Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

INA napisał(a):
czy P. Młynarska pytała o rase - nie słyszałam aby padło Airedale terier:roll: :razz:

Widzę, że widok Ludwiczka zaćmił Ci nieco umysł :evil_lol: Zach przedstawiając Lorda Ludwika, powiedziała, że to airedale terier :cool1:

Posted

INA napisał(a):
a to była Abi tak ?

Tak- obok mnie siedziała Abi i jej był boksio Bazyli i parson russell Didi, która się zakwaterowała na moich kolanach :lol:

INA napisał(a):
czy P. Młynarska pytała o rase - nie słyszałam aby padło Airedale terier:roll: :razz:

Nie wiem co puścili w tv, ale podczas nagrania powiedziałam kilka faktów o Ludwiczku oraz oczywiście to jakiej jest rasy. Natomiast jak to zwykle bywa z takiego nagrania odkrajają 70%, resztę miksują i jest program. Dlatego nie umiem powiedzieć czy coś było wspominane o szorstkim czy nie. No ale właśnie usłyszałam, że rodzina z Gdyni nagrała mnie, także kiedyś się zobaczę :multi:

Posted

BYLI! WIDZIALAM!

Lord Ludvig wyglada tak samo jak Regon;) tylko grzeczniejszy:lol:

Program sam do d...Zwykły widz nie wie, ze każdy pies z ulicy wziety nie będzie tak swobodnie się zachowywal tzn spał sobie w studio, ze to są wybitne psy, szkolone. Brakowalo tu głupiutkich sztuczek w wykonaniu tych psów, a zwykły Kowalski zaraz by sie zorientował że są szkolone.

Na końcu Lordunio sie rzeciągnął na całą długość łap i prawie precla wyprostował.
W Sopocie (jak dobrze pójdzie, to będę...) zgłaszam sie po autograf:lol:

Posted

[quote name='INA']No widzałam Zach:multi: - a to była Abi tak ?
Ha - to widziałaś obie nasze trenerki od obedience, bo Abi prowadziła zajęcia razem z zach :multi:

Posted

[quote name='coztego']Widzę, że widok Ludwiczka zaćmił Ci nieco umysł :evil_lol: Zach przedstawiając Lorda Ludwika, powiedziała, że to airedale terier :cool1:
Widać coś przeoczyłam to przez to zwoływanie rodziny do telewizora:shake:
a tak chcialam usłyszeć to Airedale:razz:
Jaka jestem dumna że szorstek był w TV:multi:
Ali - mając takie trenerki nie dziwię sie że tak chętnie chodzicie na treningi
że wspaniale się bawicie

Posted

[quote name='INA']Ja też nie przepadam za TV - :razz: Internet i pies to już dość absorbujące zajęcia -i dużo ciekawsze:cool3:
:placz:

.......................skąd ja to znam.

Witajcie duzi bracia i siostry..........:lol: :loveu: :loveu: :loveu::multi: :multi: :multi:

Ina , wyściskaj Viguśka............fajnie że wszystko jest juz OK :loveu: :lol::lol: :lol:

Posted

[quote name='coztego']:klacz: :klacz: :klacz:
Widziałam :multi: Zach, cudo ten Twój Ludwisio :loveu: I jaką ma mądrą panią :cool3:
I jaką ładną :lol:.

Zach, Ty może lepiej tego nagrania nie oglądaj, bo się możesz zdenerwować.

Szkoda, że rozmowę prowadziła moja "faworytka" Młynarska. Może przy innym byłoby troche mądrzej. W ogole pomysł pokazywania psów ratowniczych, jako dywaników w studio jest doskonałym odzwierciedleniem podejścia tworców programu do sprawy.:angryy:

Posted

.....
Napisał(a) coztego
:klacz: :klacz: :klacz:
Widziałam :multi: Zach, cudo ten Twój Ludwisio :loveu: I jaką ma mądrą panią :cool3:

[quote name='Jura'].....I jaką ładną :lol:.

..........................a ja nie widziałem :placz: :placz: :placz: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='coztego']:klacz: :klacz: :klacz:
Widziałam :multi: Zach, cudo ten Twój Ludwisio :loveu: I jaką ma mądrą panią :cool3: A ja nie widziałem :placz: :placz: :placz:. Akurat tego wejścia nie oglądałem :shake: :mad: :angryy:

Posted

[quote name='Jura']I jaką ładną :lol:.

No to może pomińmy milczeniem.. Aż tyle pudru chyba na mnie nie nałożyli, że mogłam się wydawać "ładną" :evil_lol:

[quote name='Jura']Zach, Ty może lepiej tego nagrania nie oglądaj, bo się możesz zdenerwować.

hi hi podczas nagrania ja byłam na miejscu, więc wiem co kto mówił i jak to wyglądało.. chyba aż tak nie zmiksowali, że wyszło coś innego niż w oryginale :roll: ;)

[quote name='Jura']Szkoda, że rozmowę prowadziła moja "faworytka" Młynarska.

A ja przyznam szczerze, że po poznaniu tej pani na żywo mam o niej bardzo pozytywne zdanie. Dzięki niej nagranie było bardzo zabawne, do tego stopnia, że z Abi nie wiedziałyśmy jak ze śmiechu nie płakać (obawa o makijaż hi hi).. oj było wesoło!! Naprawdę zadbała ona o totalne wyluzowanie i sprawiła, że wszelka trema minęła. W ogóle tę wizytę w telewizji wspominam bardzo, bardzo miło! Wszyscy byli przesympatyczni- aktorzy, operatorzy, producenci.. Naprawdę super przyjazna atmosfera :D

[quote name='Jura']W ogole pomysł pokazywania psów ratowniczych, jako dywaników w studio jest doskonałym odzwierciedleniem podejścia tworców programu do sprawy.:angryy:

Przyznam się, że chyba wszyscy w studio byli zaskoczeni naszymi dywanikami.. Każdy spodziewał się aktywnych psów pracujących, a tutaj zaprezentowały się trzy flaki.. No ale cóż na to można- nasze psy mają tak różnorodne życie, widziały i przeżyły już tyle, że po prostu znajdując się w jakimkolwiek pomieszczeniu- bez względu na to jak dziwnym i pełnym ludzi i zwierząt zapadają automatycznie w drzemkę.. No bo dla nich takie coś to nic wyjątkowego- w przeciwieństwie do przewodników. I ja i Abi byłyśmy bardzo rozentuzjazmowane i nadrabiałyśmy emocjami za psy :oops: :oops:

Natomiast zaskoczyło mnie zachowanie- psich gwiazd. Niby przyzwyczajone do rozgardiaszu panującego na planie, a wszystkie były bardzo pobudzone i zdenerwowane sytuacją. Przez to wszyscy się nas pytali, czy nasze psy dostały coś na uspokojenie hi hi

A ja właśnie się dowiedziałam, że ok. 18:00 byłam znów z Szorstkim na wizji podczas finalnego programu i oczywiście znów siebie nie widziałam :angryy:

Posted

Ja niestety ani jednego ani drugiego programu nie mogłam zobaczyć...:-( Ale mam nadzieję, że Ali kiedyś zorganizuje seans. :evil_lol: ;)

ps. czy ktoś byłby tak dobry i napisał o której jutro trza się stawić przy terrierowym ringu, co by naszej welshowej piękności derysiowej pokibicować?? :cool3: I na jakim ringu?? I czy dobrze doczytałam, że Fuka będzie?? :multi: Bo ja ostatnio bywam na dogo nie dłużej niż 15 minut i pobieżnie (że tak powiem) przelecę terriery i wątki sportowe i uciekam do mojego Lukra. ;) Wogóle ostatnio mam przypływ energii i nosi mnie bez przerwy, przez ostatnie 5 dni nie było chwili, żebym nie miała zakwasów. :evil_lol: ;) Lukier na tym korzysta, żałuję tylko, że przy rowerze biec nie może... :-(

Coztego - Ty nie żartuj z tym oddawaniem Malizny!! :diabloti: Przecież ona jest już Twoja i tylko Twoja! :loveu: :lol:

Posted

bos - dzięki za pamięć - po tym wszystkim dzis Vigo pokazał terierową nature - szaleniec tak się napalał na kijki że rozerwał anty g..y:cool3: kaganiec:mad:
przedtem skakał jak na spręzynach do 1,80 podsakiwał, biegał, warowal , robił zostań oraz czołgaj się - slowem robił wszystyko aby tylko rzucić mu zakazny owoc- oczywiscie nie dał sie oszukać w żaden sposób gdy udawaliśmy ze rzucamy...- cawane bestia czyżby miał rozumek:crazyeye: :cool3:
zach - byliście jeszcze o 18:cool1: kurka wodna a ja już nie widziałam a w tym bloku wczesniejszym widziałam filmik z agillity - gdzice to mogło być robione
coztego - Malizna ładne imię:loveu:

Posted

INA , jak dobrze że natura terrierowa kipi , bo i to smutne jak te nasze ukochane szorstki ,i nie tylko , są smutne i coś im dolega.
Wyściskaj swego szorstkusia od.....Bogusia :loveu: :evil_lol: :lol: i całej bosowej zgraji :evil_lol:

Posted

Heyka :multi:

Co tak cicho na erdelkach :???::???:
Oto wieści z Gdyni :laola:

Fuka znowu zaszalała :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::B-fly:

ELMO - BOB :huh: :klacz: :Dog_run:
MAKARON - BOB :huh: :klacz: :Dog_run:

Posted

Ja właśnie wróciłam z wystawy w Gdyni, gdzie wybrałam się towarzysko z moimi misiami: biszkoptowym i szorstkim. Było bardzo bardzo sympatycznie, choć sama wystawa bardzo skromna. Pamiętam kilka lat wstecz jak wystawa gdyńska rozgrywała się na 3 stadionach i była fajnie zorganizowana, pełna pokazów, dobrze wyposażonych stoisk.. A dziś jeden mały stadion na końcu ulicy, stoisk jak na lekarstwo, pokazów zero i moim zdaniem bardzo mało wystawiających.. Nie mniej była to super okazja do spotkania wielu znajomych.

Jeżeli chodzi o terriery to towarzyszyła mi Abi z swoją PRT Didi i boksem Bazylim.

Zaraz po wejściu wpadli na nas Ali z swoim TZ i Derysiem oraz Fuka z Elmiastym i Makaroniastym.

Deryś zgarnął Zwyc. Młodzieży i tym samym skończył Młodzieżowy Championat :multi: :multi: :multi:

Elmo i Makron jak było wspomniane wyżej zgarneli BOBy :multi: :multi: :multi:

Ale to jeszcze nie koniec terrierowych spotkań. Poznałam superowego małego erdla o imieniu Shaggy!! Jest to jak się łatwo domyślić synek Heksi i Elmo, śliczne dziecię z hodowli Niedzwiedzicy. Mały jest cudowny, szczeniurkowaty i rozkoszny pod każdym względem. Aż mi się przykro zrobiło, że moje już takie wielkie, a dokładnie rok temu był właśnie takim szczylem. Shaggy ma przesympatyczną właścicielkę, już mamy namiary na siebie i się bardzo cieszę, że mój Ludwiko będzie miał erdlowego kumpla.

Teraz trwam w oczekiwaniu na zdjęcia z wystawy, a były poważne próby uchwycenia na jednej focie- Elmiastego, Shaggy'ego i Ludwisia. Mam nadzieje, że coś z tego wyjdzie, choć łatwo nie było :lol: :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...