Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Flaire napisał(a):
carragan napisał(a):
PS.Mam nadzieje,ze mnie nie wykopiecie,bo przecie to nie erdel :oops:
Ale przeciż mieszaniec Airedala z osłem! :wink:

Pewnie dlatego tak je lubie i sie pcham na chama na ich temat :wink:
Flaire napisał(a):

carragan, czytałam już o Waszych sukcesach gdzie indziej - ogromne gratulacje!!! :D

Bardzo dziekuje :D Przyznam sie szczerze,ze wciaz chodze i smieje sie jak glupi do sera :wink: :lol:
Flaire napisał(a):
Tylko pozazdrościć sędziego z Włoch! :wink:

Moja droga,nie sedziego a psa ! :nono: :wink:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

carragan napisał(a):
Moja droga,nie sedziego a psa ! :nono: :wink:
Psa to ja nie muszę zazdrościć, bo na swojego nie moge narzekać :wink: !

Posted

U nas ostatnio na ringach pojawia się airedale a'la panda (czrno-biały prawie i anatomiczne straszny). Bardzo nieładny :evilbat: Takie coś powinno mieć zakaz rozmnażania a z ringu sędzia natychmiast powinien wyprosić. Juz kiedyś taki chyba nawet championat Polski o zgrozo zrobił. Sędziowie zbytnio szafują na ringach ocenami doskonałymi. Tam własnie osobniki bardzo odbiegające od wzorca powinny być eliminowane do dalszej hodowli. To tylko niszczy tak piękną rasę, a potem oglądamy na ringach aczkolwiek jakoby airedale teriery. Niech zostaną sobie do kochania i tyle, nie każdy pies musi być wystawiany. Duża doza samokrytycyzmu jest wtedy potrzebna i obiektywnego spojrzenia na to, co biega po naszym domu.

Posted

Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot co . Przydaloby sie czytanie pierwszych stron katalogow ;-)

Posted

Nitencja napisał(a):
Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot
Nitencja, u nas nie było lepiej, niestety - wiem z doświadczenia, bo mi źle zaznaczyli kartę i musiałam się wykłocić o poprawę.

Posted

Nitencja napisał(a):
Dlatego trzeba pilnowac tych papierkow strasznie i byc obrytym na cztery nogi z przepisami :-D
W tym przypadku by nie wystarczyło - potrzebna jeszcze była znajomość rosyjskiego, bo tłumacz jej nie posiadał. :roll:

Posted

Nitencja napisał(a):
Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot co .

Alez ja to wiem,dlatego napisalam ze byli mili,a nie ze fachowi :wink: Jednak szczerze mowiac nie mialam chetki sie wyklocac o ta sprawe.Ale jednak jak sie pojawi Dana to sie spytam czy jest szansa na puchar,bo w koncu mi sie nalezy i za niego uczciwie w tym roku zaplacilam :wink:
Nitencja napisał(a):
Przydaloby sie czytanie pierwszych stron katalogow ;-)

Mnie czy im ? :wink: :lol:

Posted

Carragan!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: i bardzo sie ciesze! pojezdzimy razem i zrobimy intera tej krzyżowce airedala z.... :lol: . A'propos - odezwij sie, bo mam pomysł...

Posted

Ja sie tam w miare orientuje,ale bylam tak szczesliwa z powodu tego CACIBa,ze nie mialam chetki sobie psuc humoru :lol:
A sprawe NPwR/NSwR moze uda sie jakos wyjasnic,szczegolnie ze wina lezy po ich stronie 8) W koncu ja sie znac nie musze :wink:

Posted

[quote name='Fuka']Carragan!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
Dziekuje bardzo :drinking: :drinking: :drinking: :drinking:
[quote name='Fuka'] i bardzo sie ciesze!
Wyobraz sobie,ze ja tez :wink:
[quote name='Fuka']pojezdzimy razem i
No ba ! To sie wie :wink:
[quote name='Fuka']zrobimy intera tej krzyżowce airedala z.... :lol: .
Oczywiscie,ze zrobimy tej interesujacej krzyzowce intera :wink: ale raczej tylko na wystawach nie halowych :wink:
[quote name='Fuka']A'propos - odezwij sie, bo mam pomysł...
Chetnie sie odezwe,ale mi GG nie dziala od kilku tyg. i raczej nie ma chetki dzialac :evilbat:

Posted

Nitencja napisał(a):
a jak trymowanie Wam idzie ?

Hmm,kilka dni temu obejrzeli go hodowcy i stanowczo zabronili mi sie do niego zblizac nawet z grzebieniem :wink: :lol: :lol:

Posted

buuu, to dlatego ja Cie nie widze w gadulcu. No ale nic - daj mi na priva swoj nr, bo gdzies go posiałam i drynde do Ciebie do domu :D

Posted

do bo......
masz racje z tymi championami.Niestety dewaluuje to tytul.
Jest na to sposob,,bardzo prosty zreszta.
W angielskim yearbooku sa zdjecia kazdego championa z danego roku+rodowod+hodowca i wlasciciel.
Moze by pokusic sie o biuletyn albo slac artykuly do psa ze..zdjeciami rodowodem hod.wla i CWc ktore uprawniaja do championatu od kogo.
Wtedy moze by sedziowie byli ardzie odpowiedzialni za to co robia.
Np.
Champion Polski
PSIUREK z Psiej Gorki
zdjecie ,rodowod
CWC-Psia wolka sedzia Kaleka -Kalekowski
CWc-zadupie mniejsze-sedzia ruskowski
CWC-m-raodowa czajnikow-sedzia cwaniackowski

to proste by bylo i skuteczne i w sumiedlaczego nie nagradzac championow///
coraz wiecej psów z ewidentnymi wadami anatomicznymi zdobywa tytuly.Nieiwedza sedziow az boli.
kiedys nie bylo lepiej ale teraz to juz po prostu szczytowa ignorancja.

Posted

Aluzja szepnij, co było na grupie w Łodzi i kto wybierał. Rozumiem, że byłaś z Jorkiem. A z tym co napisałaś wyżej, to święta prawda. U nas ostatnio na ringach same doskonałe psy chodzą 8)

Posted

A my ze szczeniakiem jedziemy jutro do Bydgoszczy, gdzie stawka jest 18 AT :o . Misia zostaje w domu pielęgnować swoją urojoną ciążę :roll: . W naszej klasie mamy tylko dwie suczki (jedną oprócz nas). Bardzo prosimy o mocne kciuki. :D

Posted

Fuka napisał(a):
buuu, to dlatego ja Cie nie widze w gadulcu.

Moze dlatego,ze mnie na nim nie ma ? :wink:
Juz wysylam priva,ale oczywiscie wiesz ze przed 21 nie ma nawet sensu probowac,bo i tak nikt nie odbierze ? :wink:

Nitencja,a mnie by lysol sie nie podobal.Ja tam bez kudlow na ubraniach i co i rusz znajdowanych galazek przyniesionych na lapach czulabym sie jak zolnierz bez broni :wink:

A tak w ogole to u mnie taki upal,ze dzieciak mi caly dzien spi,a propozycje spaceru kwituje bardzo wytwornym mruknieciem :wink:

Posted

Nitencja napisał(a):
Flaire :) bedziemy.
Będę bardzo wdzięczna! :D Chyba ostatnio kciuki to nasza jedyna deska ratunku!

Nitencja napisał(a):
A jaka konkurencja ??
Szczerze? Nie pamiętam. Ale katalog przedwystawowy jest na stronie oddziału bydgoskiego.

Posted

hihi to Twoje Malenstwo zrobilo to samo co moje psiury przed chwila. Poszlam z nimi na spacer , wzielam patyczka i ........... moje psie polozyly na lace i stwierdzily ze w taki upal to ONE nie biegaja :evilbat:

Posted

Flaire, daj prosze link na ten katalog, bo na stronie bydgoskiej byłam i nie widziałam...jakaś pomrocznośc jasna, czy co ...A ja w zamian będę jutro za ciebie kciuki tzrymała :wink:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...