borsaf Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Dogo chodzi jak muł dzisiaj. Musiałam skasować podwójny post. Do usłyszenia1
nikit1 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Bardzo dziękujemy za gratulacje :lilangel: Maluchy są słodkie :iloveyou: Wczoraj wieczorem dostałam od Gosi (właścicielka pierwszej małżonki Borysa - Lucyny) film nakręcony telefonem (ach ta technologia:multi: ). Widać, że najedzone (prezentują tłuściutkie, różowe brzuszki) :lol: próbują zasnąć. Urodziły się 3 chłopcy i 1 dziewczynka, ale niestety jeden chłopiec nie przeżył :shake: . Ale bardzo cieszymy się z małej gromadki tłuściutkich malutkich foczek :Cool!: Pojedziemy w odwiedziny "na pępkowe", napstrykamy fotki i napewno kilka wstawimy ;)
zadziorny Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='borsaf'] Zadziorny zamknęłam resetując, tą metodą muszę się często posługiwać bo najgorzej mi idzie wychodzenie z jakiegoś programu. Wejść, wlizę, pobaraszkuję i potem klops! Nieraz mi sie to przydarzyło. Wypróbuj metodę "lewy Alt + F4" na jakimkolwiek programie (może być przeglądarka :roll:) i zobaczysz, że działa :cool3: :roll: :p
Wojtek Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 zachra, Flaire - foty super! A Irasiad.. :lol: ... :roll: [quote name='Wind']Po pierwsze wyjatkowo niepedagogiczne jest to, ze swojej suki nie leje :mad: ;-) Wind, Jesu, a czym byś ją lała? ;) [quote name='coztego']Wojtek, ale będziesz się z nami dzielił troskami z budowy i wstawiał fotki kolejnych etapów domostwa? :cool3: Ja Wam tu forum Muratora zrobię... :megagrin: I całkiem na serio. Napiszcie co Waszym zdaniem powinno się znaleźć w domu, a co nie.
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='Wojtek']I całkiem na serio. Napiszcie co Waszym zdaniem powinno się znaleźć w domu, a co nie. Wojtus, Na pewno w domu musi sie znalezc: - obszerna piwniczka na markowe i domowe winka :cool3: - olbrzymia garderoba z aneksem na wielgachny stojak na buty :loveu: - przestronna, wygodna i zmyslowa sypialnia :loveu: A z pomieszczen absolutnie KONIECZNYCH dodajmy: - osobiste studio fotograficzne - pracowania malarska - pracowania komputerowa - wilkie powierzchnie scian na kolekcje fotografii i malarstwa oraz juz nie z pomieszczen, ale absolutnych NIEZBEDNIKOW - SZYBKIE LACZE INTERNET :loveu: Ojo ... JA CHCE TAKI DOM!!!!! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: W.
zachraniarka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Ja bym chciała dom z rozległym tarasem :roll: A reszta pokrywa się z tym co napisała Wind tyle że ja poproszę bez studio fotograficznego i pracowni malarskiej.. Za to dużo pokojów gościnnych co bym mogła nocować tych co będą przyjeżdzać do mnie na bibki na tarasie :cool3: :cool3: :cool3: :cool3:
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 zach, Taras fajowska rzecz :loveu: Obszerny teren przed domem tez! Skonczyloby sie to rozkladanie pacholkow do kwadrata po okolicznych trwanikach :lol: No i jakies hopecki by sie zmiescily :razz: W domu konieczne jest jeszcze pomieszczono na atlas i jakies przyrzady areobowe, no i oczywiscie sauna :razz: Czy mamy juz wszystko? :cool3:
Wojtek Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Piszcie, piszcie - to bardzo ciekawe... :razz: Co człowiek to inne potrzeby.
coztego Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Wojtek, ja bym bardzo chciała jakąś miłą, niedużą oranżerię :loveu: I weranda, koniecznie musi być weranda :p Bardzo pożyteczny jest też zapasowy kojec dla psa, w ogrodzie, z porządną budą, gdzie można w razie nagłej potrzeby przygarnąć jakąś bidę :)
Flaire Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Dla mnie najważniejszy pokój w domu to obszerna, dobrze wyposażona kuchnia, koniecznie otwarta na pokój. Nigdy nie rozumiałam, dlaczego wanna musi stać w tym samym pomieszczeniu, co kibel... Z praktycznego punktu widzenia - rozumiem, bo łatwiej rury podciągnąć, ale jak się buduje po swojemu, to ja wannę dałabym do sypialni, bo ona służy do wypoczynku w ciepłej wodzie. :-). W łazience natomiast byłaby kabina przysznicowa (i umywalka albo dwie). Koniecznie musi być więcej jak jedno WC. Reszta - jak już kilka osób pisało, dużo pokoi gościnnych, no i taras. Na tarasie wbudowany superdeluks gazowy grill oraz jacuzzi. :-) Na zimę kominek. Dużo okien. Na działce dużo drzew, dużo cienia. NO I KLIMATYZACJA!!! ;-)
zachraniarka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 coztego napisał(a):Bardzo pożyteczny jest też zapasowy kojec dla psa, w ogrodzie, z porządną budą, gdzie można w razie nagłej potrzeby przygarnąć jakąś bidę :) Ja poproszę 2 kojce! I to nie dla bid tylko moich własnych potworków, w razie czego bida oczywiście też będzie mogła z nich korzystać.. Wracamy do koncertu życzeń.. jak jesteśmy przy łazienkach to ja bardzo proszę podgrzewaną podłogę w tej części domu.. I żeby było pianino.. a najfajniej to fortepian.. :roll: :roll: A w ogródku oprócz drzew dających cień, oprócz równiutkiego placu, gdzie można ćwiczyć obi, agility, frisbee.. To ja poproszę absolutnie, koniecznie staw- taki 10 na 10 metrów wystarczy, co by psiaki mogły się kąpać do woli! I duuuży garaż i w garażu volvo xc 90 :loveu:
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 O tak ... podgrzewana podloga w lazience jest bardzo milusia :-) Lubie grzac sobie stopy, ale brakuje mi jeszcze takiej w kuchni ... :( Przemieszczam sie zazwyczaj boso i fajnie by bylo moc poranna kawe robic na cieplej podlodze :loveu: Wnioskuje o kuchnie minimalistyczna, funkcjonalna w dosc ascetycznym stylu. Taka co szybko sie sprzata, zawiera wszystkie niezbedne urzadzenia, ale nie jest glownym punktem domu ... Kiedys bylam w domu, ktorego srodek przypominal koliste pomieszczenie, w srodku mial drugi, kolisty i calkowicie przeszklony pokoj. Lacznie z tym, ze bardzo, bardzo wysoki dach rowniez byl szklany. Tworzylo to dosc ekscentryczne patio - akwarium. W srodku byl salon dla gosci, z mnostwem zieleni. Wszyscy ktorzy egzystowali na parterze budynku mogli zza szklanych scian przygladac sie tym ktorzy byli w patio. Gospodarz domu zdradzil mi, ze pare lat temu, gdy byl piekny, mlody i mial zabawowa dusze, zamiast tego salonu byl ogromny pokoj kapielowy, z niemalze basenem zamiast wanny :cool3:
Flaire Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Jak już staw ma być, to moje psy wolałyby jeziorko, gdzie możnaby popływać nie tylko wpław, ale również kajakiem bądź rowerem wodnym, co daje możliwość pokonania większych odległości w celach podziwiania uroków natury: Taka kontemplacja jest dla teriera bardzo ważna: I jak już mowa o wygodzie, to rower wodny powinien mieć wbudowaną podpórkę na pysk, coby naturę dało się kontemplować w stanie spoczynku. Na przykład projektant tego roweru wbudował taką podpórkę, ale nie pomyślał o tym, że jej wysokość musi być regulowana... Obecna jest dla teriera nieco za wysoka: I choćby terier nie wiem jak próbował, to nie może się na tej wysokości podpórce na pysk wygodnie ułożyć:
zachraniarka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Wind taki basen.. hmmm.. brzmi interesująco :cool3: :cool3: A w ogóle zapomniałam o jeszcze jednej bardzo ważnej rzeczy.. O widoku z okien na morze :loveu: :loveu: :loveu: Póki co informuję, że na portalu psysportowe.pl można już zobaczyć film z super pierdlem Eykiem. Dostępny jest film z posłuszności i obrony. Gorąco polecam, bo jest to nie lada widowisko. Poziom wyszkolenia jest po prostu światowy i warto to moim zdaniem zobaczyć, bo jest to obecnie jedyny pies w Polsce, który taki poziom reprezentuje. I jest to AT :loveu: :loveu: A tutaj jest: link
zachraniarka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Flaire super foty!!! No ja niestety za rower wodny z psiakami bym musiała podziękować.. Kiedyś spróbowałam z labem czegoś takiego.. Musiał być 3 smyczami związany, a i tak cały czas próbował dać nura do wody.. W końcu i tak się właśnie skończyło, że ja płynęłam rowerem, a on biegł brzegiem zanurzony po brzuch i na maksa szczęśliwy.. Jak to Wojtek zauważył każdy lubi co innego i różne są pojęcia szczęścia :roll: :roll: :evil_lol:
Flaire Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='zachraniarka']Flaire super foty!!! No ja niestety za rower wodny z psiakami bym musiała podziękować.. Kiedyś spróbowałam z labem czegoś takiego.. Musiał być 3 smyczami związany, a i tak cały czas próbował dać nura do wody.. No przyznaję, że Misia też chciała spróbować, czy nie wolałaby dalej płynąć na własną łapę... ;-) Ale jest grzeczną sunią, więc jak jej powiedziałam, że nie wolno, to dała spokój z wyskakiwaniem - czyli łapy trzymała na pokładzie i tylko pysk do wody tęsknie wystawiała:
Gosia_i_Luka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Uuu, jak ja lubię marzyć o domku. :loveu: A raczej o domeczku z wieeeeelkim, pięknym ogrodem, z gęstą roślinnością w jednej części i fajnym placem w drugiej. I do tego dużo, dużo magnolii! :loveu: Jeśli chodzi o wnętrza, lubię raczej ciemne, dużo brązów, czekolad, ciemnej czerwieni, drewno, najlepiej mahoń, wielkie okna, KOMINEK. Miękkie, ale ciężkie tkaniny, wełna, wielkie, skórzane meble, dużo poduszek...... I zdecydowanie przychylam się do zach jeśli chodzi o fortepian! Boże, jak ja kocham fortepiany! :loveu: Grać nie umiem - jedyna nadzieja w tej drugiej osobie. ;) A w garażu czarny dodge dakota. :cool3:
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 zach, Eyk jak zwykle w doskonalej, szkoleniowej kondycji :loveu: Tak pracujacy pies wyjatkowo mnie zachwyca! Przewodniczka opanowana, fajnie wydajaca komendy, wystep dynamiczny, widac ze jest super-akcja i w psie i w Patrycji :-) Piekne przywolania, dynamiczne aportowanie no i ta pasja pracy ... Ach, zach ... co ja poradze, ze lubie wlasnie taki sposob szkolenia! :multi: Dzieki ze zapodalas link! Niech bedzie natchnieniem dla innych AT :loveu: :cool3:
Wojtek Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 "Córko rybaka, Mazura z Mazur..." Flaire, ale klimaty! Widać, że byłaś w północnych stronach krainy jezior :cool3: Hehe, co to by powstało gdyby wykorzystać wszystkie Wasze pomysły. Ja mam młodego, ambitnego architekta i idziemy na całość :p
Ali26762 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Ja bym dodała do tego węzeł sanitarny z wejściem z sypialni (mam na myśli duży pokój kąpielowy), a ponadto taras, który byłby w połowie nasłoneczniony, a w połowie zacieniony, werandę pod dachem, żeby móc siedzieć na dworze nawet w czasie deszczu. Wyjście na taras oczywiście z livingu. Przy tarasie szklana ściana, czyli jedno wielkie okno na całą ścianę, z zewnątrz lustrzane, żeby uniemożliwić ciekawskim obserwację. No i dookoła posesji wysoki żywopłot :)
Ali26762 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Flaire, cudne te Twoje "rowerzystki" :loveu: :loveu: :loveu:
zachraniarka Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Wind napisał(a):Ach, zach ... co ja poradze, ze lubie wlasnie taki sposob szkolenia! :multi: No i mi się bardzo podoba ten obraz pracy :loveu: Wind napisał(a):Niech bedzie natchnieniem dla innych AT :loveu: :cool3: Żeby to wystarczyło.. Niestety natchnienie to nie wszystko.. trzeba jeszcze mieć takiego Eyka.. być Patrycją.. włożyć w to kupę czasu, wysiłku i wtedy może to by wystarczyło.. :lol: Dla nas natchnieniem jest wielkim, ale i tak Ludwiśko pracuje zupełnie inaczej. No ale to już różnice wynikają w innym prowadzeniu psa pracującego, a sportowego :roll:
rita60 Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 [quote name='Wojtek']"Córko rybaka, Mazura z Mazur..." Flaire, ale klimaty! Widać, że byłaś w północnych stronach krainy jezior :cool3: Hehe, co to by powstało gdyby wykorzystać wszystkie Wasze pomysły. Ja mam młodego, ambitnego architekta i idziemy na całość :p Wojtek a moze jeszcze pare krasnali przed domem i fontanna :loveu::loveu::loveu:
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 zach, Ja wiem, wiem ... najwazniejszym czynnikiem jest charakter i predyspozycje psa, potem wlasciwe prowadzenie szkoleniowe, oraz po prostu pracowitosc. Ale gdy te trzy czynniki zejda sie razem to ... :multi: :multi: :multi: I nie mowi, ze Ludiemu daleko do Eyka ... :diabloti: Precelek chyba taki samiusienki :evil_lol: ;)
Wind Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 BTW dobrze, ze mam malego psa :razz: Przynajmniej nie musze sie tak silowac wyrzucajac ogromniasty aport, jak na filmiku robila to Patrycja :evil_lol: zach, ile wazy taki regulaminowy aport dla serdelka? Bo mialam wrazenie, ze co najmniej 5 kg :lol:
Recommended Posts