Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

zach,

Kochaniutka ... juz teraz ucz sie szybciutko po torze posuwac :mad: Psa na Twoje SZCZESCIE masz z tych szybszych, wiec przyzwoitoscia byloby przynajmniej dotrzymac mu kroku ... ale zawsze mozna pomarzyc, ze kiedys go wyprzedzisz :cool3:
Z drugiej strony fajnie, ze swobodnie bedziesz mogla wykonywac zmiany stron za psem. Ja do tego doszlam dopiero teraz, poniewaz Majut mimo, ze tez ma motorek w tylasku, wolal sie trzymac mojej reki, nogi i w ogole lubil byc baaardzo blisko. O ile na obedience ta przypadlosc jest cenna, o tyle tutaj wrecz szkodliwa, bo takiego karla mozna po prostu zadeptac :diabloti:

niedzwiedzico,

Malemu to i wiatr w oczy, a i hopecki taaakie wysokie :evil_lol: Niestety wyroslysmy juz ze szczeniecych czasow i musimy skakac "normalne" wysokosci :razz: Wszystko co dobre kiedys sie konczy i juz w przyszlym roku Ludiego zobaczymy skaczacego wlasciwe wysokosci :-)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

zachraniarka napisał(a):

Ja to mam pokręconego psa w dowolnym znaczeniu tego słowa :huh:

:roflt: Pokręcony to mało powiedziane :evil_lol:
ZDJĘCIE ROKU!!!! :lol:

Posted

[quote name='INA']
Bosik - dziękuje za życzonka a tobie życze dużo siły i aby Cię nigdy Twój dobry humor nie opuszczał:lol:

..............................:roll: :roll: :roll:.....dzieki :lol: :lol: :calus:

Flaire , ...........:roll: :roll::calus:....dzięki......:lol::roll:

Posted

coztego napisał(a):
ZDJĘCIE ROKU!!!! :lol:
No wiesz, to czysty przypadek: próbowałam jak zwykle uchwycić sam ogon, ale mi się cały pies wpakował w kadr! :roflt:

Posted

borsaf no wręcz prześliczny ten Marynarz Słodkich Wód
Fajnie Wam razem nad jeziorkiem....a posłuszny jest........na Twojej fotce widać jak daleko rzuciłaś mu patyk........gdzieś w siną dal......:evil_lol:

:lol:..........Regon bez zastanowienia skacze w głębiny , by zadowolic swą panią prawidłowo wykonanym aportem:lol:

:lol:...............oooooooo widzę aport na drugiej stronie jeziora..........niedaleko osiedli ludzkich ....ale co tam potrafę przecież pływać:cool1: :cool1: :lol:

:evil_lol:.......i przepłynął Regonik jeziorko , nie zbaczając z obranego kierunku i dotarł szczęśliwie z aportem w dobrze znane sobie miejsce gdzie czekała na niego u utęsknieniem Pancia borsaf.:multi: :multi: :multi: :multi: ;)

Jak widać ,że to nie pierwsza jego wyprawa , z poprzedniej przytachał piekną bramę ogrodzeniową, a z wcześniejszych , części do ogrodzenia .
To sie nazywa prawdziwy Pies Pracujący :multi: :multi: :multi: :p :p :p

Posted

Ludwiko wymiata na torku aż miło! :loveu: Zach - będziecie może w sobotę na treningu??

Ja już pracuję nad kondycją agilitową, codziennie 2 godziny rowerku :loveu: plus zamiatanie muzeum. :evil_lol:

Posted

Cały Bos! Jak miło, że znowu wśród nas ze swoimi komentarzami. Jak widac na fotce rodzinka prawie w komplecie, tzn drugi turnus. Dziewczynki pojechaly nad morze, teraz jest Urszulka, ktora okupuje pokój z kompem więc wstęp na dogo taki dorywczy.

Zakręcony Ludwinio jest niesamowity, faktycznie zdjęcie roku.

Posted

borsaf, a ja Ci zapomniałam pogratulować pływającego Regonka! Super! Mam nadzieję, że i moja Lotka niedługo tak będzie pływać. :-)

Posted

[quote name='Flaire']

:-(

To jest Wyższ Szkoła Jazdy........i trza wiele treningów by pies mógł w każdej sytuacji zachować prawidłową koordynację ruchów i orietację.........nie tracąc przy tym równowagi............:evil_lol:
.....i ten balans ogonem.:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: MISTRZOSTWO :evil_lol: :evil_lol: :lol: :lol: ;) ;)

Zach na pewno podpatrywała gepardy........i spostrzeżenia wykorzystała w swej pracy z szorstkiem.
Widać z bardzo dobrym skutkiem.........:lol: :lol: ;) ;)

Posted

niedzwiedzica napisał(a):
Wytłumaczcie mi proszę, dlaczego te hopki, przez które Ludwiś skacze sa takie tycie tycie, jakby ich wcale nie było :crazyeye:

Mi na obozie wytłumaczono, że przeszkódki są tycie tycie by trenować właśnie u psa szybkość. Na początku pies ma po prostu posuwać na torze jak najszybciej. Jeżeli już to jest dobre to wtedy wprowadza się wysokość by do szybkość dołączyć skoki. Jak dla mnie jest to logiczne wytłumaczenie.

Posted

Wind napisał(a):
Kochaniutka ... juz teraz ucz sie szybciutko po torze posuwac :mad:

Kurcze tylko gdybym ja miała tor u siebie w mieście, a nie na drugim końcu Trójmiasta to bym uczyła się tego posuwania. Jednakże w takiej sytuacji ciężko mi o czas, bo na zmianę i tak mam jednego dnia treningi SAR, a drugiego obi.. Może zmajstruje sobie jakieś na podwórku hopki to będę trenować swoją szybkość- bardzo bym chciała!

Wind napisał(a):
Psa na Twoje SZCZESCIE masz z tych szybszych, wiec przyzwoitoscia byloby przynajmniej dotrzymac mu kroku ... ale zawsze mozna pomarzyc, ze kiedys go wyprzedzisz :cool3:

No mój chłopaczek coraz szybszy się robi. Dziś go zabrałam na małą sesyjkę frisbee, bo potwór mimo upału ponad 30 stopni się zmęczyć nie chciał.. No i przypomniałam sobie Twoje kiedyś pytanie czy pierdel by dał radę szybszy talerz dogonić.. No i jak mnie podkusiło to oczywiście nie mogłam nie spróbować. No i po kilku naszych tradycyjnych, rekreacyjnch rzutach wypuściłam Ludwikowi daleki rzut.. No i jak śmigło odpalił w zadku to tylko kurzyło się za nim, bardzo mi się podobało :D
(oczywiście talerzyk dogonił, złapał i biegiem przyniósł z dzikim wzrokiem- chcę tak jeszcze! - świr..)

Wind napisał(a):
Z drugiej strony fajnie, ze swobodnie bedziesz mogla wykonywac zmiany stron za psem.

Już to robiłam!! :multi:
Instruktorka Iwona pokazała nam jak to robić i potem podczas nauki toru często sugerowała takie rozwiązanie w przypadku mojego świruska.
Ach w ogóle jak sobie przypomnę nasze bieganie na torze to się mi bardzo tęskno za obozem robi :-(

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Zach - będziecie może w sobotę na treningu??

Tradycyjnie w soboty mamy trening SAR.. a w tę sobotę jeszcze dodatkowo po południu pokazy z okazji imprezy Świbińskie Lato, w której uczestniczymy co roku..

Także nijak nie dam rady :placz:

Posted

zach,

Ludiemu upal nie przeszkadza, a i Majut domagal sie treningu ;) Widac to cieplolubne i zakrecone pracusiowo psy :lol: Wzielam wiec Majuta na godzinny trening obi, aby zaspokoic jego nadmiar energii i swoje wyrzuty sumienia, spowodowane tym, ze wciaz za malo i nazbyt nieregularnie cwicze :shake:
Dostaje mi sie za to po glowie, oj dostaje :shake:

Na treningu byl tez moj Marek, ktory pelnil role rozpraszacza, ukladacza pacholkow i ... i fotografa :-)

Majut aportujacy :-)

Majut chodzacy przy nodze :-)

I na zakonczenie najwieksza sciema Majuta i najgorsza moja zmora, czyli kwadrat :evil_lol:

Posted

Majut i foty jak zwykle rewelacyjne!

Ale Ty masz fajnie z tym kwadratem- tyyyyyyyle miejsca dla Majutka! Ja to jeszcze nawet nie przymierzałam się do nauki, a już się martwie o te długaśne łapska Ludwiśka.. one aż się same proszę by gdzieś wystawać :diabloti:

Posted

zachraniarka napisał(a):

Ale Ty masz fajnie z tym kwadratem- tyyyyyyyle miejsca dla Majutka! Ja to jeszcze nawet nie przymierzałam się do nauki, a już się martwie o te długaśne łapska Ludwiśka.. one aż się same proszę by gdzieś wystawać :diabloti:

Rzeczywiscie przestrzeni w kwadracie mamy dostatek :evil_lol: Ale co z tego, skoro czasami taaak trudno nam go znalezc :evil_lol: :lol: :evil_lol: Nie mniej cwiczymy! I jeszcze setki powtorzen przed nami :cool3:

Posted

zachraniarka napisał(a):
Już to robiłam!! :multi: .
No właśnie też chciałam napisać, że na własne oczy widziałam Cię robiącą zmiany za psem, tylko nie byłam pewna, czy robiłaś je do końca świadomie ;-). A tu się okazuje, że i owszem ;-). Pewnie pamiętasz ten kawałek torku, który pewnego wieczoru ćwiczyliśmy po kawałku z Magdą. Tam od razu w pierwszej sekwencji były 3 czy 4 zmiany za psem! :-)

Posted

Flaire napisał(a):
tylko nie byłam pewna, czy robiłaś je do końca świadomie ;-)

Na początku oczywiście nie świadomie, a potem już nawet planowałam takie zmiany. I byłam z siebie bardzo dumna jak mi się to udawało :multi:

Posted

Dziewczyny, o jakich zmianach stron za psem mówicie?

Heyka i na erdelkach :)

Przede wszystkim witaj Flaire - 2 tygodnie to na tyle dużo, żeby móc zatęsknić za modem ;) :D
Żartowałam - nie chodziło mi wcale o funkcję, ale o Ciebie :D

Super fotki ogona Ludwinia przywiozłaś, a zdjęcie roku wywołało u mnie napad histerycznego śmiechu - Ludwiś uchwycony perfekcyjnie :D

Rewelacyjne są też fotki, które wstawiła Wind - widok dzielnego Majutka z aporcikiem w zębach zawsze na mnie robił i robi ogromne wrażenie :)
Miałam to szczęście, że widziałam Majutka na własne oczy w akcji i to podczas ogromnego upału. Byłam zachwycona! (tu powinna być emotka z serduszkami, ale coś mi się w kompie spsuło i mogę się posługiwać tylko emotami, które sama wpisuję z klawiatury).

Co do wyczynów pływackich - gratuluję Regonikowi odwagi, a co do Lotki, to jestem przekonana, że też złapie bakcyla.
Muszę zgwałcić chłopa i wywlec go nad jezioro wykąpać Derysia. Deryś od szczeniaka pływa jak szatan, z czego bardzo się cieszę :)

Posted

Wojtek napisał(a):
Jesteśmy, jesteśmy... :-)
Fuga już prawie cała wystrugana, a pańcio zajmuje się kreowaniem projektu własnego domu, gdyż to właśnie na taki życiowy skok się zdecydował... :diabloti: Biada mi... :p

Wojtek, duże WOW :)

Nie zapomnij uwzględnić w projekcie Fu razem z jej wszystkimi potrzebami. No i musisz dołożyć do tego jej przyszłego towarzysza :D

Posted

Zach - te fotki oddają prawdziwą duszę młodego Airedala-hi,hi- wiem coś o tym hi,hi:evil_lol: tak poza tym tylko patrze i zadroszczę
Wind - Majutek jest niepowtarzalnym psem i chyba jedynym w swoim rodzaju - :loveu:
Wojtek - to teraz już wiem skąd ten pomysł na drugiego AT:razz:
Powodzenia!

Posted

Ali26762 napisał(a):

Muszę zgwałcić chłopa i wywlec go nad jezioro...
Ty, weź mu trochę odpuść :roll:. Taki zgwałcony chłop już do niczego się potem nie nadaje :shake: :eviltong:

Posted

[quote name='Ali26762']...Nie zapomnij uwzględnić w projekcie Fu razem z jej wszystkimi potrzebami. No i musisz dołożyć do tego jej przyszłego towarzysza :D
Ha! No właśnie! Co powinno się znaleźć w domu w którym będą mieszkać 2 psy? Macie może jakieś pomysły na taką ... psiarnię? :razz:
[quote name='INA']Wojtek - to teraz już wiem skąd ten pomysł na drugiego AT:razz:

Do bloku bym nie chciał. A tak - działka 740m, duży dom. Będą mieć dobrze :p
Temat projektu i budowy jest bardzo wciągający. Na ulicach zamiast oglądać laski, rozglądam się za ... elewacjami... :roll:

Posted

Wojtek napisał(a):
Ha! No właśnie! Co powinno się znaleźć w domu w którym będą mieszkać 2 psy?

Duuuże łóżko tak aby oba psiaki miały wygodnie jak przyjdą przytulić się do pańcia.. :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...