Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Wind napisał(a):
I nie mowi, ze Ludiemu daleko do Eyka ... :diabloti: Precelek chyba taki samiusienki :evil_lol: ;)

Ludwikowy jest bardziej precelkowy, a Eykowy zawsze mi się kojarzy z taką imprezową rozwijaną trąbką. :evil_lol:

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Wind napisał(a):
I nie mowi, ze Ludiemu daleko do Eyka ... :diabloti: Precelek chyba taki samiusienki :evil_lol: ;)

A nieprawda.. Eyk ma bardziej zawinięty precel niż Ludwiko.. Oprócz dużego zwoja ma jeszcze malutki zwojek.. Także dwa razy jest bardziej zakręcony niż mój :lol: :lol: :lol:

Co do wagi aportu to nie wiem, by trzeba było zerknąć w regulaminy IPO.

Posted

Przykro mi, ale nie mogłam oglądnąć sobie Eyka w akcji. Kliknęłam na link ale tam mi napisali:"Dział dostępny tylko dla uzytkowników" Kazali sie zarejestrować, a ja tam tylko dla popatrzenia więc nic im po mnie i mojej rejestacji:shake:

Flaire sunie świetnie wyglądają. Jakie obeznane z wodą. Tylko faktycznie Misia z łezka w oku spogląda na wodę. Tak pod nosem, a na własną łapę pancia zabroniła buuu.

Posted

Wind napisał(a):
BTW dobrze, ze mam malego psa :razz: Przynajmniej nie musze sie tak silowac wyrzucajac ogromniasty aport, jak na filmiku robila to Patrycja :evil_lol:
O ile dobrze pamiętam, aport w IPO III waży 2 kg bez względu na gabaryty psa ;-). (Ale już do aportowania przez przeszkodę używa się lżejszego aportu, bodaj 650 g).

Jeszcze filmików Eyka nie obejrzałam, ale bardzo jestem ich ciekawa. Jak dotąd widziałam jedynie zdjęcia Eyka w akcji i z tych zdjęć wynikałoby, że mnie osobiście bardziej odpowiada inny styl chodzenia przy nodze (taki jak prezentuje np. Ludwiko :loveu: ) - zobaczymy, czy filmiki to potwierdzą... :-)

Posted

Wojtek napisał(a):
Piszcie, piszcie - to bardzo ciekawe... :razz: Co człowiek to inne potrzeby.
I psiarnia. Porządne, przytulne pomieszczenie dla piesów :cool3: :loveu: :multi:

Posted

Flaire napisał(a):

Nigdy nie rozumiałam, dlaczego wanna musi stać w tym samym pomieszczeniu, co kibel...
Ja mam w osobnych pomieszczeniach :evil_lol: :eviltong:

Posted

Flaire,nie mam pojecia jakie zrodla spowodowaly umieszczenie AT w gronie szczegolnie zagrozonych,ale chyba nie osmieszaliby sie umieszczaniem takiej informacji,gdyby nie wierzyli w wiarygodnosci i rzetelnosc zrodla ? :roll:

Nikit,gratulacje babciu ! :lol:

A zdjecia z wakacji bardzo malownicze,a czujac zar w powietrzu wrecz sie lza w oku kreci... :gent:

Posted

Kochani jest taki domek, który spełniłby praktycznie oczekiwania wszystkich (tak myślę, że są tam te wszystkie rzeczy o których pisaliście). Wysłałam fotki chatki do Zadziornego, Ali, Flaire, Ibolyi i Niedzwiedzicy (do tych mam tylko adresy mailowe), Zadziorny na pewno roześle je dalej tym którzy będą chcieli

Wojtek - wystarczy tylko później skontaktować się z architektem właściciela domu, na bank wymyśli coś podobnego :evil_lol: :lol: . A i z kosztorysem nie będzie problemu, zapytasz właściciela ile musisz odłożyć.
(Wojtek - wyślij maila na pw albo do mnie albo do zadziornego jeśli chcesz fotki :lol: )

Flaire, zachraniarka - świetne zdjęcia :loveu:

Posted

carragan napisał(a):
Flaire,nie mam pojecia jakie zrodla spowodowaly umieszczenie AT w gronie szczegolnie zagrozonych,ale chyba nie osmieszaliby sie umieszczaniem takiej informacji,gdyby nie wierzyli w wiarygodnosci i rzetelnosc zrodla ? :roll:
No nie wiem... Ostatnio, gdy napisałam do vetserwisu w celu zweryfikowania informacji, która wydawała mi się błędna okazało się, że... informacja była błędna (i poprawili ją na skutek mojego maila). :niewiem:

Posted

swallow napisał(a):
Kochani jest taki domek, który spełniłby praktycznie oczekiwania wszystkich (tak myślę, że są tam te wszystkie rzeczy o których pisaliście).
swallow, nie ma zdjęć kuchni, więc nie wiem, czy moje wymagania byłyby spełnione ;-). Co jeśli okazałoby się, że kuchnia jest, wedle wymagań Wind, minimalistyczna? To ja już wolę /moje mieszkanko. ;-)

Posted

[quote name='carragan']Flaire,nie mam pojecia jakie zrodla spowodowaly umieszczenie AT w gronie szczegolnie zagrozonychA więc może znalazłam to źródło... Pośród wielu, wielu prac, w których 9 ras (bez AT, ale z wilczarzem na przykład) jest wymienianych jako rasy, w których występuje 90% wszystkich przypadków tej choroby, jest też jedna praca, która na podstawie grupy tylko 189 przypadków psów różnych ras z DCM, wymienia AT jako psy z nadreprezentacją w tej grupie (a nie wymienia np. wilczarzy). Wydaje mi się, że właśnie ta praca musi być źródłem informacji w vetserwisie, bo niczego innego, co by wymieniało kardiomiopatię u AT po prostu nie znalazłam...

W każdym razie ja się jeszcze z tym problem w naszej rasie nie spotkałam. Moje psy i tak mają regularnie robione EKG (wszystko w normie), ale może przed kryciem będę jeszcze robiła im echo dla świętego spokoju - chociaż muszę przyznać, że nie wierzę w te dane (grupa w tym badaniu statystycznie za mała by o czymkolwiek świadczyć).

Posted

Wind napisał(a):
I nie mowi, ze Ludiemu daleko do Eyka ... :diabloti:

Aj, jeszcze przeczytałam o samym preclu, a tego nie!

Ja nigdzie nie mówiłam ani nie mówię, że Ludwikowi daleko do Eyka. Pomijam tutaj kwestie oczywiste chociażby wiek- jednak te kilka lat dzieli oba psy. Dla mnie porównać te dwa psy nijak nie można.. Nie dość, że są szkolone w zupełnie innych dyscyplinach to jeszcze jeden tylko do sportu, a drugi przede wszystkim do pracy.

Ja jestem z Ludwiśka bardzo zadowolona jeżeli chodzi o pracę ratowniczą to jest to do czego go wybierałam. I fakt, że już dziś w nocy wyjeżdzam na międzynarodowe zawody, na które się zakwalifikowałam z 15miesięcznym psem jest dla mnie fantastyczną sprawą. Szorstki jest dokładnie taki jakiego chciałam decydując się na użytkową hodowlę pierdli, a może nawet ciut lepszy.

Pisząc wcześniej chodziło mi tylko o to, że natchnienie to nie wszystko. Dla mnie Eyk jest wielkim natchnieniem, jednak nijak to nie ma przełożenia na pracę z moim AT. U nas przykładowo sport jest zawsze obłożony pewnymi ograniczeniami, bo to przede wszystkim pies do pracy. I nigdy Ludwisia nie będę prowadzić tak jakbym prowadziła psa tylko do sportu. Co nie ma znaczenia na to jakim jest psem tylko na styl pracy jaki prezentuje. Jedynie co mogę się starać to uzyskać obraz pracy, który będę uważała za OK. Jeżeli to mi się nie uda lub sport zacznie nam ingerować w pracę poszukiwawczą to mówimy obi pa pa Ale na razie to nie ma co się nad tym zastanawiać, Ludwiśko to jeszcze dzidzia i o tym co będzie reprezentował będe wiedziała może za półtora roku :roll:

Także można stawiać Eyka jako natchnienie, ale czy to będzie miało odbicie w pracy innych AT? Moim zdaniem zbyt dużo czynników by tak właśnie miało się stać.

Posted

zach,

A widzisz ... gdybym widziala Ludiego "na zywo" to pewnie nie pisalabym, ze precle z Eykiem maja takie same :cool1: Czas najwyzszy pokazac mi arystokrate w pelnej krasie, a nie tylko na zdjeciach z kolorowa szmatka na glowie :evil_lol:

Wracajac do widowiskowej pracy Eyka, to zdecydowanie akceptuje, ze jednym to sie podoba innym nie. Sprawa oczywista i bezdyskusyjna. Logiczne jest wiec tez to, ze rowniez pod katem wlasnych preferencji wybieramy sobie trenerow, ktorych efekty pracy widzimy i podziwiamy. Przyznacie, ze nie ma sensu uczyc sie od kogos, kto nas nie zachwyca :eviltong:
zach, czy Pati udziela tez lekcji w ramach PT? Pytam z ciekawosci, bo pewnie mialaby kolejki chetnych :-)

Posted

nikit1 napisał(a):
sprawdź priva kobieto :evil_lol:

Miła moja od chwili gdy go dostałam to pracuję nad odpowiedzią, bo po pewne dokładne fakty musiałam się zgłosić do osób zajmujących się tymi sprawami. Ja to tylko pionek jestem w tej całej grze, z psem sobie po gruzie biegam :lol:

Posted

[quote name='Wind']zach, czy Pati udziela tez lekcji w ramach PT? Pytam z ciekawosci, bo pewnie mialaby kolejki chetnych :-)

Myślę, że Pat nie ma czasu by się borykać z problemami w ramach PT. Spotyka się z ludźmi trenującymi sport, ale lekcji jako takich z posłuszeństwa nie daje.

Przyznacie, ze nie ma sensu uczyc sie od kogos, kto nas nie zachwyca

Moim skromnym zdaniem sens się uczyć od każdego, a ci co nie zachwycają mogą pokazać bardzo wiele, chociażby to czego unikać :roll:

Jednak na pewno to sama przyjemność uczyć się od tych, których pracę się podziwia. Dlatego ja jestem zawsze bardzo szczęśliwa spotykając się z Pat, choć zawsze ubolewam, że to tak rzadko. Eyk jest rzeczywiście widowiskowy i mozna na niego patrzeć godzinami- mi zawsze mało.. Jednak na moje szczęście na miejscu też mam osoby, które bardzo cenię i czerpię garściami z ich wiedzy i doświadczenia :loveu:

Posted

zachraniarka napisał(a):
Miła moja od chwili gdy go dostałam to pracuję nad odpowiedzią, bo po pewne dokładne fakty musiałam się zgłosić do osób zajmujących się tymi sprawami. Ja to tylko pionek jestem w tej całej grze, z psem sobie po gruzie biegam :lol:

ok, to czekam ;)

Posted

A teraz KOchani pytanie z innej beczki.
Czas nauczyć się czegoś nowego, więc:

1. jak się robi takie piękne bannerki, jak Wy macie, w podpisie (Wind - tylko plizzz nie wyskakuj mi tu zaraz z jakimś super-extra-czad-zaawansowanym-programem, który dla laika jest chińszczyzną :lol: )

2. w jakich programach obrabiacie fotki, tak aby zrobic piękną rameczkę i podpis? (Wind - jak wyżej ;) )

Odnosnie tego drugiego, to wymodziłam coś takiego.. no za fajowe to nie jest, ale moze być..

Posted

nikit,

Do wszystkiego co robie uzywam PhotoShop'a. Czasami wspieram sie Painter'em ale tylko przy jakims zaawansowanym retuszu zdjec.
Do ramek i bannerkow przydatny jest PS. Ramki najwygodniej tworzyc korzystajac z gotowych szablonow, ktorych za free znajdziesz cale mnostwo w necie.
nikit, nie korzystam z innych programow, wiec nic nie doradze. Po prostu PS to moj chleb powszedni i cokolwiek robie, uzywam tylko jego :-)

Posted

A teraz pytanie z innej beczki ;)

Poszukuje, gdzies w okolicach Wawy klimatycznej, malej stacji PKP :-) Poszukuje rowniez fajnych lokomotyw i wagonow, ktore mozna swobodnie fotografowac :razz: Za info bede dzwieczna :loveu:

Posted

nikit1, ja używam GIMPa. Ma tę przewagę nad photoshopem, że jest darmowy, trochę prostszy i mniej rozbudowany niż PS, a dla zwykłego człowieka w zupełności wystarcza :cool1:
A do codziennej podstawowej obróbki fotek, korzystam z innego darmowego programu, pt. XnView.
[quote name='Flaire']Ostatnio, gdy napisałam do vetserwisu w celu zweryfikowania informacji, która wydawała mi się błędna okazało się, że... informacja była błędna
Która to? :cool3:

Posted

[quote name='Ali26762']zach - powodzenia na mistrzostwach! Zakasujcie z Ludwiniem wszystkich i wracajcie szczęśliwie jako zwycięzcy i miszczowie! :multi: :multi: :multi:

Dzięki wielkie :buzi:
Jako miszczowie to my nie wrócimy, bo dziś zrobiłam analizę, podjęłam męską decyzję i wycofałam Ludwika z konkurencji "posłuszeństwo". Stwierdziłam, że cały występ to by było za dużo na niego i mogłoby popsuć mi dalszą pracę. Także na dzień dobry mamy sporo punktów w plecy, czyli niejako startujemy poza konkurencją. Nie mniej chce pokazać pracę Szorstkiego na gruzach i w terenie otwartym. Będzie to dla nas dobry trening, a i przede wszystkim przygotowanie do zawodów, które odbędą się w przyszłym roku. Ot i taka moja decyzja- dobry pies dobrym psem, ale po co go przeciążyć na starcie, jeszcze mi się by biedaczek wypalił za wczesnie, a przecież chciałabym by mi służył dobrze wiele lat :loveu:

Posted

Nie ma znaczenia w czym wystartujecie i jaki będzie wynik - dla mnie już jesteście miszczami :D

W takim razie podjęłam męską decyzję i napiszę tylko - BAWCIE SIĘ DOBRZE !!!

:multi:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...