Darkstorm Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 pamietajmy ze jest jednen temat jest o rodzinach. tez bym sobie pojechał do wilna, tym razem z psem ale nie moge. szkoda. podobnie jak Martini*** tez chciałbym zobaczyc jakies fotki :D
Fuka Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Darkstorm, układy sa elementem ludzkiego życia, wiec na wystawach też moga sie zdarzyc, ale trzeba zachowac umiar i nie wietrzyc wszedzie spisku.... Dodam, ze nasza rasa jest rasa dosc bezpieczną, bo niemodną - trzeba zachowac rownowage i nie dac sobbie wmowic, ze wystawa od a do zet jest ustawiona, chociazby ze wzgledow praktycznych - ustawianie wszystkiego zajęło by "ustawiaczom" :wink: strasznie dużo czasu... No i nie wiadomo kto by sie miał tym zajmowac :roll: Problemem jest chyba raczej nasze ludzkie podejscie - jezeli nie rozumiemy wyniku, a czasami sie nie zgadzamy z werdyktem sedziego, to najłatwiej jest to sobie wytłumaczyc własnie spiskiem... A w wyborze wystawy szczegolnie pierwszej kieruj sie raczem doborem sedziow, no i tak jak pisze Flaire - chyba lepiej pierwsze kroki na mniejszej wystawie robic. :D
Fuka Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='Fuka']wiec sie poczuwam troche do babciostwa :wink: :angel: Gdybyś była "drugą matką", to wiem - macocha. A druga babcia to "babciocha" ? :wink: why not? :wink: I tak sie ciesze, niezaleznie jak to sie nazywa :angel: A co do zdjec z Wilna to ja to trochhe czarno widze, bo my z Flaire bedziemy na dwoch roznych ringach w tym samym czasie, przynajmniej pierwszego dnia....
Darkstorm Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 tez prawda Fuka. w tym roku zaczna sie moje pierwsze wystawy. no i miedzynarodowka to troche za głęboka woda. a z poprzednim zawsze rodzicee startowali poniewaz bylem za mały ale teraz to sie zmienło. :D
Flaire Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 [quote name='Fuka']A co do zdjec z Wilna to ja to trochhe czarno widze, bo my z Flaire bedziemy na dwoch roznych ringach w tym samym czasie, przynajmniej pierwszego dnia....Fuka, to może jednak przytargaj swój stół? :o
Martini*** Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 Jeszcze słowo o trymowaniu... wiecznie głodna wiedzy :drink1: postanowiłam przekopać przepstne zasoby wiadoności na innym forun, zdematerializowałam się więc :scatter: i przełączyłam na ich fale i zaczęłam konsumpcę informacji :eating: . W jednym z topików zetknęłam się z szokująco nowym nazewnictwem :o hmmyyy "trymacja", wolę nie myśleć co się dzieje jak się stosuje krem... :roflt: :evilgrin: ;)
Fuka Posted February 26, 2005 Posted February 26, 2005 [quote name='Flaire'][quote name='Fuka']A co do zdjec z Wilna to ja to trochhe czarno widze, bo my z Flaire bedziemy na dwoch roznych ringach w tym samym czasie, przynajmniej pierwszego dnia....Fuka, to może jednak przytargaj swój stół? :o Ja już na to wpadłam :lol: :oops: tylko nie wiem jeszcze jak sie zmieszcze do pociagu, ale sza - moze bedzie auto :roll:
Flaire Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Dzieńdoberki! U nas dzisiaj piękne słońce i bezchmurne niebo! A u Was? (Szczególnie interesuje mnie Wrocław, bo tam dzisiaj miał się odbyć pierwszy w tym roku IAL).
Darkstorm Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 na pamorzu wietrznie ale ciepło, słonecznie i bez opadów sniegu. a jak jest we wroclawiu to nie wiem.
niedzwiedzica Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Dziś był dzień Primusa :D w Lesznie na Wystawie Championów wygrał rasę a jednoczesnie dziś po raz pierwszy został ojcem 7 szczeniat, 6 dziewczynek i 1 ( !!) chłopaka. Szczęśliwą mamusią została SAMBA Equitana.... :multi: Nitencja z Alexem także dostała rasę :D A Fuka z Makaronem wygrała również rase i jeszcze weszła do finałowej 3, wybranej z III grupy. Dalej nie wiem, uciekłam do domu :oops:
Ramir Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Wyniki już znam a szczęśliwej mamusi gratuluje :lol:
niedzwiedzica Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Dzięki !!! Przekażę gratulacje właścicielce Samby :D Ona jest tak przejęta, ze chyba zacznie te maluchy piersią sama karmic :wink: mama szczeniat jest spokojniejsza :fadein: A w sumie to az im zazdroszczę - takie maluchw w domu to sama słodycz...W każdym razie do czasu,az sie za meble nie zabiorą :evilbat:
Flaire Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Gratulujemy wszystkim terierowym zwycięzcom, jak również nowym rodzicom. My skorzystaliśmy z pięknego dnia i mieliśmy kolejny bardzo udany trening agility. Teraz, w nocy, niebo jest nadal bezchmurne, więc mamy w Warszawie trzaskający mróz... Poza tym wyrobiliśmy Misi paszport. Ucho wyleczone. Wygląda na to, że doustny antybiotyk pomógł w dwa dni (oczywiście bierzemy go do końca).
Martini*** Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Czy u AT to już tak jest że rodzi się więcej dziewczynek czy mi się tylko wydaje ??? :)
Ramir Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 To akurat zbieg okoliczności Martini. Zdarzają sie mioty o odwrotnych proporcjach.
Fuka Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 [quote name='niedzwiedzica']Dziś był dzień Primusa :D w Lesznie na Wystawie Championów wygrał rasę a jednoczesnie dziś po raz pierwszy został ojcem 7 szczeniat, 6 dziewczynek i 1 ( !!) chłopaka. Szczęśliwą mamusią została SAMBA Equitana.... :multi: Nitencja z Alexem także dostała rasę :D A Fuka z Makaronem wygrała również rase i jeszcze weszła do finałowej 3, wybranej z III grupy. Dalej nie wiem, uciekłam do domu :oops: Potem na Bisie wygralismy w pierwszej wylosowanej parzez pointerem, wiec udało nam sie dojsc tylko :wink: do pierwszej 16 psow całej wystawy... Potem - relacją sedziowskich głosow 2 do 1 - przegralismy z dużym japońskim psem, który chyba potem był drugi na BISie. Pewna nie jestem - bo bylismy wtedy zajeci z Diukiem dbaniem o to żeby nowe Diuczeta przyszły na świat :D Natomiast pewne jest, że BIS wygrał po raz kolejny west, ten sam co w zeszłym roku! Zdjecia finałowej trojki z naszej grupy sa na topicu szorstkich foxow. Wiecie co? ja się STRASZNIE CIESZE, jak głupia i Gośka też! Nie wiemy tylko, ktora z nas bardziej.... :angel:
Nitencja Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 A ja Chcialam napisac ze bardzo ale to bardzo gratuluje Fuce. Z psa zrobila cudo !! Gratuluje rowniez Agnieszce i Primusowi. Bylo bardzo milo i dziekuje Wam za mile spotkanie :lol:
Fuka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Nitencja, nie zawstydzaj mnie :oops: DZIEKI! Strasznie sie ciesze, że Makaron i moje dzieło na nim Ci przypadło do gustu! Mi tez było bardzo miło wszytskich spotkac i ciesze sie, że nam sie udało! NO i gratuluje Primusowi OJCOSTWA! Zdrowie maluszkow, niech chowaja sie zdrowo i szczesliwie :drinking:
niedzwiedzica Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 ''Z psa zrobila cudo !! '' TO PRAWDA !!! MAKARON WYGLĄDAŁ PRZEPIEKNIE-KAŻDY WŁOSEK BYL NA SWOIM MIEJSCE, FUKA PRZYGOTOWAŁA GO PERFEKCYJNIE !!!!
INA Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Wszytkim mamusiom , mamką, babcią tatusiom dużo zdrówka i gratulacje :lol: A z moim Vigusiem jest coś nie tak miał wczoraj biegunkę( wodnitą) teraz juz nie robi kupki ale jest smutny nie nie chce jesc :o juz odchodze od zmysłów do 12.00 jak sie nie zmieni dzwonie do weta :( :(Straszne jest tak obserwowować i myśleć będzie dobrze -zaraz mu przejdze coś pewnie mu lezy na żołądku ale za chwile a może to coś poważnego i boże pomóż...nie chcę znowu tego przeżywać...juz przeżywam :roll: ) [/b]
Fuka Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Niedzwiedzica, dzieki :D , litosci nie zawstydzaj mnie! Wiesz - ja bym chciała żeby to była prawda, ale sama wiem ile jest jeszcze na nim do poprawienia, a do tego - on dopiero dochodzi do pełnego włosa. Ja go skubałam 5 tygoni wczesniej do zera prawie....
Flaire Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 A tu jest zdjęcie Misi z wczorajszego treningu agility. Takiego mam sportowca :D :
Flaire Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 INA napisał(a):A z moim Vigusiem jest coś nie tak miał wczoraj biegunkę( wodnitą) teraz juz nie robi kupki ale jest smutny nie nie chce jesc :o juz odchodze od zmysłówINA, pojedyńcze luźne czy nawet wodniste kupki się zdarzają, tak u psów, jak u ich opiekunów. :wink: Może się czymś struł. Brak apetytu często jest objawem gorączki u psów - zmierz mu temperaturkę, wtedy będziesz ewentualnie miała więcej informacji do przekazania wetowi. I nie martw się!
coztego Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Flaire, fajowe zdjecie! :) Zazdrościmy z Kreską ;) Zrobiłam Kresce skarpetkową zabawkę i jest zachwycona! Szaleje z nią całymi dniami! :D Mam nadzieję, że prawidłowo związałam skarpetki ;) INA, tak jak pisze Flaire, nie martw się za bardzo. Wszystko będzie ok! Skoro biegunka nie jest uciążliwa, to pewnie tylko jakaś nistrawność. Ciekawe czym się Twój Śliczny poczęstował? Mamy z tymi psami 100 światów. Kreska przestała kuleć, zaczęła kaszleć... :roll:
Recommended Posts