Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

rita60 napisał(a):
..........Tak jak mowi Zbyszek mamy fioła na punkcie terierow.

My mamy tak samo.......:stupid: :stupid:i jeszcze .......:kociak: :kociak: :evil_lol: :evil_lol::stupid::lol:;)

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Przez przypadek weszłam na strone Galeria Dogomaniakow 3 grupy, ale sie naogladałam waszych psiurkow sliczne- no i przy okazji na was.:crazyeye::roll::lol::lol::lol:

Posted

Ibolya napisał(a):
To już wszystkich znasz!!
No prawie jeszcze do konca nie kojaze pieska z włascicielem, ale to chyba kwestia czasu. Jak na urlopie narobie zdjec erdelkowi i nam poprosze kogos z was to wstawie tez swoje foty.:errrr:

Posted

Rita ja po 8 miesiącach śledzenia różniastych terierów nie skojarzyłam psa z psem:evil_lol: Otóż Fuka ma Elmo (erdel) i Makarona (fox szorstki). Kiedys tam podał ktoś wyniki z wystawy, na której Grupe wygrał... i tu długasna, zagramaniczna nazwa. Przeleciałam wzrokiem po wynikach, stwierdziłam, że piecha nie znam i tyle. Okazało się, że to był we własnej osobie nasz dogomaniacki, czytaj Fuki -
Makaron. Apiszon, lub Api to też Annapurna, czy jakoś tak. Zresztą, co tu dużo gadać, Parys pewnie też rodowodowe ma inne imię, a Regon to Lia Avanti. Tylko, że nie wystawiany wiec pomyłek nie bedzie.

Posted

borsaf napisał(a):
Rita ja po 8 miesiącach śledzenia różniastych terierów nie skojarzyłam psa z psem:evil_lol: Otóż Fuka ma Elmo (erdel) i Makarona (fox szorstki). Kiedys tam podał ktoś wyniki z wystawy, na której Grupe wygrał... i tu długasna, zagramaniczna nazwa. Przeleciałam wzrokiem po wynikach, stwierdziłam, że piecha nie znam i tyle. Okazało się, że to był we własnej osobie nasz dogomaniacki, czytaj Fuki -
Makaron. Apiszon, lub Api to też Annapurna, czy jakoś tak. Zresztą, co tu dużo gadać, Parys pewnie też rodowodowe ma inne imię, a Regon to Lia Avanti. Tylko, że nie wystawiany wiec pomyłek nie bedzie.
Borsaf rzeczywiscie to bardzo skomplikowane, te koligacje rodzinne. hodowle ale w sumie nie o to w tym wszystkim chodzi. Mysle ze to fajna zabawa tak pogadac sobie z ludzmi ktorzy maja takie same zainteresowania i kochaja psy bez wzgledu na rase czy pochodzenie.:multi:

Posted

rita60 napisał(a):
Borsaf Mysle ze to fajna zabawa tak pogadac sobie z ludzmi ktorzy maja takie same zainteresowania i kochaja psy bez wzgledu na rase czy pochodzenie.:multi:

rita, dobrze ze tak uwazasz, bo ja tu bywam jako przedstawicielka braci terierow najmniejszych :evil_lol:

Posted

Wind napisał(a):
rita, dobrze ze tak uwazasz, bo ja tu bywam jako przedstawicielka braci terierow najmniejszych :evil_lol:
Wind nigdy nie oceniam ludzi po wygladzie, tak tez jest z psiurami to niewazne ze ma krzywy ogon czy stojace uszy jak moj uszatek, to nie ma znaczenia bo czy kochamy mniej ?

Posted

borsaf napisał(a):
Kocham wszystkie psy, ale podobają mi sie erdelki i nic na to nie poradzę.
Borsaf i tak trzymaj erdel to moja wymarzona rasa , zanim wziełam Paryska duzo czytałam na temat tej rasy, ale najwiecej dowiedziałam sie o nim majac go u boku. To co pisza to szablony.

Posted

Witam, już jutro wstawię zdjęcie małego bulika a teraz mam małe pytanie: jekie smakołyki są najlepsze dla szczeniaczka??
Ustaliliśmy, że poza karmą będzimy mu dawać gotowanego kurczaka, biały ser ale mamy wątpliwości co do pasztetu wątróbkowego...może jakieś gotowane podroby?????
Flaire, co dawałaś Lotce jak była mniejsza :) ??

Posted

Niniejszym donoszę, że Zach z Ludwisiem szczęśliwie dotarli do Warszawy i szcześliwie udało się im wydobycie z pociągu, choć byl momencik grozy, kiedy drzwi zacięły się im przed nosem.
Teraz zapewne Flaire i Zach ustalają taktykę wydostania się z naszego uroczego miasta, a Ludwisiowy grozi utrata precla, gdyż Locia ostro zabrala się za jego prostowanie. A może już całe towarzystwo padło ze zmęczenia? Co by nie było - szerokiej drogi (do podróżowania) i dobrych torów (do biegania).

Martini, już wyrażam zaniepokojenie w imieniu Dakara. Czy nie nazbyt dużo uwagi poświęcasz temu bulikowi? ;) Jeżeli chodzi o smakołyczki, to wszystko dobre, ale w miarę.

Posted

rita60 , muszę Cię pochwalić , bo już potrafisz wklejać cytaty.......no prosze i nikt tego nie zauważył.........dziewczyna łapie wlot....:lol: :lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:;) ;):lol:

Brawo , tylko patrzeć jak fuchę moda załapiesz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:;) ;):lol: :lol:

Posted

Martini*** napisał(a):
Flaire, co dawałaś Lotce jak była mniejsza :) ??
Karmę :oops: :oops: :oops: . Natomaist ciotka asher kiedyś dała jej wędzonego kurczaka i to jej bardzo smakowało. :-)

Posted

borsaf napisał(a):
Rita ja po 8 miesiącach śledzenia różniastych terierów nie skojarzyłam psa z psem:evil_lol: Otóż Fuka ma Elmo (erdel) i Makarona (fox szorstki).
Borsaf, wstydź się :mad:- mam jeszcze Fukę i Kawę!!!!!!!
Rita60, przepraszam, że dopiero teraz - niestety tak mi sie życie poukładało ostatnio, że na dogomanii bywam baaardzo z doskoku...:p I od kilku dni bardzo chcę Cie powitac oficjalnie i tak jakoś zupełnie nie mam czasu i ciągle odkładam i odkładam... Teraz Borsaf mnie sprowokowała:evil_lol: i mimo, że padam na pysk- odzywam się wreszcie i.... WITAM CIĘ BARDZO SERDECZNIE:laola: Fajnie, że do nas trafiłaś - polecam w chwilach wolnych lekture naszego airedalowego watku od początku... Tyle, że to troche czsu Ci zabierze, ale cóż dogomania to okropny złodziej czasu:roll:

P.S. Fuka to moja airedalka i szefowa mojego psiego stada, a Kawiszon - zwany też czarnuchem - to czarna lakeland terrierka. A Makaroniasty niestety wcale nie jest mój, ale.... trochę go ukradłam i mieszka ze mną, a nie z moją przyjaciółką, do której należy!

Posted

Martini,

Czy te smakolyki maja byc jako forma nagrody, za wykonanie czegos? Jesli tak, to kiepskim pomyslem jest dawanie psu karmy :shake: Przynajmniej wg mnie :cool3: Jesli szkoli sie psa, najlepiej zakodowac mu, ze za dana czynnosc dostanie cos wyjatkowo szczegolnego. Szczegolny smakolyk (i tu polecam ciasteczka watrobkowe, grillowany kurczak lub indyk, podsmazona wolowine itp. itd.) lub szczegolna zabawe (bulliki wyjatkow zakrecone sa na punkcie pilki). Jesli natomiast ma to byc smakolyk, dawany ot tak dla umilenia psu zycia ;), to moze to byc cokolwiek :-) Granulka karmy, dobre tez sa ciasteczka z Animondy, z Eukanuby (jest wersja dla szczeniaczkow), z Mera Dog (kruche i fajnie sie dziela), kosteczki z Gimborn (np. z L-karnityna), czy tez kielbaski z Vitakraft :-)
Wszystkie smakolyki testowalam i sa ok :multi:

W.

Posted

Fuka wstydam się bardzo mocno:oops::oops::oops: tyle, że ja o Fuce i Kawie pamietałam tylko w kontekście wystaw chodzilo mi o to, że to byl samiec i ani Elmo, ani Makaron mi nie pasowali do tego przydługiego imienia. Do teraz nie powtórzę w całości, ale teraz wiem, że to poprostu Makaron. A Fuke to ja bym chciała na żywo kiedyś zobaczyć bo nawet Niedzwiedzica mi mówiła, że to potężna sunia, a ja takie lubię.

Posted

Bos to miłe ze zauwazyłes moje postepy:oops: :oops: :oops: z tym Moderatorem to sie chyba zagolopowałes, chociaz jak mowia zycie jest pełne niespodzianek.Fuka miło mi ciebie poznac, wiesz ja probowałam czytac poprzednie posty, ale jest ich tak duuuuuuzo:roll: Ina co u ciebie nie odzywasz sie, moze masz szlaban na komputer w pracy:evil_lol:

Posted

Wind napisał(a):
Martini,

........ Szczegolny smakolyk (i tu polecam ciasteczka watrobkowe, grillowany kurczak lub indyk, podsmazona wolowine itp. itd.) ......;), to moze to byc cokolwiek :-) Granulka karmy, dobre tez sa ciasteczka z Animondy, z Eukanuby.......... z Mera Dog (kruche i fajnie sie dziela), kosteczki z Gimborn (np. z L-karnityna), czy tez kielbaski z Vitakraft :-)
Wszystkie smakolyki testowalam i sa ok :multi:

W.

Teraz wiem skąd w Tobie tyle energi. To ja też przerzucam sie na te specjały......tylko czy ten kurczak czy indyk grillowany tudzież podsmażaną wołowinę podajesz z zasmażaną kapustką i ziemniaczkami........:lol: :lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Palce lizać:lol: :lol: :loveu: :loveu::lol: ;) ;) ;)

Posted

Gosia , jak czytalem , dostałaś pracę , więc może wyjdzie ci jakiś inny termin bądź podobna impreza.:lol: :lol:
No chyba że masz teraz wolne ,to przyjeżdżaj do mnie , siadamy w samochód i jedziemy do Kotliny Kłodzkiej na odwiedziny :crazyeye: :lol: :lol: ;)
A może kto chętny sie do nas dołączy np zadziorny , coztego.......:evil_lol: :evil_lol: ;) ;)

Posted

Gosia_i_Luka napisał(a):
Ja na razie jak aktorka, siedzę w domu i czekam na telefon w sprawie tej pracy. :cool3:

A najbliższa impreza mam nadzieję już w sierpniu na wystawie. :cool3:

......dobre....:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: myslę że szybko zadzwonią, czego Ci życzę, ale przede wszystkim aby praca dawała Ci nie tylko kasiorę ale i zadowolenie.:multi: :multi: :multi:

Co do sierpnia , to myślisz o wystawie w Sopocie......? :shake:

Posted

borsaf napisał(a):
Fuka wstydam się bardzo mocno:oops::oops::oops: tyle, że ja o Fuce i Kawie pamietałam tylko w kontekście wystaw chodzilo mi o to, że to byl samiec i ani Elmo, ani Makaron mi nie pasowali do tego przydługiego imienia. Do teraz nie powtórzę w całości, ale teraz wiem, że to poprostu Makaron. A Fuke to ja bym chciała na żywo kiedyś zobaczyć bo nawet Niedzwiedzica mi mówiła, że to potężna sunia, a ja takie lubię.

No ja myślę - wstydaj się ,wstydaj:evil_lol:
A Fuczydło rzeczywiście jest wielkie, ale w porównaniu z Elvisem jest maleńka... Elvis to Otello Ramir i dopiero on jest naprawdę duuuzy, robiłam go w sobote i ręka mnie do tej pory boli:roll:
A wracając do Makarona i jego imienia rodowodowego - to ja zupełnie nie rozumiem jaki można miec problem ze Strozzavolpe Sowereign to Travella :niewiem: Przeciez jak go tak zawołam to od razu w podskokach do mnie przybiega:roflt:

Posted

A wracając do Makarona i jego imienia rodowodowego - to ja zupełnie nie rozumiem jaki można miec problem ze Strozzavolpe Sowereign to Travella :niewiem: Przeciez jak go tak zawołam to od razu w podskokach do mnie przybiega:roflt:Fuka w zyciu nie słyszałam prostszego imienia dla psa:shake: :lol: , a co z reakcja tłumu?:crazyeye:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...