tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Flaire napisał(a):carragan napisał(a):PS.Mam nadzieje,ze mnie nie wykopiecie,bo przecie to nie erdel :oops:Ale przeciż mieszaniec Airedala z osłem! :wink: Pewnie dlatego tak je lubie i sie pcham na chama na ich temat :wink: Flaire napisał(a): carragan, czytałam już o Waszych sukcesach gdzie indziej - ogromne gratulacje!!! :D Bardzo dziekuje :D Przyznam sie szczerze,ze wciaz chodze i smieje sie jak glupi do sera :wink: :lol: Flaire napisał(a): Tylko pozazdrościć sędziego z Włoch! :wink: Moja droga,nie sedziego a psa ! :nono: :wink:
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 carragan napisał(a):Moja droga,nie sedziego a psa ! :nono: :wink:Psa to ja nie muszę zazdrościć, bo na swojego nie moge narzekać :wink: !
bo Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 U nas ostatnio na ringach pojawia się airedale a'la panda (czrno-biały prawie i anatomiczne straszny). Bardzo nieładny :evilbat: Takie coś powinno mieć zakaz rozmnażania a z ringu sędzia natychmiast powinien wyprosić. Juz kiedyś taki chyba nawet championat Polski o zgrozo zrobił. Sędziowie zbytnio szafują na ringach ocenami doskonałymi. Tam własnie osobniki bardzo odbiegające od wzorca powinny być eliminowane do dalszej hodowli. To tylko niszczy tak piękną rasę, a potem oglądamy na ringach aczkolwiek jakoby airedale teriery. Niech zostaną sobie do kochania i tyle, nie każdy pies musi być wystawiany. Duża doza samokrytycyzmu jest wtedy potrzebna i obiektywnego spojrzenia na to, co biega po naszym domu.
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot co . Przydaloby sie czytanie pierwszych stron katalogow ;-)
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot Nitencja, u nas nie było lepiej, niestety - wiem z doświadczenia, bo mi źle zaznaczyli kartę i musiałam się wykłocić o poprawę.
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Dlatego trzeba pilnowac tych papierkow strasznie i byc obrytym na cztery nogi z przepisami :-D
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Dlatego trzeba pilnowac tych papierkow strasznie i byc obrytym na cztery nogi z przepisami :-DW tym przypadku by nie wystarczyło - potrzebna jeszcze była znajomość rosyjskiego, bo tłumacz jej nie posiadał. :roll:
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Carragan a ja powiem ze mialas obsluge ringu do d,....... pies z mlodziezy u nas w Polsce nie moze dostac NPwR !!!!! Ot co . Alez ja to wiem,dlatego napisalam ze byli mili,a nie ze fachowi :wink: Jednak szczerze mowiac nie mialam chetki sie wyklocac o ta sprawe.Ale jednak jak sie pojawi Dana to sie spytam czy jest szansa na puchar,bo w koncu mi sie nalezy i za niego uczciwie w tym roku zaplacilam :wink: Nitencja napisał(a): Przydaloby sie czytanie pierwszych stron katalogow ;-) Mnie czy im ? :wink: :lol:
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Carragan - i Tobie i im. Jak obsluga niefachowa + sedzia w amoku , ktos sie musi znac ;-)
Fuka Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Carragan!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: i bardzo sie ciesze! pojezdzimy razem i zrobimy intera tej krzyżowce airedala z.... :lol: . A'propos - odezwij sie, bo mam pomysł...
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Ja sie tam w miare orientuje,ale bylam tak szczesliwa z powodu tego CACIBa,ze nie mialam chetki sobie psuc humoru :lol: A sprawe NPwR/NSwR moze uda sie jakos wyjasnic,szczegolnie ze wina lezy po ich stronie 8) W koncu ja sie znac nie musze :wink:
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Carragan ............. no no musisz znac nie ma zmiluj sie :) Ale w kazdym razie super ze macie CACIBKA :) a jak trymowanie Wam idzie ?
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 [quote name='Fuka']Carragan!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: Dziekuje bardzo :drinking: :drinking: :drinking: :drinking: [quote name='Fuka'] i bardzo sie ciesze! Wyobraz sobie,ze ja tez :wink: [quote name='Fuka']pojezdzimy razem i No ba ! To sie wie :wink: [quote name='Fuka']zrobimy intera tej krzyżowce airedala z.... :lol: . Oczywiscie,ze zrobimy tej interesujacej krzyzowce intera :wink: ale raczej tylko na wystawach nie halowych :wink: [quote name='Fuka']A'propos - odezwij sie, bo mam pomysł... Chetnie sie odezwe,ale mi GG nie dziala od kilku tyg. i raczej nie ma chetki dzialac :evilbat:
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a): a jak trymowanie Wam idzie ? Hmm,kilka dni temu obejrzeli go hodowcy i stanowczo zabronili mi sie do niego zblizac nawet z grzebieniem :wink: :lol: :lol:
Fuka Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 buuu, to dlatego ja Cie nie widze w gadulcu. No ale nic - daj mi na priva swoj nr, bo gdzies go posiałam i drynde do Ciebie do domu :D
Aluzja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 do bo...... masz racje z tymi championami.Niestety dewaluuje to tytul. Jest na to sposob,,bardzo prosty zreszta. W angielskim yearbooku sa zdjecia kazdego championa z danego roku+rodowod+hodowca i wlasciciel. Moze by pokusic sie o biuletyn albo slac artykuly do psa ze..zdjeciami rodowodem hod.wla i CWc ktore uprawniaja do championatu od kogo. Wtedy moze by sedziowie byli ardzie odpowiedzialni za to co robia. Np. Champion Polski PSIUREK z Psiej Gorki zdjecie ,rodowod CWC-Psia wolka sedzia Kaleka -Kalekowski CWc-zadupie mniejsze-sedzia ruskowski CWC-m-raodowa czajnikow-sedzia cwaniackowski to proste by bylo i skuteczne i w sumiedlaczego nie nagradzac championow/// coraz wiecej psów z ewidentnymi wadami anatomicznymi zdobywa tytuly.Nieiwedza sedziow az boli. kiedys nie bylo lepiej ale teraz to juz po prostu szczytowa ignorancja.
bo Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Aluzja szepnij, co było na grupie w Łodzi i kto wybierał. Rozumiem, że byłaś z Jorkiem. A z tym co napisałaś wyżej, to święta prawda. U nas ostatnio na ringach same doskonałe psy chodzą 8)
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 A my ze szczeniakiem jedziemy jutro do Bydgoszczy, gdzie stawka jest 18 AT :o . Misia zostaje w domu pielęgnować swoją urojoną ciążę :roll: . W naszej klasie mamy tylko dwie suczki (jedną oprócz nas). Bardzo prosimy o mocne kciuki. :D
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Flaire :) bedziemy. A jaka konkurencja ?? Ufffffffff a ja mecze dzis caly dzien moje kundle. Czasem naprawde arzy mi sie lysol ;-)
tunio Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Fuka napisał(a):buuu, to dlatego ja Cie nie widze w gadulcu. Moze dlatego,ze mnie na nim nie ma ? :wink: Juz wysylam priva,ale oczywiscie wiesz ze przed 21 nie ma nawet sensu probowac,bo i tak nikt nie odbierze ? :wink: Nitencja,a mnie by lysol sie nie podobal.Ja tam bez kudlow na ubraniach i co i rusz znajdowanych galazek przyniesionych na lapach czulabym sie jak zolnierz bez broni :wink: A tak w ogole to u mnie taki upal,ze dzieciak mi caly dzien spi,a propozycje spaceru kwituje bardzo wytwornym mruknieciem :wink:
Flaire Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Nitencja napisał(a):Flaire :) bedziemy. Będę bardzo wdzięczna! :D Chyba ostatnio kciuki to nasza jedyna deska ratunku! Nitencja napisał(a):A jaka konkurencja ?? Szczerze? Nie pamiętam. Ale katalog przedwystawowy jest na stronie oddziału bydgoskiego.
Nitencja Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 hihi to Twoje Malenstwo zrobilo to samo co moje psiury przed chwila. Poszlam z nimi na spacer , wzielam patyczka i ........... moje psie polozyly na lace i stwierdzily ze w taki upal to ONE nie biegaja :evilbat:
niedzwiedzica Posted May 2, 2005 Posted May 2, 2005 Flaire, daj prosze link na ten katalog, bo na stronie bydgoskiej byłam i nie widziałam...jakaś pomrocznośc jasna, czy co ...A ja w zamian będę jutro za ciebie kciuki tzrymała :wink:
Recommended Posts