Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Wojtek-jeśli te "szabelki" sa w mysl teorii o jin i jang to juz łatwiej zrozumiem :diabloti:, aczkolwiek nie liczyłabym na twoim miejscu na zrozumienie ze strony twojej TZ-ki :evil_lol:

A może podciągnę to pod domek w stylu skandynawskim? ;) :lol:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

rita60 napisał(a):
.........]
Bardzo ładnie, skad ty to wszystko wiesz omnibusie. Ale na odpowiedz z cytatem chyba cos pitole, napisz jeszcze raz prosze o kolejnosci postepowania. Cierpliwosci profesorku;) ;) ;)
Taki mądry to ja niestety nie jestem :shake:. Po prostu sama Ibolya kiedyś o tym pisała :cool3: :lol:.

Co do cytatów, to robisz tak:

• naciskasz przycisk w poście, który chcesz cytować
  • w oknie edycji postu, które się pojawi ustawiasz kursor na samym końcu tekstu, za wyrażeniem "
  • "
  • wciskasz klawisz "Enter" by przejść do nowej linii (cały tekst cytatu powinien znajdować się powyżej Twojego kursora :roll:)
  • piszesz swój własny tekst w danym poście :lol:
I to wszystko :cool3:

Posted

lothia napisał(a):
jest bardzo duży i szczeka jak sika a ja poprostu nie znam tej rasy[szybciej złapałabym dobermana]
Hmmm. Co to znaczy "bardzo duży"? Airedale określiłabym jako spore, ale na pewno nie "bardzo duże" - zdecydowanie mniejsze od dobermana (którego wzorzec określa go jako psa "średniej wielkości").

Posted

Hej!Pamietacie mnie?!
No wiec dowiedzialam sie jakie imie w rodowodzie ma
piesek mojej cioci-Taj.
Wyndrige midnite jocker-Taj
Rodzice Taja-
tata- CH Coldstreams highlander
mama-CH Wyndrige Mj's Traymac comedy
(moglam cos napisac z bledami)

Posted

oo to ten jest wielkości dobcia[nie jakiegoś olbrzyma ale takiego przeciętnego,może wysokiej suki ,napewno powyżej kolana]
nie stałam przy nim więc trudno mi dokładnie określić

Posted

ma taką fryzurę, mam nadzieję że niedźwiedzica nie pogniewa się że ściagnęłam to z jej stronki,

tylko kolor ma taki jakby wyblakły,bardziej podobny do tego

Posted

Witajcie,
Uleńka spi w drugim pokoju, z nieba leje równo calutki dzień, młodzi pojechali,...więc ja hyc!,na dogo.

Lothia jak ten piesek jest z taka fryzurką toon napewno ma właściciela. Nikt, chcąc sie w niecny sposób pozbyc psa, nie trymowałby go przedtem.
Co innego, ze niefrasobliwośc tych właścicieli poraża:crazyeye:

Rita
osobiście nie znam Ibolyi ( nic straconego, będe we Wrocławiu i na światówce, będziemy się mogły poznać:lol:) [SIZE=2]ale domyslam sie, że to rodowita Węgierka, stąd ten nick. A chyba" ly "czyta sie po węgiersku jak "j"???

Znowu leje ciurkiem:placz::placz::placz: Juz dosyć! Jak do piatku sie nie wypogodzi:mad::cool3::mad::cool3::mad::mad: To...i tak do Sopotu pojadę:evil_lol:

Posted

Ana&Dalma pamietamy!, czekamy na fotki Taja i pisz, jaki on jest.
Rodowód to pewnie Flaire tylko rozgryzie bo to ze Stanów, choć nieraz maja korzenie europejskie, głównie angielskie.

Posted

borsaf napisał(a):

Rita
osobiście nie znam Ibolyi ( nic straconego, będe we Wrocławiu i na światówce, będziemy się mogły poznać:lol:) [SIZE=2]ale domyslam sie, że to rodowita Węgierka, stąd ten nick.
Na 100% Polka :razz:. Żadna Węgierka nie będzie mówić tak ładnie po polsku :shake: :cool3: :lol:

Posted

Lothia, weź odłów tego teriera! Co to dla Ciebie :razz: Skoro nie boisz się dobermanów, to nie masz co się bać airedale :p

Kurka, ciągle leje i pada i pada i leje... Już mam dość... Kreska już nie chce wychodzić z domu :no-no-no:

Posted

:lol: :lol: Jaki jest Taj?Taj jest slodkim psiakiem,slucha sie mnie i jest naprawde kochany.Do obcych z dystansem,nie nawidzi listonosza i jak go widzi lapie
swoj dywanik i nim potrzacha...wyglada wtedy jak wsciekly pies!-wiecie co by sie stalo z tym facetem jak by byli razem w domu?!To samo co z dywanikiem!:evil_lol:
Teraz ma jakas alergie,strasznie sie drapie i wychodzi z niego siersc.
To tyle tak ogolnie,potem cos jeszcze napisze i wstawie kilka fotek... :lol:

Posted

borsaf napisał(a):
Rodowód to pewnie Flaire tylko rozgryzie bo to ze Stanów
Ej, no ;-). Nie wiem, czy "tylko" Flaire, ale Flaire rozgryzie na pewno ;-). Szczególnie, że Wyndridge to już dzisiaj dosyć stara hodowla, która oryginalnie oparta była na synku mojego psa! :loveu: Później wprowadzili do tej hodowli również inne linie (konkretnie Traymar) i Twoja suka właśnie z tych innych linii pochodzi, więc nie jest w żaden bliski sposób spokrewniona z tamtym moim psem.

Natomiast... dziadkiem ze strony ojca Ty'a jest wspaniały reproduktor, Terrydale's Int'l Affair :loveu: , który często-gęsto figuruje w rodowodzie mojej Lotki. A dziadkiem ze strony mamy Ty'a był MJ's Stone Ridge Chosen One, który był sprowadzony to Europy i jest w rodowodach wielu europejskich psów. Więc może jesteś również blisko spokrewniona z innymi dogomaniackimi psami!

Tak czy inaczej, Ty ma bardzo szlachetny rodowód! :loveu:

Posted

Witajcie duże siostry i bracia..........:lol: :lol: :lol: :lol:

Gorące pozdrowienia z Jastrzębiej Góry..........od naszej bosowej paki.:multi: :multi:

Borsaf dzięki za pozdrowienia..........wiesz ....Jazon nie lubi cosik morskiej wody. Poszedłem z nim popływać .....to wiosłował tylko do brzegu .....nie chciał do Szwecji.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Jutro mam spotkać się z INĄ...........po południu , zależy od pogody......może jakis spacerek....:evil_lol: ......Vigo szaleje na plaży i bawił się z jakims swoim kuzynem......ale to INA Wam dokładnie opowie ....ja mogę coś pokręcić
Mam czas tylko do 20.30

Jeszcze raz wszystkich pozdrawiam :multi:

Posted

Ana&dalma napisał(a):
:lol: :lol: Jaki jest Taj?Taj jest slodkim psiakiem,slucha sie mnie i jest naprawde kochany.Do obcych z dystansem,nie nawidzi listonosza i jak go widzi lapie
swoj dywanik i nim potrzacha...wyglada wtedy jak wsciekly pies!-wiecie co by sie stalo z tym facetem jak by byli razem w domu?!To samo co z dywanikiem!:evil_lol:
Teraz ma jakas alergie,strasznie sie drapie i wychodzi z niego siersc.
To tyle tak ogolnie,potem cos jeszcze napisze i wstawie kilka fotek... :lol:

dobermana to mam w domu i dlatego się nie boję, a teriery podobno strasznie cięte są a ten taki sporawy i szczekający,jestem strachajło:oops:
pozatym nie miałbym go nawet gdzie przetrzymać, gdyby nie to ze szkoda mi psa zadzwoniłabym do schronu, ale jak wysledzę gdzie mieszka to chyba grzecznie zapytam sie właścicieli czy chcą mieć odstrzelonego psa:angryy:

Posted

zach,

Wiesz, ze jestem na full zajeta, ale te zdjecia z Rosji :loveu: Rany, marzenie! Zycze Ci z calego serca, abyscie powtorzyli Wasz cudny wystep w Sopocie! Wyobrazam sobie, ze "na zywo" wyglada to jeszcze bardziej imponujaca niz na fotach :cool3:
MOco bede za Was sciskac kciuki, choc wiadomo ze me serce jest rowniez przy Zawodnikach z AKI! Nie mniej po rowno podziele dobre fluidy! :loveu:

W.

Posted

Flaire napisał(a):
OK, troszkę zaofuję... Dostałam mailem zdjęcie, z którego nieźle się uśmiałam - niewątpliwie wykazuje to mój brak wrażliwości na różnice kulturowe... Ale co tam - pokaże Wam:

Ja tez dostalam cos z serii "roznic kulturowych". Choc, przyznacie ze nie tak egzotyczne :cool3:

:evil_lol:

Posted

Wind napisał(a):
zach,

Wiesz, ze jestem na full zajeta, ale te zdjecia z Rosji :loveu: Rany, marzenie! Zycze Ci z calego serca, abyscie powtorzyli Wasz cudny wystep w Sopocie! Wyobrazam sobie, ze "na zywo" wyglada to jeszcze bardziej imponujaca niz na fotach :cool3:
MOco bede za Was sciskac kciuki, choc wiadomo ze me serce jest rowniez przy Zawodnikach z AKI! Nie mniej po rowno podziele dobre fluidy! :loveu:

W.

A za Gosię to już nikt nie chce trzymać? :shake:

Posted

Wind napisał(a):
Nie mniej po rowno podziele dobre fluidy! :loveu:

Dzięki dobra kobieto, bo tego nam potrzeba! Ludwiś potrafi zrobić cosik ładnie, ale raz na jakiś czas :roll: brakuje chłopakowi czasu by sobie wszystko w głowie poukładał i doświadczenia, także fajnie będzie.. ale za rok. Póki co dokładnie wszystko możemy zawalić, ani jednej rzeczy nie mamy wykutej na blachę. Ale co tam, będzie jak będzie.. może być nawet śmiesznie, jak dziś na treningu, kiedy Ludwik wysłany na przeszkodę doszedł do niej kręcać kółeczka, pomieszało mu się z ćwiczenia na sobotnie pokazy :wallbash:

Tak czy siak dla sobotnich gości mam info, że w sobotę Ludwiś na wystawie będzie i nawet będzie uczestniczył w ratowniczym show na ringu honorwym :roll:

Posted

Zachraniarka dzieki za info.Już sie zaczynam denerwowac czy mi czasu starczy na ogladanie wszystkiego. To show chyba nie bedzie kolidowac z ringiem erdeli, albo łelszów?
Jaka jest ta wystawa sopocka? Czy ringi sa daleko od siebie? Czy trzeba kawe ze soba wziąść jak w Poznaniu ostatnio?, czy dobrze żywią?

Posted

borsaf napisał(a):
Zachraniarka dzieki za info.Już sie zaczynam denerwowac czy mi czasu starczy na ogladanie wszystkiego. To show chyba nie bedzie kolidowac z ringiem erdeli, albo łelszów?
Jaka jest ta wystawa sopocka? Czy ringi sa daleko od siebie? Czy trzeba kawe ze soba wziąść jak w Poznaniu ostatnio?, czy dobrze żywią?

Z erdelami nie powinno kolidować, bo one od rana idą, a nasze pokazy będą pewnie ciut później. Nie wiem jak z łelszami..
Sopocka wystawa jest super ;) Teren wystawy jest rozległy, ale w sumie ringi nie są daleko od siebie, a honorowy jest pośrodku. Kawy brać myślę nie trzeba, można kupić. Żarło jest bardzo dobre, ale kolejki długie i trochu sobie liczą narzutu :angryy:

Posted

lothia napisał(a):
dobermana to mam w domu i dlatego się nie boję, a teriery podobno strasznie cięte są

Ktoś Ci głupot naopowiadał :p Teriery są urocze, a już na pewno przyjemniejsze w obyciu niż dobki ;)

Posted

Flaire napisał(a):
O ile ja pamiętam, to cienia jak na lekarstwo. :angryy:

A czego Ty byś jeszcze chciała? :cool3: Jak słońca nie ma to i cienia nie uświadczysz ;)

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
A za Gosię to już nikt nie chce trzymać? :shake:

Rany, Gosiu wybacz!!! Jakos umknal mi Wasz start :oops: Przepraszam i oczywiscie za bialasa i za Ciebie mocno kciuki rowniez beda zaciskac :loveu: Trzymajcie sie Dziewczyny i dajcie z siebie wszystko! :-)

W.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...