Fuka Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 [quote name='Martini***'] będę musiała iść do faceta który mi wcześniej głowę i zadek psa przejechał maszynką...będę go pilnować, może mi pokaże samą technikę trymowania. Martini, zadek pół biedy - ale nie pozwól żeby ktokolwiek zabierał sie maszynką czy nożyczkami do głowy, uszu czy frontu! To wprawdzie najtrudniejsze partie, ale powinno się je trymować tak samo jak resztę. Jak rozumiem o to Ci chodziło z tym pilnowaniem, ale na wszelki wielki Cie uczulam :D
eselu Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 INA -> niby już wszystko było postanowione, że suczkę bierzemy a ostatnio, a ostateczna decyzja na pieska padła, wiesz? :) także mam nadzieję, że już niedługo stanę się mamusią jakiegoś ślicznego chłopięcego-pieseczka ;) pozdrawiam
aga_ostaszewska Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 eselu: Jednak piesek? Nie wazne czy sunia czy psiak, wazne zeby byl zdrowym, cudnym i jak najbardziej calusnym szczeniakiem! :D Gdzies mi umknelo, ale czy mozesz przypomniec z jakiej hodowli go bierzesz? Martini: Łap za trymer i kombinuj! Najlatwej sie uczyc na takiej szczeniecej siersci! Troszke wskazowek tu znajdziesz, troszke sam wykombinujesz, a co najwazniejsze nie musisz sie martwic, ze jak cos zepsujesz, to na wystawe nie odosnie! Ja juz takich ekserymentow nie moge robic, ale bardzo zaluje! POWODZENIA! INA: Jak maluch sie sprawuje? Awiatarek masz slodki!
Martini*** Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Bocian-> Mrągowo to blisko Białegostoku. Czy już trymowałeś psa sam?? Jak poszło?? nie pozwól żeby ktokolwiek zabierał sie maszynką czy nożyczkami do głowy, uszu czy frontu! To wprawdzie najtrudniejsze partie, ale powinno się je trymować tak samo jak resztę. Niestety, moja wina, moja bardzo wielka wina :oops: :-? :cry: moja niewiedz była ( i pewnie dalej jest...) porażająca i mój fachowiec front psa potraktował maszynką. Koniec!!!! Nie idę więcej do niego 0X . Teraz to dopiero rozpaczliwie potrzebuję pomocy :pissed: :chainsaw: PS nie jestem facetem!! Czy mam aż tak męski styl wypowiedzi :wink:
aga_ostaszewska Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Martini*** napisał(a):Koniec!!!! Nie idę więcej do niego 0X . Teraz to dopiero rozpaczliwie potrzebuję pomocy :pissed: :chainsaw: Nie denrwuj sie :D Moja Czike tez potraktowano pierwszy raz maszynka (tzn. front i tylek). Katastrofy nie ma! Jedno takie strzyzenie maszynka o niczym nie przesadza! Na spokojnie zabierzesz sie za trymowanko jak odrosnie!
Martini*** Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Ale ja nie mam zielonego pojęcia o trymowaniu. Jesyne informacje mam ze strony http://www.dogs.gd.pl/airedale/pierwsza.html Mam kupić trymer ( 1 pytanie: jaki? ) i tak zwyczajnie zacząć skubać??? Obawiam się, że efekt będzie opłakany...
aga_ostaszewska Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Ten post zmienilam, bo nakielbasilam! To jest linkdo dogomaniakowej wyszukiwarki: http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=search&mode=results W slowach kluczowych wpisalam - trymer w autorach - Flaire - Nitencja - jborowy (to sa osoby, ktore na bank wypowiadaly sie na temat trymowania i nawet sa tam zdjecia trymerkow) forum - pozostale teriery pokaz wyniki jako posty Przepraszam Martini, ale cos zle sie wkleilo, wiec tak na okretke napisalam. Tam jest troche informacji... Poradzisz sobie!
Martini*** Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Trochę już późno i może dlatego nie wiem o co chodzi ale to są linki do dogomaniakowej wyszukiwarki ...??? Trzy identyczne :o Czy to delikatny sygnał: sama sobie poszukaj 8) :wink:
aga_ostaszewska Posted February 9, 2005 Posted February 9, 2005 Martini: Zmienilam moj poprzedni post :wink:
Flaire Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Wczoraj z Misią udałyśmy się na wycieczkę. Najpierw poszłyśmy do Związku, gdzie Misia podlizywała się do wszystkich, łącznie z kasjerką, co jednak nie poskutkowało w zmniejszeniu naszych rocznych składak :wink: . Jakoś wczoraj mało było ludzi na sekcji, ale Misia i tak bardzo się podobała (jest ładnie zrobiona, bo zaczynamy jeździć troszkę na wystawy). A potem pojechałyśmy w gości do kuzynów, ja jako "pogotowie komputerowe", a Misia jako moja asystentka. Wszystko udało się załatwić, z misiną pomocą, na medal. Misia lubi chodzić w gości i ogonek merdał nieprzerwanie. Bardzo mnie cieszy, że suka w końcu wróciła do siebie i jest znów wesolutkim urwipołciem! :D
INA Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='eselu']INA -> niby już wszystko było postanowione, że suczkę bierzemy a ostatnio, a ostateczna decyzja na pieska padła, wiesz? :) także mam nadzieję, że już niedługo stanę się mamusią jakiegoś ślicznego chłopięcego-pieseczka ;) pozdrawiam [quote]eselu -to witaj w rodzince :wink: Vigusiowi przybędzie cioteczny braciszek :lol:
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Ina Powiedz czy dostałaś już rodowodzik Vigo ze Związku??? FlaireMożesz coś przybliżyc o tej sekcji? Chcieliśmy się wybrać z Korą ale te środy tak mi nie pasują...
INA Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 aga - pyszczuś 3,5 miesiacznego Vigusia wkleił mi Minio :lol: - całe zdjątko widac na galerii w serii moich ostanich fotek( niewyrażnych :roll: :evil: )wkleiłam je(a własiwie Mino) akurat w dzień Twojego wyjazdu do Włoch.. aga- Vigo za kilka dni kończy 5 miesięcy i teraz całkiem inaczej wygląda niz na awiatarku 8) .... Flaire - mam nadzieje, że Viguś bedze mógł sie z Misią pobawić :P bo w naszej okolicy są same psie staruszki albo wielkie grożne pozerające szceniaki albo znowu malutkie bardzo bojażliwe :wink:
INA Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Mino- Narazie nie wyrabiam rodowodu - Eliza mówiła, że nie trzeba się spieszyć ( na wystawy się nie wybieram--więc ten dodatkowy wydatek narazie sobie daruję :roll: ) a do Związku zgłosze go wiosną - chciałam szkolic....
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Ina Kora Misi spokoju nie daje jak ją widzi . Chodzi za nią krok w krok. :D
Flaire Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='Minio']Ina Kora Misi spokoju nie daje jak ją widzi . Chodzi za nią krok w krok. :DTiaa... A Misia Korę ustawia. Własnych dzieci jej się nie chciało wychowywać, a teraz za cudze to się bierze. :evil:
Flaire Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='Minio']Flaire bo cudze łatwiej wychować :lol:A co z obowiązkiem? Nie poczuwa się, tylko na łatwiznę idzie? :evil: Jak próbuję z nią o tym rozmawiać, to odwraca łeb, jakby to jej niedotyczyło i tylko jednym ślepiem łypie. :evil:
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 FlaireJak każda matka nie przyjmuje krytyki dotyczącej sposobów wychowania dzieci... :lol:
Flaire Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='Minio']FlaireJak każda matka nie przyjmuje krytyki dotyczącej sposobów wychowania dzieci... :lol:No pewnie masz rację. A ja, niewyżyta w zakresie macierzyństwa, własnych dzieci nie mam, to próbuję Misię pouczać, jak ma swoje wychowywać. :wink:
Mokka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 [quote name='Minio']Flaire bo cudze łatwiej wychować :lol: Za wychowanie Misinej pociechy wziął się wreszcie mój Leon. I niech mi ktoś powie, że ciągle karcone i poszturchiwane dziecko jest nieszczęśliwe :wink:
Minio Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Flaire mnie chodziło o to , że zaślepionej matce to nie wytłumaczysz błedów.... :D
malawaszka Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 zerknijcie na topic na PwP proszę może coś wiecie o takim psiaku? http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=20759
Jonquil Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Witam po miesięcznej przerwie. Nareszcie w domku i nareszcie dostęp do netu. Muszę nadrobić i poczytać, co się wydarzyło przez ten czas.
Ramir Posted February 10, 2005 Posted February 10, 2005 Flaire! Ja w sprawie tego airedale z PwP. Miej oczy i uszy otwarte na wystawie w Bydgoszczy. Moze ktos bedzie cos wiedział. Moze jakis ogloszenie druknąc i wziąść. To sugestie malawaszki. Nie wiemy gdzie on zaginął, ale moze cos tam bedzie wiadomo bo ma tatuaz z Płocka.
Recommended Posts