Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękujemy za gratulacje :lilangel:
Maluchy są słodkie :iloveyou: Wczoraj wieczorem dostałam od Gosi (właścicielka pierwszej małżonki Borysa - Lucyny) film nakręcony telefonem (ach ta technologia:multi: ). Widać, że najedzone (prezentują tłuściutkie, różowe brzuszki) :lol: próbują zasnąć.
Urodziły się 3 chłopcy i 1 dziewczynka, ale niestety jeden chłopiec nie przeżył :shake: .
Ale bardzo cieszymy się z małej gromadki tłuściutkich malutkich foczek :Cool!:
Pojedziemy w odwiedziny "na pępkowe", napstrykamy fotki i napewno kilka wstawimy ;)

Posted

[quote name='borsaf']
Zadziorny zamknęłam resetując, tą metodą muszę się często posługiwać bo najgorzej mi idzie wychodzenie z jakiegoś programu. Wejść, wlizę, pobaraszkuję i potem klops! Nieraz mi sie to przydarzyło.
Wypróbuj metodę "lewy Alt + F4" na jakimkolwiek programie (może być przeglądarka :roll:) i zobaczysz, że działa :cool3: :roll: :p

Posted

zachra, Flaire - foty super!
A Irasiad.. :lol: ... :roll:
[quote name='Wind']Po pierwsze wyjatkowo niepedagogiczne jest to, ze swojej suki nie leje :mad: ;-)
Wind, Jesu, a czym byś ją lała? ;)
[quote name='coztego']Wojtek, ale będziesz się z nami dzielił troskami z budowy i wstawiał fotki kolejnych etapów domostwa? :cool3:
Ja Wam tu forum Muratora zrobię... :megagrin:

I całkiem na serio. Napiszcie co Waszym zdaniem powinno się znaleźć w domu, a co nie.

Posted

[quote name='Wojtek']I całkiem na serio. Napiszcie co Waszym zdaniem powinno się znaleźć w domu, a co nie.

Wojtus,

Na pewno w domu musi sie znalezc:

- obszerna piwniczka na markowe i domowe winka :cool3:

- olbrzymia garderoba z aneksem na wielgachny stojak na buty :loveu:

- przestronna, wygodna i zmyslowa sypialnia :loveu:

A z pomieszczen absolutnie KONIECZNYCH dodajmy:

- osobiste studio fotograficzne

- pracowania malarska

- pracowania komputerowa

- wilkie powierzchnie scian na kolekcje fotografii i malarstwa

oraz

juz nie z pomieszczen, ale absolutnych NIEZBEDNIKOW - SZYBKIE LACZE INTERNET :loveu:

Ojo ... JA CHCE TAKI DOM!!!!!

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

W.

Posted

Ja bym chciała dom z rozległym tarasem :roll:

A reszta pokrywa się z tym co napisała Wind tyle że ja poproszę bez studio fotograficznego i pracowni malarskiej.. Za to dużo pokojów gościnnych co bym mogła nocować tych co będą przyjeżdzać do mnie na bibki na tarasie :cool3: :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

zach,

Taras fajowska rzecz :loveu: Obszerny teren przed domem tez! Skonczyloby sie to rozkladanie pacholkow do kwadrata po okolicznych trwanikach :lol: No i jakies hopecki by sie zmiescily :razz:

W domu konieczne jest jeszcze pomieszczono na atlas i jakies przyrzady areobowe, no i oczywiscie sauna :razz:

Czy mamy juz wszystko? :cool3:

Posted

Wojtek, ja bym bardzo chciała jakąś miłą, niedużą oranżerię :loveu: I weranda, koniecznie musi być weranda :p
Bardzo pożyteczny jest też zapasowy kojec dla psa, w ogrodzie, z porządną budą, gdzie można w razie nagłej potrzeby przygarnąć jakąś bidę :)

Posted

Dla mnie najważniejszy pokój w domu to obszerna, dobrze wyposażona kuchnia, koniecznie otwarta na pokój.

Nigdy nie rozumiałam, dlaczego wanna musi stać w tym samym pomieszczeniu, co kibel... Z praktycznego punktu widzenia - rozumiem, bo łatwiej rury podciągnąć, ale jak się buduje po swojemu, to ja wannę dałabym do sypialni, bo ona służy do wypoczynku w ciepłej wodzie. :-). W łazience natomiast byłaby kabina przysznicowa (i umywalka albo dwie).

Koniecznie musi być więcej jak jedno WC.

Reszta - jak już kilka osób pisało, dużo pokoi gościnnych, no i taras. Na tarasie wbudowany superdeluks gazowy grill oraz jacuzzi. :-)

Na zimę kominek.

Dużo okien. Na działce dużo drzew, dużo cienia.

NO I KLIMATYZACJA!!! ;-)

Posted

coztego napisał(a):
Bardzo pożyteczny jest też zapasowy kojec dla psa, w ogrodzie, z porządną budą, gdzie można w razie nagłej potrzeby przygarnąć jakąś bidę :)

Ja poproszę 2 kojce! I to nie dla bid tylko moich własnych potworków, w razie czego bida oczywiście też będzie mogła z nich korzystać..

Wracamy do koncertu życzeń.. jak jesteśmy przy łazienkach to ja bardzo proszę podgrzewaną podłogę w tej części domu..

I żeby było pianino.. a najfajniej to fortepian.. :roll: :roll:

A w ogródku oprócz drzew dających cień, oprócz równiutkiego placu, gdzie można ćwiczyć obi, agility, frisbee.. To ja poproszę absolutnie, koniecznie staw- taki 10 na 10 metrów wystarczy, co by psiaki mogły się kąpać do woli!

I duuuży garaż i w garażu volvo xc 90 :loveu:

Posted

O tak ... podgrzewana podloga w lazience jest bardzo milusia :-) Lubie grzac sobie stopy, ale brakuje mi jeszcze takiej w kuchni ... :( Przemieszczam sie zazwyczaj boso i fajnie by bylo moc poranna kawe robic na cieplej podlodze :loveu:

Wnioskuje o kuchnie minimalistyczna, funkcjonalna w dosc ascetycznym stylu. Taka co szybko sie sprzata, zawiera wszystkie niezbedne urzadzenia, ale nie jest glownym punktem domu ...

Kiedys bylam w domu, ktorego srodek przypominal koliste pomieszczenie, w srodku mial drugi, kolisty i calkowicie przeszklony pokoj. Lacznie z tym, ze bardzo, bardzo wysoki dach rowniez byl szklany. Tworzylo to dosc ekscentryczne patio - akwarium. W srodku byl salon dla gosci, z mnostwem zieleni. Wszyscy ktorzy egzystowali na parterze budynku mogli zza szklanych scian przygladac sie tym ktorzy byli w patio.
Gospodarz domu zdradzil mi, ze pare lat temu, gdy byl piekny, mlody i mial zabawowa dusze, zamiast tego salonu byl ogromny pokoj kapielowy, z niemalze basenem zamiast wanny :cool3:

Posted

Jak już staw ma być, to moje psy wolałyby jeziorko, gdzie możnaby popływać nie tylko wpław, ale również kajakiem bądź rowerem wodnym, co daje możliwość pokonania większych odległości w celach podziwiania uroków natury:

Taka kontemplacja jest dla teriera bardzo ważna:

I jak już mowa o wygodzie, to rower wodny powinien mieć wbudowaną podpórkę na pysk, coby naturę dało się kontemplować w stanie spoczynku. Na przykład projektant tego roweru wbudował taką podpórkę, ale nie pomyślał o tym, że jej wysokość musi być regulowana... Obecna jest dla teriera nieco za wysoka:

I choćby terier nie wiem jak próbował, to nie może się na tej wysokości podpórce na pysk wygodnie ułożyć:

Posted

Wind
taki basen.. hmmm.. brzmi interesująco :cool3: :cool3:

A w ogóle zapomniałam o jeszcze jednej bardzo ważnej rzeczy.. O widoku z okien na morze :loveu: :loveu: :loveu:

Póki co informuję, że na portalu psysportowe.pl można już zobaczyć film z super pierdlem Eykiem. Dostępny jest film z posłuszności i obrony. Gorąco polecam, bo jest to nie lada widowisko. Poziom wyszkolenia jest po prostu światowy i warto to moim zdaniem zobaczyć, bo jest to obecnie jedyny pies w Polsce, który taki poziom reprezentuje. I jest to AT :loveu: :loveu:

A tutaj jest: link

Posted

Flaire
super foty!!! No ja niestety za rower wodny z psiakami bym musiała podziękować.. Kiedyś spróbowałam z labem czegoś takiego.. Musiał być 3 smyczami związany, a i tak cały czas próbował dać nura do wody.. W końcu i tak się właśnie skończyło, że ja płynęłam rowerem, a on biegł brzegiem zanurzony po brzuch i na maksa szczęśliwy.. Jak to Wojtek zauważył każdy lubi co innego i różne są pojęcia szczęścia :roll: :roll: :evil_lol:

Posted

[quote name='zachraniarka']Flaire
super foty!!! No ja niestety za rower wodny z psiakami bym musiała podziękować.. Kiedyś spróbowałam z labem czegoś takiego.. Musiał być 3 smyczami związany, a i tak cały czas próbował dać nura do wody..
No przyznaję, że Misia też chciała spróbować, czy nie wolałaby dalej płynąć na własną łapę... ;-) Ale jest grzeczną sunią, więc jak jej powiedziałam, że nie wolno, to dała spokój z wyskakiwaniem - czyli łapy trzymała na pokładzie i tylko pysk do wody tęsknie wystawiała:

Posted

Uuu, jak ja lubię marzyć o domku. :loveu:
A raczej o domeczku z wieeeeelkim, pięknym ogrodem, z gęstą roślinnością w jednej części i fajnym placem w drugiej. I do tego dużo, dużo magnolii! :loveu:
Jeśli chodzi o wnętrza, lubię raczej ciemne, dużo brązów, czekolad, ciemnej czerwieni, drewno, najlepiej mahoń, wielkie okna, KOMINEK. Miękkie, ale ciężkie tkaniny, wełna, wielkie, skórzane meble, dużo poduszek......
I zdecydowanie przychylam się do zach jeśli chodzi o fortepian! Boże, jak ja kocham fortepiany! :loveu: Grać nie umiem - jedyna nadzieja w tej drugiej osobie. ;)
A w garażu czarny dodge dakota. :cool3:

Posted

zach,

Eyk jak zwykle w doskonalej, szkoleniowej kondycji :loveu: Tak pracujacy pies wyjatkowo mnie zachwyca! Przewodniczka opanowana, fajnie wydajaca komendy, wystep dynamiczny, widac ze jest super-akcja i w psie i w Patrycji :-) Piekne przywolania, dynamiczne aportowanie no i ta pasja pracy ... Ach, zach ... co ja poradze, ze lubie wlasnie taki sposob szkolenia! :multi:

Dzieki ze zapodalas link! Niech bedzie natchnieniem dla innych AT :loveu: :cool3:

Posted

"Córko rybaka, Mazura z Mazur..." Flaire, ale klimaty! Widać, że byłaś w północnych stronach krainy jezior :cool3:

Hehe, co to by powstało gdyby wykorzystać wszystkie Wasze pomysły. Ja mam młodego, ambitnego architekta i idziemy na całość :p

Posted

Ja bym dodała do tego węzeł sanitarny z wejściem z sypialni (mam na myśli duży pokój kąpielowy), a ponadto taras, który byłby w połowie nasłoneczniony, a w połowie zacieniony, werandę pod dachem, żeby móc siedzieć na dworze nawet w czasie deszczu. Wyjście na taras oczywiście z livingu. Przy tarasie szklana ściana, czyli jedno wielkie okno na całą ścianę, z zewnątrz lustrzane, żeby uniemożliwić ciekawskim obserwację. No i dookoła posesji wysoki żywopłot :)

Posted

Wind napisał(a):
Ach, zach ... co ja poradze, ze lubie wlasnie taki sposob szkolenia! :multi:

No i mi się bardzo podoba ten obraz pracy :loveu:

Wind napisał(a):
Niech bedzie natchnieniem dla innych AT :loveu: :cool3:

Żeby to wystarczyło.. Niestety natchnienie to nie wszystko.. trzeba jeszcze mieć takiego Eyka.. być Patrycją.. włożyć w to kupę czasu, wysiłku i wtedy może to by wystarczyło.. :lol:

Dla nas natchnieniem jest wielkim, ale i tak Ludwiśko pracuje zupełnie inaczej. No ale to już różnice wynikają w innym prowadzeniu psa pracującego, a sportowego :roll:

Posted

[quote name='Wojtek']"Córko rybaka, Mazura z Mazur..." Flaire, ale klimaty! Widać, że byłaś w północnych stronach krainy jezior :cool3:

Hehe, co to by powstało gdyby wykorzystać wszystkie Wasze pomysły. Ja mam młodego, ambitnego architekta i idziemy na całość :p
Wojtek a moze jeszcze pare krasnali przed domem i fontanna :loveu::loveu::loveu:

Posted

zach,

Ja wiem, wiem ... najwazniejszym czynnikiem jest charakter i predyspozycje psa, potem wlasciwe prowadzenie szkoleniowe, oraz po prostu pracowitosc. Ale gdy te trzy czynniki zejda sie razem to ... :multi: :multi: :multi:
I nie mowi, ze Ludiemu daleko do Eyka ... :diabloti: Precelek chyba taki samiusienki :evil_lol: ;)

Posted

BTW dobrze, ze mam malego psa :razz: Przynajmniej nie musze sie tak silowac wyrzucajac ogromniasty aport, jak na filmiku robila to Patrycja :evil_lol:
zach, ile wazy taki regulaminowy aport dla serdelka? Bo mialam wrazenie, ze co najmniej 5 kg :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...