zachraniarka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 coztego też wymagań Flaire nijak pojąć nie mogę- za oknem szaro, chmurnie- a tu cienia się zachciewa.. To jakaś aluzja, że niby halogen mam ze straży przytargać czy jak? :eviltong: :eviltong: ;) Ps. Posłałam cosik na mail..
Flaire Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 zachraniarka napisał(a):Ps. Posłałam cosik na mail..Komuż to? (Po prostu "Komu?" było za krótkim postem. :angryy: )
coztego Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Flaire napisał(a):Komuż to? (Po prostu "Komu?" było za krótkim postem. :angryy: ) Tobie, trochę nadmorskiego cienia :p OK, zach, doszło... Jutro biorę się do pracy :cool1:
zachraniarka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 coztego napisał(a):Tobie, trochę nadmorskiego cienia :p Prosto z plaży :megagrin: :megagrin: :megagrin: coztego - dzięki! :buzi:
Jura Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Pożyczyłam monitor i znów mogę korzystać z dobrodziejstwa, jakim jest komputer (choc wielkość posiadanego monitora nieco mnie przytłacza). INA, Borsaf kusicielki... :buzi: Już wstępnie pytałam rodzinę, czy nie zaopiekowałaby się jedną małą suczką. Nie wiem, tylko, czy właściwości jednej małej suczki nie zmienią sie do weekendu. Wirus cieczka.exe powinien już się pojawić. Flaire, czy Misia lub Apcia wystąpią w zawodach obi?
Ibolya Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 borsaf napisał(a):Witajcie, .............. Rita osobiście nie znam Ibolyi ( nic straconego, będe we Wrocławiu i na światówce, będziemy się mogły poznać:lol:) [SIZE=2]ale domyslam sie, że to rodowita Węgierka, stąd ten nick. A chyba" ly "czyta sie po węgiersku jak "j"??? .................. borsaf, rzeczywiście nie znamy się osobiście, ale, jak piszesz, nic straconego, we Wrocławiu niestety nie będę, lecz na światówce owszem, dziś właśnie Bodrysia zgłosiłam, napewno się spotkamy, już się cieszę na myśl, że Cię poznam osobiście. Masz rację, "ly" czyta się po węgiersku jak "j", podobnie jak "ny" czyta się jak "ń" natomiast, co jest ciekawostką, "cz" czyta się jak "c". No ale nie chcę tu za bardzo offować. Aha, jestem rodowitą Polką, choć z Węgrami mam wiele wspólnego. A mój nick ... ibolya to rzeczywiście znaczy fiołek, choć to jest raczej wprost przetłumaczone na węgierski imię violetta, które noszę (takie imię w jęz. węg. rzeczywiście istnieje).
Ibolya Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 zadziorny napisał(a):Na 100% Polka :razz:. Żadna Węgierka nie będzie mówić tak ładnie po polsku :shake: :cool3: :lol: zadziorny zdziwiłbyś się, gdybyś usłyszał jak mówię po węgiersku ;)
Flaire Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 Jura napisał(a):Flaire, czy Misia lub Apcia wystąpią w zawodach obi?Jura, nie wystąpią. :-( W sumie planowałam Misię zgłosić, ale przegapiłam termin - a teraz myślę, że to i dobrze, bo nie ćwiczyłam z nią od niepamiętnych czasów... A już jak termin przegapiłam, to wyszłam z nią któregoś wieczoru zobaczyć, jak by przeszła taki program i w sumie poszło jej całkiem nieźle (jak na Misię ;-) - no i porównując z poziomem, jaki widziałam na zawodach zorganizowanych przez Klub Aki w Łącku ;-) ), chociaż spaprała jedno ćwiczenie... A zach, gdy postawiłam jej zagadkę, które, zgadła dobrze. ;-) Więc w końcu nie żałuję, że nie startuję - szczególnie, że te zawody mają rangę Mistrzostw Polski (choć zgadzam się z głosami, które kwestionują, co to znaczy być Mistrzem Polski w obedience na poziomie 0, zważywszy, że z tego co wiem, nie ma żadnych kryteriów, które psy mają prawo w każdej klasie startować - więc np. w zerówce są zgłoszeni debiutanci, ale również psy, które już zerówkę zaliczyły i to bardzo dobrze). Zadebiutujemy sobie pewnie na jakichś zawodach mniejszej rangi. ;-)
Wind Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 zachraniarka napisał(a):Dzięki dobra kobieto, bo tego nam potrzeba! Ludwiś potrafi zrobić cosik ładnie, ale raz na jakiś czas :roll: brakuje chłopakowi czasu by sobie wszystko w głowie poukładał i doświadczenia, także fajnie będzie.. ale za rok. Póki co dokładnie wszystko możemy zawalić, ani jednej rzeczy nie mamy wykutej na blachę. Ale co tam, będzie jak będzie.. może być nawet śmiesznie, jak dziś na treningu, kiedy Ludwik wysłany na przeszkodę doszedł do niej kręcać kółeczka, pomieszało mu się z ćwiczenia na sobotnie pokazy :wallbash: Tak czy siak dla sobotnich gości mam info, że w sobotę Ludwiś na wystawie będzie i nawet będzie uczestniczył w ratowniczym show na ringu honorwym :roll: zach, Jak bedzie, tak bedzie :-) Ludi, to mlody pies, krotko szkolony, a na dodatek jak mniemam pies, ktory mysli i kombinuje :evil_lol: O ile prosciej jest ukladac pieski malo skomplikowane, ktore jak raz wbija sobie "siad" to beda to "siad" pamietac w identycznym ukladzie do konca zycia :evil_lol: Zupelnie inaczej wyglada sprawa z terierami, oczywiscie tymi o iscie terierowatym charakterku :diabloti: Jeszcze raz zach i Gosiu, powodzenia!!! No nic ... czas jechac po Majuta :loveu:
rita60 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Witam wszystkich z samego rana. Wczoraj znowu nie było internetu, nie wiem jak długo to potrwa, tyle mojego co w pracy.Ibolya ale rozpetałam burze swoja pomyłka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale chociaz sie czegos dowiedziałam o tobie.Bos dzieki za pozdrowienia, mam nadzieje, ze moczysz nogi w morzu:loveu: :loveu: :loveu: Czy sa jakies nowe wiadomosci w sprawie tego wałesajacego sie erdelka ?:shake:
Flaire Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 rita60 napisał(a):Gdzie sa wszyscy ???:niewiem: :niewiem: :niewiem:No ja na przykład pracuję... A zaraz idę z psami. :loveu:
zadziorny Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 rita60 napisał(a):Gdzie sa wszyscy ???:niewiem: :niewiem: :niewiem: Na urlopach, albo jeszcze smacznie śpią :mad: :cool3: :eviltong:
Ibolya Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 No, ja jestem. Od dzisiaj zaczynam URLOP!!! :multi::multi::loveu::evil_lol: Witaj rita.
rita60 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Ibolya']No, ja jestem. Od dzisiaj zaczynam URLOP!!! :multi::multi::loveu::evil_lol: Witaj rita. Szczesciara ja powoli zapominam, ze miałam. Miłego urlopu, troche wiecej słoneczka.:bye:
rita60 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='borsaf [B']Rita osobiście nie znam Ibolyi ( nic straconego, będe we Wrocławiu i na światówce, będziemy się mogły poznać:lol:) [SIZE=2]ale domyslam sie, że to rodowita Węgierka, stąd ten nick. A chyba" ly "czyta sie po węgiersku jak "j"?? A ja nie znam nikogo osobiscie:placz: mam nadzieje, ze cos sie zmieni. Mam na mysli wrzesniowe zawody agility w miescie łodzi. Moje pytania; czy wpuszcza mnie tam z Parysem i kto z moich wirtualnych/narazie/ przyjacioł wybiera sie na te zawody ?
nikit1 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Dzień dobry z poranną kawą i słodkim rogalem z masłem ;) Poszukuję kogoś kto był na wystawie w Chorwacji bądź jest w posiadaniu katalogu/ów z chorwackich wystaw 2006 bądź 2005.. help! :helo:
Ibolya Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='rita60']Szczesciara ja powoli zapominam, ze miałam. Miłego urlopu, troche wiecej słoneczka.:bye: Dziękuję za życzenia, mam nadzieję, że się sprawdzą. W drugiej połowie urlopu jadę do Ustki i chciałabym słoneczko :lol: W zeszłym roku też byłam w Ustce i na dwa tygodnie pobytu tylko raz udało się pójść na plażę :oops: mam nadzieję, że teraz będzie lepiej. A kiedy te zawody w Łodzi? może uda mi się przyjechać.
rita60 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Ibolya jak mnie pamiec nie zawodzi to odbywaja sie 16-17 wrzesnia.
Ibolya Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 To jakby mi się udało jeszcze kogoś namówić, to może przyjadę.
rita60 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Ibolya']To jakby mi się udało jeszcze kogoś namówić, to może przyjadę. Fajnie ...........:bigcool: :bigcool: :bigcool:
nikit1 Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 [quote name='Wind']Ja tez dostalam cos z serii "roznic kulturowych". Choc, przyznacie ze nie tak egzotyczne :cool3: :evil_lol: eeee Wind - my robimy ranking takich fotek z wystaw :lol: Mamy już kilka, za jakiś czas jak kolekcja się powiększy zrobimy galerię na dogo :diabloti:
zachraniarka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Flaire napisał(a):(choć zgadzam się z głosami, które kwestionują, co to znaczy być Mistrzem Polski w obedience na poziomie 0, zważywszy, że z tego co wiem, nie ma żadnych kryteriów, które psy mają prawo w każdej klasie startować - więc np. w zerówce są zgłoszeni debiutanci, ale również psy, które już zerówkę zaliczyły i to bardzo dobrze). Generalnie można się zastanawiać co znaczy być Mistrzem.. Mistrzem klasy 0? Mistrzem klasy 3? Mistrzem Śląska? Miss Polonią :cool3: :cool3: :cool3: Dla mnie to wszystko dobra zabawa i odrobina więcej smaczku i adrenalinki, a przecież i to ma dla niektórych znaczenie.. Więc jeżeli można podneść poziom przyjemności to czemu nie? A kryteriów nigdy nie ma równych dla wszystkich.. Rzadko znajdziesz dwa takie same psy.. zawsze można powiedzieć, że jeden debiutuje, a drugi ma 10 startów za sobą, a zaraz kolejny się odezwie, że ten ćwiczy w profesjonalnym klubie, a ten sam na podwórku u siebie, a ktoś inny krzyknie, a ja startuję z 6 miesięcznym szczeniakiem, a tamten ma 3 lata. No a ja mam buldoga, a konkuruję z border collie.. Zawsze można znaleźć argumenty na to by było niesprawiedliwie, albo bez sensu.. Ale to już problem tych ludzi, dla których jest to zmartwieniem. Ja tam wolę należeć do tych, którzy po prostu dobrze się bawią :D
fjolka Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 witam ! ale mam zaleglosci:cool3: u nas deszczowo i szorstek wiecej w domu przebywa niz na dworze, energia go rozpiera, a ja mam nagle mniej czasu na wszystko, bo trzeba zajac jakos szczyla,coby sobie sam zajec nie szukal:razz: a do tego wymiana zebow:shake: mam nadzieje, ze jakos to zniesiemy.jak dlugo moze potrwac wymiana ?
Recommended Posts