratuję szczeniąt. Napisz, kto jest tatusiem i jakie płci! :D Nitencja napisał(a):Gratulacje dla Misi ktora wreszcie ukonczyla Intera:)Hihihihihi, jak to przeczytałam, to się oburzyłam - "wreszcie"? Jakie "wreszcie", przy drugim raptem podejściu ukończyła! :wink: A potem sobie przypomniałam... :roll: 1. Szczeniaki. Sierść wylazała. Czekamy, aż Misia obrośnie, żeby zacząć ją wystawiać po tego ostatniego CACIBa. Mamy nadzieję na Poznań w listopadzie. 2. Misia do Poznania nie obrosła. Na szczęście przewidziałam to i jej nie zgłosiłam. 3. Marzec, Wilno, dwie CACIBowe wystawy w dwa dni pod rząd. Zgłaszamy Misię. Na trzy dni przed wyjazdem, Misia dostaje cieczki. Zostajemy w domu. 4. Katowice, dwa tygodnie później. Misia jest zgłoszona, ale cieczka w pełni. Nie jedziemy. 5. Opole. Nie zgłosiłam Misi, ale nie pamiętam, dlaczego. :niewiem: 6. Warszawa. Misia zgłoszona, mnie nie ma - jestem we Włoszech - ale Fuka ma przyjechać, zająć się Misią i ją wystawić. Na kilka dni przed wystawą, wystawa zostaje skasowana. Ja zaczynam myśleć, że nigdy już tego intera nie skończę. 7. Łódź. Misia zgłoszona, wystawiona, otrzymuje Res CACIB - czyli nici na razie z intera. Utwierdzam się w przekonaniu, że nigdy nie skończę tego intera. 8. Na tydzień przed wystawą w Lesznie, ja zrywam więzadło w kolanie. Nie mogę normalnie chodzić - na pewno nie mogę chodzić szybko. Zaczynam być absolutnie pewna, że nigdy tego intera nie skończę... :wink: Fuka zgadza się wystawić Misię i... kończy z nią intera w pięknym stylu! :D A więc wielkie podziękowania dla Fuki! UFFF! Dzięki wszystkim za kciuki - no i za gratulacje! :D Misia przyjmuje, a ja te skierowane do mnie niniejszym przekazuję Fuce. :wink: niedźwiedzica, Tobie też się należą - w końcu dwa pierwsze miejsca! :D
niedzwiedzica Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Flaire-dzięki, ale ja sobie tak cichutko, skromnie :wink: Cieszę się tylko,że wszytkie robione przeze mnie psy dostały jakies lokaty-łacznie ze zwyciężczynią klasy otwartej , MAYĄ :D
Flaire Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 [quote name='Flaire'] ja te skierowane do mnie niniejszym przekazuję Fuce. :wink: Nie wiem, kiedy Fuka ochłonie i pojawi się na dogomanii, więc czuję się zobowiązana ją pochwalić: wczoraj w Lesznie, Fuka wystawiała trzy psy. Wszystkie trzy dostały CACIBy. Dwa z trzech wygrały rasę (jedynie Misia tego nie osiągnęła). Dwa z trzech zakończyły interchampionat - jedynie Makaron tego nie osiągnął, bo...... było o JEDEN dzień za wcześnie! Gdyby nie ten jeden dzień, to wczoraj Fuka zakończyłaby intery trzem psom! Brawo, Fuka!
Darkstorm Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 jak zwykle jestem spoźniony ale gratuluje wszystkim zwycięzcom :klacz:
Flaire Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Tak sobie myślałam, że trzeba Misi jakąś imprezkę urządzić z okazji tego CACIBa... Rozmawiałam z Fuką i doszłyśmy do wniosku, że najlepiej to zrobić w weekend warszawskiej wystawy, ale nie w ten dzień, kiedy będą teriery, tylko w ten drugi weekendowy dzień. Tak więc zapraszam wszystkich przyjacieli Misi, aby planowali zostać w Warszawie jedej dodatkowy dzień i przyjść na jej imprezę. Jeszcze nie wiem dokładnie co to bedzie za impreza ani gdzie, ale coś będzie na pewno. :D
Wind Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Misi gratuluje sukcesu i ukonczenia Intera :-) Chyba nie bylo latwo pieknie sie prezentowac, gdy zar i upal niezmienski lal sie z nieba :( Fuce rowniez naleza sie gratulacje i podziw, ze pewnie jako jedna z najbardziej zajetych na Wystawie osob, poradzila sobie na medal (medale of course) glowy nie stracila i z tarcza powrocila :D niedzwiedzica, rowniez wielkie brawa dla Ciebie :-) Flaire, jako przyjaciolka Misi, czuje sie zaproszona :D Niniejszym otwieram swoja osoba, liste gosci :lol:
Nitencja Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 eeee to ja moge na wystawie w dniu teirerowym jeszcze obchodzic moje urodziny ktore beda w poniedzialek hihi. Czyli b.ciekawy weekend moze byc ;-) Poza tym cala informacja o sedziach jest juz na stronie ZK
Flaire Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Nitencja napisał(a):Poza tym cala informacja o sedziach jest juz na stronie ZKNitencja, wielkie dzięki za cenne informacje! :wink: Lecę sprawdzać! :D
Jura Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Flair, czy zanim będziemy świętować sukces Misi (już się wpraszam i zachęcam innych, bo miło byłoby się spotkac nie tylko wirtualnie - oczywiście oferuję pomoc w zorganizowaniu takiej imprezki).. no więc, czy zanim będziemy fetować międynarodowego czempiona mogę liczyc na pomoc w pielęgnacji mojego domowego czempiona?
Flaire Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Jura napisał(a):czy zanim będziemy fetować międynarodowego czempiona mogę liczyc na pomoc w pielęgnacji mojego domowego czempiona?Ależ oczywiście! Powiedz tylko co Ci potrzeba i kiedy. :D
Jura Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Chciałabym, abys podpowiedziała, jak dalej postępować żeby pies wyglądał ładnie (bo Fredzia nawet mi się podoba w obecnym stanie i nie chce już mieć futrzaka) Jeśli chodzi o termin to możesz dyktować warunki, tylko czwartek odpada.
tunio Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Flaire juz Ci gratulowalam,ale robie to jeszcze raz ! :D Fuce rowniez gratuluje 8)
Fuka Posted May 29, 2005 Posted May 29, 2005 Bardzo dziekuje za miłe słowa :D Strasznie sie cieszę - nie wiem tylko z czego bardziej - czy z intera Karej (czarnej siostry mojej Kawisi), czy Misi :hmmmm: - jedno jest pewne - gratulacje nie mnie sie naleza - ja tylko chwile pobiegalam po ringu - całą reszte odwaliła Flaire :sweetCyb: :chlup: Kiedys zdarzyło mi sie wystawic psa z kulawa noga - jak Fuka zwichnęła sobie łokiec w drodze na wystawe i mi sie wydawało, ze sobie rozchodzi łape, a na ringu było :wallbash: ... - a teraz wystawiałam psa Pani z kulawa nogą :roll: I wychodzi na to, że kontuzja u właściciela jest jednak praktyczniejsza - człowieka można jakos sprobowac zastąpic na ringu.... :wink: :Dog_run: Eh - gdyby jeszcze nie było takiej diabelskiej pogody :baddevil:
INA Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Mimo rozpoczynającego sie ciężkiego i upalnego tygodnia pracy zmusze znależc chwile aby wtrącic swoje trzy groszę - tyle TU się dzialo :o Więc Flaire gratuluje zdobycia upragnionego tytułu :lol: no to teraz pelnia szcześcia( gdyby nie ta noga :-? ) gratulacje także dla niedzwiedzicy i Fuki :lol: :lol: zachraniarka witam w gronie Erdelowców, jak ja bym chciała tak szkolić.... :roll: I życzonka dla Nitencji
INA Posted May 30, 2005 Posted May 30, 2005 Jeśli chodzi o upał to ja trochę go zamówiłam 8) - na ten dlugi weekend 8) Upaly radze spędzać nad wodą jeśli sie da My go spędziliśy nad jeziorem i Vigo spał pierwszy raz w namiocie ale najważniejsze :lol: przełamał swój lęk przed wodą i zaczął pływać pierwszego dnia zapoznawaliśmy go z wodą pokazując że woda to sama przyjemnosc - w upalny dzień - a drugiego dnia zaczął pływać ( zobaczył że pływa pan i pani no i Wiki ) przestał wyć na brzegu wszedł do wody i narazie śmiesznie i nieporadnie :lol: zaczął pływać - pluskał łapami jak takie małe dziecko które uczy sie pływac ale było fajnie :lol: :lol: Po tym pływniu zniknęła ospalosc i brak apetytu- cudo Szkoda że nie mam urlopu od rana byśmy siedzieli nad jeziorem. Tylko ludze - przważnie rodziny z dziećmi- dziwnie sie patrzą - dwa dziwne psy- jeden baaaaardzo wyrośnięty foksterier - pływaja - bawią sie - języki zwisają......
Recommended Posts