niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Terry- witaj :loveu: cieszę się,że prawnuczka Koki trafiła na dogomanię ;)strasznie fajnie jej zdjecia oglądać :loveu: wstawiaj więcej,prosżę, niech sobie na maluszkę popatrzę. Tak mi miło wnuczę Tequili widzieć :multi: Pomiziaj malucha od nas , bardzo, bardzo, bardzo mocno :loveu::loveu::loveu: W kwestii uszek spokojnie, ona jeszcze ma czas,żeby uchole prawidłowo sie układały. W tym wieku, w jakim ona jest, uszy sa nieproporcjonalnie wielkie,ale potem to się zmienia, głowa rośnie a ucho zaczyna sie podnośić i układać w literkę V.Znam sporo airedali, których własciciele nie mieli zielonego pojecia,że uszy można ( czy trzeba :cool3:) kleić i ich psy mają idealne uszy. I ciagle mi sie wydaje,że koncowe ułożenie ucha zależy od genów bardziej, niż od klejenia czy nie. Bo grubości chrząstki i wielkości samego płatka ucha żadne klejenie nie zmieni, podobnie jak mięśni poruszających uchem. Więc naprawde spoko, będzie dobrze,zwłaszcza,że Samba, jej mama ma piękne ucho , tatuś także :p Fjolka-witaj po długiej przerwie :p w czasie pilnowania rozrabiaki zrób mu kilka fotek i wklej ! Nie ma nic piekniejszego,niztaki rozrabiający szczenior :loveu:
niedzwiedzica Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencja- za Jaśka trzymamy kciuki :thumbs:będzie dobrze :p a powiedz może, dlaczego gratulacje za stwierdzona ciążę należa się twoim zdaniem bardziej tatusiowi ??? Jego "wkład " w ten proces prokreacji był niewielki :diabloti: więc uważam,że większe gratulacje należą się mamuśce, czyli Roxy ;) Flaire - piękna fotka Misi :loveu:
Mokka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 My też już w domu po weekendowych szaleństwach. Na zawodach Flaire stwierdziła, że jest zbyt gorąco, aby biegać, więc szybciutko uszkodziła sobie nogę, po czym dostała intelektualną fuchę, inni niech sie męczą :evil_lol: . Pomimo wszystko wyjazd był bardzo udany, bo nie samymi zawodami człowiek żyje. Fotek jest około tysiąca, ale ja jestem w pracy i nie bardzo mam czas na ich obrabianie. Podrzuce je Flaire i wespół w zespół parę tu wrzucimy. Psy były przeszczęśliwe, wyszalały się i w ogóle... jako prawdziwy terier, szczeniak dostał bzika na punkcie frisbee okazało się to zaraźliwe, Misię też dotknęło następnie Lotka próbowała wykończyć wujka Leona za co została zagryziona w związku z czym więcej fotek na razie nie będzie :evil_lol:
bo Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Mokka świetne zdjęcia:) A osiołek jest taki biedny, nie chce jeść, ma poranne mdłosci, a pan weterynarz stwierdził, że jest w ciązy. Za półtora tygodnia powie nam ile:lol: Taki "powolniak" z niej, najbardziej mnie martwi ten brak apetytu. Dzisiejsze śniadanko ładnie zakopała w fotelu i przyklepała noskiem. Teraz czekamy na telefon, zeby odebrać Jaśka po operacji.
Wojtek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencja, bo - trzymamy kciuki! Flaire - Lotka SUPER!!!
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 My też trzymamy mocno kciuki za Jantarka, gratulujemy OBOJGU rodzicom i chwalimy fotki Mokki :)
Flaire Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencja, bo, bardzo mocno trzymam kciuki za Jaśka. Piszcie, co u niego! Mokka, zdjęcia cudne! Szczeniak jak szczeniak ;-), ale ten błysk w ślepiach Misi normalnie mnie zaskoczył! :evil_lol: TO JEST MOJE SUODKIE MISIĄTKO??? :crazyeye: :lol:
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 hhihi ale szalone airedale :) Jasiek juz w domu. Wszystko ok. Pasqdztwa wyciete :) Teraz wyglada i chodzi jakby wypil co najmniej jedna butelke wodki sam :)
zadziorny Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Mokka foty cudne :cool2:. Prosimy o jeszcze :cool3: :multi: Nitencja za Jaśka i Roxy 3mamy :thumbs:
Jura Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Dzień dobry, powracam. (Aga, Ali, dzięki za pamięć). Niemal dwa tygodnie temu nieoczekiwanie, również dla samej siebie, wrzuciałam kilka niezbędznych drobizgów do samochodu (wśród których był namiot, ale aparat fotograficzny juz nie :wallbash:) i uciekłam z miejskiego piekarnika do lasu. Było super. Fredzia pływała niemal jak Regon, tylko na krótsze dystanse (Fredzia to mój pierwszy pływający pies). Teraz już jesteśmy w domu. Niestety wiem już, że guz Fredzi nie był głupstwem. Mam nadzieję, że wieczorem wet przyniesie wynik i będę wiedzieć więcej. Wtedy się zamelduję, a teraz znikam, bo przyswajam jakieś różne ustawy dzięki czemu może zyskam ciekawą pracę.
INA Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Witaj Jura:multi: czekam na guzowe wieści... Nitencja - u was już po:lol: ale czy ten guz został też pobrany do badania? ...ale foty to Ci Mokka wyszły pierwszorzędne - mi się podoba szczególnie to; Lotka z wujasem Leonem - ten bieg łep w łep - i ten wzrok Leona:razz: .. ...ja już mam trudności w rozróżnieniu która to z dziewczyn tym razem:evil_lol: Frisbee:loveu: ... jak by juz zostało przez mojego Vigo złapane, to prawdopodobnie zostałoby zawleczone gdzieś na ubocze oby dalej od pańci i tam na prędko nastąpiłaby kotrola jakości sprzętu fruwającego:cool1: :evil_lol:
Flaire Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Jura, pisz dalej, co to za świństwo... Trzymam kciuki. :kciuki: INA napisał(a):Frisbee:loveu: ... jak by juz zostało przez mojego Vigo złapane, to prawdopodobnie zostałoby zawleczone gdzieś na ubocze oby dalej od pańci i tam na prędko nastąpiłaby kotrola jakości sprzętu fruwającego:cool1: :evil_lol:Lotka też tak na razie ma, ale ciocia Mokka w tym momencie wyciąga zza nadrza... drugie frisbee... I to, które ma ciocia jest zawsze fajniejsze od tego, które ma Lotka, więc się wymieniają - Lotka bierze to fajniejsze, a ciocia - to mniej fajne, które robi się fajniejsze jak tylko ma je ciocia, a nie Lotka. :evil_lol:
fjolka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dziekuje wam za przywitanie :loveu: Flaire napisał(a):Jak wiatru więcej niż szept, to może Tornado? ;-) przewaga wiatru zdecydowana natomiast szeptu jakby brak wiec tornado jak najbardziej pasuje :lol:
Nitencja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 taaaaaak ale poprzednio bylo spokojnie wiec teraz pewnie tak. Jednak jestem troche przeczulona poniewaz matka jantara padla na chloniaka .... wiec lepiej na zimne dmuchac i boje sie wszystkich brodawek rosnacych , gul i innych takich
Wind Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nitencjo, Trzymam kciuki za szybki powrot do zdrowka Twojego serdelka :-) I oczywiscie za spokojna ciaze mojej ulubionej terierowej suczki :loveu: Niech szczeniatka pieknie sie rozwijaja, a gdy przyjdzie wlasciwy moment licznie powitaja nowy swiat :multi: fjolka, Witaj na Forum :-) Jura, Jak tylko bedziesz wiedziec co z tym guzem, to pisz! Martwie sie okrutnie o Twoja suczke, ale mam nadzieje ze wszystko dobrze sie skonczy. Duzo zdroweczka dla suczenki, a dla Ciebie szybkiej nauki prawnych zapisow i otrzymania wymarzonej pracki :-) W.
fjolka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Terry napisał(a):Ina to wlasnie jest moja kosiarka. Niestety czeka mnie klejenie uszu i przyznaje , ze nie bardzo wiem jak sie za to zabrac , bo moje poprzednie merdelki mialy uszka idealne.Narazie czekam na klej, potem bede myslec dalej. terry kosiarka cudna,moj sezam jeszcze kilka tygodni temu tez taki kosmaty byl, ale wlos mu bardzo szybko zaczal wylazic i skubanie zaczelam tak jakos w 10 tygodniu. na poczatku wygladal troche jak dziurawiec, bo troche trwalo zanim pozbylismy sie szczeniakowego klaka, zreszta do dzisiaj ogon ma prawie nietkniety i czarne wloski na pycholu. nas nietety klejenie nie ominelo, nie wiem czy pomoze, bo uszy ma nietypowe powiedzialabym.
Flaire Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 fjolka napisał(a):uszy ma nietypowe powiedzialabym.fjolka, a na czym polega ta nietypowość?
fjolka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 ali poltora roku temu zaczely sie moje poszukiwania rasy, ale na dogo jestem oficjalnie od grudnia, chociaz czytalam was juz znacznie wczesniej. natomiast moj pierwszy post na forum byl o wyborze hodowli. gratuluje championatu
Ali26762 Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 fjolka napisał(a):ali poltora roku temu zaczely sie moje poszukiwania rasy, ale na dogo jestem oficjalnie od grudnia, chociaz czytalam was juz znacznie wczesniej. natomiast moj pierwszy post na forum byl o wyborze hodowli. gratuluje championatu Narazie młodzieżowego :) Dzięki bardzo! No faktycznie, data Twojej rejestracji jest grudniowa. Ale to nie zmienia faktu, że Cię zapamiętałam :)
fjolka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 dosyc specyficznie sie zalamuja, tzn. nie sa ani za ciezkie, ani za lekkie.strasznie ciezko mi to zobrazowac, ale sprobuje. no wiec zewnetrzne krawedzie u nasady zginaja sie do srodka i to powoduje, ze uszy sa ustawione na zewnatrz i troche w poziomie.rodzice i rodzenstwo maja uszy prawidlowe wiec troche to dla mnie zagdka:roll:
Mokka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Przepraszam, że się wtrącam, ale jeszcze coś dorzucę jemy obiad w eleganckiej restauracji a potem psy pozują a potem... szczeniak w panierce siostra Parysa?
fjolka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 rita60 napisał(a):Terry, fjolka witajcie na forum, ja jestem pancia tego uszatka dogomaniackiego/ okreslenie Borsaf/. Terry Sezam sliczny... rita uszatek fajowy bardzo i taki nietoperkowaty:cool2: a sezam owszem sliczny jest, ale niekoniecznie nalezy do terry;) niedzwiedzica szczeniak obfocony jest maksymalnie, tylko jeszcze musze sie wklejania naumiec:oops: wlasnie szukam jakiejs instrukcji. a jesli chodzi o rozbrykanego malca to chyba nie ma nic piekniejszego i przesmiesznego.ach! jaka szkoda, ze ten czas tak pedzi... mokka zdjecia piechow swietne, jestem pod wrazeniem leona, ma w sobie cos dingowatego :p
Mokka Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 trymowanie Leokadii Lotka pływa oddaj!!! i znowu szczeniak panierowany pływaczki
Wojtek Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Nie, no sorry, ale ta panierowana to Lotka?! Toż to już stara baba!!! ;) :lol: :loveu: Kiedyś pisałem, że dobrze jej z pyska patrzy. I widzę, że sunia dorasta z tym samym fajnym swoim szelmowskim wyrazem :-) Jak patrze na foty Fu z dzieciństwa, to - nie pomyliłbym jej z żadnym innym psem. Widac to tak jak u ludzi jest. Tak Fu czeka na michę: a tak zasypia:
Recommended Posts