Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Post na dogo wysyłasz klikając"Zatwierdź odpowiedź"

Klawisz "EDIT" służy do przeredagowania postu/ zmiany fot,bądź częci tekstu , poprawienia błędu/
Naciskając więc "EDIT" otwiera się okno z postem ktory napisałaś, potem wprowadzasz zmiany, następnie klikasz na "Go Advanced", pokazuje się wtedy następne okienko i klikasz na dole na "Zapisz zmiany"......:cool3: :lol:

I to już wszystko........:lol: :evil_lol: ;)

Posted

Rita, tak naprawdę to nigdy nie próbowałam:turn-l: myśle, że najbardziej by był zdziwiony sam Makaron... A co do reakcji tłumu - to wystarczające są po tym jak wołam Makarona i Kawę:fadein:

Posted

Bos to jeszcze jedno pytanko, mysle ze nie zgrzytasz zebami . Na poscie ukazuje sie taki mały znaczek drogowy, po podswietleniu jest napisane ' zgłos ten post do moderatora' co to znaczy, tylko powaznie.Dalsze pytanie w innym czasie nie chce nadwyrezac twoja cierpliwosc.

Posted

rita60 napisał(a):
Bos to jeszcze jedno pytanko, mysle ze nie zgrzytasz zebami . Na poscie ukazuje sie taki mały znaczek drogowy, po podswietleniu jest napisane ' zgłos ten post do moderatora' co to znaczy, tylko powaznie.Dalsze pytanie w innym czasie nie chce nadwyrezac twoja cierpliwosc.

Spokojnie. Nie od razu Kraków zbudowano.
Jeśli nie wiesz to pytaj, jak będę wiedział to odpowiem. Jesli nie to powiem po prostu że nie wiem.:cool1: :oops: :evil_lol: :evil_lol: ;)
Co do "znaku drogowego" dokladnie nie wiem , ale prawdopodobnie chodzi o zgłoszenie do moda że post jest ....niregulaminowy.......tzn zawiera jakieś treści obrazliwe , jest reklamą......itp.

Posted

Bos ale to troche bez sensu, co moze byc obrazliwego np. w ostatnim poscie Fuki ? Jesli jestes taki cierpliwy ide na całosc i pytam jeszcze. Moze to troche naiwne ,ale to dla mnie problem. Wysyłam post po chwili pojawia sie na ekranie, czy jest jakas opcja ktora pozwala na sledzenie napływajacych postow ?Bo ja za kazdym razem musze wychodzic ze strony i wracac. Uffff i to chyba na tyle.

Posted

rita60 napisał(a):
A wracając do Makarona i jego imienia rodowodowego - to ja zupełnie nie rozumiem jaki można miec problem ze Strozzavolpe Sowereign to Travella :niewiem: Przeciez jak go tak zawołam to od razu w podskokach do mnie przybiega:roflt:
Fuka w zyciu nie słyszałam prostszego imienia dla psa:shake: :lol: , a co z reakcja tłumu?:crazyeye:

Chciałaś zacytować Fukę I tu trochę namieszalaś....ale tylko troszkę

Jesli czytasz post i chcesz go zacytować to klikasz u dołu postu w ikonę lub klawisz jak kto woli.....
Pojawia sie otwarte okno a w nim tekst który cytujesz .

Zwroć uwagę że cytowany tekst zaczyna sie tak....[quote name='Fuka']....tutaj pojawia sie to co Fuka napisała.......i na końcu pojawia się.. [/qu...]

W Twoim poście gdzie cytowałaś Fukę brak z przodu właśnie tego...[quote name='Fuka']....i wtedy wszystko bylo by ok.

Żeby go poprawić naciśnij u dołu tego postu z "złym "cytatem to..
....a nastepnie z klawiatury przed tekstem Fuki zaczynającym sie od .."

.....A wracając do Makarona....itd wpisz [quote name='Fuka']

....będzie to wyglądało tak [quote name='Fuka'] A wracając do Makarona....itd

Potem zatwierdź jak pisałem wczesniej"Go Advanced" lub "Save"
Będzie dobrze.

Posted

rita60 napisał(a):
Bos ale to troche bez sensu, co moze byc obrazliwego np. w ostatnim poscie Fuki ? Jesli jestes taki cierpliwy ide na całosc i pytam jeszcze. Moze to troche naiwne ,ale to dla mnie problem. Wysyłam post po chwili pojawia sie na ekranie, czy jest jakas opcja ktora pozwala na sledzenie napływajacych postow ?Bo ja za kazdym razem musze wychodzic ze strony i wracac. Uffff i to chyba na tyle.

rita, spokojnie , nie wszystko na raz. Sprawy śledzenia postów i owszem ale o tym gadaj z modem bo ja cienki jestem.
Śledzenie wątków kojarzy mi sie z zapchaną skrzynka mailową.....brrrrrrrr bo tam są wysyłane odpowiedzi na post...mówiąc najprościej.

Co do tego że musisz ciągle przełączać strony i wracać spowrotem by zobaczyć czy ktoś coś napisał..........to fak , mamy tak wszyscy.
Jest jednak u góry ekranu opcja " odśwież " ....i wystarczy tam kliknąć nie trzeba wtedy przełączać sie stronami.....:lol: :evil_lol: ;)

Posted

rita: No pieknie [ieknie idzie Ci na forum! Gratilacje! Ni9e jedno z nas, mialo dokladnie te same problemy co Ty. Spokojnie, jeszcze kilka postów i wszystko będziesz wiedziała!

Fuka: Mam nadzieje Ciebie zobaczyc w Warszawie... gdyby nie zdjecia, to zapomnialabym jak wygladasz ;)

Posted

Rita pytaj, pytaj, przy okazji ja się tez czegos nauczę hihihi.
A "odświerz" to w FairFoxie zielone kółeczko ze strzałkami. Ja długo tego nie kumałam więc podaje.
Ale sie nameczyłam z moja operą i wyskakujacymi reklamami. Okazalo się, że mam taka opcję: zblokuj wyskakujące okno i... miałam przy tym kropke, czyli moim naiwnym zdaniem ta opcja była aktywna. Gdy juz wszystko zawiodlo to zdjęłam tę kropkę, na zasadzie, że gorzej byc nie może i... reklamy zablokowane! Po co taki galimatias? Raz, żeby okno uaktywnić trzeba "zaptaszkować", raz ma zostać puste???
Wolęopere bo tu nie musze sie logowac, pamięta. W FF mimo odhaczenia "pamietaj moje logowanie" nic to nie dalo.

Posted

Uff, pochwaliłam się przed czasem:placz: Znowu reklama piwa, która pół strony zasłania i nie można ja zgasić.
Nie lubię już tego piwa.

Posted

Aga, hurra, żyjesz i w dodatku zapowiadasz, że przeżyjesz do weekendu.
Oczywiście :kciuki: .

Rita, chyba strasznie wnikliwie analizujesz to, co pojawia się na ekranie, bo pytasz o rzeczy, których istnienia nie dostrzegałam. Ale wiadomo, kto pyta nie błądzi. Pierwszy raz zdjęcia mojej Fredki pojawiły się na dogo dzięki Adze.

Posted

borsaf napisał(a):
Znowu reklama piwa, która pół strony zasłania i nie można ja zgasić. Nie lubię już tego piwa.

:jumpie::jumpie: (nie moge znaleźć ikonki z pękaniem ze śmiechu)
Zawsze zstanawiam się, czy reklamodawcy nie myślą, że ich zbyt nachalne działania mogą odnieść przeciwny skutek od zamierzonego. No, ale może są to świadome działania antyreklamowe konkurencji.

Posted

Jura napisał(a):
Aga, hurra, żyjesz i w dodatku zapowiadasz, że przeżyjesz do weekendu.
Oczywiście :kciuki: .

Ja juz nie moge doczekac sie weekendu... choć moim marzeniem jest to by być już po obronie... :nerwy: wtedy nawet weekendzik może poczekać.

A jak tam Fredka? Czy jeszcze czekacie na jakieś wyniki? ;)

Posted

Wind napisał(a):
Atos (ten sznaucer), to bardzo fajny i bardzo dynamiczny pies :-)

Dzięki, dzięki :cool3: :lol:

Wind napisał(a):
Jednak trudno okreslic, czy jest naturalnym aporterem czy nie ... To, ze nie oddaje zdobyczy moze wynikac nie z tego, ze nie jest aporterem, tylko z relacji pomiedzy nim a Jego Wlascicielka ...

Hmmm, ja tam nie jestem żadnym ekspertem i na definicjach się nie znam... Na mój prosty rozum próbujecie oceniać rzecz już wyuczoną, w pewnym sensie zrytualizowaną więc odnoszenie się do niej jako do "naturalnej" (naturalny aporter czy nie) troszkę nie ma sensu ;)

Ja nie wiem, na ile Atos był naturalnym aporterem, a na ile po prostu się takiej zabawy nauczył. Lubi biegać i lubi się szarpać więc połączyliśmy 2 w 1. Tak więc zabawkę zawsze przyniesie, po czym będzie prowokował, żeby ją wziąć w rękę i się z nim poszarpać. Kto uważa, że Atos po prostu chce mu tą piłkę oddać (wpychając ją w dłoń) - jest w błędzie :diabloti: Natomiast to nie jest tak, że on jej w ogóle nie wypuści. Jeśli jego prowokacja nie będzie podjęta, to rzuci pilkę pod nogi i będzie czekał na następny rzut. A biegać tak potrafi dlugo, oj długo. :evil_lol: W szczególności jeśli okaże się, że kilka razy pod rząd ktoś nie da się nabrać na szarpanie piłką i będzie czekał na jej puszczenie pod nogi, to kolejne razy Atos będzie mu już kładł piłkę od razu pod nogi bez prób "naciągnięcia" na szarpanie.

Tak więc to wszystko to jest gra, zabawa ;) , nie mająca już raczej nic wspólnego z ewentualnym "naturalnym" zachowaniem (którego nigdy nie testowałam i nie pamiętam jakoś szczegółowo)..

Pozdrowienia dla terierów :bye:

Posted

borsaf napisał(a):
Rita pytaj, pytaj, przy okazji ja się tez czegos nauczę hihihi.
A "odświerz" to w FairFoxie zielone kółeczko ze strzałkami. Ja długo tego nie kumałam więc podaje.

W mnie w FF "Odśwież" to u góry ekranu z lewej strony w pasku narzędzi.... dwie niebieskie strzałki zataczające koło obok znaku ..X ..w czerwonym ośmiokącie......:evil_lol: :evil_lol:;) ;)

Posted

borsaf napisał(a):
........
Wolęopere bo tu nie musze sie logowac, pamięta. W FF mimo odhaczenia "pamietaj moje logowanie" nic to nie dalo.

Borsaf..........a mnie FF pamięta..........bo ja też pamiętam taki płyn o nazwie.... "FF".........:lol: :lol: :evil_lol: :evil_lol: ;)

Posted

Kto ma kontakt z zach i FLaire.

Czy już dojechały.........?

A czy Nitencja już w domku ze Skandynawi.......:lol: :lol: :lol:

Posted

bos napisał(a):
Kto ma kontakt z zach i FLaire.

Czy już dojechały.........?

Spiesze doniesc, ze dziewczyny dojechaly cale i zdrowe! Napisaly, ze pogoda i oklice sa wprost cudowne i... nie moga doczekac sie pierwszych zajec, ktore niebawem sie rozpoczynaja!
DZIEWCZYNY WY NAWET NIE MACIE POJECIA JAK JA WAM ZAZDROSZCZE!

Posted

aga_ostaszewska napisał(a):
Spiesze doniesc, ze dziewczyny dojechaly cale i zdrowe! Napisaly, ze pogoda i oklice sa wprost cudowne i... nie moga doczekac sie pierwszych zajec, ktore niebawem sie rozpoczynaja!
DZIEWCZYNY WY NAWET NIE MACIE POJECIA JAK JA WAM ZAZDROSZCZE!

Aga, dzięki za wiadomość, bardzo proszę przekaż im pozdrowienia.. :multi: :multi: :multi::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i oczywiście mizianko dla psiurów.....:cool1: :lol: :lol: :evil_lol: ;)
..tylko napewno , zapytam jak wrócą:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)

Posted

bos napisał(a):
Aga, dzięki za wiadomość, bardzo proszę przekaż im pozdrowienia.. :multi: :multi: :multi::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i oczywiście mizianko dla psiurów.....:cool1: :lol: :lol: :evil_lol: ;)
..tylko napewno , zapytam jak wrócą:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ;) ;)

już przekazane... :razz:

Posted

Dzieki za słowa wsparcia i otuchy w tym trudnym smiganiu po forum.:multi::multi::multi:Ateraz polete indywidualnie. Bos dzieki, ja jednak nie znalazłam tego Odswiez /mam Mozilla/.aga ostaszewska bez przesady, ale dzieki,wiedziec wszystko to ja bede na setne urodziny:multi::tort:borsaf z tymi reklamami to koszmar, tym bardziej ze ja nie lubie piwa,jakby moze puscili reklame jakiegos wina, moze byłabym bardziej wyrozumiała.:knajpa:Moj erdelek cos smutny, moze jest zmeczony upałem, co rusz sie pokłada.Jura mnie sie wydawało,ze te pytania sa infantylne .:oops::oops::oops:

Posted

I jeszcze jedno, wiem ze jestem upierdliwa/ jeszcze dostane znaczek drogowy od Moderatora- fajnie jeszcze nie mam/. Moze mi ktos napisze o takim obozie, na czym polega, co tam robia pieski i jaki to koszt.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...