bogula Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Flaire :D ---------a może by tak wykręcić ze dwa pręciki...po co się mają wspinać i nie daj, Boże, coś zrobić :wink: Rozkoszniaki!
aga_ostaszewska Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Ja od samego poczatku wiedzialam, ze to baaardzo madre szczeniaki! Duzo zdrowka dla Api i Anselka :beerchug:
INA Posted July 12, 2004 Posted July 12, 2004 Coś widzę, że Ansel to przyszła gwiazda agility :lol: bez dwóch zań :klacz:
bogula Posted July 14, 2004 Posted July 14, 2004 Flaire :D ----------co u Misi i łobuzów? czy jeszcze poznajesz swoje mieszkanie? :wink: Łapki dla psiaków!
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 U nas wczoraj był odbiór miotu. Oba szczeniaki sprawiły się super i przeżyły te okropne tatuaże :cry: :baby: . Natomiast przedwczoraj robiliśmy testy psychiczne Vollhardów, z których wynika, że mam absolutnie wybitne szczeniaki :wink: :lol: . Niemniej te testy chciałabym jeszcze powtórzyć... Jest ktoś, kto miałby pół godziniki, żeby mi z tym pobóc? (Egzaminatorem nie mogę być ja).
bogula Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Flaire :D ----------to wiele się dzieje w Waszym domku...Możesz coś bliżej napisać o tych testach? Co i jak się sprawdza? Łapki dla psiej rodzinki!
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Możesz coś bliżej napisać o tych testach? Co i jak się sprawdza?bogula, spójrz na przykład tutaj.
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Jedna ciekawostka: Pierwsze słowa z ust Pań z komisji, która przyszła na odbiór miotu były "Jak tu czysto! Jak Pani utrzymuje ten kojec taki czysty???" Moja natychmiastowa odpowiedź była, oczywiście, że mam tylko dwa szczeniaki, więc to nie takie trudne... Ale zastanawiające jest, do czego one są przyzwyczajone? Jak to wygląda z przeciętnym miotem w przeciętnej hodowli? No bo ja zawsze się staram, żeby było w miarę czysto... Z pewnym szczególnie upierdliwym miotem, w dodatku z wredną matką, znaczyło to, że szczeniaki musiały być myte myjką kilka razy dziennie, ale chyba lepsze to, niż żeby taczały się w g... :niewiem:
aga_ostaszewska Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Flaire: Przeciez pisalam jak fatanie maja u Ciebie szczeniaki! Zadnego taplania sie w g..., mnostwo zabawek w kojcu i jedzenie z porcelany! :lol: To najgorsze warunki o jakich slyszalam w hodowli! :lol: A jak ocenu maluchow? Odliczasz dni do rozstania :cry: ?
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 A jak ocenu maluchow?Hihi, nie chcem siem chwalić :wink:
INA Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Flaire - jaką ocene ogólną ma Api a jaką Anselek. Pisz---- bo przecież nie będe zgadywała :onfire: :niewiem: :hmmmm:
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 aga_, siedem tygodni to naprawdę za wcześnie, żeby cokolwiek o szczeniaku można było powiedzieć. Więc tylko jest napisane, że zgryz nożycowy (prawidłowy), grubokościste, sierść dobra, uszy dobre, ładny ruch, ogon długi (to chyba znaczy, że niecięty), kręgi ok (nie wiem, co to znaczy). No i u pieska, dwa jądra w kanale. :D
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 aga_, siedem tygodni to naprawdę za wcześnie, żeby cokolwiek o szczeniaku można było powiedzieć. Więc tylko jest napisane, że zgryz nożycowy (prawidłowy), grubokościste, sierść dobra, uszy dobre, ładny ruch, ogon długi (to chyba znaczy, że niecięty), kręgi ok (nie wiem, co to znaczy). No i u pieska, dwa jądra w kanale. :DA z tego, to gruba kość, dobra sierść i długi ogon im na pewno zostaną. A zgryz może się popsuć na dyskwalifikujący, uszy tak samo, jądra mogą nie zejść, a ruch też może się zmienić na fatalny. Uwierzcie mie, naprawdę jest zbyt wcześnie, żeby można było cokolwiek powiedzieć. (Np. ja osobiście czuŁabym się bezpieczniej w tym wieku z malutkim tyłozgryzem, bo wtedy niewielkie odchylenie będzie przynajmniej w dobrym kierunku szło - dolna szczęka rozwija się wolniej, niż górna).
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 A mi chodzi o ocene charakteru w skali 1 -6. 8)Powiem Wam, ale jeszcze nie teraz, bo mam ciągle nadzieję, że uda mi się kogoś namówić, żeby je jeszcze raz czy dwa przetestować i nie chcę wpływać na ten przyszły wynik.A oto fotka na pocieszenie - zgadnijcie, które to :wink: :
aga_ostaszewska Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Wyglada jak Api, ale lapki sa w cieniu i nie widze latki! No i skoro Api pierwsza wpadla na to, zeby wyskoczyc z kojca, to moze i forsuje kolejna przeszkode... :D Ja wiem, ze nie nalezy mowic "hop", ale takie oceny szczeniat chyba ciesza? A jaderka u Anselka z pewnoscia zejda, a uszka, zgryz i ruch pozostana takie jakie sa albo beda jeszcze lepsze! :lol:
INA Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Jak na ostanie wieści o sportowych wyczynach Anselka to może... :roll:
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 No więc wspinaczkę fotelową uprawia Api. Właśnie próbowała jeszcze raz i spadła na pysk... :lol: :lol: :lol:
aga_ostaszewska Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrra! Zgadlam :Fade-col: :multi: :Fade-col:
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrra! Zgadlam :Fade-col: :multi: :Fade-col:Tak, tylko że to Ansel ma biały paluszek i to Ansel pierwszy z kojca wyłaził... :fadein:
Flaire Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Właśnie zadzwoniła do mnie Pani z Poznania, która odbiera Anselka w niedzielę... i smutno mi, że on już jedzie... :( Ale będzie z nią chodził do pracy i będzie miał tam troszkę starszą (6 miechów) koleżankę do zabaw, więc mam nadzieję, że będzie mu dobrze...
aga_ostaszewska Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Cholea, zapomnialam, ze to Ansel pokonal kojec jako pierwszy :oops:. Ale dobrze pamietalam, ze to Anselek ma biala lapke, a poniewaz na zdjeciu jej nie bylo widac, to wskazalam Api.
aga_ostaszewska Posted July 15, 2004 Posted July 15, 2004 Flaire: Jestes pewna, ze nie dasz rady namowic przyszlych wlascicieli Anselka do Dogomanii? Moze "jakos takos" razniej by Ci bylo!
Recommended Posts